Кой какво чете, part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Ashara
Smallfolk

Post by Ashara » Sat May 31, 2008 7:26 pm

Nyn wrote: Купих си "Книгата на черепите" и ще си я гледам, засега :P.
А майка ми била взела "Изабел" :neutral:. Ако знаех, щях да я убеждавам за "Пергаментът" вместо това, съдейки по мненията за първата.
На нея хареса ли й? Е, аз никога не вземам предвид какво мислят хората за определена книга...смисъл, моето мнение си е по-специфично и има книги, които са общопризнати боклуци, ама аз си ги харесвам :D И обратното, разбира се. Иначе сега съм до средата на "Изабел" (имам да уча за изпит, иначе щях да съм я прочела) и като цяло ми харесва. Изключвайки общото чувство за хумор...не може всичките ти герои да се шегуват по един и същи начин, малко е абсурдно :roll:

kaka_toni1
Smallfolk

Post by kaka_toni1 » Mon Jun 02, 2008 12:45 am

Аз съм на трета част на "Песен за огън и лед", но малко поизостанах, щото имам и други ангажименти, но след като те приключат ще се стегна да я дочета, че ми е много интересна! :wink:

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Mon Jun 02, 2008 2:02 am

продължавам със съвремената периодика:
Image

Съдържанието тук.

Retrospect – Ann Miller
Забавно такова едно за няк'ъв тип дет агентства по търгове на книги.

If Angels Fight – Richard Bowes
това е няк'ва досадна отегчителна история по повод изборитте в САЩ тази г. и хем се занимава с политика и историчеките обстоятелства на нашето съвремие, хем е много досадна и добре, че е последното нещо в броя та след 15страници реших да го зарежа 15стр преди края и да пиша списанието "прочетено"

Balancing Accounts – James L. Cambias
като почна историята за товарните себеосъзнати роботи край Сатурн. И както не си падам по себеосъзнати роботи от бъдещето
реших, че нема да го бъде тоз разказ, а въпросните себеосъзнати космически товарни машини се оказаха някакви готини такива едни
и съм доволен от творбата

Memoirs of the Witch Queen – Ron Goulart
драскач някакъв помага при писането на въпросните мемоари и оттам става една!
готинко, но не много добро(4)

Petri Parousia – Matthew Hughes
нек'во странно за състуденти от Медицината и в какво се забъркват...
и туй и то е за 4

Bread and Circus – Steven Popkes
това е една история за спортно развлекателната индустрия и накъде се е отвяла със високотехнологичните геноинжинерства..
досадно едно такова 3

Philologos; or, A Murder in Bistrita – Debra Doyle and James D. Macdonald
Бистрицата от заглавието е в Трансилвания, която в онуй време 1844а е била в Австро-унгарската Империя...
Там пък геройът наш се забърква в странна история...
поне 4+

Tiaiel
E'lir

Post by Tiaiel » Mon Jun 02, 2008 11:09 am

Чета "Императорска гвардия" на Бюджолд и имам въпрос към DELgado,коя от всичките планети беше Ескобар? Защото въобще не мога да се сетя :?
На компютъра успоредно си чета Робин Ход - "Придворен убиец", Нин, я беше споменала някъде и ми се стори интересна. Е, интересна е, много ми допада как пише Хоб.
Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Jun 02, 2008 11:15 am

Ескобар е планетата, нападната от Бараяр в "За честта на Вор".
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jun 02, 2008 12:54 pm

Същото каквото Дем каза.
Spoiler: show
Ескобар е планетата на която Бетианците изпращат нова технология отбранителни системи, когато първите са нападнати от Бараяр. Флотата на Бараяр се води от лудия Принц Серж (бащата на императора Грегър), който загива в битката и Арал Воркосиган успява да спаси остнките от армията на Бараяр. После се оказва че провала на Бараярската атака над Ескобар е бил нагласен от стария император Езар с помоща и на Арал Воркосиган. А Корделия помага за прекарването на новата технология от Бета на Ескобар преди атаката. 8-)
Едит: всичкото това се разбира в За честта на Вор.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Tiaiel
E'lir

Post by Tiaiel » Mon Jun 02, 2008 3:07 pm

Чела съм за "Честта на Вор",но за последно четох книга с Майлс преди година и ми се губят някои неща. Благодаря и на двама ви :)
Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jun 02, 2008 3:26 pm

Дано инфото да ти е свършил работа. Аз пък дочетох Игрите на Вор - втората хронологично с Майлс. И най-добрата досега според мен. Напълно заслужена Хюго. Изобщо страхотна книга. Само да не беше толкова ужасяващ превода. Ама по-скоро вината е на редактора. Това Сетаганда/Кетаганда дразни ужасно.
Довечера започвам Сетаганда. Не съм я чел досега. Направо нямам търпение да я започна. :mrgreen:

Tiaiel
E'lir

Post by Tiaiel » Mon Jun 02, 2008 4:24 pm

Ааа,на мен Сетаганда ми е една от любимите, чети смело,страхотна е :D
Кетаганда се понася,но Айвън - не!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jun 02, 2008 4:27 pm

Моята май е някаква редактирана. Защото отзад на корицата пише Айвън. А в първата глава си се казваше Иван. Слава Богу. :twisted:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Jun 02, 2008 4:28 pm

To Айвън не е ли само на задната корица на "Сетаганда" написано, другаде не помня да съм го срещал...

Anyway, аз чета Farewell, my Lovely на Чандлър в оригинал. Досега все в превод го бях чел, а сега усещам напълно колко гениален стилист е тоя човек. Всяка страница е удоволствие, а trademark сравнениятa му са просто безподобни.
Last edited by Demandred on Wed Jun 04, 2008 10:44 pm, edited 1 time in total.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Wed Jun 04, 2008 10:39 pm

@Ashara Ще я питам и ще ти кажа. Аз просто съм му се навила от известно време на Пергаментът и предпочитах за него да се дадат парите :roll:

@Tiaiel :mrgreen: Много обичам, когато успея да зарибя с книгите, които харесвам, пък било то и без да искам, радвам се че ти харесва! :D
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Thu Jun 05, 2008 3:47 pm

и пак из съвремената периодика
Image
Март 2008а

The Spacetime Pool
by Catherine Asaro
Началото на
не ми хареса... блед опит за подражаване на Амбъровите хроники
прекалила е с математиката авторът...

Not Even The Past by Robert R. Chase
си е съвсем откровена кримка а-ла "убийство в Ориент експрес"
тук пътуващите са в космическия асансьор.
не е кой знае какво...

The Bookseller of Bastet
by John G. Hemry.
е колкото късо толкоз и злободневно-тъжно. и е доста късо...

Knot Your Grandfather's Knot
by Howard V. Hendrix
е много шашава история дето я четох докъм средата и всичко ми се овъзли, та не го изчетох...

Helen's Last Will
by James C. Glass
също го четох до никъде и го отсвирих...

г-на Бакстър са го писали на корицата заради описанието му на полярната станция на марс...

Marsbound го споменавах вече.

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Fri Jun 06, 2008 12:16 pm

Прочетох двете книги от Хрониките на Западния бряг и както обикновено след всичко, прочетено от Ле Гуин, ме налегна мисълта в крайна сметка харесаха ли ми или не. Честно казано, не знам. Адски са четивни, историите са интересни, разбирам идеята й, че най-важната дарба е всъщност любовта към книгите, знанието и т.н., но си мисля, че това, което всъщност са силните страни на Ле Гуин като писател – липсата на епичност, земността, реализма, понякога са и слабите й страни като фентъзи автор. Може би трябва да пробвам фантастиката й.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Jun 06, 2008 4:33 pm

Понеже споменах за първото фентъзи на Морган - "The Steel Remains" - почти я дочетох (това да четеш от екран е обидно уморителна работа :( ). Много е силно и най-вероятно ще се прави, но определено не е за непълнолетни.