STAR WARS: The Old Republic-MMORPG

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Amikae
Ascendent
Posts: 4137
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Fri Jan 06, 2012 1:16 pm

Martix wrote:едно здравословно, немрънкащо къмюнити :lol: :lol: :lol:
О аз съм най-голямото мрънкало от всички, но мрънкам за неща, които ми пречат, не се бъркам във визията на разработчиците.

А тук виждаме хора, които им се каза, че това не е WoW, да реват, че предпочитали вместо история и озвучение да ги вкарвали тия пари в нещо друго по играта, искали Gearscore, искали не знам си какво...

Аз вече имам 150 часа игра само на единия ми герой. И имам втори, на който имам към още 20. Това, че има хора, които играха играта, като WoW, скипваха всичкото съдържание и станаха 50, и стояха сумати време сами на 50 левел, мен защо трябва да ме бърка? Като не ги кефи да има история = go back to WoW, като няма gearscore = go back to WoW, като няма Dungeon Finder = go back to WoW. Все прости решения, що трябва да си кривят душата, а и на останалите, които се наслаждаваме на ролевата игра?

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8740
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Fri Jan 06, 2012 1:49 pm

Мдам. И накрая остава като Warhammer с един сървър. Амикае - УИ-то е отвратително. Не можеш да намериш група докто левълваш, не можеш да намериш групи за флашпоинтове освен ако не киснеш във флийта. Това са геймбрейкинг неща.

А и разбира се вместо да си напънат гъза малко програмистите им отново имаме хипер малоумната система със отделни сървъри вместо един голям общ. Сега това го разбирам от WOW - все пак беше 2004-а година, а и Близард никога не са имали кадърни програмисти. Но през 2011-а е непростимо.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent
Posts: 4137
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Fri Jan 06, 2012 2:24 pm

Oh please... В нито един момент от играта не съм имал проблем с намирането на група. Групи постоянно се търсят, и точно от страната на Империята си и да се оплакваш, където е пълно с народ и буквално на всяка кракча има по 2 партита за всеки хероик куест. Това, че си свикнал с един клик в WoW да те вкарва в някакъв пъг не значи, че така трябва да става.

УИ-то не знам кое му е отвратителното. Готино е, лъскаво е, има си функционалностите, които са ми нужни. В нито един момент не съм почувствал липса на нещо. Единственият ми проблем с УИ-то е, че се бъгва от време на време и трябва да се рестартира. Особено неприятно е, ако стане по време на бос битка и се лути. При замръзнало УИ не можеш да ролнеш за итема, а при рестарт на(ctrl+U) рола изчезва. Така че единственият ми проблем с УИ-то е технически. Аз затова ти казвам, идваш от игра, където адоните те държат за ръчичка и правят всичко вместо теб.

Лично за себе си бих желал, за групиране да няма Dungeon Finder, а просто допълнителен таб, където да могат да се листват хората, които търсят група за даден куест/flashpoint. Това разрешава всички проблеми. Много често се случва да търсиш група за flashpoint във флотата, докато още сигурно 50 човека търсят група за същото място, но куестят по картите. Не всеки виси във флота. Аз най-често съм намирал групи за Flashpointове по планетите.

SWTOR няма алтернатива в момента на пазара. И докато вие можете да се върнете обратно в WoW, където ги има всичките помийки, за които мърморите, аз няма къде да се върна. Ако SWTOR се разводни до нивото на WoW, просто губя единственото MMO, което си струва за мен.

Едит: Да не кажете, че съм сляп фенбой, съвсем обективно си гледам на нещата. Примерно Galactic Trade Networka е доста зле. :lol:

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8740
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Fri Jan 06, 2012 2:41 pm

Откога quality of life стана помия.

Картата е неизползваема. Интерфейса не скейлва с резолюцията. На старт менютата, сървър селекта и чар селекта нямаш double click. И това е преди да си се логнал още.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent
Posts: 4137
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Fri Jan 06, 2012 3:50 pm

Quality of life, ли? По-скоро lazyassyness.

Как точно е неизползваема картата? Тя на практика показва почти всичко - треньори, вендори, травел точки, GTN. Единственото, което куцее, е че за сега не мога да избера конкретна зона от планетата, на която съм и да видя картата и. Мога да гледам само на зоната, в която съм или на съседни, на които мога да кликна по самата карта.

Интерфейса ми е скалиран перфектно на моята full hd резолюция. Нямам идея как е на други резолюции. Не мога да коментирам.

За старт менютата и сървър селекта ми е смешно да коментирам. То голям ужас, нямало double click. :lol:

User avatar
Goshko
Misting
Posts: 268
Joined: Wed Jul 29, 2009 10:38 am

Post by Goshko » Fri Jan 06, 2012 5:11 pm

Лесно е да си търсиш група СЕГА. Изчакай 5 месеца, почни да вдигаш алт и пак ще си говорим :)

Dungeon finder не е необходим на чисто нова игра. Като улегне малко и ще го вкарат под някаква форма със сигурност. Затова и са се застраховали като казаха че нямат планове за момента - хем успокояват хората които продължават да реват "DUNGEON FINDER KILLED MAH COMMUNITY" (и си вярват което винаги ми е забавно), хем си оставят вратичка защото знаят че след известно време няма да имат друг вариант освен да го направят.

Gearscore не знам кой иска ама ще съм ти благодарен да ги държиш където са си в момента :lol: и Gearscore го създадоха играчите, не WoW. Ако си мислиш че няма да излезе подобна помия за SWTOR очаквай дълбоко разочорование в бъдеще.

И съжалявам, но си доста далеч от обективен. Не си на "сляп фенбой" ниво още, но определено си по-близо до него отколкото до "съвсем обективно"

Обективно би било да се каже че SWOTR предлага уникална RPG част, по-добра от всичко на пазара (включително някои чисти RPGта), но в MMO за момента определено има проблеми. Ако искаш да цъкаш яка история в mmo свят - ти си. Ако обаче очакваш епично highend PvE след яката история ... изчакай още няколко месеца от платения (от играча) бета тест и после провери пак.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8740
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Fri Jan 06, 2012 5:29 pm

Amikae wrote:Quality of life, ли? По-скоро lazyassyness.

Как точно е неизползваема картата? Тя на практика показва почти всичко - треньори, вендори, травел точки, GTN. Единственото, което куцее, е че за сега не мога да избера конкретна зона от планетата, на която съм и да видя картата и. Мога да гледам само на зоната, в която съм или на съседни, на които мога да кликна по самата карта.
Не можеш да показваш едновременно няколко неща. Напримен локация на вендор и маршрут на такси. Не можеш да купуваш гиър и да гледаш какво има на кораба ти в момента - доста куцо. Не можеш лесно да видиш къде са ти парти мембърс заради идоските и хипердребни 3 пикселови фигурки които не се отличават от цвета на останалата ти карта. Когато дадеш ънтрак на някой куест той продължава да се следи от картата.
Amikae wrote: За старт менютата и сървър селекта ми е смешно да коментирам. То голям ужас, нямало double click. :lol:
Не , това не е ужас. Ужас е, че това е недоглеждане което минало въпреки целия бета тестинг и че се среща ПРЕДИ ОЩЕ да се влезе в самата игра. Има неща които се прощават - стъквания, някакви суперлокализирани бъгове в конетнта. Такива може да има хиляди и да не навреди на играта. Неудобен интерфейс е непростимо.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent
Posts: 4137
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Fri Jan 06, 2012 6:32 pm

Не ме разбирайте погрешно, аз съм доволен, че вие не сте доволни, защото не искам играта да се превръща в WoW. Амнайсе пъти казаха, че това е RPG и няма да бъде конкуренция на WoW. Играта има тонове съдържание точно, където трябва да го има - левелинга. Енд гейм има, колкото да го има, за сега. Аз знаех за какво си плащам и съм доволен. Недоволните от неща, които никой никога не им е обещавал, могат просто да напуснат. Ще спрат да притесняват и без друго хората, които харесваме играта такава, каквато е. Защото LFG не уби WoW community-то, угаждането на всяка прищявка на всеки carebear го уби. WoW СМЪРДИ от години и ще ме извинявате, че не искам и SWTOR да се превърне в копие бозица, на една бозица.

И да не започваме с лафовете колко много хора го играели WoW. Играят го защото нямат вкус и самоуважение. Изключвам PvP играчите, това е едното нещо, което винаги си е заслужавало в тази игра.

SWTOR има ужасно много неща, над които трябва да работи, ужасно много проблеми за оправяне. Много ново съдържание за добавяне. Нямам търпение за пълната Legacy система. Последният дерт трябва да е да се угажда на хора идващи от едно умиращо community.

Както казваше един забавен тип - "It's time to go back home, young panda." .

Edit: Но стига хейт. Аз започвам да търся Датакроновете на главния ми герой. Голямо приключение ще е. Пръснати са на всякакви чудати места. Сега се зареждам със снимки и координати, и ще се поразходя по планетите. :)

User avatar
Nameless_onee
Scholar
Posts: 128
Joined: Fri Oct 14, 2011 6:18 pm

Post by Nameless_onee » Fri Jan 06, 2012 7:04 pm

Все пак основният им feedback и "опит" в ММО-тата идват от студиото на Mwthic, което се вля в Bioware, така че е очаквано да има много пропуски особено в РвЕ направлението. Не е като mythic да имат и една рве игра. Така че на SWOTR ще се учат явно

бту неудобен UI е най-малкият кахър. Като заработи аддон комюнътито всичко ще си дойде на мястото. Малко са ММО-тата, които не изискват поне 3-4 адона за да се направи UI прилично и удобно.
Фанатизма е другата страна на ограничението

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8740
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Fri Jan 06, 2012 7:18 pm

Няма адони :( Както споменах са идиоти.

Амикае - последните ти лафове звучат като WoW откри кръглите колела, но ние ще се возим на триъгълни щото е по хардкор и изгражда характер и комюнити...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent
Posts: 4137
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Fri Jan 06, 2012 7:36 pm

Честно казано изобщо не ми дреме в какво WoW е по-добра или по-слаба. Дреме ми за SWTOR. Между другото същите, които циврят сега за неща, които SWTOR няма, а WoW има, преди цивриха, че била WoW клонинг. :roll:

User avatar
Nameless_onee
Scholar
Posts: 128
Joined: Fri Oct 14, 2011 6:18 pm

Post by Nameless_onee » Fri Jan 06, 2012 8:33 pm

The Dragon wrote:Няма адони :( Както споменах са идиоти.
Да не би кодовете да са локнати както е при Aion, което предотврътява правенето на адони под каквато и да е форма.
Ако е така това е много голяма/огромна грешка от тяхна страна, която бих казал може да обрече играта на забрава след година-две
Фанатизма е другата страна на ограничението

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8740
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Fri Jan 06, 2012 9:19 pm

Ами не се знае - т.е. засега няма. Дари просто дивлъпърите им да са идиоти и да няма съпорт или просто не са отворили апитата в момента не е ясно.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent
Posts: 4137
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Sat Jan 07, 2012 2:18 am

Ако трябва да съм напълно сериозен, играта е твърде неполирана за да си говорим за адони. Дори самият UI едвам работи, като хората. Лагав, замръзващ... На този етап дори да искат не мисля, че могат да го направят.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8740
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Sat Jan 07, 2012 12:37 pm

Приятно съм изненадан колко е мрачна тази игра. Аппрув.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests