http://youtube.com/watch?v=nYNA_dFXYqc&feature=related
Moderator: Moridin
Ааа, с промиването на мозъци, което представлява образованието по принцип, щом не е за религия, нямаш проблеми викаш? Oh, puh-lease! Във всеки случай обществото си моделира некфи там елементи квито са му нужни. Тая цензура конкретно се вижда до кво е довела - евангелизирани млади хора, бълващи говна с изцъклен поглед и пяна на устата, самоубийства, загуба на имущество и прочее, и прочее. Безпристрастно МАСОВО представяне на тая материя е задължително, ако не искаме утре да се събудим конвертирани като американски християнски фундаменталисти. Мне, това няма да ни ограби челядта от здравия разум. Даже бих рекла, че хората като видят от малки, че религията е фул оф шит ще могат много по-лесно да покажат средния пръст на поредното пръскащо слюнка лице, което заплашва с адски мъки при неподчинение на белобрадия дядо с нощницата, дето живее на небето и което ти играе психологически трикове точно когато си доста уязвим. Са, требе си да познаваш нещото, за да го отречеш страстно, да?Matrim wrote: No shit? Много ясно, че е. Да съм казал, че не е? Но ако трябва да избирам между промиване на мозъци, което минава за разпространение на религия по света, и цензурата, веднага ще избера цензурата. Целта оправдава средствата, един вид.
Е, това е ясно, но не виждам каква връзка има с това, което аз казах. Въпросното слюнкопускащо лице би било закононарушител в у(дис)топията, за която идеше рече по-горе anyway. Изучаването на религия по начина, който ти спомена, дори няма да влиза в гореспоменатата цензура.Даже бих рекла, че хората като видят от малки, че религията е фул оф шит ще могат много по-лесно да покажат средния пръст на поредното пръскащо слюнка лице, което заплашва с адски мъки при неподчинение на белобрадия дядо с нощницата, дето живее на небето и което ти играе психологически трикове точно когато си доста уязвим.
Как по дяволите е довела до нещо, като не е била въвеждана? Ако имаш предвид комунизма, той е малко като от трън, та на глог, а и ако още си го имаше май нямаше да има евангелисти по нашите места, а?Тая цензура конкретно се вижда до кво е довела
Което, бтв, е доста голяма простотия, но това е друга тема. Добре поне, че историята на България е дългичка и интересна, не знам как в САЩ не умират от скука ако учат с години тяхната си история.Също както учим подробно История на България, а не подробно история на целия свят.
Налага ми се да ти го кажа, уви - точно сам в къщи си я научих граматиката. Бях, прочее, 11-ти клас.RRSunknown wrote:Към Роланд
Не ми казвай че не си ходил на училище и сам в къщи си се научил на граматика.Както има скапани даскали така има и кадърни преподаватели. И това че ТИ като интелегентен човек можеш да обясниш на дете защо не трябва да е бръснат кришнар но мислиш ли че "леля Стефка" или "бай Мангал" или "бай Вълчо" или всеки средностатистически средно неинтелигентен селянин може да обясни по- добре от квалифициран преподавател. И един съвет : Ако обичаш недей да даваш определения като психопат за хора които не си видял още почече че нямаш никаква идея какво точно ще се преподава такива часове или какви хора ще го преподават.
My point exactly. И то точно заради квото каза Емо - първолаците, че и по-големите, са твърде доверчиви и твърде лесно приемат измислици за факти. А не забраят толкоз лесно.Amelia wrote:Ми аз си мисля, че историци, географи, философи и даскали по литература биха могли да водят тези часове. От богословите ме е страх, обаче.
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 23 guests