Гледано напоследък, Part IV
Moderator: Moridin
- pnv_Creator
- Misting
- pnv_Creator
- Misting
Знам че не се кутира особено при другите, ама ми хареса страшно много...
- Актьорска игра на всички вътре (много много съм впечатлен от Shawn Hatosy, Justin, Yelchin, Emile Hirsch, Ben Foster и въобще всички). Да нямаше друго, това щеше да ми стига
- Как лъха разврат от филма; Бащата на единия, майката на другата, дядото на третия...
- Девствеността на Yelchin и сцените покрай нея; цялата тръпка през неговите очи
- всички други teen неща вътре бяха много свежо направени и ме забавляваха страшно; атмосферата която се създаваше на купоните, в гъзарските къщи и т.н.
- героите се усещаха много силно, много ми допаднаха изградените персонажи
- съспенсът във филма и тягостното чувство ме държаха без дъх и на нокти поне 15 минути;
- family relations частта
- мацките
- комуникацията, езикът, лафовете
- изглежда истински
Може би малко светлина относно слабите му моменти (не се заяждам и няма да споря/спамя, просто ми е интересно)? Или ако има ревюта в някой от по-старите броеве ще се радвам да ме насочите
ПП Shawn Hatosy ми беше харесал още в Soldier's Girl също
- Актьорска игра на всички вътре (много много съм впечатлен от Shawn Hatosy, Justin, Yelchin, Emile Hirsch, Ben Foster и въобще всички). Да нямаше друго, това щеше да ми стига
- Как лъха разврат от филма; Бащата на единия, майката на другата, дядото на третия...
- Девствеността на Yelchin и сцените покрай нея; цялата тръпка през неговите очи
- всички други teen неща вътре бяха много свежо направени и ме забавляваха страшно; атмосферата която се създаваше на купоните, в гъзарските къщи и т.н.
- героите се усещаха много силно, много ми допаднаха изградените персонажи
- съспенсът във филма и тягостното чувство ме държаха без дъх и на нокти поне 15 минути;
- family relations частта
- мацките
- комуникацията, езикът, лафовете
- изглежда истински
- Spoiler: show
Може би малко светлина относно слабите му моменти (не се заяждам и няма да споря/спамя, просто ми е интересно)? Или ако има ревюта в някой от по-старите броеве ще се радвам да ме насочите
ПП Shawn Hatosy ми беше харесал още в Soldier's Girl също
Last edited by pnv_Creator on Tue Jun 16, 2009 12:40 am, edited 1 time in total.
Мне, никой не е писал за него. Иначе мен ми е твърде безпосочен, твърде претенциозен (в смисъл, "казвам ти важни социални послания"), твърде насилен откъм "гангста" частта, прекомерно манипулативен в кулминационната сцена:
Прекомерно, ПРЕКОМЕРНО прекаленото прекаляване с псувните и бедния речник.
Ей такива работи. Но си признавам, че ми беше изненадващо enjoyable де.
Прекомерно, ПРЕКОМЕРНО прекаленото прекаляване с псувните и бедния речник.
Ей такива работи. Но си признавам, че ми беше изненадващо enjoyable де.
And you can't dance with a devil on your back...
- pnv_Creator
- Misting
- Гангста част не видях, по скоро е тййн гангста wannabe и имам доста подбни познати, мога да кажа че и те преиграват в истинския живот не по различно от предадените в Alpha Dog
- за манипулативен - съгласен съм, но не го виждам като минус (тук и по принцип); виждам го като нормална част от една творба; въпросът е как; и тук не е прекалено добре, така че съм съгласен с теб, конкретно за тази сцена; от там ми е -0,5
- Фостър винаги преиграва и ме кефи безбожно какъв психопат е; и тук съм съгласен с теб но за мен това е голям плюс на филма вместо минус
- речникът в такива среди Е беден; излизат "лафове" в махалата и ако не ги повтаряш по 100 пъти на ден, не си cool; имам една такава компания и всеки път като се видя с тях (веднъж на 2 месеца примерно) говорят всичките по еднакъв НОВ начин; така че не виждам и това като минус

- за манипулативен - съгласен съм, но не го виждам като минус (тук и по принцип); виждам го като нормална част от една творба; въпросът е как; и тук не е прекалено добре, така че съм съгласен с теб, конкретно за тази сцена; от там ми е -0,5

- Фостър винаги преиграва и ме кефи безбожно какъв психопат е; и тук съм съгласен с теб но за мен това е голям плюс на филма вместо минус
- речникът в такива среди Е беден; излизат "лафове" в махалата и ако не ги повтаряш по 100 пъти на ден, не си cool; имам една такава компания и всеки път като се видя с тях (веднъж на 2 месеца примерно) говорят всичките по еднакъв НОВ начин; така че не виждам и това като минус

House of D
Прекрасно посредствен филм, разкошно емоционален и сюжетно тъповат, ама така е като дават на Дейвид Духовни да режисира, предполагам
Това е първата по-сериозна и драматична роля на Йелчин (година преди Fierce People) и забавното е, че тоя път целият Амазон, от тризвездните ревюта нагоре (петзвездните преобладават), е на моето мнение:
(спойлерът е, за да не заемат излишно място, няма нищо спойлещо вътре)
Изобщо, приличен филм, струва си гледането, при все, че не е някакво особено величаво произведение. Като за coming of age warm drama е чудесен.
Прекрасно посредствен филм, разкошно емоционален и сюжетно тъповат, ама така е като дават на Дейвид Духовни да режисира, предполагам

(спойлерът е, за да не заемат излишно място, няма нищо спойлещо вътре)
Изобщо, приличен филм, струва си гледането, при все, че не е някакво особено величаво произведение. Като за coming of age warm drama е чудесен.
Saturday Night Fever - много различен от това, което предполагам е масовата представа на хората, които не са го гледали, за него, с оглед небеизвестния саундтрак на Bee Gees. Много по-малко мюзикъл и повече социална драма, и то доста добра. Проблемът е, че героите, макар и несъмнено реалистични, варират между досадници и противни полусоциопати, а средният им IQ е някъде около 90. Освен това финалната танцова сцена е разочароваща, но преди това има какво да се види в това отношение, а и ако ви допада диското, саундтракът е трепач (макар и отдавна преекспониран в по-голямата си част).
Преди това пък наваксах един сериозен пропуск и гледах Госфорд парк. Олтмън за пореден път демонстрира, че е гений в правенето на филми с една камара равностойни като представяне герои, и въобще филмът е класа във всяко едно отношение. Дори клайв Оуен ми хареса, а по принцип не съм му фен. А и все пак филмът е до голяма степен инспириран от един от най-любимите ми - Правилата на играта на Реноар, без да го копира и като предлага свои идеи и интерпретации.
Преди това пък наваксах един сериозен пропуск и гледах Госфорд парк. Олтмън за пореден път демонстрира, че е гений в правенето на филми с една камара равностойни като представяне герои, и въобще филмът е класа във всяко едно отношение. Дори клайв Оуен ми хареса, а по принцип не съм му фен. А и все пак филмът е до голяма степен инспириран от един от най-любимите ми - Правилата на играта на Реноар, без да го копира и като предлага свои идеи и интерпретации.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Реших да си породя един Едуърд Нортън маратон тази седмица, започвайки с 25th Hour, който не харесвам чак толкова като филм, при все че дълбоко уважавам, но изпълнението на Нортън е твърде разкошно. Инак е една от продукциите на Спайк Лий, която мога да толерирам и на която мога да дам висока оценка... 

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Съгласна съм за Alpha dog. Филм койт или ти много ти харесва, или точно обратното, но пък да останеш равнодушен... Доста навътре го усетих и аз, въпреки дъвканата напоследък до безкрай тема за детското насилие, успя да ме потресе в някаква степен, макар че не колкото естонския Klass, след който няколко дни бях като ударена с мокър парцал.
Nick and Norah's Infinite Playlist
ТОЛКОВА як филм
Умрях си от кеф, толкова обичам тоя тип истории с обикалянето наляво-надясно с някакви неясни цели. Кат Денингс е неописуемо красива (дори повече, отколкото в Charlie Bartlett), а Майкъл Сера е доразвил ролята на свестния мухльо от Джуно насам. Плюс няколко адски яки визуално сцени (особено последните, от които е и плакатът на филма) и супер сладък саундтрак. Яд ме беше, че любимата ми песен от него беше на финалните надписи, а не вътре, но няма пълно щастие 
ТОЛКОВА як филм

^ Аз като се замисля, това вероятно е най-добре подействалия ми филм за тази година, а и ако трябваше да направя някакъв персонален топ 10 за първото 6-месечие, тва щеше да е някъде из челната 5-ца. Не знам как се успели да го направят толкова лек и плаващ...
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Поради мои си лични изживявания, изпитвах огромно нежелание на гледам Интервю с Вампир отново. Гледала съм го някъде към 3 пъти, но заради нещо, което взех да асоциирам с филма, го отбягвах от един известен период от време, при все че ми се искаше да му дам...4-ти шанс...
Та, изгледах го преди малко и все още не намирам в адаптацията нищо, което да радва прекомерно. Декорите и Кирстен Дънст, всъщност, както и костюмите и малко от операторската работа...

Просто съчетай двете с Lars and the Real Girl.Cruella wrote:Сега съм на вълна комедии и от време на време по нещо на Райън Гослинг, а при него бол много добри филми.