Какво имаш впредвид?Skywalker wrote:балона вече се е спукал,обърнете се към по-големите банки за поече инфо!!
Пука ли се имотният балон в Испания?
Moderator: Moridin
И аз това чакам, писна ми да се занимавам с квартири. И ми писна на всяка година да ме изхвърлят понеже нещо си. И всеки път като си копувам нещо по-голямо от монитор, да се чудя дали си струва при положение, че ше трябва да го мъкна като дойде време за местене. А най-много ми писна да давам всеки месец пари на някой, само защото той се е родил в София, а аз не съм се. Как така стана, че никога не съм аз тоя, дето му е паднало нещо от небето. /whine /offtopic
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
Ще разберете скоро.dellusion wrote:Какво имаш впредвид?Skywalker wrote:балона вече се е спукал,обърнете се към по-големите банки за поече инфо!!

Иначе положението ти сега (макар че не виждам защо ако си плащаш редовно несимволичния наем, ше те изхвърлят - и защо ти е изобщо "нещо по-голямо от монитор"

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Точно в този случай това е болезнената реалност. В София има повече и по-добре платена работа отколкото в провинцията - факт. В резултат, все повече хора идват да работят и живеят тук. Всички те трябва да живеят някъде, нали? Ами ето ти откъде идва търсенето и съответно цените - логично.
This signature is not yet rated
Съжалявам, но Живик е назад с материала в случая, та ше трябва се намеся. В сми, разсъжденията му са принципно правилни, но са закъснели с неколко лета.
В София ВЕЧЕ са близо три милиона човека. КОЛКО повече смятате, че ше дойдат, при положение, че в цяла БГ я има, я няма останали общо 7 мил. - огромната част от които или регионални турци и цигани, или пенсионери, или вече в някой от другите мегаполиси? Добавете към това и постоянния емиграционен поток, който ту се засилва (ЕС), ту намалява, но никога не спира - и кво остава?
Знаете ли, че в момента в СФ вече има неколкостотин хиляди празни жилища, да не кажа половин милион? (И още се мъчат да строят, до последно.
) Непродадени, купени за изпиране на пари или от спекуланти за препродажба или просто необитавани от собствениците им (заминали нанякъде или притежаващи повече от едно жилище). КОЙ ще живее в тях, Живик? Сегашните наематели? Тогава кой ще живее в жилищата, които те освободят? Елементарна логика.
П.П.: Валери, и ти си в грешка. Живик никъв песимист не е, а точно от масата оптимисти. АЗ съм (информиран) песимист, щото виждам кво ше представлява тва място след 5-10 години, да не говорим за след 30.
В София ВЕЧЕ са близо три милиона човека. КОЛКО повече смятате, че ше дойдат, при положение, че в цяла БГ я има, я няма останали общо 7 мил. - огромната част от които или регионални турци и цигани, или пенсионери, или вече в някой от другите мегаполиси? Добавете към това и постоянния емиграционен поток, който ту се засилва (ЕС), ту намалява, но никога не спира - и кво остава?
Знаете ли, че в момента в СФ вече има неколкостотин хиляди празни жилища, да не кажа половин милион? (И още се мъчат да строят, до последно.

П.П.: Валери, и ти си в грешка. Живик никъв песимист не е, а точно от масата оптимисти. АЗ съм (информиран) песимист, щото виждам кво ше представлява тва място след 5-10 години, да не говорим за след 30.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Въпроска. ЗАЩО чакаш да се пукне балона? Имаш ли жилище тук или нямаш? Ако имаш, както предполагам, по-скоро би трябвало да побързаш да го шитнеш ПРЕДИ да се е спукал, макар вече да е малко късно.DELgado wrote:Аз пък чакам да се пукне балона в София. Дано да стане близките години.
Пак се изхвърли сериозно май. В цяла София сигурно има около милион жилища общо, съмнява ме половината да са празниЗнаете ли, че в момента в СФ вече има неколкостотин хиляди празни жилища, да не кажа половин милион?

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Добре бе, Шайх откъде я черпиш тази информация?
София е малко над 2 милиона (при това с приходящите от градчета и паланки наоколо).
Няколкостотин необитаеми жилища просто няма, защото това би значело във всеки блок да има по няколко необитаеми. Е, да ти кажа, няма.
По-внимателно с цифрите, и те душа носят.
София е малко над 2 милиона (при това с приходящите от градчета и паланки наоколо).
Няколкостотин необитаеми жилища просто няма, защото това би значело във всеки блок да има по няколко необитаеми. Е, да ти кажа, няма.
По-внимателно с цифрите, и те душа носят.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Да не говорим и за другия дребен момент - дори и да имаше страшно много необитаеми жилища, това съвсем не значи, че никой няма да строи нови. Напротив - в много от случаите необитаемите жилища са такива, защото са строени преди 30-40-50 години и никой не иска да хвърли няколко хиляди лева за ремонт, изолация, парно и какво ли не още; в крайна сметка се намира кой да поиска да събори старата кооперация и да построи на нейно място нов блок, който ще е по-скъп, така е, но ще е малко по-удобен за живот.
Това е същата ситуация като преди 30-40 години - колкото и да плюем по панелните блокове, все пак не трябва да забравяме, че те са били построени *на мястото на* малки еднофамилни къщурки с *никакви* удобства за живот, в повечето случаи и без течаща вода дори, и че за хората, които са се преместили от такива къщурки в новия панелен блок изживяването всъщност е било много, много, много хубаво. Години след това или те, или наследниците им започват да ръмжат за тънките стени, дупките между панелите и какво ли не - но навремето хората всъщност са били *доволни* от хубавите нови жилища. Е, сега ситуацията е същата - необитаемите жилища не пречат на новото строителство, а дори му помагат.
Това е същата ситуация като преди 30-40 години - колкото и да плюем по панелните блокове, все пак не трябва да забравяме, че те са били построени *на мястото на* малки еднофамилни къщурки с *никакви* удобства за живот, в повечето случаи и без течаща вода дори, и че за хората, които са се преместили от такива къщурки в новия панелен блок изживяването всъщност е било много, много, много хубаво. Години след това или те, или наследниците им започват да ръмжат за тънките стени, дупките между панелите и какво ли не - но навремето хората всъщност са били *доволни* от хубавите нови жилища. Е, сега ситуацията е същата - необитаемите жилища не пречат на новото строителство, а дори му помагат.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- BaYa
- Forsaken
Ром, прав си за всичко, освен за малките къщурки. Извинявай!
Аз се родих в една такава малка къщурка, на мястото на която (и още 20 такива) сега се мъдри това което през 80 беше блок за служители на БКП.
И макар и в малко порутен квартал като Изток, тогава тези къщурки бяха много по-добре от сегашната панелка-чучело. Само телефон нямаше. Но всичко друго си беше екстра. Макар да признае че за други квартали хич не съм наясно. Само помня хубавите къщички на дъновистите в Изгрев.
И мен много ме съмнява в София да има толкова затворени жилища както тук. Макар тук да не е толкова заради ремонти, по-скоро си е чиста спекулация.

И макар и в малко порутен квартал като Изток, тогава тези къщурки бяха много по-добре от сегашната панелка-чучело. Само телефон нямаше. Но всичко друго си беше екстра. Макар да признае че за други квартали хич не съм наясно. Само помня хубавите къщички на дъновистите в Изгрев.
И мен много ме съмнява в София да има толкова затворени жилища както тук. Макар тук да не е толкова заради ремонти, по-скоро си е чиста спекулация.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- Maledictus
- Warmage
Изток в момента е чуден квартал, по мое мнение именно защото все още има от тези къщурки (които бтв в по-голямата си част са "реставрирани") а и дъновистите продължават да битуват там. Е, няма да споменавам руското замъкоподобно посолство......
Колкото до панелките, все пак за мен е по-разумно да живееш в панелка отколкото в новопостроен блок. И го казвам, като човек бачкал в бранша със съвременно строителство и ремонтиращ в момента панелка......
Пък за балона....... ми срещу блока на нашите в Младост се пръкнаха шест нови за една година (НЯМА ТАКИВА БЛОКОВЕ! УЖАСНИ СА!)...... при условие, че има още седем, които си седят празни и необитавани. Само в някой апартамент тук таме се явяват дрехи по просторите.
Колкото до панелките, все пак за мен е по-разумно да живееш в панелка отколкото в новопостроен блок. И го казвам, като човек бачкал в бранша със съвременно строителство и ремонтиращ в момента панелка......
Пък за балона....... ми срещу блока на нашите в Младост се пръкнаха шест нови за една година (НЯМА ТАКИВА БЛОКОВЕ! УЖАСНИ СА!)...... при условие, че има още седем, които си седят празни и необитавани. Само в някой апартамент тук таме се явяват дрехи по просторите.