Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

User avatar
Martix
Mistborn
Posts: 1488
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Post by Martix » Mon Jun 15, 2015 1:35 pm

Изцъках D4 (Dark Dreams Don't Die) за PC, има добри идеи тук и там, весела е и зарибява даже доста, обаче е толкова дървена, че си нямате и идея. Срам ме е, че такава игра може да излезе за компютър през 2015, дори графиката е barely по-добра от Fahrenheit Indigo Prophecy. Не мога да повярвам, че PC порта е дошъл от Xbox one, а не от някой handheld конзола с малко сладко екранче. Иначе управлението работи дори само с мишка което е много повече, отколкото предлагат повечето конзолни портове.
Засега 7/10 ще видим дали ще направят сезон 2.

Между другите неща си цъкам Shadowrun Dragonfall. Все така добра е както беше Return. Writing-а и графиката са едно малко бижу, засега гоним един голям лош червен дракон, ама да не спойля.
Прегледах и другите проекти на Harebrained - всичките нови(post Shadowrun) са интересни, слагам си ги в мисловния списък за компании за следене.
Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Играно напоследък

Post by Amelia » Fri Aug 14, 2015 5:29 am

Изиграхме Broken Age 2 тея дни и не бяхме в особен възторг. Репетитивни ребуси (една тъпотия с едни жици я имаше 4 пъти и доскуча още на втория), нелогични глупости (хинтове за ребуси в частта с Шей се ползват в другата част при Вела) и почти пълна липса на нови локации (масово се използват неща от предишната игра). Ненам, ма аз лично съм много разочарована след разкошната първа част. Най-слабата игра на Шейфър.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
termit
Aes Sedai
Posts: 1728
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Re: Играно напоследък

Post by termit » Thu Sep 03, 2015 10:16 am

Онзи ден в GOG видях нова игра - Stasis. По принцип не купувам игри на първия ден от продажбата, тази ми изглеждаше интересна и я набих в уишлиста. След това зачетох разни ревюта, и вчера я напазарих. Уж седнах в 11 да погледна за малко за какво става въпрос, и към 3 се усетих, че все пак съм на работа след няколко часа. От каквото играх до момента заявявам отговорно, че Stasis е правилният point & click adventure за тази година.

Идеята вкратце (не спойля, защото казвам неща, които ги има в трейлъра). Героят е нормален човечец, който се събужда в стазисна камера на космически кораб, само дето не на същия, в който е заспал със семейството си. Семейството го няма наоколо, но за сметка на това има други стазисни камери, в които плуват трупове в ралична степен на разложение. Други хора наоколо няма (никаква изненада ;)), а космическият кораб е доволно разбит и редекориран с телесни течности. Целта е простичка - намери жената и детето и си плюйте дружно на петите.

Играта е приключение/ужас/научна фантастика. Корабът сякаш е правен от дизайнерите на Ностромо, но с една идея повече бюджет (и за разнообразие даже има достатъчно логично обяснение защо космически кораб от бъдещето изглежда толкова зле - струва си да се четат логовете в ПДА-тата и съобщенията в терминалите). Едно от интересните решения е изометричната перспектива - поне аз рядко съм играл приключенски игри с такава камера. Всички стаи, които видях до момента, са много качествено направени. Има голямо количество текст, дори и за чисто козметични обекти, което допълва много добре цялостната атмосфера. Ужасът е осезаем, от един момент нататък навлиза силно в територията на body horror. Тъй като това е изометрична игра с не твърде голям бюджет, гнусотиите не се виждат отблизо в огромни детайли, но пък си личи, че
художниците на играта са знаели какво правят - използват това като предимство, а не като недостатък.

Пъзелите са... правилни. Всички, които съм срещал до момента, са логични и имат смисъл в контекста на играта. Може да се решат на принципа "пробвай всичко върху всичко", ако човек е закъсал, но дори и да опреш до там, след като видиш как се решава пъзела, реакцията е от типа "защо не се сетих", а не "разработчиците са идиоти". Единственият проблем на който се натъкнах беше в началото на играта, където един от изходите на една стая по никакъв начин не се виждаше заради позицията на камерата, и го открих случайно като минах с мишката над един ъгъл на стаята - доста неприятно, защото почти се бях предал и щях да ходя да търся решение в мрежата.

Оценка за първите 4 часа игра
9/10
Elves dig rocket launchers.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4805
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: Играно напоследък

Post by Claymore » Thu Sep 03, 2015 12:18 pm

Мда, доста я нахвалиха и по RPS и други сайтове, определено ще я закупя когато мога. :thumbsup:
Mouthpiece drawn, got a verbal armory
Stack bodies, not figurines
Move beneath the surface, submarine
I'm half machine, obscene with a light sword
Look inside the brain, it's a riot in the psych ward
What you standing on the side for?
Roar like a lioness, punch like a cyborg

User avatar
Mindcrime
Arcanist
Posts: 827
Joined: Sat Mar 29, 2008 5:31 pm
Location: Shadow Earth

Re: Играно напоследък

Post by Mindcrime » Thu Sep 03, 2015 4:23 pm

Тамън съм я насрочил за този уикенд :wink:

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19468
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Sat Sep 05, 2015 2:37 pm

От Sanitarium-а насам не се бях КЕФИЛ толкова на игра от тоя тип. :panda:
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4805
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: Играно напоследък

Post by Claymore » Sat Sep 05, 2015 6:06 pm

В тази връзка (point and click horror) наскоро излезе Fran Bow, която е като още по-крийпи вариант на историята на Алиса, RPS се изказаха доста ласкаво за добрия начин по който третира мотиви като загуба на родители, депресия и умствени заболявания. Някъде бях чел че жената, която я е правила с мъжа си, като малка е имала психични проблеми и не особено приятни сблъсъци със заведения за душевно болни, та сигурно това е информирало играта. http://www.rockpapershotgun.com/2015/09 ... ow-review/
Mouthpiece drawn, got a verbal armory
Stack bodies, not figurines
Move beneath the surface, submarine
I'm half machine, obscene with a light sword
Look inside the brain, it's a riot in the psych ward
What you standing on the side for?
Roar like a lioness, punch like a cyborg

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5386
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Играно напоследък

Post by Ghibli » Sun Sep 06, 2015 11:08 am

"Информирало играта" :lol: :lol: :lol:
@}->--
"анакин поворачивается к зеркалу, а в нем дарт вейдер. и тут анакин понимает, что ему трудно дышать."

User avatar
termit
Aes Sedai
Posts: 1728
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Re: Играно напоследък

Post by termit » Sun Sep 06, 2015 5:24 pm

Ооокей, свърших със Stasis. Имаше точно 1 пъзел, който не можах да мина самостоятелно (макар че проблемът е мой, не обърнах достатъчно внимание на два предмета и изтървах подсказките), и последната 1/4 от играта според мен е била направена набързо - пъзелите бяха по-малко и по-елементарни. Финалният сюжетен обрат беше доста ясен, но пък като цяло краят не беше точно очакван.
Все още смятам, че е най-добрият point & click за годината, но оценката вече е някъде между 7.5 и 8 /10
Elves dig rocket launchers.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9426
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Играно напоследък

Post by RRSunknown » Mon Sep 07, 2015 12:47 am

Тази Stasis ме заинтригува - има ли други игри в същия 2д олд скул стил които съм пропуснал.

Иначе разцъквам Диабло 3 - противно на теорията на Amikae експириънсвам точно обратното - ей сега играхме едно коопче с два монка, аз и другия играч, сезона естествено, и билдовете ни нямаха нито един нито скил който да съвпада - коренно различна тактика но сработи чудесно - рънвахме лесно трудност която беше непосилна и за двама ни поотделно. Идеята да си туниговаш легендарни афикси като пасивки работи перфект и може да си въртиш билдове според тунингите или обратното. В нашия случай той имаше много защита и бавна атака и инициираше след която аз се врязвах като чук и като мисе задействаха пасивките всичко ставаше на мармалад. А и като цяло единичните предмети които коренно подобряват с легендарен афикс конкретно умение само те стимулират да пробваш различни неща. Може да си гъвкав - няма го в момента в който намираш турбо полезния предмет но го продаваш защото не съвпада с билда ти и не може да го направиш нищо. Тук просто си избираш скила или руната която да замениш така, че да съвпада с бонуса на предмета (или изцяло се замисляш за изцяло нов билд или поне смяна на руните) и жънеш. Разнообразие в действие! Разбира се сезона е истината - почваш отначало, ако си се наял на макс естествено, че ще е скучно - то Диабло 2 беше така. Хубавото е, че съм 6 часа от началото и вече сме на тормент 3 - играем със всички опции на играта не на като на Диабло 2 където докато си развиеш билда минаваше цяла вечност ако си сам.

И да - viable си е играта защото на сезона си имаш пътека с постижения, лидърборди и се развиваш нон стоп (кубчето помага много) без да изпадаш в момента в който удряш стената и няма какво да намериш и играта ти омръзва.

User avatar
termit
Aes Sedai
Posts: 1728
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Re: Играно напоследък

Post by termit » Mon Sep 07, 2015 10:09 am

Единствената друга приключенска игра с изометрична перспектива, за която се сещам, е Sanitarium. Не съм я играл, но съм чел добри неща за нея.
Elves dig rocket launchers.

User avatar
Delegat
Mistborn
Posts: 1489
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Re: Играно напоследък

Post by Delegat » Mon Sep 07, 2015 11:14 am

WTF? Как може да има човек, дето да не е играл Санитариум? Я марш веднага към GOG и зарязвай всичко друго :D

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4805
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: Играно напоследък

Post by Claymore » Mon Sep 07, 2015 7:21 pm

Аз я почнах 2013, стигнах до половината мисля (или поне до някакъв извънземен кошер) и там забих на някакъв пъзел, после почна кандидатстуднетска кампания и като си прехвърлих сейвовете на новия лаптоп, се оказа че не работят. Та си седи неизиграна в ГОГ библиотеката. :monkey:
Mouthpiece drawn, got a verbal armory
Stack bodies, not figurines
Move beneath the surface, submarine
I'm half machine, obscene with a light sword
Look inside the brain, it's a riot in the psych ward
What you standing on the side for?
Roar like a lioness, punch like a cyborg

User avatar
Mindcrime
Arcanist
Posts: 827
Joined: Sat Mar 29, 2008 5:31 pm
Location: Shadow Earth

Re: Играно напоследък

Post by Mindcrime » Tue Sep 08, 2015 9:24 am

И вчера не можах да я довърша Stasis-а, а усещам че съм към края и взе да става доста интересно. Пусто нямане на време...

User avatar
Martix
Mistborn
Posts: 1488
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Играно напоследък

Post by Martix » Sun Oct 04, 2015 11:51 pm

Поцъках затворената бета на Battle Battalions. Новата moba/rts хибрид на Petroglyph, в която управляваш групичка от военни единици и с тях взимаш разни точки по картата и се биеш с/у други хора. Think Ground Control 2 done wrong.

Отчайващо зле е по всеки показател. Дано не я рилийзнат поне още година, и то след тотален римейк на енджина и графиката.

Petroglyph не са във форма, вече 5+ години, но това е слабо дори за тях. Grey Goo поне беше прилично копие на Earth 2160. BB би изглеждала зле дори на мобилни устройства, даже си има 3 вида ресурси да обфускират прогрес wall-а, p2w shop и uneven matchmaking, който няма как да работи, защото силата на единиците ти зависи от нивото на акаунта... Циркът е пълен.
Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests