http://bg-prava.hit.bg/ - Един много интересен сайт

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Wed Sep 29, 2004 12:16 pm

Просто наистина трябва ние да демонстрираме в световен мащаб нарушаването на нашите права, или по-точно почти пълната липса на такива. Иначе казано нециганите имат само задължения, циганите имат само права. На практика излиза, че ние сме дискриминирани, единствено защото сме етническо мнозинство. Такъв парадокс едва ли вирее някъде другаде по света! Отстрани сигурно е много смешно и дори нелепо:/
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
HeavenWarrior
Scholar
Posts: 103
Joined: Mon Jan 19, 2004 11:46 am
Location: Kingdom Of Glory
Contact:

Post by HeavenWarrior » Wed Sep 29, 2004 12:34 pm

Да не те уважават в собствената ти държава и да пише в собствената ти държава "Смърт за българите" Къде по света, наистина има такова нещо. В Америка има негри и жълти, живеят си по кварталите и гетата, но не пречат на живота на другите. Просто за съжаление, ние българите сме си виновни, че сме го и още по-важно, че продължаваме да го допускаме.
Гордостта заслепява хората и им отнема потребността от промяна. Затова за да извърви човек пътеката на истинската мъдрост, трябва да пристъпи върху нея през дверите на смирението.

User avatar
Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant
Posts: 1829
Joined: Thu Jan 15, 2004 1:33 pm

Post by Drizzt Do`Urden » Wed Sep 29, 2004 3:46 pm

ся, обаче да се говори за цифаните като цяло не е правилно, и колкото и голям расист да съм признавам, че има някой много точни цигани
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Wed Sep 29, 2004 4:26 pm

Абе анти-циганизма не е расизъм. Мен лично ме дразнят циганите като цяло. Иначе вярно, има някои мн точни мангали.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Wed Sep 29, 2004 5:15 pm

Хм, да се слага цяла група под общ знаменател независимо дали са цигани, евреи или почитатели на ретрограмофони е неоправдано. Друг е въпросът, че с придържането си към групата и подчиняването на някакви собствени вътрешносоциални права, те сами предразполагат към това. Циганите, имам предвид, не почтитаелите на грамофони.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant
Posts: 1829
Joined: Thu Jan 15, 2004 1:33 pm

Post by Drizzt Do`Urden » Wed Sep 29, 2004 5:59 pm

Друг е въпросът, че с придържането си към групата и подчиняването на някакви собствени вътрешносоциални права, те сами предразполагат към това
Познавам цигани, които почти не дружат с други цигани и чесно да ти кажа изобщо не се придържат към каквото и да е било ;)
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Wed Sep 29, 2004 6:03 pm

Не се и съмнявам. Въпросът е, че мнозинството го прави и с това създават негативното мнение.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Koruin
E'lir
Posts: 152
Joined: Fri Feb 13, 2004 11:17 am

Post by Koruin » Thu Sep 30, 2004 10:50 am

Всъщност, това е лошото, че не мога да дефинирам крайни мерки. Но едно знам, че не мога да се държа цивилизовано, след като цигане гръмна бомбичка в трамвая, в лицето на моя приятелка. И защото се измъкват винаги безнаказано, полицията просто не се занимава с тях. Но ако ми хрумне някакво решение, ще се кандидатирам за президент. :D

User avatar
Cornelius
Smallfolk
Posts: 1
Joined: Thu Sep 30, 2004 11:57 am

Post by Cornelius » Fri Oct 01, 2004 11:06 am

Последните години забелязвам, че се прокрадва една тенденция - да си българин, разбирайте етнически такъв, е, както и да го погледнеш, лошо. Твоите права биват нарушавани, но тъй като не попадаш в нито една от етническите групи (в собствената си страна?!), които са под зоркото око и на Хелзинския комитет и разните други такива, страдаш. Не крадеш, защото оправданието, че си гладен и затова го правиш, не върви пред теб. Не убиваш, защото си убеден, че не ти си този, който трябва да разполага с нечий живот. Изобщо, не нарушаваш законите и правилата, които регулират нормалното съществуване на голяма група от различни хора. Делегираш права на хора, които да защитават твоите права и интереси. Плащаш им за това.
Друга група от хора решава, че не желае да спазва правилата, наложени от мнозинството. Нарушава ги, създава свои...И вместо да бъде санкционирана тя бива изкарана потърпевша.
Аз ли изпускам нещо?

User avatar
termit
Jaghut Tyrant
Posts: 1758
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Post by termit » Fri Oct 01, 2004 11:37 am

Мда, не пропускаш нищо. От гледна точка на средния етнически българин нещата изглеждат по този начин. Точно по тази причина смятам, че идеята на БГ Права е смислена и има някакъв реален шанс (друг е въпросът колко голям) да даде резултат - смятам, че на всички ни е ясно в каква голяма степен вътрешната ни политика се налага отвън. В странна държава живеем ние, мнозинството да има нужда от външна намеса (или ненамеса би било по-точно? все си мисля, че ако всичките тия комитети спрат да ни се месят, ще се оправим доста бързо), за да озапти малцинствата...
Elves dig rocket launchers.

User avatar
Jantex
Commoner
Posts: 43
Joined: Thu May 13, 2004 3:18 pm
Location: Студ. град 37 блок

Post by Jantex » Tue Oct 05, 2004 3:11 pm

Не ви ли омръзна да четете всеки ден по вестниците как някои си живеят на аванта, а вие най-послушно си плащате. Циганите в Столипиново и в още сто цигански квартала не плащат ток. Защото плащането на ток от цигани било расова дискриминация. На гара Розино във влака се качват по 100 и по 200 цигани без билети. Защото плащането на билети от цигани било расова дискриминация. Депутати обикалят света без да плащат, на държавни разноски. Защото само във вицовете се случва български политик да плати от собствения си джоб. Негово Величество пък си възстановява имоти, които никога не са били негови и накрая не плаща дори предвидените за това данъци. Защото нашият министър-председател е Цар, а царете никога не плащат. Освен на гилотината, но това е отделна тема. А ние с теб плащаме. Докога ще плащаме?
Аз спрях да плащам, защото нямам с какво. Спрях и да се надявам на тая държава, която отдавна вече не само не е моя държава, ами изобщо не е държава. И никой не ме закача. Мир и тишина. Но ако ти спреш да плащаш. Ако той спре да плаща. Ако вие спрете да плащате. Ако спрем да плащаме всички ние, лъганите, дискриминираните, грабените българи – тогава какво ще се случи?
Движение “Воини на Тангра” и редакцията на вестник “Съпротива” приканват всички българи да спрат да плащат данъци, сметки и осигуровки. До изпълнението на едно-единствено искане. Етническите българи, които не са нито депутати, нито бандити, нито сектанти, нито хомосексуалисти, нито Тошо Пейков и Весела Драганова, ами са нормални хора – тези българи да получат равни права с останалите граждани на бивша Република България.
Дотогава минаваме на аванта. Може би пък така ще заживеем по-добре.

04 Октомври 2004
© Движение "Воини на Тангра"
"Трудно разбрах, че е трудно да разбереш."

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 992
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Post by Ambartanen » Tue Oct 05, 2004 3:41 pm

Джанта, така нищо няма да се оправи според мен. Аз ако не си платя тока ще дойдат и ще ми го спрат. И ще си остана без ток. На никой няма да му пука и нищо няма да се промени. Никога не съм вярвал особено в поговорката "клин клин избива". Ако успее да ме убеди, че държавата ще се оправи ако всички спрем да плащаме данъци, браво ще му кажа.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Tue Oct 05, 2004 7:46 pm

Това неплащане на ток и вода (която във Варна вече стана 1,50 ст/куб) може да стане само организирано. И то сериозно организирано. Лесно му беше на Тренчев да прикани хората да не си плащат тока. Щото на мене като ми го спрат няма да мога просто да си хвана самолета и да отида в САЩ, където да бедствам съпричастно с "етническото мнозинство", нали? Виж, ако медиите спрат да дъвчат любимата си дъвка с вкус на мента "Абрашев" и подемат по-сериозно темата за моментното състояние на нещата, касаеща освен всичко друго и менталните увреждания не Негово Величество, ако пред касите застанат яки момци и започнат кротко да връщат "етномнозинството" по домовете му (допускам, че повечето хора ще се отзоват съвсем доброволно воглаве със силите на реда), тогава работата ще придобие напълно различна окраска. Щото преди няколко дни по телевизията гледах масови протести в Германия, предизвикани от промени в социалния сектор, които бай дъ уей си бяха съвсем организирани нали, но тук просто няма как да се получи. Няма кой да го подеме. Публичните личности у нас предпочитат да се занимават с Азис, Лили Иванова, сексуалните предпочитания на Йордан Соколов, както и с чисто ежедневни глупости от рода на това от кой вид домати се прави най-добро пюре (ако човек се вглъби в нашата преса ще се изуми от вида проблеми, които, оказва се, ни мъчат), вместо да "подгряват" народа. Само че има една малка подробност - понякога, мнгоо рядко наистина, но понякога в историята има и неорганизирани протести. Те, виж, вече са опасни. Все едно ти е гръмнала тенджерата под налягане, защото няма откъде да й излиза периодично парата. Процесът е бавен, но за сметка на това е рядко... кървав. А аз съм под впечатлението, че ако се озова с огнестрелно оръжие в ръце няма да имам никакви скрупули да го употребя. Седнах, направих си един самоанализ и просто го разбрах. Ето така се откача.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Koruin
E'lir
Posts: 152
Joined: Fri Feb 13, 2004 11:17 am

Post by Koruin » Wed Oct 06, 2004 10:10 am

Ако знаеш само колко си права!!!!

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 992
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Post by Ambartanen » Wed Oct 06, 2004 6:11 pm

Ами те тия неорганизирани протести също са един вид организирани. Просто хората не могат да се съберат безпричинно на простест. Разликата е по-скоро ,че в повечето случаи някой навива хората да се вдигнат да протестират. Рядко се случва хората сами да се навият един друг, което все пак е някакво организиране. Ама все пак ,за да се навият да направят нещо те трябва да мислят за него и да знаят някакъв начин да го оправят. За нещастие повечето хора не се интересуват от тези по-сериозни проблеми и предпочитат да слушат за Азис, Лили Иванова и видове домати. Затова съм на мнение, че като народ, който е изтърпял много, прага ни на търпение е твърде висок. Е, помня, че и той може да се достигне, но се надявам просто ситуацията да не става толкова лоша. Според мен единствения изход е някой първо да ни накара да ни пука за този проблем и след това да ни организира.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests