Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Dec 12, 2007 4:56 pm

shayhiri wrote:Не си в час днеска, Минувач. :) Най-мекото, което мога да кажа. Заблуждаваш и момичето. :?

БаЙа, спокс, просто той не чете както трябва - или има сбъркани разбирания, в добавка към горното.

Превеждам специално за Минувача: министърът на престъпността казва, че ше легализират проституцията само през трупа му, щото така мафията им ще изгуби основния си доход, възлизащ на минимум половин милиард годишно. Аз и Бая, нормални запознати хора, смятаме, че единственият начин да се прекрати чудовищната експлоатация на стотици хиляди (половин милион?) българки е проституцията да бъде легализирана и ограничена нормативно. Ти на какво мнение си?
Най обичам профани с претенции да ми дават акъл как да чета текст на информационна агенция, при положение, че работя в такава и прекрасно знам кое как се отразява, включително от стилистична и граматична гледна точка. Предпочитам да не казвам нищо повече, за да не наруша правило номер 9.
Last edited by passer-by on Thu Dec 13, 2007 11:17 am, edited 1 time in total.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Dec 12, 2007 5:05 pm

Вместо да се извиниш за напълно неоснователната нападка в резултат на твоя грешна презумпция, продължаваш - че и с директни обиди. Браво, браво. За щастие, аз съм от рядката порода хора, които нямат нищо против.

Как изобщо след като съм пуснал пределно ясен цитат без коментар си позволяваш да скачаш и да ме обвиняваш в нещо, което не съм направил - и което на всичкото отгоре няма никакъв смисъл. Как хората разбраха идеално - а ти наопаки?

Споко, не съм се обидил изобщо - но за в бъдеще мисли два пъти и не подхождай с предубеждения, за да си спестяваш изцепки.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 12, 2007 5:10 pm

Шайх, как всички разбраха какво е имал предвид минувача, само ти не?
Той просто е гледал на твоя цитат от професионална гледна точка. Т.е. че информацията е тъпо поднесена. Иначе дори е съгласен с теб, което ти обаче не беше разбрал. Не виждам какъв точно ти е проблемът.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Dec 12, 2007 5:14 pm

Проблем има той. Никъде в цитата няма двусмислие. Аз не съм казал нищо извън цитата. На едно мнение сме, както се оказва.

За чий тогава възниква изобщо въпрос - и то в неподходящ тон от самото начало?!
passer-by wrote::roll: :roll: :roll: Така става като четете информациите на "агенция" Фокус.

Айде Бая я оправдавам, че испанският (и френският) я объркват при някои глаголни времена и наклонения в българския. Ама Шайхирито или за пореден път се прави на улав и пробва да прави от мухата слон, или наистина е решил, че Петков официално защитава престъпността.

Шайхири, като имаш претенции да ставаш писател (щото още не съм видял твое произведение - книгите-игри не ги броя), вземи понаучи български, че освен с изразяването на мисълта си явно имаш проблеми и с тълкуването на български текстове (този в информацията на Фокус е калпаво написан, ОК, но от контекста можеш да разбереш за какво иде реч, ако си малко по-добросъвестен).
Както и да е, дори няма нужда от извинение. Човешко е, греши се.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 12, 2007 5:17 pm

Шайх, в цитата има двусмислие (макар че с малко логика човек се сеща за какво всъщност става въпрос), това че ти отказваш да го забележиш си е твой проблем. Бтв, Валери, срещу който риташе ти е отговорил, ще си изпуснеш билярда.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 12, 2007 5:25 pm

Няма двусмислие, а аз също не разбирам за какво е целият спор, при положение, че се защитава едно и също мнение, нито какво общо има тук условното наклонение изобщо. Ясно е, че текстът е писан с мисъл за условно наклонение, също толкова ясно е, че българския синтаксис позволява използването на бъдеще време в тоя случай, а СЪЩО толкова ясно е, че Алекс има предвид условното наклонение така и така и не е твърдял нищо друго.

Настоявам да не се търсят излишни поводи за напрежение, особено по толкова дребнави причини.

Ако този спор продължи, ще съм принуден да изтрия всичко до първия отговор на Бая.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Dec 12, 2007 5:26 pm

Morwen wrote:Шайх, в цитата има двусмислие (макар че с малко логика човек се сеща за какво всъщност става въпрос), това че ти отказваш да го забележиш си е твой проблем. Бтв, Валери, срещу който риташе ти е отговорил, ще си изпуснеш билярда.
Глупости. Двусмислие при такъв контекст може да се предположи само при прилагане на анти-логика.

Иначе разбрах какво е объркало Минувача. Лошо няма, просто се е напарил от предишни мои хватки, та и сега е видял такава - макар и в абсолютно неприемлив контекст. Поемам си косвената вина за това, прегръщаме се и тва е. :) След като явно много успешно се правя на идиот, няма да се сърдя, ако понякога се отнасят с мен като с такъв и без да съм дал повод. :mrgreen:

Мерси за билярдната подсетка, Морв. :)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Dec 12, 2007 5:50 pm

passer-by wrote:Лошо няма, нали в Испания живееш, все пак. Et puis j'adore les francophones, moi :heart:
(
Je vais connfirmé a Nöel!!! :wink: :heart:

Общо: Стига разправии за нищо моля. Ако някой можеше да се изкуши да се засегне, от забележките на Минувача, това бях аз. И както виждате, нямам никакво желание!
Тааа, аре, друга тема!!!
(С дълбоки извинения на Админите, че сритвам народа!! :blush: )
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Dec 13, 2007 10:15 am

Шайхири, ако съм те разбрал погрешно и всъщност си подходил съвсем добронамерено, моите извинения. Посипвам си (виртуално) главата с пепел. Имаш една бира от мен, ако се видим утре вечер на киното :beer:

Май наистина се получи много шум за нищо и може би е по-добре поне моите изказвания да се изтрият, най-малкото в частта им, която не е по темата.

Но продължавам да смятам, че информацията на агенция "Фокус" е калпаво написана. :smug:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Dec 13, 2007 10:32 am

Ех, обичам сладурите който самочувствено разчленяват авторовата мисъл с тъпи инструменти. А иначе гледаш яко интелигентни хора са :mrgreen: Явно е свързано :P
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Dec 13, 2007 3:16 pm

Минувач, няма нужда, честно! :D Най-обикновено недоразумение, при това сам съм си виновен (каквото повикало - такова се обадило).

Бих те пробвал на билярд, виж, ако случайно играеш. :mrgreen:

Като зачестят едни такива "новини" пред празниците и хората (аз) се изнервят. :roll: :)

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Dec 13, 2007 4:35 pm

Шайхири много си се вманиачил на тема билярд. :lol:
Успокой топката малко. Другата седмица ще ти поискам реванш по някое време. :wink:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Dec 13, 2007 6:06 pm

По принцип мразя саморекламата, но наистина искам да обърна внимание върху нещо, дето съм го писала: http://marfieta.wordpress.com/2007/12/1 ... christmas/
също и върху това:
http://bg.mykinda.com/politics/10/12/20 ... ristmas07/
Вижте, наистина, ама съвсем наистина ми писна. А ако утре някой от нас се разболее? Какво да правим? Да си метнем чаршафа и да държим пушката на метър пред себе си, за да не капе разтопено олово върху краката ни?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Dec 13, 2007 6:56 pm

Браво, Марфа! И всичко тва на фона на забързано харчения за техни нужди тримилиарден "излишък" наши пари. Изроди.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Dec 13, 2007 9:38 pm

Много правилно, Марфе. И казано ясно и високо. Може да им го изкрещиш по-високо, но не и да им го кажеш по-ясно.
Сега само остава да завладееш света и да се разправиш с вички тея човещи боклуци! :evil:
Много ти е хубав блогът, в коледна премяна!! :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!