Иначе, въпросът ми е по повод на спора, който тече, че ако не си гласувал, нямаш право на критика. Нещо, което определено не е вярно!

Moderator: Moridin
Щатите според мен не са удачно сравнение с България тъй като там липсва етническа партия и системата е доста различна като цяло.Itilon wrote:Неслучайно попитах за поредица последни избори, понеже и двамата си гласуват от време на време.
Иначе, въпросът ми е по повод на спора, който тече, че ако не си гласувал, нямаш право на критика. Нещо, което определено не е вярно!
Ми елементарно - човека има добре платена работа, управляващите не са го прецакали директно с някакво малоумни решение, тогава от какъв зор ще тръгва да ги сменя ?thunder wrote:Право за критика има всеки, но ми е интересно как може да ти пука достатъчно за да критикуваш, но недостъчно за да гласуваш
едит: баси много сте бързи бе
Ам, не е съвсем така. Протестите са средство. Петициите и жалбите също. Съдът е средство. Съдът на Европейските общности също. НПО-тата са средство. Ако това, което не ти харесва, е видът на улицата пред блока, ти сам можеш да го промениш - нужно ли е да чакаш изборите?Все пак не е толкова дълбоко невярно. Гласуването е единственото ти средство активно да промениш това, което не харесваш. Да не го практикуваш, значи да се откажеш да промениш активно това, което не харесваш. Ерго, хем не ти се занимава, хем имаш претенции после.
Това важи за много от нас. Със сигурност важи за мен. Обаче имам предпочитания какво да е отношението и към други хора или ситуации в България, които не ме засягат пряко както във вътрешната, така и във външната ни политика.RRSunknown wrote:Ми елементарно - човека има добре платена работа, управляващите не са го прецакали директно с някакво малоумни решение, тогава от какъв зор ще тръгва да ги сменя ?
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Това е най-егоистичната възможна позиция. И аз вземам добри пари и се справям засега. Постигнал съм го с много труд и лишения, но перспективите не са розови. Имам родители, имам роднини, информиран съм за ставащото около мен и не мога да мисля само за себе си.Това важи за много от нас. Със сигурност важи за мен. Обаче имам предпочитания какво да е отношението и към други хора или ситуации в България, които не ме засягат пряко както във вътрешната, така и във външната ни политика.Ми елементарно - човека има добре платена работа, управляващите не са го прецакали директно с някакво малоумни решение, тогава от какъв зор ще тръгва да ги сменя ?
Припомни си пак това твърдение следващия път, като решат да вдигат цените на газта и парното, щото по неясни причини сме оставили разни монополи и газопроводи и какви ли не още щуротии да ни висят на главитеthunder wrote:абе правителството не ме е прецаквало особено, това е фактЛично мен поне - не.
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 2 guests