такааа... снощи, както можеше да се очаква при "навалицата" от 19 записали се, хероик рейда бе отменен... офицерът, дето обичайно вече лийдва Улдуар 10 се появи и каза, че му трябват 30 мин. да си оправи нещата IRL, след което ще прави свеж рън за Улдуар 10...
мене много това не ме засягаше особено, защото и без това за там не бях записана, а и не ме взимаха, когато съм, та с Илийката и Кхара решихме да отидем да бием Ониксия - той с ДК си танк, аз с дръвчето Лийд, а Кхара - с магето си... то общо взето сами я бихме с Илия, защото Кхара не знам какви ги вършеше, но умря 2 пъти (и след комбат рез-а), та вече бе извън играта още в началото на 2-ра фаза... а тя си е тегава, като няма рейндж дпс

та се наложи да излезна от дървесна форма и да се правя на дпс, като от време на време хийлвам Илийката, когато има нужда... е, имаше много дийп-бретове, щото кака Они не получаваше достатъчно дмж, но не ни застрашиха особено... то принципно до края на битката нищо не ни застраши живота, просто досадно бавно я убихме...
после Илийката вика да идем за АК 20 да направим първия бос за робата и аз минах на Таис... видях, че се събира вече групата за Улдуар 10 и като хвърлих едно око на състава на гилдията онлайн, бях сигурна, че ще опрат и до мен, та предупредих Илийката за това... докато летяхме към Силитус получих уиспър от офицера ни Шанди, дето лийдва напоследък Улдуар 10, от рода на "това е последния път, в който те моля да се джойннеш към рейда"... аз, честно казано се вбесих и му отговорих "искаш да кажеш, че това е първия път, в който го правиш..." и почти се настроих, че ще откажа Улдуар 10, но отговора му потуши пожара... вика "това трябваше да звучи като подаване на маслинова клонка

"... отговорих му "не звучеше така... имаш ли слот за маге?"... а той - "пазя един"... та така... влезнах в рейда, който бе в следния състав:
Готия - уориър, танк
Шанди - пала, танк, РЛ
Ланис - дисц. прийст, хилър
Трууп - холи прийст, хилър
Дуузи - ресто шаман, хилър
Номан - уориър, офф-танк, дето се налагаше да го играе дпс
Ниста - шадоу прийст, дпс (ко-РЛ)
Виър - уарлок, дпс (ГМ на гилдията)
Блоби - мейдж, дпс (офицера ми)
Таис - мейдж, дпс
общо взето бяхме нюк-група, на принципа "или боса ще мре асап, или ние", щото без друид в рейда - няма и комбат-рез... а с три хилъра в състава значеше, че ще се пробват хард-модове...
първо решиха да бием Флейм Левиатан, като оставим всички кули активни... мене ме туриха да карам Демолишър, та малко се шашардисах, защото ми бе за първи път... но с моя офицер за пасажер е приказка... той има таланта в три изречения да ми каже най-важното и бързо се стиковахме... да, обаче с всички кули активни битката стана тотален мес... проблема казаха, че са китките, дето ни идваха в повече, та след общо два опита, решиха все пак да съборим Кулата на живота, за да го бием без аддове-китки... след това боса падна на втория опит, щото на първия измряхме на 3-4%

взех съответния ачийвмънт...
сетне отидохме на Разорскейл, който си умря послушно и веднага и дропна Окото (тринкета - мечта за всяко фрост-файър маге)... в маге-канала започна бурна дискусия, щото моя офицер настояваше да ми го пас-ва... категорично отказах и направо под заплаха го накарах да рол-ва... добре, че рол-на де, че да хвърли най-голям зар, защото незнайно поради каква причина за тринкета рол-на и холи-прийста ни и имаше по-висок рол от мене... дори след рол-а, Блоби подметна дали не можел да ми го прехвърли, след като имал най-висок рол, та пак му се карах... явно са го коментирали и в офицерския чат, защото получих уиспър от Шанди да ми благодари, че не съм се съгласила на пас-ване, защото Окото било паднало и миналата седмица и Блоби го бил пас-нал на другото ни маге - Рахманинов... та съвсем добре се почувствах, че не позволих на Блоби пак да пас-ва... хич не беше редно, а и той си го заслужава отвсякъде...
после на Игнис нямахме проблеми, но и луута не бе интересен... на ХТ-02 казаха, че ще пробваме ъчийвмънт, в който да убием сърцето на робота и да го довършим барабар с новите "благини", с които ще ни дари, като аддове, родени от тези, дето получават светлинния дебъф и войд-зони, получени от гравитационния... е, нюкнахме сърцето, ама нещо не се оправихме с усложнената обстановка... пробвахме още 2 пъти май и минахме на обичайния вариант, че да преминем на следващия бос... на Коло бяхме решили да правим ачийвмънта, в който да убием боса без да убиваме ръцете му... трябваше да бием по дясната ръка само за първите двама грабнати от нея, а останалите - да ги жертваме в полза на ачийвмънта... е, да, ама не се получи - дясната ръка все пак умря буквално секунди преди боса от дотовете на шадоу-прийста

мене много ме беше яд, защото ако можех да дпс-вам нормално, щяхме да вземем ачийвмънта, но бях голяма "късметлийка" да праща по мене биймове 3 пъти един след друг и само търчах към стълбите, вместо да правя дмж
за дамата с котките казаха, че ще се прави ачийвмънта, в който бием само нея, без да дпс-ваме по каквито и да е котешки екземпляри... имахме няколко безуспешни опита, в един от които бяхме я почти убили... в крайна сметка успяхме - тя нададе смущаващо пронизителен писък, а ние си взехме ачийвмънта и рейда приключи...
като обобщение мога да кажа, че рейда вървеше добре и приятно, но това, което не ми допадна особено бе, че офицерите, дето го водеха нямаха търпението да уайпват достатъчно пъти, за да се вземе даден ачийвмънт... мисля си, че нямаше начин да не се справим с всеки от тях, ако ни бе дадена възможност да го помъчим повече от три пъти... те просто се отказваха твърде рано...