Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

User avatar
Interpreter
Forsaken
Posts: 3462
Joined: Sun Aug 07, 2005 5:57 pm
Location: тук - там

Post by Interpreter » Thu Mar 27, 2008 11:14 am

И аз го следя поредния скандал с едно ухо/око/, не че не се развива, де. Последно и Милен Велчев е замесен, май, както и "висш сътрудник на ДАНС и носител на държавни отличия". В закрилата на определен "бизнес", това. "Бизнесът" ще излезе производство и износ на синтетичен наркотик. А в светлината на вече позаглъхналия скандал с това, че сме най-мощният износител на човешки органи за САЩ - може би и с други интересни дейности.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Thu Mar 27, 2008 11:22 am

Аз също не вдявам това за снимката. Тоест, явно са се събрали и Коритаров им взима интервю или нещо такова. Не е като да са ги хванали голи в храстите. А бе... Я някой осведомен добър човек да напише кратка сводка за събитията от псоледните дни, бива ли? :roll: :oops:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Thu Mar 27, 2008 11:31 am

Бе, единственото що-годе смислено обяснение за снимката беше, че онези отишли едва ли не да издават държавни тайни на Коритаров, но е доста плоско...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

zhivik
Archmage
Posts: 2252
Joined: Fri Jul 09, 2004 3:59 pm
Location: Off from the circus

Post by zhivik » Thu Mar 27, 2008 12:00 pm

Ще се опитам да обобщя, макар че предупреждавам, че не са ми напълно ясни нещата. Та така:

1. Иван Иванов, заместник-директор на ГДБОП е арестуван миналата седмица заради предоставяне на информация за разследвания по данъчни измами на алкохолни производители. Засечени са негови разговори с хора от тези фирми, където Иванов иска неща като рядък модел ловна пушка или Apple notebook за дъщеря си. Според това, което се твърди, обектът на разследването не е бил Иванов, а шефовете на алкохолните фирми, където той се е хванал.

Тук вече започват част от неяснотите. Твърди се, че информацията за Иванов е била известна отпреди два-три месеца. Атанас Атанасов, депутат от ДСБ, генерал от запаса и бивш директор на НСС (Национална служба за сигурност) по времето на Костов, твърди че е получил разпечатка на подслушаните разговори, която е предоставил на прокуратурата (след което Иванов е арестуван, т.е. прокурата най-вероятно не е имала тази информация преди това). Тук за първи път възниква въпроса, дали Румен Петков е бил наясно, и ако да - какво е направил по въпроса. Същото важи за Валентин Петров, в момента главен секретар (от края на 2007 г., защо ще обясня по-долу).

Петков твърди, че не е давал разрешение за подслушването, и не знае кой го е направил. Има версия, че подслушването е било наредено без Петков да знае, за да не попречи. От друга страна, Петков спомена, че разследването е почнал преди той да стане министър, и когато стане ясно кой е наредил подслушването, щяло да падне смях (т.е. може би това е и Бойко Борисов).

2. Илия Илиев, главен секретар на МВР до края на 2007 г., също е арестуван. Според Борис Велчев, част от доказателствата за това са свързани с ареста на Иван Иванов, но не всички. Самият Илиев подаде оставка заради аферата с Владимир Куйович, сръбски гангстер, на когото е бил издаден български паспорт. Илиев твърди, че целта е била да се залови по-голяма част от групата на Куйович - очевидно не е бил достатъчно убедителен. Сега Илиев твърди, че има натиск срещу него да си мълчи.

3. Друго действащо лице, Валентин Танев, бивш директор на ГДБОП, обвинява Петков в срещи със съмнителни лица, същите обвинения прави и Атанас Атанасов. Учудващо, Петков потвърждава, твърдейки че всичко било съгласувано със службите, и неговото присъствие било изисквано, защото имало нужда от среща с високопоставен служител от МВР. Оставям настрана въпроса защо министърът на вътрешните работи върши оперативни задачи ... Както и да е, Петков твърди, че не е давал никаква секретна информация. Той отива по-далеч, твърдейки че целия скандал е замислен, за да се очерни МВР от бивши негови служители (всички споменати лица до момента, освен Атанасов, са назначени лично от Петков).

4. Според нова информация от Атанасов, имало е разработки срещу политици, в това число Милен Велчев, Димитър Дъбов (депутат от БСП) и човек с прякор Запалката, който в последствие е идентифициран като самия Петков. Не е ясно доколко това е достоверно, прокуратурата отказва да каже каквото и да е по въпроса.

5. Румен Петков се включва отново, като твърди, че Алексей Петров, бивш шеф на СОБТ (т.нар. "барети"), е бил неговата свръзка в срещите, изброени по-горе. Въпросният Петров (за мен неизвестен, но явно влиятелна личност в тези среди) в момента е свързан с ДАНС, новата ни агенция за национална сигурност. Каква е точно неговата роля, тепърва се очаква да се изясни.

Мисля, че това е засега, може и да съм объркал кой какво е казал, както и реда, в който е казано, но цялата история си е достатъчно объркана.

Колкото до снимката с Коритаров, и аз не виждам какво се шуми около нея, журналист си върши работата, това е. Виж, вече доколко работата на въпросния Валентин Танев (който е третия на снимката), това вече трябва да се изясни.
This signature is not yet rated

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Thu Mar 27, 2008 12:08 pm

Само да добавя, че се твърди, че Дъбов и Велчев са оказвали натиск за отмяна на заповеди за обиск на нарушители на данъчни закони.

Мда, аз сега изчетох каквото имаше в Нетинфо, но Живик го е обяснил много добре.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Thu Mar 27, 2008 12:09 pm

Живик, жив да си! Баси, туй по-заплетено от мексиканска сапунка ве! Остава да разберем от кого е бременна донята и дали Алонсо и Хосе няма да излязат братя, и всичко ше си дойде на местата. Да го и в лудницата, честно. Чакай пак да си го прочета, че да го доосмисля.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
BaYa
Forsaken
Posts: 3002
Joined: Thu Jul 27, 2006 10:20 pm
Location: На топличко, във въображението ми!
Contact:

Post by BaYa » Thu Mar 27, 2008 3:44 pm

Живик, и аз благодаря за резюмето! :P
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

User avatar
Super M
Warmage
Posts: 1000
Joined: Wed Jan 11, 2006 10:25 pm
Location: Sofia/Bourgas
Contact:

Post by Super M » Thu Mar 27, 2008 6:43 pm

И аз се бях оплел от несвързаните новини по мрежата. С риск да се увеличи off topic-а - много благодаря zhivik! :lol:
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

User avatar
freak-net
Smallfolk
Posts: 6
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:08 am

Post by freak-net » Thu Mar 27, 2008 11:31 pm

Румен Петков не е "най-лошият в правителството", той е крадец, престъпник, лъжец, мерзавец...с две думи, най-отвратителният тип в правителство на България от времето на циганина Иван Костов. Станишев уж не вярвам да е в играта, но с последните развития и с това че го защитава толкова, когато е очевидно че трябва най-малкото да го уволни вече започвам да се съмнявам дали нещата не са още по-дълбоки. От друга страна може би премиера иска да го запази на поста за да не разклати и без това клапавата тройна коалиция (която все пак не е чак толкова клапава след като се задържа вече почти 3 години)

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Thu Mar 27, 2008 11:50 pm

циганина, мерзавеца, въобще едно такова зряло мнение... :roll:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
freak-net
Smallfolk
Posts: 6
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:08 am

Post by freak-net » Thu Mar 27, 2008 11:52 pm

За съжаление точно от такива политици сме управлявани...

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6925
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Fri Mar 28, 2008 12:06 am

А аз за съжаление ще трябва да предупредя все пак да не използваш такива епитети...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Fri Mar 28, 2008 2:06 pm

"Вътрешният министър Румен Петков почти сигурно ще се раздели с поста си. С него от МВР ще си отидат и всички, дискредитирани по някакъв начин от скандала, който тече вече седмица", това са прогнозирали пред в. "Дневник" източници в управляващото мнозинство.

Според депутатите паднала и последната защита на министъра, след като лидерът на ДПС Ахмед Доган взел решение да бъде жертван, за да не се срути цялото правителство.

Промяната в кабинета щяла да бъде направена скоро, но не е ясно дали ще засегне само силовото ведомство.

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1179711
Материалът е написан много в стил "ние по неведомни пътища чухме така", но все дори предположението, че Доган има думата за сменяне на министри мен ме възмущава дълбоко. Не заради някъв расизъм, просто той не е премиер, мааму.
Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски изтъкна, че от медиите научава за предстоящите срещи на тройната коалиция и те ще се случат, когато се реши.
Е, не може ли веднъж да не отговори "Когато му дойде времето"?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
BaYa
Forsaken
Posts: 3002
Joined: Thu Jul 27, 2006 10:20 pm
Location: На топличко, във въображението ми!
Contact:

Post by BaYa » Fri Mar 28, 2008 2:50 pm

Абе то, че вместо новина изслгежда пророчесто, мани. От мен да мине. :twisted: Но можеха пък да пуснат малко привилегирована информация за предстоящата съдебна разправа с тях? По принцип какви са присъдите за такива престъпления? Изобщо малко да ни позамажат очичките, поне!!! :evil:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

zhivik
Archmage
Posts: 2252
Joined: Fri Jul 09, 2004 3:59 pm
Location: Off from the circus

Post by zhivik » Fri Mar 28, 2008 3:19 pm

В "Дневник" имаше вчера една теза, която ми звучи логично: Станишев нямал кураж сам да отстрани Петков, затова търсел подкрепа от Сакскобургготски и Доган, от там и срещата на съвета на коалицията.

Наясно съм, че това е слух, и че едва ли е коректно на негова база човек да си прави изводи относно личността на министър-председателя ни, но някак си не ми е много трудно да повярвам на твърдението по-горе, и на очевидните изводи от него ...
This signature is not yet rated

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests