Лично за мен транслитерацията на Гугъл също е по-скоро удобство, отколкото пречка... а и за разни хора около мен също

Жоро, имай предвид, че онзи материал е писан преди кажи-речи година, оттогава насам е станало дори още по-удобно
Иначе за смартфоните - уф, то и това си е една от онези религиозни войни, при които всъщност и двете страни си имат силни аргументи и на практика всичко опира до това какво е най-удобно за конкретния човек. Аз дълго време бях върл противник на твърде умните телефони, много върл противник, много говорех и ръмжах и какво ли не... докато преди няколко месеца не се оказа, че всъщност Nokia 6310i вече просто не се продава и че дори и на старо не мога да си намеря хубав, работещ модел, който да не започне да плаче за смяна след два-три месеца. Е, тогава реших да пробвам първо с една друга Nokia, а после, след един паметен ден в Дружба, и с Nokia E51 - и трябва да ви кажа, че си ми харесва, и че доста често ползвам няколко (не всички, но все пак няколко) от по-хитрите й функцийки. Е, няма да ми измести лаптопа и фотоапарата де, ама някои неща наистина стават по-бързо, ако не се налага да вадя, разпъвам и настройвам друго устройство.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.