Свободата на словото = 2 куршума в слепоочието

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Apr 09, 2008 3:06 pm

Мисля, че самото заглавие на темата е крайно, начинът по който е представена е краен и логично получи също така крайни отговори, макар и в обратна посока. Никой не иска да се "смее на д трупа му", но и олицетворяването му със свободното слово е също толкова неадекватно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Apr 09, 2008 3:25 pm

Пак не виждате по-далеч от и без тва късия си нос. :roll:

Прецеденти, хора, ей ТВА само има значение. За ТВА трябва си отваряте очите.

Имало ли е досега някой, който публично е обвинил властите за конкретен случай на срастване с мафията, което всички знаят, че е факт, но няма как дори да кажат, що остава да потърсят отговорност?

Разбира се, мнозинството хорца са доволни просто да си седят в копторката и си ручат от гаванката. За тях подобна възможност изобщо не съществува. Тяхното право на свободно слово не е нарушено. Те изобщо не знаят кво е тва. За тях свободното слово е да псуват добродушно Азиса пред тв-то или благо да кажат на техните: тоа мочарник Румен никога няма подаде оставка, баси пича.

Ква ЗАЩИТА ве, деца на прогреса? Човекът ясно и публично обвини МИНИСТЪРА на ченгетата в престъпление, за което в нормална държава ще му вземат не само службата, но и животеца (на ченгизрода). Колко часа живот е имал предписани след тва, мислите, дори ако се беше локнал с белезници за глезена на Първанов?

Къде? По дяволите? Живеете?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Apr 09, 2008 3:30 pm

Министъра, дето го проверяват и дето го обвини половината опозиция ли? Айде не се изказвай неподготвен, пък макар и ентусиазиран да покажеш кви дребни душици са всички около теб.
I don't wanna die

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Apr 09, 2008 3:34 pm

То нема нужда се показва специално. Значи според теб опозицията е дръпнала спусъка, така ли?

"Министърът" ти трябваше да си е подал сам оставката три години и петстотин издънки по-рано, нали? В законова държава тва. Министър ли е В МОМЕНТА или не?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Apr 09, 2008 3:36 pm

Пак изместваш темата, щото не си в час.
I don't wanna die

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Apr 09, 2008 4:20 pm

А вие превръщате едно все пак тъжно събитие в поредната арена за словесни спаринги. Недейте.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Apr 09, 2008 4:36 pm

Морве, заглавието на темата си е съвсем адекватно на фона на последните събития.

Имаме човек, който твърди, че разполага с много сведения относно някои полит-икономически групировки у нас и иска защита, щото твърди, че ще го пречукат. Защита не получава и го пречукват. И какво като е бил мутра? Далеч съм от мисълта да му се присъди посмъртно Нобелова награда за мир или нещо подобно, но е факт, че у нас вече взеха да отстрелват като зайци неудобните. Пък нека са мутри. Мен не ме кефи, че приличаме стряскащо на Дивия Запад, а от това, че убитият е бил бивш член на каубойска банда, не ми става по-добре. И пак ще кажа, никой тук не го е канонизирал, просто вече ситуацията е тотално извън всякакъв контрол.

Шайхири... Тук написах нещо, но го разкарах, че ми се видя твърде нецензурно. И все пак би ли ни оставил късите носове намира? Просто, имам предвид, спри да си вреш дългата си оная работа абсолютно навсякъде. Чувствам се като в парка и постоянно се оглеждам за шаващи храстчета.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Apr 09, 2008 4:53 pm

Пиши квото искаш, Марф. Свобода на словото. Там където се пишат глупости, на човек чат-пат му кипва и реагира. Макар да е наясно, че няма смисъл. Кво, да игнорна и тая тема ли? И да оставя Валери сам да се блъска с нее*ателността на огромна част от популацията?
просто вече ситуацията е тотално извън всякакъв контрол
Обратното. Ситуацията отдавна е 100% под контрола на държавата-мафия и не виждам кво повече ви е необходимо, за да почне да ви присветква.

Не ми отговаряй, за да не спирализира излишен конфликт. Аз така или иначе съм дотук. Имам навика да казвам важните неща по веднъж, който разбрал - разбрал. А и наистина няма смисъл, просто се бях ядосал. Тва е като да обясняваш на вярващия колко има Бог.

На който не му влиза, да го отписва като лично мое мнение, нали?

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Wed Apr 09, 2008 7:18 pm

...
Last edited by simple_stupid on Thu Apr 10, 2008 8:51 pm, edited 1 time in total.
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Apr 09, 2008 8:00 pm

Morwen wrote:Мисля, че самото заглавие на темата е крайно, начинът по който е представена е краен и логично получи също така крайни отговори, макар и в обратна посока...
Морвен, знаеш, че винаги съм те харесвал, и все пак... Като заглавието на темата и начинът на представянето им е краен, какво пречеше тя да бъде локната или пратена в пералнята, нямаше да е за първи път, нали? Освен това, обърни пак внимание на въвеждащия пост, където говоря за фантастика. ОК, да приемем, че реалностите са други, а именно:
Spoiler: show
1. Бате Боян Радев ("Партията храни, ние борим") изобщо не е бил личен бодигард на Тато, не е най-големият колекционер на антики в страната и нищо общо няма с иманярската мафия, която бастиса археологическите ни обекти дотам, че колегите ни археолози се принудиха да работят на пожар само и само да спасят каквото е останало, копаейки с булдозери, което е пагубно за науката бтв, но от друга страна се получи бум в археологията ни :roll:
Наборът Румбата, мой казармен приятел, изобщо не е бил личен бодигард на Тато и изобщо няма нищо общо с масоните и не е техен тартор, а те изобщо нямат нищо общо със ставащото около тебе и мене; може пък и да нямат, кой ги знае - те си раздават некви мистрии там :roll:
Боби Каратето, той пък хептен не е бил бодигард на Татото и не че има нещо общо с разни ми ти групировки, нито пък е новата триумфираща политическа сила :violin:
И въобще, бившото КДС и УБО хич, ама хич нямат нищо общо със ставащото днес. И понеже некво дребно мутренце реши да го поразкаже, ми що да не го пречукат?
Това, разбира се, е крайно?
Бтв малка поправка в заглавието: Куршумите в слепоочието не са 2. Те са 3. Не че е важно по същество, но просто за да сме точни.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 10, 2008 12:28 am

Валери, моля те не демагогствай.
Аз казвам "Крайно е да се каже, че изразяването свободно е равностойно на това да те гръмнат в главата", а ти ми обяснявиш, че видя ли, аз всъщност съм била казала, че Боян Радев и останалите не били бодигарди на Тодор Живков :shock: Ми не съм. И това няма нищо общо с ропота, че пречукват хора заради книгите им (което дори той да е бил чист като сълза и ненамесен в нищо друго, пак не е вярно, заради свидетелстване е). Така че просто тук не става дума за свободата на словото.
Аз ти обяснявам, че убийството на Джон Ленън не е било краят на добрата музика, ти ми обясняваш каква била Йоко Оно, нещо такова се получава.
I don't wanna die

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Apr 10, 2008 9:24 am

Така. Прочетох статиите на Виктор Пасков и Дончо Цончев в дн. "Труд", свързани с темата, която ни вълнува тук. Двама наши писатели наистина от европейска величина, чието мнение не мога да не ценя.
От тяхното мнение излиза, че реакцията на хора като Морвен, Амелия, Ванката, Шанара и други, чието мнение също ценя, е вярната реакция. Напротив, мрънкания като моите са проява на неврастения и / или мижитурщина. Те са неуместни и излишни.
Сигурно е така. При което смятам тази тема за изчерпана и бих помолил администраторите на форума да я пратят където й е мястото.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Thu Apr 10, 2008 8:19 pm

I've discovered now how to be fair
This 1 could teach you if only I dare

The only conclusion 1've reached in my life
Is that if I should die I should die-by the knife
Since it's only a matter of courage all right,
Die a man or a martyr, the two would be nice, so nice

Chorus: you'll think it's tragic when that moment arrives
Ah, but it's magic, it's the best years of our lives
Last edited by simple_stupid on Thu Apr 10, 2008 8:53 pm, edited 1 time in total.
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 10, 2008 8:38 pm

simple_stupid, ти нали се беше разкарал от форума?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Thu Apr 10, 2008 8:53 pm

Amelia wrote:simple_stupid, ти нали се беше разкарал от форума?
Да.
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,