За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue May 26, 2009 4:49 pm

А за човечето?
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue May 26, 2009 4:51 pm

Dzvero wrote:Джуджето заради рейшъла да маха блийдинг ефекти, пойзън и дизийс. Много добро за ПвП.
Escape Artista на гномите е по-добро от джуджанския Stone form за ПвП, каквото и да си говорим :P
А за човечето?
Заради тринкет-ното му абилити. Ама при положение, че е на същия КД като тринкет, няма много смисъл. Докато гномското не е!

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue May 26, 2009 4:57 pm

Честно казано мен ме привлякоха

Quickness : Reduces the chance that melee and ranged attackers will hit you by 2%.

Elusivesness: Reduces the chance enemies have to detect you while Shadowmelded or Stealthed.

Не, че съм си направила труда да видя второто точно колко подобрява stealth, то като цяло моето роге доста разчита на това като стил на игра.

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Tue May 26, 2009 5:05 pm

Винаги бих избрал джудже пред гном. Всички ДК-та и Прийстове ползват дизийси, пойзона е срещу други рогета и хънтери, а за блийдинг ефектите е супер ценно срещу уориъри, рогета и и главно друиди.

Джуджето роге е анти-роге по принцип. Хюмана е на второ място от алианса с бонуса на чукова и мечове и вградения тринкет, което му позволява да си сложи друг тринкет и дефакто е с +1 айтъм спрямо останалите.

За едната фрост нова не си струва прецакването с гном, освен ако не е само заради самата раса по принцип.

ЕДИТ: бонуса на стеалта ти дава все едно 1 допълнителна точка на стеалт умението. Ако имаш 5 на него все едно си със 6. Не е толкова голяма имба. поне не колкото спрямо другите бонуси. 2-та % додж също за ПвП. Иначе са си доста добър бонус за друид танк за ПвЕ.
Last edited by Dzvero on Tue May 26, 2009 5:09 pm, edited 1 time in total.
Не мое да мъмриш, брат!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 26, 2009 5:06 pm

Абе предклавиатурното устройство е най-важно в тая игра :mrgreen:

46лвла на гнома копане нема отидат на кино заради джуджака са ;п

пък и инжинеринга ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue May 26, 2009 7:04 pm

Аз в момента съм зает да правя по 2К злато на ден. Баси кви пари се правят от тоя аукцион.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed May 27, 2009 10:06 am

метни 2к и на моята мома на ШХ, бре! само толкова ми трябват за бърза летялка, ама като нямам хич време да играя с нея и не мога да ги събера :cry:

а снощи ми умря нета... ПАК... ама изцяло - ни български, ни международен... моите доставчици даваха заето 10-тина мин., след което услужливо си изключиха централата... хвала на таквоз обслужване! дори не успях да си репортна турнирните дейлита, дето направихме с Тишо и Анну, щото веднага хукнах за УГ, а сетне бях без нет вече :cry:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed May 27, 2009 10:23 am

Аз трупам бавно, но славно - надявам се да успея да върна 2к на Таис тая седмица:). Трябва да поиграя с друидчето си, ама нещо не мога да се откъсна от Борето. Вчера чарджна 45 левъл. За награда, бате Паламурник я качи на мамута и я заведе да се запознае с огретата в ДМ. Много беше хубаво - тичах си аз волно след него и от време на време давах чардж на някое огре, за да се включа и аз. Малко неудобно се получи по едно време, ама то в началото щото местните решиха, че не ме познават достатъчно и ми скочиха да ме бият. Та после палата ги учеше на обноски. Падна шийлд. Честна дума, зарадвах му се. После гледам, основният му стат - интелект. Сега... то вярно, че е хубаво човек да е интелигентен, ама айде нема нужда сега с щит да му набивате акъла в главата. Със собствения щит най-малкото. то ясно, че други ще се опитват.

Да видим сега, ще има ли днес рейд, или пак ще се мотаем. ЧЕ няма достатъчно записани. Поне ще ревизират рейд-състава, както се оказва.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed May 27, 2009 11:00 am

Мързи ме да играя ма имам да върна 5к :/
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 27, 2009 11:22 am

Таис - правят се за 30 минути ако имаш познати jewelcrafter/enchanter/tailor

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed May 27, 2009 11:54 am

Час и половина 1 AV до тука... продължаваме. уф разгеле биха ни. 40:40 играча и сума време не могат да ни бият, баси смотаната орда.
Last edited by Xellos on Wed May 27, 2009 12:04 pm, edited 1 time in total.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed May 27, 2009 12:00 pm

The Dragon wrote:Таис - правят се за 30 минути ако имаш познати jewelcrafter/enchanter/tailor
ами моята Geaz е с около 420 скил в бижутерството, но тейлър на ШХ нямам, а (дез-)енчантърката ми е зациклила на 20 лвл и не може да си върши работата с айтъми от Аутлендс, камо ли от северните земи :roll:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 27, 2009 12:13 pm

Значи комбото е такова - чакаш да падне саронита - според сървъра. На нашия сега магическото число е около 15. Или просто whispervash на някой от големите миньори на сървъра за колко искаш да купиш.

Купуваш 50-на стека заедно с стек-два eternal earth. Проспектваш ги. Обикновенно пускат толкова сини по качество джемове че ти избиват парите за рудата. Скарлет рубитата ги пускаш на пазарна цена, останалите - подбиваш сериозно.

Цепиш вечната зема на кристализирана и с зелените като качество джемовете правиш няколко вида преъстени и огърлици - те се дисенчантват средно на 1.5 инфинит дъст. Като бонус падат космични есенции и малко шардове. всичко отива на АХ на малко по ниски цени от пазарните.

Ако имаш познат тейлър и има евтин frostweave на аукциона - купуваш го и му го пращаш да прави торби - и пак ги пускаш и подбиваш цената. Като цяло инвестицията ти има възвращаемост около 60-70% (зависи колко скарлет руби-та и космични есенции паднат)

около 30 минути занимавка повечето време на АФК или докато гледаш филм :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed May 27, 2009 12:54 pm

Снощи беше много успешна вечер по един начин и неуспешна по друг начин или... не знам за втория начин много де.

Както и да е, като по традиция от последните 5 дни, влизам в играта и се събираме (едни и същи хора) за парти за Окулус, за онзи проклет ачийвмънт Make it Count. Тоя път пих фласка за спелл пауър и вършахме като ненормални из инстанса. След толкова опити вече го знам наизуст и минавам транзит. Средният дмг беше 4,4к О_о. Това си бяха цифри, след всичките пъгове и дпс под 1,5к. Та, стигнахме до Ерегос и имахме цели 6 минути да го убием. Мислехме си, че ако има уайп ще има време за още един опит. Но този път нещата бяха перфектни просто. Два хийлъра, два дпс-а и една танкваща драконка :).

После започнаха инвайтите за Улдуар10 и отидохме да поуайпваме на Ходир. Или поне такава беше нагласата. О, чудо, босът падна от първия опит О_о. А и отново имаше хора, които не бяха наясно та се обяснявахме предварително, но някак си снощи ми беше много по-ясно по време на самата битка какво да правя, къде да стоя и как да лекувам. Бях с три парчета фрост резистънс гиър, съответно 10 секунди преди 0% на боса, бях без мана. Да го таковам и лидъра ни накара да си купим или крафтим фрост резистънс гиър, та изхарчих над 1500 голд, за да си крафтна, енчантна и джемна. А то нямало много смисъл.

Бтв не знам от траша или от Ходир падна едно наметалце, за което се наложи да бид-вам. Биднах 10 (щото това е най-малкото, което мога да бидвам за айтъми от Улдуар, оказва се) и си го спечелих. Ходир дропна тоукъна за пала, прийст и лок. В нашата гилдия има 3 прийста понастоящем (кажи речи са 2) и сума ти паладини. В рейдът имаше 3-ма. Та... дори не си направих труда да бидвам. После се разбра и че единият е спечелил айтъма с 250 бид. А аз само имам 290... >.<!

Запътихме се към Мимирон, пак без някой да е чел тактики и свалихме първата част на 50%. Хората нещо не бяха наясно какво да правят та отидохме да четем. Четохме (това трябва да го чета доста по-обстойно) и май на никой не му се занимаваше с безкрайно умиране та пробвахме веднъж, умряхме и отидохме да си правим дейлитата или там каквото...

Дотук всичко беше съвсем успешно, след това нещата нещо се пообъркаха.

Трябва да измисля начин да си вдигна тейлъринга с още 10 точки, за да правя големите торби. Много тегаво ще е от 435-445.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed May 27, 2009 2:41 pm

Дима, ето малко инфо за Мимирон, като за теб.

Първа фаза.
Предполагам, че ще си танк хийлър (така би трябвало). Важно е да се разпределите на терена. Ние сме три хийлъра, като танк-хийлърите горе долу застават по един на всеки от трите "лъча", тръгващи от центъра на залата. Рейнджът е някъде на средното кръгче на лъча. Останалите хийлъри са разпръснати равномерно по залата, за да може всеки да е в рейндж за napalm shell по играчите. Като танк хийлър, държиш си редовно на таргет танка. Общо взето периодично има един бласт, който прави ужасно много демидж на танка. При нас танкът е ДК. С него имаме договорка на четвърти бласт да му сложа ПС. Преди това той си изгаря кулдауните, а холи прийстовете проявяват инициативата да му слагат и гардиан спирит в някаква ротация - обикновено от втори бласт нататък. При бласт хийлваш на макс, пазиш си задължително пенънс веднага да каст в този случай. (предполагам, че горе долу ги знаеш тези неща, но за всеки случай).
По отношение на напалм шел, ако го получи някой играч до теб и има време до бласта (обикновено са два шел-а между бластовете), задължително щит (вероятно ще получиш и малко мана от това, а битката е бая мана-интензив), пом, ако е на кулдаун. Помагай ако можеш, защото демиджът е зловещ и останалите хийлъри не винаги успяват да спасят играчите. Няма повод да има смъртни случаи на първа фаза, освен ако някой не се навре на бомбите или не успее да избяга от периодичното АоЕ на танка.

Втора фаза
Дано не си използвала повечето си мана на първа фаза, защото тук ти се разказва играта. Паузата на прехода е досатъчно голяма и ако нямаш да топ-ваш играчи, можеш да си почиваш и регенерираш. Все пак, някъде към 15-ина секунди преди изтичането на прехода, аз започвам да каствам шийлдове по играчите наред. Един шийлд ти трае към 30 секунди, та има време да помогнеш с намаляването на демижда. Няма смисъл да е по-рано от 15 секунди - отнемаш си от времето за регенерация и вероятно е щит напразно. Оттам нататък е вече трудното. ПоМ нон стоп на кулдаун. Шийлдове и хейстнати флашхийлчета. Обикновено на тази фаза си изразходвам Химна. Както знаеш, периодично има Бараж. Ако някой умре на него, винага си е на играча, не твоя. ДБМ те предупреждава за Баража - ориентирай се накъде се обръща боса и гледай да минеш вдясно - ако баражът започне вляво от теб, няма да ти се налага да тичаш по терена, защото босът не прави пълна обиколка. Вместо това можеш спокойно да си седиш на място и да хийлваш (ако народът масово е на около 50% живот, аз тогава ползвам химна - имам време за каст, а и всички тичат към мен, защото съм на безопасно място и съответно са ми в рейнджа. Другата специфика са ракетите - гледай да не се появи червената руна под теб, т.е. гледай да я забележиш овреме, че да се дръпнеш оттам. По отношение на самата фаза и разположението на рейда, ние се доближаваме до боса (без да стъпваме във вътрешния кръг), щом се взривят мините от първата фаза. Това помага да избягаш по-лесно на баража.

Трета фаза
Ползвай паузата между втора и трета за hymn of hope - ще качиш малко повече мана, а и ще помогнеш на другите играчи за това. Общо взето на трета фаза сте събрани на един сектор от полето. Може да ти дадат да хийлваш рейндж танка или да рейд хийлваш. Като цяло не е проблем и няма напрежение. Работата е на дпс-тата и танковете да се погрижат за механиките наоколо. Фейдвай, ако се наложи и хийлвай, който има нужда. Аз там давам PI на нашия танк-лок, когато босът падне към земята и го нюкват.

Четвърта фаза
Това е забава и половина. Честно казано, аз общо взето там вече карам на инстинкт. Ако съм успяла, запазила съм пет-а за тази фаза - щом мога да таргетна боса, пускам му животното и получавам почти пълна мана. Ако съм стигнала дъното по-рано, на предната фаза го пускам на някой от по-масивните роботи. Оттук нататък хийлваш наред и това е. Вероятно пак ще хийлваш танка на долната част. Гледаш да оцеляваш, гледаш да бягаш от баража (Пейн съпрешън вече ще ти е свободен като кулдаун и ако го закъсаш на бараж, можеш да си го пуснеш - май се оцелява). хийлваш колкото се може повече народ. И това е. Накрая евентулно пада тринкет с над 100 интелект и гледаш жално как заминава за някой паладин:))))))))))))