Troy

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Silenius
Merchant
Posts: 75
Joined: Sun Dec 21, 2003 9:44 pm
Location: Руси;)
Contact:

Post by Silenius » Tue Jun 01, 2004 11:47 pm

Филма нито съкс, нито е нещо, за което да си струва да си разваляш настроението в безмислени спорове. По-убав няма да стане. Ей сегинка се върнах от киното. Секунди след като свърши си казах, че никак не е лош... вече помня само основните моменти...

ще добавя в скоби (Буахахаха! Оня, няма да кажа сополанко, как уби Ахил без да иска! Ееех братя американци, боговете в "Илиада" съществуват, а не са както се опитвате да ни докажете, безсмислена екзотика, палава муха пред очите на Парис или просто една златна статуя! Благодаря за филма, на ви трите лева!)
Либийци: Кадри и специалисти на световно равнище, много търсени по целия свят и предпочитани пред всички други. Но като патриоти те отказват да се продадат като Марадона, дори за по 1000 долара на час.

Муамар Кадафи

User avatar
Samail
Sorcerer
Posts: 436
Joined: Fri Mar 19, 2004 4:48 pm
Location: Монреал, Канада

Post by Samail » Wed Jun 02, 2004 1:13 am

Marfa wrote:Ей, Самаиле, де го дяна стария аватар, толкова си го харесвах!
Е, трябваше ми малко разнообразие, но сега като гледам може и да си го върна стария. :D
Marfa wrote:Не знам каква е била целта им - ако са искали да го направят по-достоверен, щяха да притурят от едната страна войска от около 5 000 човека (максимум), а от другата - огромен полис с население от цели 5 000 души.
Ами гледай сега, има няколко фактора, които трябва да се разгледат тука, първо най-важното е че Троя е митичен град, но митичен и със своята защита, защото не случайно ги има тези големи стени, те служат за защита. Както се видя от кадрите в двореца, градът е на няколко нива, което предполга направо отлична защита, т.е. дори и да измрат някои от стрелците на стената веднага ги заместват. А гърците нямат никакви шансове да влязат освен по начина със коня разбира се. Просто не става иначе, защото троянците винаги ще изпращат нови стрелци, а гърците дори и да успеят да се приближат до портите неминуемо ще попадат по стрелите им. Сега, сигурно пак ще кажеш че според теб не е правилно троянците да имат армия голяма почти колкото гръцката, но истината е че не е така. Това което се опитвах да ти покажа е че предимството е на страната на троянците, те са с по-добрите позиции (то това си е очевидно, все пак са си на тяхна замя) и дори и на бойното поле да има равен брой гърци и троянци, то това не означава че такова е съотношението и на целите им войски. Защото ти видя колко кораби дойдоха в началото, това че всички не участват в дадена битка не означава че те не са просто в лагера. И дори и да са дошли подкрепления, в което аз съм почти сигурен, просот режисьорът не е сметнал за нужно да ни ги показва, като се има превид, че историята на филма не се върти главно около троянската война, а по скоро около противопоставянето на двама легендарни герои - Ахил и Хектор.
Marfa wrote:Защо го казвам това? Ами защото след като има само един източник по въпроса, редно беше поне донякъде да се придържат към него. А тъй като гледам, май баш само "донякъде" е придържането - имената на героите и фактът, че има Троянска война.
Ами сега проблемът е че не могат да сложат всички герои от Илиядата и да следват точно творабата на Омир, защото все пак това не е документален филм от 10 епизода за историята на Троя - щеше да стане такава бъркотия. :shock: :)

Марфа, не се обиждай че толкова те цитирам днес :P (все пак това е форум), просто съм целият увлечен от спора и макар Берик да обяви оттегляне все още има желание да докарам докрай това което съм започнал. 8-)
Beric wrote:Не знам, може и да е страничен ефект от Ерагон, ама Троя по ми харесва от Гладиатор(знаех си, че тия преводи ще ми вземат здравето) пък и не съм пил от две седмици, може и от това да е.
Тук вече се изсили...

Иначе подкрепям Тънд, мненията ни се припокриват. Само дето хората не отиват в киносалоните само са големите битки все пак има и други много по-стойностни от глупавите екшъни. :)

И накрая:
Silenius wrote:Филма нито съкс, нито е нещо, за което да си струва да си разваляш настроението в безмислени спорове.
Много си прав, филмът е средна работа, но все е интересно да се поспори малко за екранизацията му и за това струва ли си да бъде напълно оплют.c :wink:
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

User avatar
Beric
Paragon
Posts: 616
Joined: Wed Jan 21, 2004 6:16 pm
Location: 1st and goal

Post by Beric » Wed Jun 02, 2004 1:29 am

Ами хареса ми повече от Гладиатор, това че имаше повече гледни точки и герои, които се биеха.
знам че звучи малоумно, ама там Предимно Ръсел Кроу се шматкаше, а тук Брад Пит и Ерик Бана колеха горе-долу равностойно, пък Аякс го биваше, Тайлър Мейн си го уважавам още от Х-мен.

освен това началото на двубоят между Ахил и Хектор, когато ползват копия и щитове, ми се стори доста впечатляващ. Не се сещам да съм виждал в друг филм, толкова добро приложение на копията.

Пък и скоковете на Ахил, комбиниращи Спайдърмен и Макъл Джордан ме накараха да се замисля, какво искам да сторя на Кристофъл Паолини :))

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6265
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Post by Demandred » Wed Jun 02, 2004 1:41 am

Не мога да те разбера, Берик, но както се казва, всеки луд с номера си. 8-)
Аз само заради колосалната разлика в музиката бих предпочел "Гладиатор" any day. Да не говорим за останалите разлики в негова полза. :D
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Samail
Sorcerer
Posts: 436
Joined: Fri Mar 19, 2004 4:48 pm
Location: Монреал, Канада

Post by Samail » Wed Jun 02, 2004 3:49 am

Разбира се, особенно като се смята че Гладиатор е доста по-различен филм от средностатистическия екшън Троя, доста по-стойностен по своя харакер, а не само по битките в него.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Wed Jun 02, 2004 9:39 am

Самаиле, идеята ми беше, че филмът има много малко общо с "Илиада". Върпосът е тогава с какво изобщо има общо - тоест, или правиш филм по "Илиада", или правиш филм, с участието на героите от "Илиада". Просто и ясно. За петте хиляди души и прочие, имах прдвид, че липсата на богове можеше да се обясни с желание на авторите на филма да го направят по-достоверен. Можеше да се обясни, ако наистина беше достоверен ама - с други думи, по въпроса за безметежната многобройност на войската, чиято численост клони към безкрайност, са следвали и са минали Омир. По въпроса за боговете обаче (ми аз си ги харесвам! К'ва е тая Троянска война без богове?!) са дали накъсо. Тъй. Не говоря никъде за защитата на града, за това как може да бъде победен, какви тактики биха могли да се приложат, мен лично историята с Троянския кон много си ме радва, че и не само мен. Това си е нарицателно вече! Никъде не се сърдя на коня, стига да не ми полази компютъра, но това е друга тема. Въпросът ми не е колко голяма армия трябвало да имат троянците, идеята е, че на бойното поле се беше събрала армия, която надвишаваше силно боря на населението на целия свят по онова време. И то само от гръцка страна. Ако турим и троянската, следва изводът, че са си ги внасяли с летящи чинии, нали. И никъде не говоря за позициите на троянците и гърците.
Така... Да сложат всички герои от "Илиада" и да следват плътно творбата на Омир. С други думи, ако Ахил си беше убит от Парис с митичната стрела *преди* историята с коня и ако не бяха претрепали Менелай, вместо да го оставят да си вземе Елената, това щеше да отнеме 10 епизода и щеше да се получи документален филм? Нима? И що така? Я един момент - че то това е основата на цялата история бе! Ми то това ако не направиш, каквото щеш после прави, ама филм за Троя няма да получиш. Вътре липсва само Орфей Негъра, че да стане пълна манджа! Мене това ме дразни - основните пропуски в основната история и свободните съчинения на тема "Какво щеше да стане, ако събитията се бяха развили по друг начин". Е бива ли сега такова нещо, а?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
thunder
Forsaken
Posts: 3376
Joined: Wed Jan 21, 2004 2:18 pm
Location: София

Post by thunder » Wed Jun 02, 2004 10:45 am

Марф, не съм съгласен с теб. Няма правило в киноиндустрията, че трябва задължително да се придържат към "Илиада" или че в древността, такава, каквато е представена в "Троя" е имало толкова и толкова население, та по този случай трябва да има и толкова и толкова армия. Филмът е създаден по измислена история за измислени времена. Преценили са, че не искат филмът да е "по-достоверен" и да има богове, написали са сценарий и това е. Жалко е само, че децата в училище ще си мислят, че това е истинска история, понеже не са чели "Илиада" и не могат да направят разликата.

User avatar
Beric
Paragon
Posts: 616
Joined: Wed Jan 21, 2004 6:16 pm
Location: 1st and goal

Post by Beric » Wed Jun 02, 2004 12:43 pm

Подкрепям Тънди, кво да кажем за екранизациите по Шекспир, на кенет Брана. В "Много шум за нищо" принцът е негър Дензъл Уошингтън, действието на Хамлет се развива през 19 век, или кво да кажем за "Ромео и Жулиета" на Лурман, койно си беше съвременен.

Някой каза, че Троя е вдъхновен от Илиада.
Е има разлика, между вдъхновен и екранизиран.

Не казвам, че е правилно, но така са решили така са направили.
И продължавам да твърдя, че ако имаше богове филмът щеше да е смешен. Представям си някакъв шишкав старец да излиза с тризъбец от морето, или някъв разголен русоляв пич, да насочи стрелата на Парис и да смъкне доспехите на Патрокъл
Или върха, някаква мацка, по-готина от Елена да метне Орльо на гръб и да го изнесе от бойното поле.
Е сори, ама просто не си го представям екранизирано.


Е сега Дилвиш като спомена Джена, веднага се замислих ква перфектна порно пародия може да се направи. Нещо като ТрояХХХ
Тогава ще се види чие копие е по-голямо на Ахил, или на Хектор :)))
Last edited by Beric on Wed Jun 02, 2004 2:15 pm, edited 1 time in total.

Dilvish the Damned
Paragon
Posts: 642
Joined: Tue May 11, 2004 10:39 am

Post by Dilvish the Damned » Wed Jun 02, 2004 2:07 pm

Берик, значи ти е твърде слабо въображението - ами ако беше Джена Джеймисън, например :D ?

Но това с корабите е пълен бълвоч. Доколкото съм запознат, с най-голяма армия (флота) е бил Одисей - цифржм и словом 4 (четири) триреми, т.е., МАКСИМУМ 400 души, както и да ги гледаш.

User avatar
Samail
Sorcerer
Posts: 436
Joined: Fri Mar 19, 2004 4:48 pm
Location: Монреал, Канада

Post by Samail » Wed Jun 02, 2004 3:23 pm

Знам че въпросът е банален, но къде се е появявал Одисеи точно във филма, защото явно не съм го разпознал... :?
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

User avatar
thunder
Forsaken
Posts: 3376
Joined: Wed Jan 21, 2004 2:18 pm
Location: София

Post by thunder » Wed Jun 02, 2004 4:18 pm

Какво си правил по време на филма, че не си го забелязал? :)

Одисей беше единственият човек, който Ахил слушаше - увещаваше да го участва във войната, после да се бие, а не да спори с Агаменмон и т.н. Аааа, и този, който измисли троянския кон :)

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5265
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Post by Matrim » Wed Jun 02, 2004 4:22 pm

Beric wrote:Не казвам, че е правилно, но така са решили така са направили.
И продължавам да твърдя, че ако имаше богове филмът щеше да е смешен.
Че той и сега е смешен, какво щеше да се промени? :) Както вече споменах, или да правят филм по митологията, или псевдоисторически, не нещо средно. Това е все едно аз да направя филм по Колелото без да включа Отстъпниците. :P
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Jaar
Mistborn
Posts: 1273
Joined: Sun Mar 07, 2004 7:42 pm
Location: No earthly ships will ever bring him home again

Post by Jaar » Wed Jun 02, 2004 4:43 pm

А на всичкото отгоре Ахилчо и Патрокълчо изглеждаха доста ... хм, съмнителни във филма. :?
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

User avatar
Skywalker
Warmage
Posts: 1123
Joined: Tue Jan 20, 2004 10:42 am
Location: Sofia

Post by Skywalker » Wed Jun 02, 2004 5:03 pm

Четох някаде,че отношениятя по между им са прехвърлили приятелското ниво.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed Jun 02, 2004 9:42 pm

Стига ве, Патрокльо беше бруклински кибик, от ония, дето си бацат стрийтбол в някоя воняща тясна уличка. Което не пречи де, Ахил му беше явно много навит.
And you can't dance with a devil on your back...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests