The Comics Topic
Точно това е бил проблемът. Използвам Firefox, но имам и Explorer. С Explorer свалих без проблеми първия брой. Изглежда обещаващо. Скоро ще го позахвана.
Thanks Rol!
Thanks Rol!
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
Десен бутон и Save Link As (Файърфокс) или Save Target As (IE)Super M wrote:До Ян:
Всичко наред ли е със сайта в момента, защото ми разпалихте любопитството, а не мога да отворя книжките. Появяват ми се някакви неразбираеми символи и не знам дали грешката е в моя телевизорОбещаната изненадка
Jack е активен само до 10-ти брой, понеже въпреки 4 гиги, които имам като квота на машината явно няма достатъчно място Sad . Сега обмислям някакъв вариант къде да приютя останалите 7 броя.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
Да бе, верно го имаше в програмата на Киноманията. Но при мене явно трябва европейското кино първо да мине отвъд Атлантика и оттам да го похвалят, преди да открия топлата вода
Иначе не се съмнявам, че филмът е як. Сатрапи е и сърежисьор на филма и доколкото мога да преценя, следва плътно комикса, ама с тоя френски...

Продължавам с Transmetropolitan , почна да става МНОГО яко, че даже имаше и стабилни сюжетни развития, което досега беше единственият минус на серията. Хуморът е просто ПОКЪРТИТЕЛЕН. Режимите на bowel disruptor-a само да бяха пак щеше да е баси смеха ("rectal armageddon", "shat into unconsciousness"...), а те са върхът на айсберга...
Иначе прочетох The Long Halloween на един дъх, пазейки си LXG-то за черни дни:). Стори арк-ът е един от най-добрите, които съм чел, Гаро беше прав, че си има почти всичко нужно. От арта има какво да се желае - Батман и съпервилъните са фантастично нарисувани, нормалните хора са ужасяващо грозни, дори не стилни. Определено ще потърся своеобразните продължения.
Иначе прочетох The Long Halloween на един дъх, пазейки си LXG-то за черни дни:). Стори арк-ът е един от най-добрите, които съм чел, Гаро беше прав, че си има почти всичко нужно. От арта има какво да се желае - Батман и съпервилъните са фантастично нарисувани, нормалните хора са ужасяващо грозни, дори не стилни. Определено ще потърся своеобразните продължения.
Прочетох Civil War и Road to Civil War тпб-тата. Пътят не беше нещо особено, самата война беше доста интересна главно заради идеята си, иначе е много зле откъм история и логично държание на героите...Да не говорим, че захаросания проамерикански край с Инициативата ми беше просто органично неприятен. Но пък двете битки между Капитана и Айрън Мен рутеха много, тия пичове си се ритаха абсолютно безкомпромисно.
http://www.citadelata.com/index.php?show=1371
Може би съществуването на представената в това ревю творба ще обясни непоклатимото ми мнение за огромна част от американските комикси.
Може би съществуването на представената в това ревю творба ще обясни непоклатимото ми мнение за огромна част от американските комикси.
Last edited by shayhiri on Tue Jan 08, 2008 12:19 am, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Които ти обаче не си виждал дори и с телескопshayhiri wrote:http://www.citadelata.com/index.php?show=1371
Може би представената в това ревю творба най-сетне ще обясни непоклатимото ми мнение за огромна част от американските комикси.

Правилата на бордгейминга:
Недей изтърканото измъкване.
Вече съм казвал, че 5 години от живота си следих подробно американския пазар по бизнес причини - и безмерно съжалявам за това.
Въпросът е, че целият поджанр разчита на чудовищно обезобразяване на сетинга, което би убило всяка илюзия за достоверност дори у непредубеден десетгодишен. И само това е достатъчно да обоснове въпросното ми мнение, без да присягам към останалите найсе причини.
Въпросът е и защо вие тук толерирате нещо такова? И как го постигате? Искрено и добронамерено заинтересуван съм от отговора, макар и сам да мога да стигна до него.

Въпросът е, че целият поджанр разчита на чудовищно обезобразяване на сетинга, което би убило всяка илюзия за достоверност дори у непредубеден десетгодишен. И само това е достатъчно да обоснове въпросното ми мнение, без да присягам към останалите найсе причини.
Въпросът е и защо вие тук толерирате нещо такова? И как го постигате? Искрено и добронамерено заинтересуван съм от отговора, макар и сам да мога да стигна до него.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
За да не отговоря на горното, трябва да съм изключително добронамерен човек. А аз, както се оказа, действително съм.
Така че, ако някой коментира конкретната ми, допълнително пояснена забележка - берекет версин! Ако не - всичко най-хубаво!

Така че, ако някой коментира конкретната ми, допълнително пояснена забележка - берекет версин! Ако не - всичко най-хубаво!

Сам си го казал - огромна част (което не е всички). Аз лично за Марвел в съзнателния си живот пари скоро няма да дам (просто изданията им са безброй и всичките в един или друг момент се повтарят та да е жив и здрав най-добрият ми приятел). Съгласи се, че има и доста други комикси, които са изключително интелигентно написани и въобще направени, за които ти нищо не си чувал (например върни няколко страници назад и просто виж за какво иде реч във Фейбълс).Може би съществуването на представената в това ревю творба ще обясни непоклатимото ми мнение за огромна част от американските комикси.
Всъщност сега пак ти чета поста, Шайх, и е просто 3467734та част на "необоснованите провокацийки на Шушурката" т.е. винаги когато се мяташ на тема заради самото дръглене без да имаш хал хабер от нея...
ПО ТЕМАТА: Започнах Fantastic Four от 60ти (490ти) брой натам, т.е. откакто е поел кормилото Марк Уейд. Чете се много леко и приятно, артът е доста анимационен (малко като на Danger Girl, не знам дали е същия художник). Засега историите са леко простички, надявам се после да има големи стори-аркове с повечко и по-яки гадни. Иначе на 7мия път за 5 броя когато се пошегуват с това колко е умен Рийд Ричардс (което задължително включва той да дръпне половин параграф РЕЧ) - еми НЕ МИ Е СМЕШНО.

ЕДИТЕЦ: Дуум джойнна най-после, минал на магия вместо на наука и стана доста интересно. Даже имаше един цял брой с неговия ориджин, аз така много обичам.
Шайхирито тръгнал да се изказва на тема комикси, използвайки за аргумент... статия в Цитаделата
. За незапознатите - той разбира от комикси, колкото аз от програмиране или свирене на цигулка (съвсеееем случайни примери
). Демек НИЩО.
Вълкът козината си мени, но нрава - не.
Провокатор, та дрънка
Интересно ако аз седна да давам такива "експертни" мнения в подфорума на анимето или на игрите (и от двете бъкел не разбирам), колко ли време ще е нужно да ми пернат бана за излишно замърсяване?
П.П. Извинявай, Коле, без да искам. Честно.

Интересно ако аз седна да давам такива "експертни" мнения в подфорума на анимето или на игрите (и от двете бъкел не разбирам), колко ли време ще е нужно да ми пернат бана за излишно замърсяване?

П.П. Извинявай, Коле, без да искам. Честно.
Ники трябва да ти дам после Ултимейт Ф4-овете. Може да е малко "киди", но определено на ниво лафчета и като четиво е страшно приятно и готино. А пък арта (особено в третия хардкавър) е страхотен.
Иначе аз мъча Есеншълите на Х-мените и все по-сериозно обмислям да ги спра за малко и да разнообразя с малко Фейбъли. Лошото е че ме е страх че после хич няма да ми се четат Есеншъли ако ги спра сега.
Баси имаше един брой където Х-мените се биеха с Дракула.

Иначе аз мъча Есеншълите на Х-мените и все по-сериозно обмислям да ги спра за малко и да разнообразя с малко Фейбъли. Лошото е че ме е страх че после хич няма да ми се четат Есеншъли ако ги спра сега.

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
Приключих първия хардкавър на "новите" Фантастик 4-ки и беше доста як, екстрите около 500-тния им брой са страхотни, а и вътре все пак бяха цели 14 броя. За съжаление Дуум си взе благодарение на Др. Стрейндж (известен още като Стефан Странното), но пък чичко Рийд е новият Ту-Фейс, ще видим как ще го оправят сега.
Тези дни ще гледам да захапя Миднейт Нейшъна.
Тези дни ще гледам да захапя Миднейт Нейшъна.