Политическа

Мръсните страсти – на сапун
Post Reply
Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Tue Apr 07, 2009 5:10 pm

Ето какво се получава когато комунистите получат зелена светлина. Ако видите какво е положението в Слънчев Бряг сега, ще ви се приплаче. Цялата инфраструктура е попиляна, част от пътя покрай курорта е затворен за неизвестно време. Всичко е разнебитено и навсякъде е пълно със строежи. Ако минаваш през Несебър и влезеш в Слънчев Бряг, все едно влизаш във военна зона. Кмета на Несебър си купува служебен Мерцедес за 250 000 лева, а пари за канализация няма. Очаква се най-слабия сезон в историята. И всичко това се случва в края на мандата на другарите от БСП. Колко удобно...

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Tue Apr 07, 2009 5:26 pm

Слънчев бряг конкретно откак се помня става все по-застроен и все по-ужасен, което и правителство да е било на власт по това време - всички те нямат интерес да спират лакомията на предприемачите и това е. "Комунистите" нямат нищо общо като такива, а просто като поредната безгръбначна шайка продажници, нит са първите, нито ще са последните.
This is it. Ground zero.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Tue Apr 07, 2009 5:58 pm

Не знам дали живееш в тоя край, но никога не е било така, както последните години. И въобще не е вярно, че при всички беше така. Преди 6-7 години започнаха да строят, на преди 15. Що пара се изпра тука, последните години. Счупиха всички рекорди.
Last edited by Amikae on Tue Apr 07, 2009 5:58 pm, edited 1 time in total.

User avatar
thunder
Forsaken
Posts: 3376
Joined: Wed Jan 21, 2004 2:18 pm
Location: София

Post by thunder » Tue Apr 07, 2009 5:58 pm

Не са ни комунистите виновни, яките строежи започнаха много преди БСП да дойдат на власт. Абе и едните, и другите са маскари :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Tue Apr 07, 2009 6:24 pm

Коце, виж какво е написал Амикае едновременно с теб на предишната страница.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
thunder
Forsaken
Posts: 3376
Joined: Wed Jan 21, 2004 2:18 pm
Location: София

Post by thunder » Tue Apr 07, 2009 7:01 pm

Видях го. Което не променя факта, че голямото строене започна при Симеон и беше планирано още преди това. Несебър не знам точно как е, аз Банско и зимните курорти ги следя отблизо обаче ;) Не съм фен на Станишев и правителството му, не съм гласувал за тях, нито ще гласувам за тях, но пък ме подразни как точно комунистите са ни виновни :) Списъка с виновните ако го има някъде е дооооста дълъг и включва хора от всички политически партии, министерства и прочие държавни институции... Това не е нещо, което продължава само последните 4 години. Даже последните две години се поспря :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Tue Apr 07, 2009 8:13 pm

Прав си thunder. Нещата са били планирани и то от доста време, от комунистите. Целта беше първо да падне СДС от власт.(не че и те бяха цвете за мирисане, но бяха малко по-добре) Това го направиха със силен натиск от всички медии. Големи циркове бяха. Помня как някаква откачена си беше убила детето и по телевизията казваха, че Иван Костов е виновен. :lol: Не мога да кажа, че на Костов му бяха чисти работите, но пък беше очевидно, че искат да го свалят от власт. После дойдоха изборите и масираната кампания на негово лайняно величество. Помня как из цялата страна хвърчаха хеликоптери и валяха брошурките на НДСВ. Медиите гърмяха с нашия велик цар. НДСВ спечели и нещата тръгнаха рязко надолу след умерения, може би малко бавен темп нагоре.

Но тогава когато СДС пое властта, държавата беше в мизерия заради едно друго комунистическо изчадие и хората едва ли не, искаха за 4 години да цъфнем и да карат мерцедеси. И понеже сме прост, прост народ, гласуваха всички за НДСВ. След това дойде и ключовия момент за комунягите. Петър Стоянов загуби изборите. Загуби от един неграмотен, прост човек. По онова време Георги Първанов знаеше много сложни думички, като например... хм... консенсус иии... мда консенсус. Сега знае две, три повече. И всичко беше постлано за БСП. Имаха медиите, имаха и президента. А ние го и преизбрахме любимия ни Първанов. Как му лизаха гъза на него когато го преизбираха. Помня какви хубави "дебати" имаше. Някакви красиви какички говореха колко бил мъжествен. :lol:

А относно това, че по времето на НДСВ почна строенето. Да наистина тогава почна. Милен Велчев по това време горе долу започна да си строи 5 звездния и двата 4 звездни хотели между Равда и Несебър. И доста негови колеги от НДСВ всъщност си направиха по някое хотелче. Но НДСВ бяха скромни. Виж БСП инвестираха парите от еврофондовете. Инвестираха ги ЗДРАВО в строителство... на комплекси. Ей го тука на 500 метра от мене е Marina Cape... Всеки ден комунистическите дърти кранти идват с Мерцедесите, Аудита, Бентлита и прочие. Тварещи бабки!

Та моля ви... Не омаловажавайте това, което БСП стори. Те винаги са писали история. Най-отвратителната история на България. История на чалга общество, курви, бедност и лъскави коли.

User avatar
thunder
Forsaken
Posts: 3376
Joined: Wed Jan 21, 2004 2:18 pm
Location: София

Post by thunder » Wed Apr 08, 2009 12:24 am

не мисля, че щеше да е много различно ако беше друга партия :) Всяко правителство до момента без изключение си има някаква "схема" за взимане на пари. Дали са Червени, Сини, Жълти или Оранжево-розови - няма значение :) И СДС ги плюеха как крадат, просто беше отдавна и не помнят вече толкова хората.

Планирани и то от доста време - не, не мисля. Просто не са изпуснали вълната, като е дошла, а са яхнали гребена и. Както всяко правителство досега. Иска някой мастит бизнесмен да прокара великия си бизнес проект - плаща на управляващата партия известна сума пари за да я подкрепи, ясно е, че не е балък и очаква нещо в замяна, нали? После му се проправя път, така че да се улесни проекта. Дали за държавата ще е добре - няма много голямо значение, важно е група хора да изкара пари :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

User avatar
Super M
Warmage
Posts: 1000
Joined: Wed Jan 11, 2006 10:25 pm
Location: Sofia/Bourgas
Contact:

Post by Super M » Wed Apr 08, 2009 1:45 am

Комунисти има в Китай. Тук от много години такова животно нема. Ние си имаме червена мафия, която от време на време се трансформира в мафия с други цветове. Освен мафия си имаме и престъпна липса на професионализъм и отговорност, прогнила, нефункционираща и дори вредна административна, съдебна и полицейска система и т.н. Едни повсеместн и широкомащабни безхаберие, шуробаджанащина и липса на морал. Фалшива и изкуствено създадена демокрация, родна икономика и от време на време полу-съществуваща държава.

Но това е едно голямо, грозно и мазно отклоняване от хубавата тема, така че нека си споделяме добри новини, а добрата новина е, че така или иначе, от 97 година насам, непрекъснато, малко по малко става по-добре, въпреки усилените опити ня всяко поредно и все по-корумпирано правителство за регрес... иначе щяхме всички отдавна да сме се затрили :)))
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests