Page 1 of 116

Гледано напоследък, част V

Posted: Sat Apr 21, 2012 1:55 am
by Roland

Posted: Tue Apr 24, 2012 2:09 am
by Roland
Снощи гледах Титаник 3D. Навремето бях прекалено голям мъж, че да го видя на голям екран, но тоя път не изпуснах. Филмът е все така зашеметяващ по всеки възможен начин, а 3д-то само го подсилва.

Posted: Fri May 04, 2012 8:24 am
by Roland
Капитан Америка, че утре излизат Авенджърите, а аз не го бях гледал.

Доста е тъп.

Posted: Fri May 04, 2012 11:47 am
by alshu
Доста е тъп.
Едва ли си изненадан от това :lol: .
Много шум се вдигна около режисьора на Captain America...като наблягаха на това, как е приложил уменията си от The Rocketeer...който е от ранга на тъпите филми по комикси заедно с The Shadow и The Phantom (е, малко по-добре от Green Hornet, Green Lantern или Dick Tracy).

Отмъстителите почти съм се навил да ги гледам на кино, колкото и очите ми да не се справят с 3D-то. Как мислите, имали някаква минимална надежда за 2D прожекции?


Апропо, като стана дума за The Avengers, новият сезон сезон на Earth's Mightiest Heroes нещо не се справя така добре както предния.

Posted: Wed May 09, 2012 9:54 am
by moonlight
Героите на Шипка (СССР/България, 1955г)

Цяла вечер се чудих какъв жанр да му измисля на филма, и най-накрая го съчиних: хард-кор пропаганда :D

Филмът е твърдо про-партиен, про-руски, про-комунистически, анти-монархичен и въобще... абе хард-кор пропаганда на някогашния СОЦ!

И при все това баталните сцени бяха... нямам думи! При все че за масовките е впрегната цялата армия, имаше кадри, където се виждаха поне едно две-три хиляди души... с две думи - изкефиха ме повече от все Властелини и Аватари :)

А и през време на филма човек може да чуе най-добрите военни маршове от едно време, така че и саунд-трака ми хареса :)

Минусите са всичко останало (върпреки един-двама що-годе интересни герои), но довечера пак ще го изгледам, заради гореспоменатите батални сцени :)

Posted: Wed May 09, 2012 3:05 pm
by alshu
moonlight
абе хард-кор пропаганда на някогашния СОЦ
Всички филми от периода задължително съдържат тези елементи...заглавията правени без тях въобще не са стигали до екран...говоря за най-обикновени мелодрами, а не за критики и намеци между редовете...
Спомням се един дърт филм по разкази на Радичков и как точно в средата му ни в клин ни в ръкав се появява кратка пропаганда, колко е велика военната сила на "Варшавския договор"...а става дума как едно хлапе си е заклещило ръката под един мост.

Не съм сигурен, че това слага "Героите на Шипка" в по-особен жанр. По-скоро е течение и особеност на социалистическото кино. Ценно е, като документ за времето.

Posted: Fri May 11, 2012 9:53 am
by Roland
Изгледах Dark Shadows току що. Изненадващо зле съшит като за режисьор с толкоз години опит, потресаващо инертен, ужасно скучен по средата, но пък с мега наситена атмосфера и як саундтрак. Джони Деп си играе Джони Деп, но е приятен, а Ева Грийн е веднъж с водевилната си ноар вещица.

Като цяло забавно прекарване, но по никой начин не е от добрите на Бъртън.

Posted: Fri May 11, 2012 9:57 am
by Muad_Dib
Аз още като видях плаката просто си казах "пак ли бе....", нямам грам очаквания, човекът си прави един и същ филм с едни и същи актьори от 15 години насам, защо точно 2012 да наруши традициите.

Posted: Fri May 11, 2012 10:02 am
by Muad_Dib
А той бил излязъл и при нас днес на 11ти, ще го жулнем довечера и ако не ме мързи ще драсна и аз два реда.

Posted: Fri May 11, 2012 4:35 pm
by Roland
Мен седемдесетарската атмосфера ме грабна в трейлъра, и тя ме и спечели във филма. Не се усеща като поредният Бъртънов филм, има си собствен вайб. Просто като филм смуче.

Posted: Sat May 12, 2012 12:16 am
by tigermaster
Как е ролята на Алис Купър?
От трейлъра не мога да преценя искам ли да го гледам филма, та това ще реши...

Posted: Sat May 12, 2012 12:43 am
by Roland
Е то не е роля. Той си е той и пее.

Posted: Sat May 12, 2012 11:04 pm
by Silver
По-як е от Авенджърс със сигурност. :)

Posted: Sat May 12, 2012 11:09 pm
by Roland
Безспорно.

Posted: Sat May 12, 2012 11:37 pm
by Moridin
Плотът е майко мила, иначе филмът не е никак лош, основно поради Джони Деп и Ева Грийн, и очите на яката мацка. Всичко останало е под средни стойности.