Beowulf

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Nov 30, 2007 10:02 am

Хехе, хубаво че Беоулф маже. Ама това което мен ме зарадва е че Стардъста е още в класацията (вярно че е чак 13-и ама все пак му е 9-та седмица). :bigtongue: :yay:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 05, 2007 11:00 pm

И аз го гледах. И най-вече не ми направи впечатление. Или поравно хубаво и лошо, не знам. Прехвалената анимация на моменти беше много добра, но само на моменти. Повечето от неглавните герои наистина бяха на нивото на Шрек. В един момент можех да се закълна, че виждам принцесите от Шрек в Беоулф. Още повече че кралицата доста я бяха докарали до Рапунцел. А Робин Райт Пен всъщност не е грозна, колкото и да е трудно да се повярва.
Историята беше същата работа като анимацията - няколко брилянтни реплики (не, нямам предвид онези в стил "Аз съм пътят и истината, и животът... аз съм Беулф!"), но останалото беше недоизпипано и безжизнено. Човешката слабост и митичната героичност на Беулф вместо да се допълват си противоречаха.
Не, не казвам, че е лош. Обаче не успя да ме накара да го запомня.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Dec 05, 2007 11:04 pm

Интересно, но и аз като го гледах имах някакви много силни и непредизвикани с нищо (т.е. просто си идваха с гръм и трясък) препратки към Шрек в главата си. Мислех, че само на мен така ми се струва, но след като толкова много хора направиха сравнението, значи не съм се побъркала и има нещо вярно О_О. Принцът определено го виждах :P.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 05, 2007 11:12 pm

Аз само принцесите и трите прасенца, макар че някои воини имаха и прилика с принца, да...
I don't wanna die

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Dec 05, 2007 11:34 pm

Мдам, и аз го гледах (както някой може и вече да е предположил :)), и при мен е някакво такова... средно... но все пак си имаше хубавите моменти. За графиката няма какво да говоря - то всичко вече си е казано; виж, историята по-скоро ми хареса. Да, имаше сцени, които можеха да бъдат измислени и другояче, така е; имаше малко наивно развитие, имаше малко пресилено развитие... но все пак сценаристите са успели да подобрят много първоначалната история. А лично на мен основната линия в отношенията между Беоулф и Уитлоу, а може би и между Беоулф и целия останал свят, демек това, че...
Spoiler: show
...и най-силният, и най-героичният, и най-светлият, и най-справедливият герой все пак е човек със своите слабости и своите тайни, които понякога го мъчат в продължение на много, много години, и когато най-накрая реши да ги сподели с някого, дори и само това изведнъж облекчава душата му...
...всъщност ми хареса.

Та като цяло за филма - добър, почти много добър; в никакъв случай революцията и изпепеляващия епос, който доста хора по цял свят очакваха, но... все пак изобщо не съжалявам, че го гледах.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Dec 06, 2007 9:39 am

Spoiler: show
И според мен най-силната страна на филма беше представянето на Беоулф като герой и най-обикновен човек със своите слабости. :shock: Просто беше направено доста убедително според мен. И контраста между младия Беоулф (нахакан, с огромно его, малко луд и безстрашен, човек който преувеличава историите за своите битки само за да придобие едната слава) и стария Беоулф (изморен от живота в една лъжа, не можещ да познае щастието с тази грозна тайна в сърцето си, съжаляващ за избора си на младини) беше направено страхотно. От там и идеята че Беоулф не е уан мен арми и великия герой ми хареса супер много. Изобщо интерпретацията по темата Беоулф ме грабна най-вече с човечноста в представянето на главния герой. 8-)
Едит: сложих си поста в спойлер, за да няма недоволни. :shock:
Last edited by DELgado on Thu Dec 06, 2007 12:06 pm, edited 1 time in total.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Dec 06, 2007 11:45 am

Чудя се дали все пак спойлерите не са добра идея... :) Все още е възможно да има хора, които не са го гледали :) Ама не знам де...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Dec 06, 2007 11:50 am

Принципно спойлърите не вреди да ги има и не се слагат трудно ^^, но пък сме в темата за Беулф, аз все си мисля, че който не иска да се спойли по-скоро не би чел тук или ако чете си дава сметка :), че може случайно да прочете нещо нежелано :). :mrgreen:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Thu Dec 06, 2007 11:58 am

Е, с Пиратите се справяхте доста добре през трите седмици, които минаха, докато аз се наканя да гледам филма :) Четях си спокойно темата, без да отварям спойлерите, и си ми беше добре :) Ама хубу де, все пак си е лично решение :)

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Dec 06, 2007 11:59 am

Едва ли има все още човек, който го интересува филма и да не го е гледал според мен. :? Все пак излезе доста отдавна. :mrgreen:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Dec 06, 2007 12:01 pm

Веднага мога да ти дам пример - Лили. А и аз за малко да не го гледам вчера. Както и да е, аз не мисля, че някой е оспойлил чак пък толкова.
I don't wanna die

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Dec 06, 2007 12:05 pm

Ей сега ще си пусна поста в спойлтаг. И все пак какво толкова съм спойлнал? :shock:

По-скоро очаквах коментар по това което съм написал, а не защо не съм го сложил в спойлер. :lol:

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Thu Dec 06, 2007 12:12 pm

Мрррр... коментар по това, което си написал, точно аз няма много смисъл да правя - както би трябвало да си личи от това, на което отговаряш, сме на едно мнение точно по този въпрос :)

Мммм, май трябва да се извиня и на теб, и на другите за това, че изглеждаше като че ли едва ли не ти се карам и се хващам за спойлера... просто знам, че има хора, които не са го гледали, а нито от трейлърите, нито в обсъждането досега си личеше това, което май е основната идея на филма :) Сега... сигурно все ще се намери някой, който ще каже, че не е бил изненадан, че е чул това и прочел онова, но за мен това беше основната изненада във филма... и с това основно ми хареса... та просто не искам да развалям тази изненада за другите :) Няма лоши чувства... нали? :oops:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Dec 06, 2007 12:17 pm

Аз извинявай ако си помислил че съм се почуствал засегнат или нещо такова. :shock: Абсолютно съм съгласен с твоето мнение за филма и все пак ти си един от малкото, които са харесали филма освен мен. Трябва да се подкрепяме все пак. :wink: И точно същото нещо, което ти е харесало в филма и на мен ми хареса най-много. :lol:

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Dec 06, 2007 12:54 pm

Чувствайте се с един повече, наистина е приятно да знаеш, че има хора на твоето мнение за даден филм :) На мен Беоулф страшно ми хареса, но не писах досега заради общата атмосфера и нагласата на останалите коментиращи, сметнах, че няма смисъл. Радвам се, че има хора, които могат да го усетят правилно този филм :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.