Music Idol 3.0

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
User avatar
Елица
Sorcerer
Posts: 385
Joined: Wed Jul 12, 2006 12:53 pm
Location: на работа

Post by Елица » Sat Jan 10, 2009 12:47 pm

Най-интересни на мен са ми кастингите-имаше уникални попадения и миналата и по миналата година: КЕН ЛИИИИИИИИИИИИИИИИИ:))) - в офиса си го пеехме нон стоп и се кискахме като изтрещяли(то за това накрая ни забраниха достъпа до youtube, vbox i т.н., но това си е друга тема:))

Това с двете кокошки - направо ме разби.

Като останат 10 тина участника пък става интересно и от музикална гледна точка. Странно ми е как един участник понякога успява да интерпретира (горе-долу) някоя известна песен, а друга така зловещо я осира, че направо се чудиш как се е докопал до финала.

Не че ще седна да гледам МИ по телевизията, но чат пат от vbox си ги гледам.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Sat Jan 10, 2009 1:33 pm

Аз пък и по телевизията си го гледам. Несравнимо по-интерсно е. :wink:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Post by Shamajotsi » Sat Jan 10, 2009 2:03 pm

Втф хакс! Ако не бях запознат с родния ефир, от дискусиите тук щях да река, че това ще да е първата фолк-певица в журито. И че не са им давали за задачи да пеят чалга. И много други грешни изводи щях да си направя.

Иначе в МИ състезателите се съревновават с пеене, ама друг път. Жалко караоке и някого го потупват по гърба накрая. Добре поне, че бързо залязват, защото почти всички от предаването са пълни бездарници, така или иначе. Чист Мюзик Брадър си е...

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sat Jan 10, 2009 2:10 pm

че то ако са талантливи няма да участват там :)
Ама затова се казва шоу - пеенето е най- малкото което се гледа в крайна сметка.

User avatar
herairness
Jaghut Tyrant
Posts: 1983
Joined: Tue Oct 04, 2005 10:43 am
Location: varna

Post by herairness » Sat Jan 10, 2009 2:38 pm

Шамажотси, съвсем не мога да се съглася с теб - в МИ има и доста добри попадения, които иначе няма как просто да пробият, щото нямат някъв рилейтив в музикалния бизнес натикан...
Image

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Post by Shamajotsi » Sat Jan 10, 2009 2:46 pm

Аз, като виден представител на Mock Trial клуба от моята "гимназия", да я наречем, съм се подсигурил, като казах "почти всички от предаването са пълни бездарници". Държа да отбележа обаче, че дори сред онези, които уж имаха талант, има поне един, който се оказа разочарование. За съжаление имена не помня, става дума за последния отпаднал преди финала мъж от първото предаване.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6454
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Sat Jan 10, 2009 3:05 pm

Shamajotsi wrote:Иначе в МИ състезателите се съревновават с пеене, ама друг път. Жалко караоке и някого го потупват по гърба накрая. Добре поне, че бързо залязват, защото почти всички от предаването са пълни бездарници, така или иначе. Чист Мюзик Брадър си е...
Ама ти сериозно ли?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Sat Jan 10, 2009 3:05 pm

Е какво му е на Теодор Койчинов?! :shock: Пееше най-чисто от всички, имаше най-добре поставен глас, само му липсваше визия. Което спокойно може да се оправи. Да, на кастингите 90% от явилите се са пълни бездарници. Но от останалите десет процента има достатъчно хора, които в една друга реалност, обогатена с продуцент като Митко Пайнера, който много добре си знае интереса, биха станали звезди поне на българския небосклон. И не, не ги карат за сефте да пеят чалга, но просто Мара Отварачката е последния човек, за който аз поне бих се сетила да съчетая с понятието "жури на певчески конкурс".

Колкото до това е ли долнопробно шоуто Мюзик Айдъл, ще си позволя да изтъкна, че в страната ни има доста добре пеещи хора, на които обаче им е отредено да не видят бял свят до живот, защото сцените ни са задръстени с неща като ЛиЛана, разни Мастила и прочие долнопробни поп-утайки. Няма продуценти, които да се интересуват от печелене на пари от млади таланти, а същевременно на пазара ни, колкото и да е малък, се чувства глад за нещо такова. Та мисълта ми е, че подобно шоу е един от твърде малкото варианти можещите младежи да се покажат на сцена, различна от поредния летен конкурс. Няма нищо лошо в такава идея. Като концепция предаването е доста различно от тв-екскременти като Биг Брадър например, жалкото е само, че Иван и Андрей (а преди тях Слави) правят и невъзможното да го опропастят. Но по света подобни формати произвеждат звезди, а лично на мен ми е по-приятно да слушам състезание по пеене, вместо да гледам голите задници на брадърите.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
herairness
Jaghut Tyrant
Posts: 1983
Joined: Tue Oct 04, 2005 10:43 am
Location: varna

Post by herairness » Sat Jan 10, 2009 4:12 pm

Marfa wrote:Колкото до това е ли долнопробно шоуто Мюзик Айдъл, ще си позволя да изтъкна, че в страната ни има доста добре пеещи хора, на които обаче им е отредено да не видят бял свят до живот, защото сцените ни са задръстени с неща като ЛиЛана, разни Мастила и прочие долнопробни поп-утайки. Няма продуценти, които да се интересуват от печелене на пари от млади таланти, а същевременно на пазара ни, колкото и да е малък, се чувства глад за нещо такова. Та мисълта ми е, че подобно шоу е един от твърде малкото варианти можещите младежи да се покажат на сцена, различна от поредния летен конкурс.
Май пойнт екзактли - мерси, Марфе :wink:
Image

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Post by Shamajotsi » Mon Jan 12, 2009 1:30 am

На първо време, да потретя, не съм казал, че баш никой няма талант в онез предавания...

Но:

-Принципно слушаме музика, не музиканти. За това кой има, кой няма певчески талант си е бая важно, ама не е баш най-важното. В това отношение предаването се проваля епично, защото взима един потенциалент тауант и го джувка в ръчичките на някакъв муз. продуцент, бездарен текстописец и т.н., които правят от него/нея баш поредната ЛиЛана, Галя и балет някакъв там, Мастило и пр.

-Да защитаваме предаването, казвайки, че "идеята е хубава, макар и изпълнението да куца", е като да гласуваш за ДПС под претекст, че това било, видите ли, "Движение за права и свободи".

-И в крайна сметка всъщност никой не го интересува всъщност кой има талант и кой не - важното е кой носи рейтинг и кой не и накрая зрителите не гледат участниците, а журито. За това не са виновни само Слави и двамата идеоти, дето се хакат на кофи по пътя. Виновни са тези, заради които наместо да имаме добри изпълнители, имаме бивши водещи от ММ, които се пънат да пеят (има и по-лоши от ЛиЛана, като се замисли човек). А кои са тези виновници, честно да си кажа, не знам а и надали ще узная.

User avatar
PrivateRaio
Misting
Posts: 342
Joined: Tue Jun 20, 2006 4:01 pm
Location: София

Post by PrivateRaio » Mon Jan 12, 2009 10:25 am

въпросната госпо'ица ни представлява в Европарламента бтв, ако не се лъжа. Мисля, че това показва част от родната ни трагедия.

Колкото до това и други подобни телевизионни "формати", опитвам се просто да не се случват на мен. Все си е оцеляване...някак. Все пак всеки сам решава на какво да се подложи. Аз предпочитам да ги пропусна, поне малко мъка да си спестя. Просто ме е срам да гледам толкова глупави, прости и/или некадърни хора в национален ефир. И те не ме забавляват, напротив - подтискат ме.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Mon Jan 12, 2009 11:55 am

Коя госпожица ни представя в Европараламента??? Ако става дума за коя да е от изброените изпълнителки горе или за Мара, доста не е така.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
PrivateRaio
Misting
Posts: 342
Joined: Tue Jun 20, 2006 4:01 pm
Location: София

Post by PrivateRaio » Mon Jan 12, 2009 1:51 pm

ако не се лъжа въпростната Лиланa е нещо към Европарламента.
някакви спомени имам, дано се лъжа, ма едва ли :D

едит: абе помнq аз нещо. случайно мернах някаде, по някаква телевизия, нейно интервю, че сега политиката не и оставяла време за пеене (омфг!)

http://life.dir.bg/2007/10/31/news2276529.html

нямам идея за подробностите, не искам и да търся в нета, че ще си прережа вените с тъп нож. Какво ли е общото между нея и Образованието?

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Mon Jan 12, 2009 2:26 pm

Грешни са ти спомените. Взели са я като представител на студентите в България (неясно по какъв критерий) да участва или наблюдава заседанията на европейската комисия по въпросите на младежта за междууниверситетска програма. Тя обаче е разтръбила и че иска да стане евродепутат, което обаче няма нищо общо с реалността.
Ето ти и българските евродепутати
http://www.europarl.bg/view/bg/europa.h ... F6D955674D
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6454
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Mon Jan 26, 2009 9:21 pm

Осемгодишна сред финалистите на Music Idol 3
http://www.bliasak.bg/news/p3_1167_0.html
Spoiler: show
Една от най-големите сензации на първия кастинг за Music Idol 3 във Варна, бе 8-годишно мимиченце. То грабнало вниманието на предварителното жури с изпълнението си на хита „Summer time“. А днес се явила и пред Мария, Фънки, Дони и Соня Васи. Въпреки че възрастовата граница за кандидатите е между 16 и 28 г., из фаойето на хотел „Фламинго“, където се проведе кастингът, веднага се понесоха слухове, че малката госпожица имала реалните шансове да се нареди сред финалистите.

От 1200 души, щурмували хотела, едва 84 имаха възможността да се изправят пред журито. Те били подбрани от музикантите Етиен Леви, Георги Георгиев и Кирил Македонски. Кандидат-Айдълите заложиха предимно на български естрадни и народни песни, а от чуждестранните - на хитовете на „Boney M“.

Кастингите за третия сезон на риалитито стратираха на 24 януари в морската столица и ще се проведат в още три града – Бургас, Пловдив и Скопие. Регионалните кастинги ще приключат в София.
Честно казано, искрено се надявам това да не е вярно. Не ми харесва идеята дете да се състезава с възрастните в подобно състезание.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests