Цитедалата-Една мечта

Мръсните страсти – на сапун
RAT400
Sorcerer
Posts: 383
Joined: Tue Jan 06, 2009 11:55 pm

Post by RAT400 » Mon Feb 16, 2009 8:44 pm

Shamajotsi wrote:П.П. Има едни, които са ми смешни обаче - тези, които се тупат тук по гърдите и казват "Аз бях заблуден, бях от Цитаделата, която е баси тъпата! Ама вече не съм в Цитаделата, която е баси тъпата. Ама ей оня е миниън на Драганов, който е от Цитаделата, която е баси тъпата. Мале колко е тъпа Цитаделата, която е баси тъпата!"
Тъпото е, че като си около 16те години и човек, който си считал за най-добър приятел, те заебе заради някакви постове в някакъв форум или заради промяната на литературните ти вкусове, е тъпо (тавтологията е нарочна). Някои не успяват да се сдържат и почват да го плюят. В сайта, който той мрази, ей така, колкото да го наплюят и да се почувстват велики. Разбирам ги. В крайна сметка съм донякъде в тяхното положение. Нищо чудно и аз да съм го плюл някъде.

Обаче, при условие, че тия от цитаделата не са ти смешни в защитата на ХП и разни други фентъзита, защото ги разбираш и си бил в тяхното положение... да кажеш, че тия "едни" хора са ти смешни, е смешно in itself. Щото не е толкова трудно да ги разбереш. А ако не можеш и не си бил в тяхното положение, защо говориш? :wink:
Last edited by RAT400 on Mon Feb 16, 2009 8:57 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11233
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Mon Feb 16, 2009 8:54 pm

@Shamajotsi
Дотук това е найстото мнение на тема "Какво е искал да каже авторът". Подозирам обаче, че авторът сам не знае какво точно е искал да каже, а не го знае, понеже няма навика да се задълбочава в четенето. (Пак се присещам за "кучешката тема", в която, след като се каза всичко, което имаше да се каже и хората си стиснаха ръцете, Българския Космос нахлу с бидон нафта в едната ръка и факла в другата, за да започне всичко отначало. Понеже не бил прочел, нали). И сега е така. Не е чел "Ралмия", ама що чак пък толкова не я харесваме? И не можело ли да не я харесваме малко по-малко? Ми аз не мога, пък за другите не знам.

Колкото до това какво и на кого е направила Цитаделата - тук вече историята е наистина дълга и не толкова кървава. По темата може да се напише роман, окомплектован с медицински справочник. Не ми се обяснява, щото е протяжно. Самата Цитадела наистина се промъква, щото постоянно някой я намесва. Пък понеже тук нямаме навика да блокираме автоматично всичко, което започва с "Ци" и те ти теми. Оказаха се три за пет години май?

Изобщо не ми пука кой от кого бил по-голям (идиот). Аз си харесвам ШД и живея с надеждата, че скоро ще го обновим и поукрасим. Имаме си ниша и в нея ни е съвсем удобно. След като има групичка хора, които точат лиги по Ерагон, що да си нямат и интернет-местенце, в което да живеят? Би било толкова прекрасно просто да не си изстискват пъпките публично, но това е друга тема.

Конкретно този спор беше започнат от напълно безпочвеното и изключително лъжливо твърдение на Разаел, че ШД бил фалшифицирал предните избори за Еврокон. Това тогава наистина образува нерви на определени хора, които от чисти алтруизъм се нагърбиха да понаправят някой и друг софтуерец, а после се оказа, че подло са слагали пръти в колелата на следващия Хари Потър, като по тоя начин са саботирали Драганов да бъде детрониран от Стефани Майър. И понеже аз лично знам колко точно неприятно им стана от тая простотия, на мен в момента ми е действително смущаващо да чета доколко това е било забавно за някои други. Добре, приемам, че в Космоса може и да се получават изкривени сигнали, но все пак не е особено приятно.

А сега има ли друг кандидат, който да желае да напише есе "Какво е искал да каже БГСпейс"?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon Feb 16, 2009 9:33 pm

П.П. Има едни, които са ми смешни обаче - тези, които се тупат тук по гърдите и казват "Аз бях заблуден, бях от Цитаделата, която е баси тъпата! Ама вече не съм в Цитаделата, която е баси тъпата. Ама ей оня е миниън на Драганов, който е от Цитаделата, която е баси тъпата. Мале колко е тъпа Цитаделата, която е баси тъпата!"
Пич какво точно искаш да кажеш с този пасаж?
думата "миниън" я използвахме само Амелия и аз. Може ли да ми кажеш кой от нас двамата се е тупал в гърдите че е бил в цитаделата и се я плюе?

О.К. Има някои рандъм бивши членове на цитаделата които се регват да поплюят малко , виждат че никой не го интересува темата и зачезват както са дошли - с по 5 поста.

Нищо ненормално не виждам в това 15-16 годишни тинейджъри да правят подобни неща.

По ненормалното е когато безмислени спорове биват започвани от по- опитни хора които се предполага да разсъждават по-зряло.

User avatar
Lord
E'lir
Posts: 163
Joined: Tue Jul 01, 2008 10:21 am

Post by Lord » Mon Feb 16, 2009 9:59 pm

Тъпото е, че като си около 16те години и човек, който си считал за най-добър приятел, те заебе заради някакви постове в някакъв форум или заради промяната на литературните ти вкусове, е тъпо (тавтологията е нарочна).
Виж сега, отлично знаеш, че Драганов не те гони заради промяната в литературния ти вкус.
Получаваш бан заради промяната в изказа и поведението ти, което очевидно е преминало нивото "аз съм сляпо фенче". Много хубаво, но не виждам какво мрънкаш, при положение, че си ставал свидетел на половин дузина подобни гонения (и то съвсем наскоро), бидейки напълно съгласен с повечето. Защото ако си беше държал устата затворена, нямаше да се стигне до това, нали :wink:
Отделно си има още една-две причини (знаеш си), така че какво, предаден ли се чувстваш? Необосновано, бих казал.
Настрана оставяме и въпроса защо чак сега, когато и на теб ти се наложи да минеш през Драгановата стъргалка, се сети да протестираш. Все едно ти е дошло неочаквано.

Адски просто до ума е, но на теб явно ти харесва да се чувстваш мъченик ("човек, който си считал за най-добър приятел, те заебе заради някакви постове в някакъв форум"), по-узрял и по-пич, ако желаеш дори, присъединявайки се към очевидно по-интелигентата и вдъхваща респект интернет група. Нищо лошо само по себе си. Няма как обаче да не ме дразни за кой ли път това, че всячески се опитваш да изглеждаш на ниво, пишейки постове, които - да, разумни са, но почти никога не изказват позиция, различна от тази на хората от екипа на Шадоуденс. Тоя вид мазнене, гарниран доста щедро с вмятания, от сорта на "по мое мнение; аз поне така мисля; разбира се, възможно е да греша" и т.н. нагаждачески фразички са ми познати и омръзнали до болка вече.
Но нека оставим и това - основното, което исках да ти кажа е, че пишеш празни постове, колкото да привлечеш някакво внимание:
Обаче, при условие, че тия от цитаделата не са ти смешни в защитата на ХП и разни други фентъзита, защото ги разбираш и си бил в тяхното положение... да кажеш, че тия "едни" хора са ти смешни, е смешно in itself. Щото не е толкова трудно да ги разбереш. А ако не можеш и не си бил в тяхното положение, защо говориш?
Очевидно не си рабрал човека, а и ти май не разбираш какво точно желаеш да кажеш.

Пределно ясно ми е какво ще последва сега след този хаотичен и общо взето лишен от смисъл пост, но вече го написах, така че го пускам.

П.П.
И Марто... Не те нападам :)

RAT400
Sorcerer
Posts: 383
Joined: Tue Jan 06, 2009 11:55 pm

Post by RAT400 » Mon Feb 16, 2009 10:36 pm

Не съм се засегнал. А ти си виж личните.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon Feb 16, 2009 10:44 pm

Виж сега, отлично знаеш, че Драганов не те гони заради промяната в литературния ти вкус.
Получаваш бан заради промяната в изказа и поведението ти, което очевидно е преминало нивото "аз съм сляпо фенче". Много хубаво, но не виждам какво мрънкаш, при положение, че си ставал свидетел на половин дузина подобни гонения (и то съвсем наскоро), бидейки напълно съгласен с повечето.
нещо не съм съгласен с това което си написал защото в него има няколко разминавания с фактите.
Доколкото си спомням гонения нямаше - даже обратното- бяхте молени да се върнете , Драганов се беше съгласил да се държи разумно и т.н.
И въпреки това се изнесохте след което поплюхте по цитаделата тук и там , имаше големи приказки и какво стана - нищо не стана.
Драганов банвал- ами пич - хора като Елесар и Celeborn как да водиш смислена дискусия с тях? Те и тук си показаха магарията и станаха за смях.
И тук имаше един Scrotum ли , Silver ли беше който упорито пускаше арогантни и нагли постове с личностни обиди- много ясно че го премахнаха и него.
То свободата е хубаво нещо но когато хората които я ползват знаят как да гоправят. Когато става дума за бесни 13-14 надъхани фенчета които залитат от единия полюс към другия единствения начин да внесеш ред е с тоягата.
Честно - гледал съм ви малоумните постове (не точно на тебе но на някои хора от кръга който си тръгна) и съм се чудил да се смея или да плача.

Елесар
Commoner
Posts: 48
Joined: Sat Oct 11, 2008 8:05 am

Post by Елесар » Mon Feb 16, 2009 11:43 pm

Радо, може да съм "дървен философ", но трудно бих нарекъл разговорите с Драганов дискусия. Той, също като идола си Бойко Борисов от ония далеч нетолкова забавни и умни шеги*, явно смята, че съществуват само два вида мнения - неговото и грешното.
А това:
Драганов се беше съгласил да се държи разумно и т.н.
изглежда така, сякаш е десетгодишно хлапе или луд, който се е съгласил "да не буйства".

Не искам да се правя на мъченик или нещо такова - просто поправям. А относно темите за Цитаделата - някои от тях са наистина безумно смешни. Драганов може да ви напада в някоя статия, но това става от дъжд на вятър. Тук наистина има към 5-6 теми, повечето от които са породени от някой по-остър коментар към сайта, на чийто автор Рицаря на Цитаделата е решил да обяви дуел в отчаян опит да защити въображаемото си достойнство и имидж, които има в този сайт и да докаже наличието на малко разум и разсъдливост в прекрасната си глава.


* "Бате Бойко винаги е прав, Супермен носи пижама с Бате Бойко" и подобни дебилщини.
Thor, Odin's Son, Protector of mankind, ride to meet your fate, your destiny awaits!

inkheart
Paragon
Posts: 623
Joined: Tue Jul 27, 2004 5:38 pm

Post by inkheart » Mon Feb 16, 2009 11:58 pm

внн
Last edited by inkheart on Tue Feb 17, 2009 12:07 am, edited 1 time in total.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Tue Feb 17, 2009 12:06 am

е па не ми е неудобно - тъй наречения Ерагон16 си е типичен "миниън", не съм разменял и пет думи с него и нямам желание- той нито прихваща от разумна дума като потребителя Masterchief нито може да се проведе смислен диалог.
А иначе - казал съм си мнението над поста на Елесар.
8-)

inkheart
Paragon
Posts: 623
Joined: Tue Jul 27, 2004 5:38 pm

Post by inkheart » Tue Feb 17, 2009 12:08 am

Сори, едитнах си мнението с надеждата да не си го прочел. Просто късно ти прочетох постовете в тая тема-.
Се га ми признай следното: не съм ли един истински форумен трол :lol:

А бтв, ерагон12, вече отдавна не съм го мяркал в сайта

но да, прав си за поведението на разни форумни клоуни (да си призная и аз се имам за такъв клоун, но го правя умишлено)

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Tue Feb 17, 2009 2:19 am

Тая тема доста упорито върви към заключване дори в прането, което е удивително постижение.

Разберете най-сетне, че форумите не са място за лични нападки и обиди. Използвайте си лична комуникация (в тази връзка благодарности на РАТ, че го прави). Омръзна ми да чета кой защо как и кога се бил изнесъл от Цитаделата. Айде моля ви се. Аз лично преценявам хората във форума по това, което ми показват (продължително време) в разговорите тук, а не по това в кой квартал са родени, каква храна обичат и за какво точно може би са се скарали със Сашо.

Екипът на ШД никога не е нападал някого тук, просто защото е или е бил от Цитаделата. Въпросните хора и сами знаят това. Ако сме правили проблем на някого, е било заради държанието му. "Това не ви е Цитаделата" не означава, че специално сме резнали крилцата на някой от Цитаделата, а означава, че намираме, че в едно общество хората трябва да имат някакви норми на поведение (при това поради моето присъствие тук те са доста либерални норми) и че никой не е извинен от това да ги спазва, понеже животът е гаден, Мара не му пуска или понеже така е свикнал в Цитаделата.

За въпросната отдавна сме си казали мнението. Не го крием, но не се и бутаме да го дуднем постоянно. Което е съвсем нормално. И правете разлика между оценка на книгата на Драганов (оценка на книги ни е работата!) и оценка на сайта на Драганов.

Сега ако може да се спре със спекулациите, ако изобщо има какво още да се обсъжда в тоя топик или просто да си потъне в заслужено забвение.
This is it. Ground zero.

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Post by Trip » Tue Feb 17, 2009 3:06 pm

Тази тема е такава загуба на време. Гласувам за лок.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Tue Feb 17, 2009 3:38 pm

Лок и Дел директно, още от самото начало темата е безидейна.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Tue Feb 17, 2009 4:20 pm

Айде по-полека с предложенията, имаше и ценни мнения в темата, така че не е за триене, нито е ескалирала дотам, че да й трябва заключване. Тъкмо си беше поумряла преди тия предложения всъщност...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Tue Feb 17, 2009 5:01 pm

Гиби, два часа преди моето мнение, инкхарт си признава, че предния му пост е бил тролене - не бих го нарекъл точно "поумряла" :) както и да е, никой не е тръгнал да заключва още, но ми се щеше да ги кажа тия няколко неща
This is it. Ground zero.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests