Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4147
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Fri Jan 25, 2019 2:51 pm

Новото резидентно зло има ебаси якия звук на стъпки (особено като кънтят от съседната стая). Га се прибера у назе за постоянно, спукани тръби и пр. ще се цъка доста яко и май ще прецапам през целата скапана поредица. Кво ли не прави качествения звук с човек. Въпреки че не видим как ще прецапам дърводелията на четворката, дето се води бест ъф дъ бест. Особено след тия римейци и след седма част. Мъка брат и най-вероятно ще им прецапам само уикипедията, щото историята е точно толкова смислена колко беше у филмите, а зле преведен конзолен гейплмей на пеце повече никога (само за справка дарк соулс го гърмя с 4 мода само за перфиферията, че да е играемо).

User avatar
termit
Aes Sedai
Posts: 1729
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Re: Играно напоследък

Post by termit » Sat Jan 26, 2019 1:02 pm

Минах Battle Chasers: Nightwar, и е перфектна игрица в 7-8/10. Като жанр е нещо като JRPG с насоченост основно към битките и съвсем малко сюжет, развиващо се в доста ограничен като простстранство свят. Има една идея повече грайндене от колкото ме кефи, но пък се компенсира с много кефещ 90-тарски арт в комиксов стил (арта е на Joe Madureira, който е рисувал оригиналните комикси). Ако се кефите на dungeon crawling в JRPG стил, струва си да се пробва.
Elves dig rocket launchers.

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4147
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Tue Jan 29, 2019 3:24 pm

резидент ивъл 2 римейка, баце, дубар е. А и най-после разбрах защо Hunk влачи по себе си култов статус на мега юбер алфа мъжага сходно на дуум пича. Самата игра, определено дървенее в контролите, но тук личи да е нарочно, защото самата геймка не е страшна, но определено напрегната, особено ако на моменти има нужда да се млатиш освен с препятствията и с контролите. Но мишо-клавира комбото е задоволително. Определено се надявам заглавието да е модабъл в бъдеще. Дори да не е, играе се перфектно без значение с какво устройство. Дървеният идва от самите движения на героите иначе като щракнеш бутона, нещата се слуват веднага. Изненадващо куик тайм ивентите не дразнят, а и са малко... а и помагат в боя, тъй че... стаа.

Много красива, моделите на героите и зверовете са страхотни, анимациите са некст левъл, звукът е убийствен, музиката е смазваща, въобще полиран продукт, в който личи, че са вложени много пари, умения, а и страст.

И като казах hunk финалните чалендж рънове са меме материал, малко изглеждат твърде отчаяни да са следващото голямо гейминг меме, а не да дойде органично както беше със скайрим или портал, но не можеш да им се сърдиш на хората, че са отделили време и ресурси, без да наранят крайния продукт, за да вкарат малко дебилност.

без да се изхвърляме, но тук има голям потенциал за готи

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29454
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Играно напоследък

Post by Roland » Wed Feb 27, 2019 8:06 pm

Anthem засега бива, ако човек си изключи мозъка и играе с надеждата, че ендгеймът ще е по-малко грайнд.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Martix
Mistborn
Posts: 1488
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Играно напоследък

Post by Martix » Tue Mar 05, 2019 5:05 pm

Имам проблем. Witcher 3, Cuphead, Dragon Quest 11 и дори Grim Fandango и Blackwell Legacy си стоят самотно на харда ми ме гледат жално, а аз цъкам само Warframe...
Не е истина колко зарибяваща е станала тази игра последните години. Няма Антеми, няма дестинита, Warframe е истината. Кеф ти мистериозно фрагментирана и само загатната история тип destiny, кеф ти най-разнообразния арсенал от оръжия, който съм виждал в игра, кеф ти къстумизация на всичко, кеф ти Movement механики толкова добри, че понякога се хващам че по 15 минути само си слайдвам из кораба напред назад :D
Дано не се превърна в баща ми (пича има ненам колко стотин хиляди игри на WoT и няма изгледи да спира).

Като се случи революцията, ще се погрижа който е измислил games as a service методологията да е първи нареден на стената за разстрел. :devil:
Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4147
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Tue Mar 05, 2019 5:40 pm

Аз доста се замислям за нея, а и как махнах дестиниту, плюс новите ъпдейти уорфрейма изглежда апетитно.

Иначе новият инди "шедьовър" When the Darkness comes, който моментално ме накара да затъркам стийм и подобните. Самата игра е уолкинг симулатор с цел да накара играча да разбере какво им е на хората в депресия и въобще има благодорна цел. Освен това е безплатна и не е юнити енджин асет флип. НО... демонстрира такъв безапелационен достъп на стийм до личната ти пеце машина, че си ебало мамата. Или поне до десктопа ти. То ясно, че всички тия омразни дрм-кочини постоянно правят снапове на компа ти и пращат инфо, ако не какъв софтуер ползваш, то поне хардуера и тая информация се трупа. Да се ебът. Иначе дивелопърът вика, че всичко е локално и няма мешавица, и това инфо си е само за теб, ма пак - аз да си кажа и да има плач.

Играта иначе е скучна, с няколко дебилни джъмп скеъра, прилична атмосфера обаче и блага за окото на моменти, има яки хрумвания. Определено не е Стенли Парабъл, макар да е в тази насока, а и предполагам е един човек работа това, защото определено има места, където очакваш играта да предвиди какви ще са ти реакциите, само за да ги игнорира и да си следва сценария, а и това нагло навлизане в лично пространство, без да даваш съгласие много ми дойде.

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4147
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Wed Mar 13, 2019 10:03 am

Девил мей края петицата е доста сносна и на Лейди гъза е цензуриран с ленс флеър, чувам че и на там има друга женка, която са я покрили със светлина... у фул прайсд игра това, за възрастни. Ебем го. Ниер аутомата е по-добра като битки бтв. Неро е готин, Ви е готин, персонажите като цяло, освен очилатата гъска, която ти продава ъпгрейди, са куулнес. Но още съм доста в началото, а и до Данте има време. Изглежда страхотно обаче геймката, играе се прилично, макар още да не осъзнавам защо в модерно време кътсцените трябва да са фейд ту блек, вместо директно да прескачат от геймплей на сцена, дразни ме в рпг-та, особено неща като третия вичър, където всичко трябваше да е сиймлес, но в хак енд слаш е направо ад.

От друга страна някой има ли впечатления от Спелбрейкър (Spellbreak), още е в затворена алфа, ама поканата доде и мисля да пробвам, та има ли друг народ от форомя, дето я громи?

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19470
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Sun Mar 17, 2019 9:41 am

Минах с известен зор Metro Exodus и въпреки тоновете дразнещи неща ме зариби яко. Най-дразнеха
Spoiler: show
маса от кътсцените. Това да ти отнемат удоволствието и избора в "бос файта" почти изцяло, краят е бая втф, насекъде ми рекламират корицата на книгата метро 2033, трябва да ровиш насекъде за бележки и аудиокасети, но ако приемем игрицата за интерактивен филм по става. Новосибирск ме отвя на места.

Книгите нямам намерение да ги чета, твърде депресиращо ще е. Предполагам, че играта дава идеята им за стандартният ядрен постапокалипсис, не че руснаците имат нужда от такъв за да бъдат депресиращи. :ninja:

Разгеле да има правилни руски надписи в геймка!!!
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (334.97 KiB) Viewed 1946 times
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
Delegat
Mistborn
Posts: 1489
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Re: Играно напоследък

Post by Delegat » Mon Mar 18, 2019 3:06 pm

Някой не е играл Сталкерите :D

User avatar
termit
Aes Sedai
Posts: 1729
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Re: Играно напоследък

Post by termit » Tue Mar 26, 2019 10:07 pm

Свърших Hard West. Доста готина концепция за света, Дивият Запад + дяволи и култисти.

На пръв поглед е като новия XCOM - походова тактика, 2 действия на ход - движение/движение или движение/стрелба, управляваш отряд от няколко човечета, които причиняват остра смърт на други човечета използвайки предмети гърмящи и пушещи.
След малко заиграване обаче, разликите се натрупват толкова много, че приликите стават маловажни.
- Тактическата част - първо и най-важно, вкарали са една механика, която от години съм мислел, че трябва да вкарат в FPS-ите - човечетата имат живот и късмет. Късметът е едновременно щит и мана - ако някой стреля по човечето, и шансът да го улучи е по-малък от текущия наличен късмет, изстрелът пропуска, а късметът на човечето се намалява с толкова, колкото е бил шансът да го улучат. Тук прикритието играе много голяма роля - ако изстрелът е от флангова позиция, шансът да улучиш може да е 100% (зависи от оръжието, дистанцията и уменията на стрелеца), и тогава късметът не играе. Освен това, ако човечето го улучат, късметът му след това се качва веднага (стига не бъде усмъртено). Прикритието намалява и поетите щети - примерно, ако някой е под пълно прикритие и го улучат ще получи само 1 щета от оръжие, което нормално прави 4. Това води до някои доста яки престрелки.
Другото предназначение на късмета е да се ползват специални умения, като например човечето да се превърне в демон, или да удари една яка молитва за временни бонуси, така че става интересна дилема - дали да се рискува по-голям шанс да те отстрелят, за да ъпгрейднеш, или си на опасна позиция и е добре да си пазиш късмета.
- Между мисиите - тук няма нищо общо с XCOM. Играта се превръща в текстово приключение, с доста прилично написана история. Кампанията е разделена на сценарии с различни главни герои, и обикновено за всеки сценарий има уникална механика, която липсва в другите. Няма да спойля обаче :)

Историята е доста мрачна, което е нормално, имайки предвид цялостната концепция. Главните герои често са от неправилната страна на сивото, или са откровени злодеи - имайте едно наум, ако държите да играете само lawful good.

Като цяло играта доставя много, 8/10 от мен.
Elves dig rocket launchers.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19470
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Sun Mar 31, 2019 8:27 am

Delegat wrote:
Mon Mar 18, 2019 3:06 pm
Някой не е играл Сталкерите :D
Мда, така и не ги играх навремето и нямам идея що. Поне е поправим пропуск :)


Sekiro-то веднъж като си пренастрои човек клавиатурата и почти не му се иска да я счупва вече. :ninja: :heart: Ма пак нещо нямам нерви толкова често да ми пише You died... се джитка на почивки, стар съм вече за таквиз точни тайминги. :roll:
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19470
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Sat Apr 06, 2019 10:54 pm

Няма по нечовешки яка пъзел игра от BaBa Is You!
Тва баси мозъка иска обаче. :? Дарк Соулс на пъзелите, ма ебаси сенс ъф ачивмент ако минеш ниво дава... :yay:

https://www.youtube.com/watch?v=z3_yA4HTJfs
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
Martix
Mistborn
Posts: 1488
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Играно напоследък

Post by Martix » Sat Apr 06, 2019 11:55 pm

Baba is You я разцъквам бавно бавно и до година две може да имам впечатления за по-дълъг пост. Засега мога да кажа, че е третата най-добра пъзел игра излизала след Braid (другите две са The Witness и онази с наденичките).
Централната механика е много добра - хем позволява адски разнообразни пъзели, хем е лесно грокваема, хем стои обре на трейлъри и хваща окото. Самите пъзели засега(20-тина пъзела In съм) не са нищо особено и играта оставя усещането за много пълнеж или поне мързелив дизайн.
Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19470
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Sun Apr 07, 2019 8:42 am

Коя е тази с наденичките? :) А аз се чувствам все по тъп като я играя бабата, нивата дето има различни начини да се минат са ок, ама усещам как някои ще ги скипвам мощно, поне са над 200.
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
termit
Aes Sedai
Posts: 1729
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Re: Играно напоследък

Post by termit » Sun Apr 07, 2019 5:50 pm

Свърших Vaporum. Искало им се е на хората да конкурират Гримрока, но не са схванали някои от основните яки неща от там - пъзелите са основно сокобани с кашони или цъкане на плочки на пода. Океен dungeon crawler е като цяло, в стиймпънк свят и с тотално предвидим сюжет, ама не минава 6-чката според мен. Има обаче една много кефеща механика - може да се спре времето, и да се движи напред само докато човечето прави нещо. Примерно спираш времето, крачка напред към следващото квадратче - заедно с тази крачка целият свят се придвижва напред (гадини, капани, прочее). Но като стигнеш квадратчето, всичко паузира пак, та можеш да осмислиш на спокойствие следващия си ход.
Elves dig rocket launchers.

Who is online

Users browsing this forum: termit and 13 guests