Matrim wrote:Ъ, предполагам, че все пак ти е добре известно, че е имало време когато страшно много християни и евреи са живеели в мюсюлмански държави, а на практика никакви мюсюлмани в християнски държави? Защото никой не би им позволил, нали.А ислямът ВИНАГИ е бил НЕтолерантен. Самата им свещена книга е такава.
Както казах, хвани едните, удари другите. Докато християнството не е било принудено да се раздели от сраастването си с властта, то не е било кой знае колко по-толерантно от исляма. Шайхири добре го каза по-горе.
Ъъъъъъ...... предполагам значи смяташ, че по време на Османското иго не е имало никакво робство в България, а османско присъствие? Яяяяясно...... И българите, дето са си живеели тука са си живеели охолно и щастливо и ТИЯ ЛОШИ РУСНАЦИ СА РАЗВАЛИЛИ ВСИЧКО! Сигурно и в останалите мюсюлмански страни е било така...... доводът е БРУТАЛЕН! Май е по -добре да не ти отговарям тогава....... Така или иначе можем да си сучем и спорим до утре, а всеки е прав за себе си (въпреки, че аз си седя зад компа, ама нейсе)
Иначе за хвани едните, удари другите съм съгласен......
Такааааааа......... моля админите да хванат целия тоя религиозен оффтопик и да го преместят в моята тема за спамец примерно

Както писах неотдавна всички говорят, но много малко се изслушват.
И тук възниква един интересен момент, за който също споменавах - недейте да говорите с убеденост за неща, за които нямате БЪКЕЛ представа и да не се изслушвате едни други, защото ВСИЧКИ имате какво да кажете и сте прави. И не толкова. Айде по ред на номерата, дяда ви Владика да въздаде. (лелееее, прозвуча толкова надуто! "Въздаде" Направо съм горд със себе си, мога да строша монитора с х** си)
Светли, за Коранът не съм съвсем убеден как стоят нещата, но! За Новозаветните писания най-ранните открити ръкописи са от 2 век сл. ХР. да, НО Старият Завет е СЪВСЕМ точен. Съвсем стриктен. Единственото, което куца, е преводът на български, ама айде да не издребняваме

Да продължим.
RRSunknown, разбирам какво казваш, но все пак не забравяй Стария Завет, който е точно толкова "геноцидо наклонен" колкото и Коранът (особено ако си спомните, че казах кое на кое се базира

Обичайте врага като ближен! А ближния обичайте като себе си. Е да му се не знае, ако ТОВА някой не го е прочел, да вземе да хване НОВИЯ ЗАВЕТ да си го намери, пък после, ако ми го намери в Корана, да вземе да ми го покаже, щото съм го изтървал някъде! А?
Да не говорим за други Христови думи, като "Дойдох за да направя всички равни и да няма ни мъж ни жена..... Не се молете по храмове и кръстовища, както правят лицемерците..... Да любите друг друга.... Бъдете милостиви, както е милостив и небесният ваш Отец.... Не съдете, за да не бъдете съдени....." А, да, и толкова цитати от Апостола. М?
А Християнството.....е, май от името му личи за какво иде реч.....
ТАКА ЧЕ! РРс е прав за едно - християнството е ПО- от исляма за МЕН. Това, че хората са го използвали за да си опекат погачата и да водят тълпата за носа...... Да, хората! Именно те! Не Христос! Независимо Син Божи или обикновен човек е. А ислямът, Мохамед възкресява една стара религия, и води до същия резултат, само че в прав текст. Пак хората! Защото съгласете се, Дънов е бил ерудит, и прочее, а сега толкова книги "негови" се изписаха, че не зная човек може ли толкова да говори за цял един живот. И какво стана със хубавото му учение? На последния събор дъновистите се изпокараха що във вътрешния кръг били допуснати само чужденци! Е как защо - кинти, кака, икономика!
И след толкова брътвежи, да ви кажа сега каквото трябва - омотахте се. Объркахте същината на религията със начина, по който хората я прилагат. А това, съгласете се, са две различни неща. Не ме ебе за Църквата. Не ме ебе за поповете, ама Ваш, айде, като си чел Библията припомни си малко Иисусови думички, пък после АКО искаш го свързвай със свещениците и това, което са направили.
Шайха говореше за култура. И да - ПРИЕМЕТЕ ГО - културата се е развила изцяло благодарение на религията и е било така чак до преди един век! МУЗИКАТА, нотите, книгописането, културата ВСИЧКО! И просто нашето съзнание и нашата религия превъзхождат мюсюлманите. Това е. И нека не се опитваме да излезем с номера "Ако нямаше Църква другояче щяха да са нещата, пак щяха да се развият даже по-бързо......." ГЛУПОСТИ! Ако ако ако...... Няма "ако" в историята! Има станало. "Ако Хитлер беше спечелил войната във Франция щяха да говорят на немски, а ние да сме по-добре, и чичо Сам да го дуа.... Дали?"
Шайха също говореше и за идиоти и маймуни...... Не зная вие какво си мислите, но аз смятам че превъзхождаме мюсюлманския свят. (Без евреите, те са толкова напред, че не ми се говори - толкова хиляди години националност и история). Не че са маймуни и идиоти - просто манталитетът им е по-ограничен, те самите са друга култура. Това е.
Доста ми е объркан поста (както обикновено) но това е защото още не съм пил кафе. Предлагам следното, като за финал - да заровим томахавките, защото така може да си караме още години. Още хиляди неща мога да кажа, и всеки от вас да опровергавам или подкрепям, щото тия спорове са водени стотици години, има изписани ТОНОВЕ мастило за тях (влезте в Библиотеката на Академията и се поинтересувайте) и то от далеч по-ведующи от мен или вас хора, от далеч по-големи ссофисти и полемици. Всеки си остава с мнението, изкизил го е, да не се караме, защото всички ще се направим на маймуни. Аз вече се омотах!
И двете религии си имат плюсове и минуси. И двете религии са започнали като нещо свята, а хората (хора като вас и мен, опасявам се) са го превърнали в доходоносен бизнес. И темата е интересна. Хубаво е да се обменят мнения по нея (А НЕ ДРЕБНАВО ДА СЕ ХВАЩАМЕ за всяка дума казана от другия и да го дъвчем) но тук все пак не й е мястото. И все пак не бъркайте религия с човешко действие. Те нямат нищо общо. Просто първото най-пошло се превръща в параван за второто. Все едно.....
За човешки права ставаше дума и то за права ДНЕС а не през Средните векове. Само да ви светна.
Последните н на брой постове, включае моите бяха......... Безсмислени?