No Country for Old Men.

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 23, 2008 5:51 pm

Проблема който имам с infernal affairs е че всичмки дръпнати са ми еднакви. Просто не мога да различа нашия човек от лошите. :shock: И особено с тези хаотични прехвърляния във времето напред-назад ми става супер трудно да си ориентирам дори и след като съм гледал Департед.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 23, 2008 5:58 pm

DELgado wrote:Проблема който имам с infernal affairs е че всичмки дръпнати са ми еднакви. Просто не мога да различа нашия човек от лошите. :shock: И особено с тези хаотични прехвърляния във времето напред-назад ми става супер трудно да си ориентирам дори и след като съм гледал Департед.
Ахахахахахха прав си Валка, неразличими са пусто :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Mar 23, 2008 10:34 pm

Всички монолози на Томи Лий Джоунс в Ноу Кънти без последния за МЕН СА КУЛТОВИ бтв :wink: .

Често се чудя какво най-много ми харесва във филма и за мен именно е главната заложена идея. И съм на мнение, че ако тази идея (да я кажем простичко - че хората са гадни и че има истинско зло и то помита традиците и честта) не допадне на някой и филмът няма да му хареса. Защото кинематографията, сценарият и преди всичко режисурата в Ноу Кънтри са на толкова баснословно добро ниво, че не мога да взема насериозно някой, които не признава обективните им качества.

И Жоре, щом теб "те боли айфела" за мнението на останалите, мен лично ме понаприболва фарчето за твоето. :lol:

Лафът за дръпнатите е доста банален от векове насам бтв. Благодарен съм на Ян, че преди време ме открехна на Инфърнъл Афеърс и определено си къткам втория и третия за някой хубав ден, в които да ги гледам.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 23, 2008 10:55 pm

Не е въпросът дали ни допада идеята. Въпросът е, че тя е:

(А) болезнено банална (не за такива неща гледаме филми)
(Б) понеже (А) не е толкова лошо само по себе си - поднесена неубедително, скучно и вяло.

толкоз, ай сиктир с тоя филм, аз спирам.
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Mar 23, 2008 10:59 pm

Обожавам изказванията от типа "не си прав, ей-сега-ще-напиша-абсолютно-обратното-аргументирайки-се-напреднатастраница-с-вкусови различия-и-ще-бягам-от-темата-че-ми-е-скучно".

Sissy. :lol:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 23, 2008 11:08 pm

Е какво повече да му аргументирам, много интересно? Защо идеята е клиширана ли? Еми явно в моя живот съм стигал до нея по-често от теб, знам ли пък...... :roll:
This is it. Ground zero.

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Sun Mar 23, 2008 11:37 pm

напиши книга за живота си! :lol:

+ тва не си гледал Scarface!!квото и да кажеш,за който и да е филм за мен е без значение :wink:
Last edited by Skywalker on Sun Mar 23, 2008 11:42 pm, edited 1 time in total.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 23, 2008 11:40 pm

спонсорирай ме и сядам :mrgreen:

стига спам обаче, че ще се окаже, че затлачваме темата на ценителите на филма..
This is it. Ground zero.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Mar 26, 2008 8:47 pm

Ей, злобичке ...... :twisted:

И аз го гледах филма, и заставам в лагера на Никола и Валката. И не ползвам израза "на тяхна страна", защото много ама много мразя една наша си тенденция във форума. (Валери, ти не го правиш, преди да ми избодеш очите! :wink: ) Това да се злобее по чуждите мнения и да се плюят чуждите вкусове не ми се побира в главата! На мен ми хареса много Ноу Кънтри... , както и на времето Фарго. Изкупление, хич не ми хареса!! Но не бих го нарекла боклук с лекота. Дори и само понеже харесва на хора тук които опознавам и оценявам, с времето! Не ми е лесно така злобно да нагрубявам чувствата им. А че има хора които градят мнениятат си само на валянето в кал на чуждите вкусове, миииииии има хора които се самоубиват, убиват ближния или ядат лайна! Всико има под небето господно.
Сега едно нещо е типичният начин на говорене на Симеон, Никола или Хриси, те са си така и си ги знаем. Друго нещо е да будалкаш Шайхири за 10.000. :twisted: И едно трето, съвсем различно нещо е да си наругаеш приятелите заради един филм!! :?
Фарго култов, ми хубаво щом някой се има за такъв голям експерт, да си пише каквото иска. Понеже си имам и мнение и вкус, аз се уповавам на тях и чаааак култов не ми се вижда. Но ми хареса.
Ноу кънтри пък ми хареса много повече. Разказва за неща които са ми близки и познати (и нямам предвид наркотрафикантите или парите). Разбирам какво чувства шерифа и защо. Просто филма ме докосна, така като Изкупление не можа.
Хайде лека вечер и една кофа валериан! :twisted: :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 27, 2008 12:18 am

Ама аз никъде не съм обиждал харесващите НоуКънтрито или вкусовете им :neutral:

Казвам само, че според МОИТЕ критерии и МОЯ вкус филмът е МНОГО зле. И определено не мисля, че мнението на познатите ми има чак такава тежест. Именно защото те са с други критерии и друг вкус.

Тъй че споко ;)

Фарго не съм го гледал, та не знам.
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Mar 27, 2008 9:51 am

Еми пробвай го някой ден ако имаш време Жоре. Филма е много странен и има най-абсурдните герои, които можеш да си представиш в подобен филм. Оригинален и много странен, типично за Коен всъщност. 8-)
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Mar 27, 2008 3:58 pm

Moridin wrote:Ама аз никъде не съм обиждал харесващите НоуКънтрито или вкусовете им :neutral:

Казвам само, че според МОИТЕ критерии и МОЯ вкус филмът е МНОГО зле. И определено не мисля, че мнението на познатите ми има чак такава тежест. Именно защото те са с други критерии и друг вкус.

Тъй че споко ;)

Фарго не съм го гледал, та не знам.
Жоро, нямам предвид точно теб. Макар и ти да изпадаш понякога в "боклук(?)джийство". И аз съм го казвала, но нарочно. :roll:
Просто е по принци! :roll:
Аз пък бих ти препоръчала The Big Lebowski, или O Brother, Where Are You?, на която много се смях. Но също можеш и сам да си избереш някой. :wink:
Last edited by BaYa on Fri Apr 04, 2008 10:24 pm, edited 1 time in total.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Mar 27, 2008 9:32 pm

BaYa wrote:Аз пък бих ти препоръчала The Big Lebowski, или O Brother, Where Art Thou?, на която много се смях. Но също можеш и сам да си избереш някоя. :wink:
Някоя филмка? :o

Ludmila76
Adept

Post by Ludmila76 » Fri Apr 04, 2008 6:26 pm

Moridin wrote:Не е въпросът дали ни допада идеята. Въпросът е, че тя е:

(А) болезнено банална (не за такива неща гледаме филми)
(Б) понеже (А) не е толкова лошо само по себе си - поднесена неубедително, скучно и вяло.
отвсякъде съм съгласен с това мнение. "О, братко къде си?" беше много приятен филм, който гледах с удоволствие. "Големия Лебовски"също. На тая лента обаче щях да заспя. Но пък има хора дето смятат че и "Матрицата" има дълбок философски смисъл...
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Apr 04, 2008 10:25 pm

AlDim wrote:
BaYa wrote:Аз пък бих ти препоръчала The Big Lebowski, или O Brother, Where Art Thou?, на която много се смях. Но също можеш и сам да си избереш някоя. :wink:
Някоя филмка? :o
Ами, оправих го. :surly: :mrgreen: