The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 30, 2008 8:56 pm

Току що изчетох Spider-Man: One More Day. Отвратително е и съм зверски разочарован, но все пак искам да видя как ще се развие поредицата и дали няма да закърпят положението в идните броеве. В смисъл, нещата не са непоправимо повредени, но като цяло помията е много помийна :roll:

Не е съществен спойлер, но все пак:
Spoiler: show
Цялото нещо тече точно като X-men: Endangered Species - нашият пич ходи наляво-надясно и отвсякъде го режат със "сори, мойто момче, това е положението, примири се". Нашто момче не се примирява, въпреки че, за разлика от горното, в КРАЙНА СМЕТКА нещата наистина може би просто са стигнали дотам. Леймас извинението, че то видиш ли било по негова вина това и той нямало да може да живее със себе си, ако тя умре, е толкова изсмукано от пръстите и неубедително пресъздадено, че имам силното усещане, че Джей Майкъл Страчински съвсем умишлено го е направил такова. Знам, че ако АЗ бях принуден след шест години грижа за даден герой, да напиша това ЛАЙНО, щях да си отмтъстя по всеки възможен начин.

В сегашния случай Мери Джейн го казва в прав текст: "Добре де, ся, не че нещо, ма тя е живяла дълги години щастлив живот, ти си направил всичко по силите си, в крайна сметка ако не е сега, ще е след някоя и друга година". Обаче Марвел още от свалянето на маската в Civil War са планирали тая гавра, оказва се, тъй че...

Как да е, този комикс имаше шанса да смени кардинално посоката, като най-сетне затрият дъртата пръзгя, но СЕМЕЙСТВО Паркър преодолеят загубата и т.н. За разлика от X-men: Endangered Species, тук всеобщото отрязване можеше да доведе до приемане на ситуацията. Мамка му, ситуацията си БЕШЕ за приемане! Поредицата можеше да продължи и да стане още по-добра. На ония чикиджии обаче явно им стиска само да рестартират :roll:

Ениуей, както казах, ще чета какво става нататък, но тая помия е подигравка с труда на Страчински и безкрайно позорен начин да се прекрати един толкова добър рън...
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Apr 30, 2008 9:02 pm

Изчетох и спойлера, наистина много жалко за Спайди. Очевидно дълбоко си хлътнал по Страчински, аз покрай изчетеното от теб от Спайди и покрай Миднейт Нейшън далеч не съм чак толкова впечатлен. Питър Дейвид ме накефи много, много повече.

Аз дочитам The Authority. Определено е голяма работа, като го свърша ще пусна един хубав подробен постец, отдавна съм го намислил. Бтв двойка гейове-супергерои и двамата РУТЯТ!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 30, 2008 9:04 pm

Страчински не е "впечатляващ" с нищо, поне частите, които съм чел. Но прави Спайди близък и реален. В Back in Black например неговите броеве, особено шоудауна с Кингпина, бяха убийствени.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Apr 30, 2008 9:07 pm

Да, те бяха доста благи. Но виж Марвел Найтс имам чувството, че го четях, за да свърши в един момент. Аз лично се кефя на Спайди заради лафчетата и иронизациите му, при Страчински ми се сториха доста по-малко от при другите.
Last edited by Muad_Dib on Wed Apr 30, 2008 9:08 pm, edited 1 time in total.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 30, 2008 9:07 pm

Коле, какво не ти хареса в Midnight Nation? Понеже за мен това е едно от най-хубавите неща на Страчински, които съм чел. И е creator-owned, за разлика от писането му в строги издателски рамки в Марвъл.
Last edited by passer-by on Wed Apr 30, 2008 9:09 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Apr 30, 2008 9:09 pm

Не ми хареса това, че една оригинална идея е ненужно пръсната в 12 броя, като можеше да бъде направена в 6 или дори 4. Всъщност въобще ме накефи само финалната сцена с "новата" Робин да си призная, беше много елегантна.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 30, 2008 9:10 pm

А, ОК, тоест те дразни, защото темпото е развлачено, а не защото е слаб сюжетът. :)
The Best of Mozart

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Apr 30, 2008 9:13 pm

Не, напротив. Има разлика межди една хубава идея и един "цял" сюжет. Да приемем, че за мен сюжетът се състой от много идеи (дори до отделни панели бих разбил тази концепция). Миднейт Нейшън има безумно развлачен сюжет до момента, в който той спира да бъде интересен. Да не говорим, че и от финалния шоудаун очаквах повечко.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Apr 30, 2008 9:23 pm

Рольо, ако още не си изчел всичкото, няма да ти спойлвам как се решава ситуациятат с дъртата пръзгя (?) :shock: !!
Но е за да легнеш, да си умреш от смях!! И това някак окончателно ме отказа, поне от Спайди. И почти, от Марвъл. :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 30, 2008 9:24 pm

Ъм, знам как се разрешават нещата, казах, че съм прочел ивента.

Не знам как върви в поредицата СЛЕД него историята, т.е. ръна, който се нарича Brand New Day и към момента има обявени в Амазона два хардкавъра вече по него...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu May 01, 2008 8:57 pm

Днес най-после довърших 8мото последно засега ТПБ на The Authority. Определено забелижетелна поредица, трудно ми е да си формулирам ясно мнението за нея. Общото ми впечатление е определено положително - по-добрият супергеройски комикс с оригинални герои и опити за "глобална" битка със злото и променяне на света към по-добър, нещо което определено липсва в Марвел комиксите, които аз съм чел, където винаги всичко е в един дребен и локален мащаб и героите винаги са захаросани и някак си "като за малки деца/тийнейджъри". Ето това последното усещане тук липсва ВЪОБЩЕ и за това поредицата се чете горе-долу на един дъх. Героите и способностите им са до една адски иновативни и интересни, от гей-двойката Аполо/Миднайтър през Инженерката с нано-роботи вместо кръв до Джак Хоуксмур, който черпи силата си само от градовете и може да живее само в тях.
Артът е на ниво почти през цялата поредица, като грознички ми бяха само последните две ТПБ-та - Revolution Book 1 & 2. При диалозите всичко е на 6 - Ед Брубейкър, Марк Милар и разбира се създателят на Authority - Уорън Елис - говорят сами за себе си.
Разбира се, има и доста трески за дялане. Всички сториаркове се разрешават по някакви безумно бутафорни начини като например да смалим един от екипа и да го заврем в главата на един от нашите, за да прекъсне mind control-a на главния гаден и после дружно да утрепем въпросния лош...Да не говорим и за огромното количество сюжет, създадено и изсмукано от пръстите чрез концепцията за стотиците паралелни вселени. Но главният минус за мен беше, че (особено към и след средата - 4-6 ТПБ) АДСКИ много ми куцаше suspension of disbelief-a, да не кажа, че определено се чувствах тъпо, четейки някои от историите.

Все пак препоръчвам, най-малкото за да видите "правилния" Марвел и за обща комиксова култура (ако има някой друг луд, който въобще да го е еня за подобно нещо).

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 02, 2008 2:26 pm

Прочетох три тпб-та от Adjectiveless X-men - Golgotha, Wild Kingdom и Blood of Apocalypse. И трите са горе-долу стандартни х-менски истории от по-средняшкия тип - хаотични, не особено интересни и пълни със семейна драма. Третата обаче е доста по-добре написана и доста по-съдържателна, пък и ефектът й е сериозен.
Spoiler: show
Гамбит става зъл и минава през керъктър ридизайн, Лорна си връща силите, след като ги беше изгубила след М-дей, и т.н.
От пост-Морисън и пре-Supernovas (хардкавърът, който излезе заедно с Rise and Fall of the Shi'ar Empire от Uncanny X-men серията, тъкмо го почнах) периода ми липсват две тпб-та - първото (Day of the Atom), което би трябвало да се занимава с резултата от Planet X ивента, и третото (Bizare Love Triangle), което пък би трябвало да обяснява откъде Роуг се сдоби със способността да лети и да пуска светлинки :shock:

Как да е, клише отвсякъде, обаче са ми като роднини, баси :)

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Fri May 02, 2008 3:26 pm

Как Rogue се сдобива със силите "да пуска светулки" в Rogue #7-12.Иначе броевете на Милиган са пълен bullshit.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 02, 2008 3:29 pm

Gunslinger wrote:Иначе броевете на Милиган са пълен bullshit/
А да не говорим за броевете на Чък Остин... :vomit:
Интересното е, че точно ТПБ-тата на писаните от Остин епизоди на X-men системно НЕ СЕ преиздават. Защо ли? :mrgreen:
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 02, 2008 3:35 pm

Ми сори за ереста, но с нищо не са по-лоши от боклуците на Клейръмонт в Uncanny X-men: The New Age ръна.