Gamers' Workshop спира да излиза

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Fri Nov 23, 2007 3:33 pm

Да, бате, старият Симо прирутва!

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Fri Nov 23, 2007 3:58 pm

Muad_Dib wrote: Просто липса на каквото и да е реклама и какъвто и да е пазарен опит ги загроби, това е.
Че те ако за 9 години не са могли да натрупат пазарен опит, и за 90 няма да могат. Просто някой не си е свършил работата с рекламодателите. Са, не може едно гъзарско списание с многоброен колектив да излиза с една рекламка на страничките и да разчита на пари само от тиража си. Просто не може.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Fri Nov 23, 2007 4:18 pm

Точно това е че няма професионалисти които да стоят зад гърба на списанието-всичко се прави от събрани отвсякъде ентусиатиНяма как да са натрупали опит защото ръковоството и колектива постоянно се сменяха а и не мисля че трябва да се продават за да получат добър издател.По добре да фалират отколкото да се превърнат в нова ПЦ мания и само да носят името на Workshop.

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1582
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Post by Delegat » Fri Nov 23, 2007 4:22 pm

Авторите в списанието и преди и сега си бяха добре, но не за това казах че качеството му е спаднало. Просто Снейк се опита да направи от Workshop-a нещо като лайфстайл списание с цел да привлече по-голяма аудитория, но не мисля че се получи. Специално на анимето в началото му се отделяше твърде много място. Ако беше слято с филмовата секция бих се съгласил, но иначе не. Отделно напоследък се пръкнаха доста тендециозни статийки, като тези за Е.R.A и BG Mafia, които се ширеха на цели две страници, а ревюта като това на GW:EotN от последния брой - на една.

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6912
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Fri Nov 23, 2007 4:35 pm

Всъщност колкото и грубо да звучи лафът, че "Със стари курви, не се прави нов бардак" все едно е казан баш за ГВ.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Fri Nov 23, 2007 4:51 pm

Ще си позволя да поправя Delegat.
Не Снейк а Фриймън въведе лайфстайла-при него се появиха мацките,анимето,многото статии за конзоли,фючърите.Именно Фриймън имаше най-тендециозни статии.Въпреки това това поне успяаше да организира нещата докато в момента има тотален хаос и липса на фокус.

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1582
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Post by Delegat » Fri Nov 23, 2007 5:05 pm

Не знам, възможно е, но се съмнявам.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Fri Nov 23, 2007 11:55 pm

RRSunknown wrote:Не успяха да реализират идеята за сайта и всичко се разпадна.
Разпадането няма толкоз общо със сайта. Той тръгна от бекъп план за оцеляване на списанието през 2006-та и като не се гътнахме нещата просто се размотаха. А какво става в момента с авантюрата е тайна засега :mrgreen: Ще разберете до 2 месеца.
GW isn't quite dead, просто ще станем трий френдли ебентуално.
Имам чуството че става дума за лоша организация в ръководството защо поне в моя град списанието се купува часове след като излезе по сергиите.
Проблемите са доста по-комплексни, но не мога да навлизам в подробности. За всеки случай не страдахме от недостатъчни продажби.
Нямат спонсорите които имат ПЦ мания например.Нямат организация и не могат да завършат нищо започнато-нямат физическа възможност.
Туй за спонсорите е вярно обаче. Т.е. от Фрийманово време GW беше собственост на датаджии, но от миналата година кранчето беше оставено да капе едва едва (пак казавам - фирмена тайна е защо ;)) и сега съвсем го затегнаха, след като списанието не можа да се измъкне от фактът, че без кинти няма кинти.
Дано последният брой РУТИ.
Ако ви кажа колко неща ще ревюираме, ще се оцъклите :mrgreen:
Просто Снейк се опита да направи от Workshop-a нещо като лайфстайл списание с цел да привлече по-голяма аудитория, но не мисля че се получи.
Това просто не е вярно. Снейк и Корала направиха списанието далеч по-малко лайфстайл ориентирано, отколкото беше по Фрийманово време. Разкараха се курветата, интервютата с рандъм лайфстайл дюдс, върсъсите станаха за игри... Извинявай, но "лайфстайлът" се сведе до 5-6 страници от 84, като и анимето, и киното бяха много популярни.
Въобще, с малки изключения правехме едно доста ясно фокусирано и структурирано геймърско списание, докато не ни се сецнаха парите :)

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sat Nov 24, 2007 12:20 am

Евала AlDim-e за разясненията!Ако реализирате списанието в електронен формат на сайт аз ви подкрепям напълно и бих давал поне 5 лева абонамент за сайта както и всеки който някога е уважавал Workshop-a.
За лайфстайла моето мнение е (не претендирам че е вярно) че Фриймън се опита да излъже датата с идея че ще издават "масово",не само за игри за дадат парици и вкара всичките лайфстайл булшитс с което отблъсна доста от старите си фенове.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Sat Nov 24, 2007 1:43 am

ревюта като това на GW:EotN от последния брой - на една
Делегате, ол дю респект, ама аре да скипнеш поляризираните мнения. Редовият читател на ГВ определено не го вълнува много поредния експанжън на което и да е ММО, защото той играе почти всичко, а ако играеш почти всичко - няма време за циклене в рандъм ММО-та (визирам и УООУ и ГВ така че без някой да се обижда).

За Анимето - Симеон пише наистина зверски добре. Така че лично аз предпочитам да има страница повече за наистина здраво аниме, което всеки трябва да е изгледал, отколкото за рандъм тъпа игра, която така и няма да пусна. Тъпи игри се ревюират кратко, а те са 70% от излизащото всеки месец. Даже повече.

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1582
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Post by Delegat » Sat Nov 24, 2007 11:01 am

Кажи ми, ако все още играеше WoW и видеше ревюто на The Burning Crusade на една страничка, какво щеше да си помислиш? Или искаш да ми кажеш че БГ Мафия е по-популярна от WoW и GW. Аре стига глупости, ММО жанра е силно популярен в България и всяко лапе под път и над път играе някой негов представител. Да не говорим, че не всеки има убер машина за да играе Крайзис или Биошок.

@AlDim - възможно е, не споря. Аз лично ще се радвам ако оцелеете, екипът ви не минава за пръв път през трудни времена.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Sat Nov 24, 2007 11:05 am

Чета го тоя топик (чак сега го видях, че снощи не съм влизал в нета) и с изненада установявам, че въпреки че съм в списанието от съвсем скоро (година и половина някъде...), темата ме трогна :) Наистина. АлДим каза каквото може да се каже конкретно, та от мен остава да наръся малко клишета. Като фен ми е супер шибано за списанието в момента, а като автор мога само да кажа едно "благодаря" :)
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Corwin
Archmage
Posts: 2002
Joined: Fri Mar 26, 2004 3:41 pm
Location: Land of Supidity

Post by Corwin » Sat Nov 24, 2007 11:28 am

Никола, редовият читател на ГВ НЕ играе така или иначе всичко, което излиза.
1. Голяма част нямат достатъчно добри машини, за да го подкарат.
2. Голяма част от читателите на ГВ са на по-голяма възраст и съответно по-заети, за да имат време да играят.
Аз поне си го купувах само заради статиите.

Делегат, поне според мен огромната статия за БГ Мафия беше платена, което до някъде я оправдава.

Както и да е. Тази тема не е за това на кой какво му е харесвало и какви са били кусурите на списанието, ако толкова е искал да даде фийдбек си е имало и време, и друг форум да го направи.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Sat Nov 24, 2007 12:52 pm

Като човек, който от сигурно 2 години не си е купувал списанието, слабо ме грее новината. Може и повече. Обаче тъй като по едно време минавах всеки ден покрай вестникарската сергия в квартала - една от малкото които си правеха труда да докарват бройки и то специално заради мен - да видя дали случайно така евентуално не са докарали нов брой, ми става някак си тъжно.

User avatar
Lubimetz13
Mistborn
Posts: 1307
Joined: Sun Feb 01, 2004 1:37 pm
Location: Sofia, BUL / Baltimore, MD

Post by Lubimetz13 » Sun Nov 25, 2007 12:53 pm

Ми какво да кажа? Новината не ме изненадва, но ме натъжава.

Интересно е, че по-хубавите списания за игри не могат да просъществуват в България въпреки сравнително големия пазар. Ето GW, над който е висял Дамоклев меч откакто се помня, ето NeoGamer преди това, както и други провалени опити. Да не говорим за близки по тематика издания като комикси, разпространението на които доскоро беше наказание, а не бизнес, списания за фантастика и т.н. Не мисля, че проблемът е в търсенето. По-скоро ми се струва, че при единствените хора, склонни да се занимават с подобни начинания в България, съотношението между търговски нюх и ентусиазъм е нула към безкрайност вместо едно към едно. Как така не се намери един компетентен издател или поне някакъв съветник по тия въпроси, който да им помогне да спечелят малко пари? Защото със сигурност има достатъчно хора, които биха се повлияли от една добра рекламна кампания.

Но както и да е. Не разбирам дебрите на българския пазар толкова добре, че да давам акъл. Просто ми е тъжно, че едно от любимите ми български списания си отива.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests