Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5676
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by tigermaster » Sat Dec 26, 2015 12:46 am

Току-що с майка ми и баща ми гледахме новия Бонд.

Ще има малко спойлери. Нищо съществено, обаче трябва да си изплача мъката.

Макар и приятен филм, просто не беше това, което трябваше да бъде. (А то трябваше да го няма, но това е отделна история.) Песента на Сам Смит ми хареса много, чак се учудвам. Началните надписи също бяха готини, макар и не достатъчно стилни. Екшънът беше на ниво, актьорската игра - също, като се изключи Кристоф Валц. Човекът е убийствен актьор и ако не знаех на какво е способен, когато си даде малко зор, може би героят му тук щеше да ми хареса повече. Така... Не че беше зле, обаче Батиста - КЕЧИСТЪТ Батиста - беше по-впечатляващ в горе-долу всяко отношение, при все че нямаше никаква възможност да покаже актьорски умения. Да не говорим пък за Мадс Микелсен от първия филм - а на места със сигурност е търсена прилика между двата образа. (Визирам сцените с мъченията.) Може би проблемът е в сценария, разбира се, обаче химията между Микелсен и Крейг не се дължеше на сценарий.
Сценарият на "Спектър" обаче наистина не е на ниво. Едно, че абсолютно всичките читави идеи ги имаше и в предишния филм, друго, че никой от злодеите не получи възможност да се разгърне истински, трето, че отношенията на Бонд с жените бяха ужасно неубедителни. Започва с мацка, чието име така и не беше споменато, два дни по-късно е с Моника Белучи, а още два дни по-късно се обяснява в любов на Леа Сайдо и е готов да напусне работа заради нея, за да могат двамата да заживеят щастливо до края на дните си. Неконсистентно, доколкото нямаше нито една сцена, някаква истинска химия между Крейг и Сайдо, и неприятно, в смисъл, че Белучи и безименната мацка бяха захвърлени като сополиви носни кърпички, дори без целувка за сбогом. И да, знам, че да се отнася с жените като с предмети е нормално за Бонд - само че за предишния Бонд, в чиито филми жените носеха имена като Пуси Галор, Пленти О`Тул или Ксения Онатоп. Хайде сега да не е така вече.
С други думи, това беше сценарий като на Бондовете с Роджър Мур, само дето ни беше поднесен с претенциите на "Скайфол". И, всъщност, ми хареса - само дето трябваше да е по-хубав.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Tenet“/“Тенет“

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by passer-by » Sat Dec 26, 2015 7:37 am

Tais-toi (2003)
(Млъкни!)

Image

Режисьор и сценарист Франсис Вебер (Високият рус мъж с черната обувка, La Cage aux folles, по който американците направиха римейка The Birdcage и някои от екшъните на Жан-Пол Белмондо). В главните роли Жерар Депардьо и Жан Рено.


Страшно свежа и непринудена комедия, залагаща на забавно-абсурдни ситуации, качествени реплики и кадърното им поднасяне от актьорите. На места тропах с крака по пода от смях.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Martix
Aes Sedai
Posts: 1588
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Martix » Sun Jan 03, 2016 10:00 pm

Малко следновогодишен ъпдейт на stuff I watched.

American Graffiti - Ами, какво да ви кажа. Този филм е много преобладаващ. Работи като history piece и навява толкова много носталгия, че чак заразява мен, дето не съм бил роден тогава. И това го казвам съвсем сериозно - това е първия филм, започващ с American, в който тази дума е наистина подходяща и не ме дразни. Като цяло не е загубено време да му се хвърли едно око, като изучаване на историята на г-н Лукас. Определено по-гледаем от THX-някаквичисла.
7/10

Pixels - заради супер ниските очаквания ще да е, но всъщност, не ме отврати, както очаквах. It's just so forgetable and not funny.
5.5/10

Fantastic Four - и още един филм, за който бях хайпнат под нулата, но на практика се оказа по-добър от трейлърите си. Тва не го спасява де, просто казвам, че хората в интернет имат навика да overreact-ват и то много.
5.5/10

Tommorowlland - пффф, имам една теория, според нея ако от този филм махнем изцяло tomorrowland-а, монетката и роботите, прекръстим го на Irrevercity, преместим оная машинария в Лос Анджелис и прекръстим villain-а на доктор Хер Вилейн - ще се получи абсолютно същия филм.
Сериозно тоя филм не сниман, а все едно се развива пред зелен екран. Никакъв impact и чувство за setting. Слабо, слабо, слабо.
6.5/10

Ted 2 - some funny jokes, some puke-y jokes, като първия. Бих му писал по-ниска оценка, ако мечето не беше толкова развит персонаж, повече от хората във филма бих казал.
7/10

Mission Impossible Rogue Nation - як екшън и тъп сценарии, станал запазена марка на поредицата. Дяволски никаква мотивация за никой от присъстващите обаче, слаб злодей до степен комичност - пича притежаваше еndgame plan подобен на лошковец от скуби ду, целта във филма му беше да докопа пари, ffs, и то за да ги ползва да твори злини с тях. Фейс-фъкин-палм, и тва е филм от 2015.
7/10

Self/Less - следя с интерес кариерата на режисьора Тарсем. За жалост обаче, филма не е на нивото на предишните му. Сценарият е достатъчно интелигентен, но продукцията е прекалено американизирана. Буквално ако бяха лишили лошковеца от 50-тината му хенчмени, които бяха по рамбовски изпозастреляни по време на филма, и го бяха направили един нормален психопат с проблеми, а не шибан кинг пин, филма щеше да е даже як. Сега е просто ок.
Все пак поздрави за montage сцената с аромат на Индия, която режисьора все пак беше успял да набута в средата на филма, за малко да я пропусна.
7/10

The Transporter Refueled - френски до мозъка на костите си, но от сериозните им екшъни, а не комедиите (which is sad, защото френските екшън комедии са бая добри обикновено). Единствената причина да го гледате са няколко креативни hand combat сцени, едната включва шкафчета и е като извадена от филм на Джеки Чан.
Отбелязвам и почти пълната липса на гонки и каскади с коли...
Филмът е много малко Транспортер и няма да се изненадам, ако е бил праниран като самостоятелна продукция, но са му сменили името for money.
6/10

Absolutely Anything - пропилян потенциал. Не повече от 2 смешки, които са смешни, досажда. Абе гледайте Брус almighty вместо това. Саймън Пег не е виновен, просто бюджета и сценария са зле.
5.5/10

Pan - Няколко интересни сцени, една култова (мда, онази сцена с Онази песен). По-добър космически екшън от SW7 (сериозно, пиратски кораб срещу изтребители от втората световна, това е по-добро от епизод на доктор Who). Като цяло fun time. Жалко, че е флопнал.
7/10

Inside Out - Оооооо, защо го гледам чак сега. Sooo good. Оооо, това ми беше нужната доза, с която ще изкарам до излизането на Psychonauts 2 през 2025. Actually добре направен Osmosis Jones. Не че OJ не е супер(ако прескачате игралните части кхъм), но Inside Out е 3 лиги по-добър.
9/10

Nymphomaniac I и II - I е пълна загуба на време, II има няколко силни сцени и интересни разсъждения за секса и самоограниченията, налагани от обществото, но като цяло проектът е прекалено дълъг, за да си заслужава гледането. I guess не съм достатъчно интелигентен, за да го схвана и затова ми се доспа, или просто режисьора е искал да снима пишки и да му плащат за това.
5/10

X+Y - най-накратко - Красив Ум за тийнове - става въпрос за млад гении аутист, който влиза в назионалния отбор по математика и отива на олимпиада в Тайван, там се запознава с красива китайка и те така. Влиза под кожата определено. Всички деца играят та се късат, Аса Бътърфилд (Хюго/Ендър) е стабилка, макар че останалите от отбора ми харесаха повече с експресивността си, Аса е малко дървен в повечето време. Сали Хокинс направо се сцепва от игра, като майка на детето, и си проси оскар дето няма да го види, щото тоя филм мина под радара. Като изключим завлачването в началото и малко прибързания край филма е добре и като темпо, което е рядкост в жанра.
8/10
Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2795
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Dr. Horrible » Wed Jan 06, 2016 10:27 pm

Аз си изгледах Joy и ме изкефи на макс.
Като сценарий не е нещо оригинално, дори се движи по доста предвидими, утъпкани пътеки. Но цялото нещо е сглобено по доста свеж начин, приятно е, забавно е, надъхващо е. От филмите за предприемачи/гении/изобретатели, които съм гледал в последните години, този най-много ми хареса. Дженифър Лоурънс за пореден път ме отвя - толкова е брутална в абсолютно всяка сцена и абсолютно всеки кадър и придава толкова много енергия на всеки свой персонаж. Всички награди! ^^
Life is a gift. We must celebrate it! We have to dance, to show God we are grateful to be alive.

User avatar
dellusion
Warmage
Posts: 1248
Joined: Thu Dec 28, 2006 10:36 am
Location: София

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by dellusion » Sun Jan 10, 2016 1:24 am

Опитах се да гледам Birdman. Първият път ми се видя скучен, персонажите предвидими, никаква интрига. След време, под натиска на горе-долу всичките ми познати, реших да му дам втори шанс. Изкарах до около 30-тата минута, когато ме заболя страшно много главата от всичките викове. Изглежда добрата актьорска игра строго корелира с високите децибели. Браво.

The Revenant беше значително по-добре, изгледах го до край с интерес. Страхотна атмосфера, пейзажите бяха много красиви. Това, което ме подразни, беше пълната липса на диалог и прекалено бруталните сцени на моменти. Което си е значително подразване, като се замислих в края на филма.

Днес гледах Омразната осморка. Филмът представлява една голяма игра на мафия :). 9/10. Само мога да съжалявам, че скоро няма да гледам нещо подобно.
Look at the darkness...
...around me.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2512
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by penzata » Sun Jan 10, 2016 4:10 am

1. noun: a drug taken illegally for recreational purposes
2. noun: a stupid person
3. slang: excellent. Used as a generalized term of approval

dope


Dope е dope. Word.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1525
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Delegat » Thu Feb 04, 2016 12:06 pm

Гледах 11а снощи, като за български филм беше доста добър, Яна Маринова прави много добра роля и добре направен кастинг при "лапетиите", повечето от които сигурно са на 25+ години, но как да е. Като сценарий реално не е нищо впечатляващо, познатата история за учителка в елитно училище, която се сблъсква челно с непокорни ученици. Имаше някои наистина смешни сцени
Spoiler: show
особено когато Ники Сотиров натупа Виктор Крум с некви кунгфу прийоми
и като цяло беше приятно преживяването в киносалона.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29826
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Roland » Fri Feb 12, 2016 1:07 am

Гледах току що Hail, Cesar и съм доволно разочарован. Не знам, толкова ли пък чак много изпуснах, или просто това е наистина ужасно безличен филм с няколко яки музикални номера...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
TheGrimReaper
Misting
Posts: 347
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by TheGrimReaper » Mon Feb 22, 2016 2:11 pm

Малко впечатления от изминалите седмици на филмовия фронт:

Deadpool - болен, кретенски, брутален, ебаващ се с повечето клишета филм, който не спестява нищо (с изключение на лявата гърда на Джина Карано) и на второ гледане пак беше як до мозъка на костите. Раян Рейнолдс направо залепва като ръкавица в ролята на дърдорещия, режещ глави и пръскащ тикви Дедпул на фона на диско парчета от близкото минало и надъхан рап :)

На забележката за "Базил Фолти" само аз се изхилих здраво в иначе притихналата зала, дреме ми - филма сцепи теракота, извози фаянса и натроши саркофага на Чернобил. Отдавна не бях гледал такова нещо, което хем да е мега брутално, хем да има ташаци на килограм, хем да покаже и една нестандартна любовна история. Чакам си продължението :)

Базил Фолти/10

Survivor - Кака Мила като преследвана от убиец, който се изпълнява от бившия Бонд - Пиърс Броснан, в конспиративна история за умишлено допускане на терористи в САЩ. Не беше лош, въпреки клишетата, но не ме издразни, догледах го без някакви по-негативни емоции, малко по-различно амплоа за Мила, че ми писна да я гледам в едни и същи истории от света на Resident Evil.

5/10

Bridge of Spies - Том Ханкс + Стивън Айсберг = на добре разказан история от Студената война, с подбрани средства и похвати, които ми харесаха, не беше шедьовър и не се доближава до по-добрите филми на Голдбърг, но беше един солидно поднесен разказ за шпиони и последствията за един обикновен човек, който решава да покаже справедливост, дори и за враговете на Щатите през онези години, когато всеки американец е обсебен от комунистите и тяхната Червена Заплаха идваща от Изток.

7/10

Catch me, if you can - един пропуск от филмографиите на Ханкс, СПилбърг и Лео - не беше лошо филмчето и беше доста приятно заснета и изиграна от главните лица в това преследване из целия свят, по препоръка на един колега (фен на Лео) го гледах и не останах разочарован - сега ще изчакам с по-добро качество Възвращенецът, за да видим последното екранно превъплъщение на ди Каприо :)

7/10

Akira - след доста години си го припомних пак (този път с подобрена визия и звук) и това е едно много болно аниме с куп идеи, с изключителна анимация (рисувана на ръка), показващо упадъка на обществото и намесата на телекинеза и мита за Акира.

Главните герои Канеда и Тетсуо преминават през цяла палитра от емоции, като докато единия губи контрол над себе си и своите сили, другия се опитва да спаси света от тоталното унищожение... ФИлм на крайности и крайни решения, на полу-богове и психо оръжия, на приятелство, на надежда за един по-добър свят и на разрухата от погрешните решения...

10/10

Sherlock: The Abominable Bride - връзка между новия и стария сезон превърната в пълнометражен филм, където настояще и минало се преплитат в една не особено сложна история за мъст и мистерия, с характерните черти за дедуктивните способности на Шерлок и уравновесяващите умения на Д-р Уотсън, докато двамата се опитват да разнищят случая с възкръснала булка, убиваща навред сред Лондон.

Но както може да се очаква, разрешението е в ръцете на Шерлок и той го прави по безапелационен начин, само за да види стар враг, който го посещава от отвъдното - звучи доста объркващо, но като се види на екрана се разбира кой за какво се бори и колко дълго ще продължи това :)

За мен не беше на нивото на останалите епизоди на сериала и ми се струваше малко прибързано направен, като по едно време се обърках от туистовете, но какво да се прави, няма угодия на този свят :)

6/10

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 18999
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Moridin » Tue Feb 23, 2016 11:29 am

Нищо толкова интересно не съм гледал, което да не е коментирано вече, но да ви кажа, on behalf of my entitled white penis, че напоследък сцената се представя повече от идеално откъм актриси :mrgreen:

Дейзи Ридли беше way beyond свръхсладка, Алисия Викандер е Бог в женски образ, а Морина Бакарин петнадесет години по-късно не е дори процент по-малко епик :shock:
This is it. Ground zero.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29826
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Roland » Sat Mar 26, 2016 9:32 am

Тъкмо изгледах 10 Cloverfield Lane и съм ей така :shock: :shock: :shock:
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4620
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by трубадур » Mon Mar 28, 2016 9:52 am

Zootopia докарва диабет. Дисни никога не са правили по-сладко нещо. Няма животинка в това филмче, което да не искаш да пухчиш, докато не каже "гняк". Става въпрос за свят, дека бозайниците, минус нас, са еволюирали до човешки интелект, включително и мишоците. И в него заек и лисок нищят престъпление.

Имах 2 притеснения:
Че ще е по-елементарна и изгъзена версия на гусин Фокс (Fantastic Mr. Fox) - за щастие не е. Бтф, фсеки трябва да гледа гусин Фокс, ебаси филмът е.
И че ще е пошла, беззъба SJW клес. Но е достатъчно умно, за да избегне и този капан. Почва като такава, развива се като такава, само за да направи 180 и покаже как всеки може да е предубеден и да вярва в глупости, осланяйки се само на своя опит и това, което смята за вярно.

Бтв, няма лошковец, поне не и централен, но имаме сигурно най-добрата екранна двойка, тип приятел-полицай от сигурно "Рим" насам. А в игрален филм, сигурно то Лоши момчета.

И наистина не може да се пренебрегне фактът колко пухени и сладки и дебелички са всички гадинки. Този филм ме накара да искам да гмеча бивол. Бтв, дублажът става, а Шакира, както може да се очаква, е дъното.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 18999
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Moridin » Sat Apr 09, 2016 9:51 pm

Шакира е убер, разбира се, но филмът наистина е огромно попадение :) който не го е гледал, да го гледа.

Инак аз се отчетох (НАЙ-СЕТНЕ) с Gods of Egypt.
Който ме познава, е наясно, че бая ми е харесал :mrgreen:
Комбинацията от отрицателни очаквания, брилянтна анимация, невзимане насериозно, умерен респект към митологията и УЖАСНО КРАСИВИ ХОРА сработи супер добре. Трябваше да избирам между това и Батмана и не съжалявам и за секунда. Джерард Бътлър освен това е бог.
This is it. Ground zero.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4870
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Claymore » Sat Apr 09, 2016 10:27 pm

Ох Жоро... :)
Mouthpiece drawn, got a verbal armory
Stack bodies, not figurines
Move beneath the surface, submarine
I'm half machine, obscene with a light sword
Look inside the brain, it's a riot in the psych ward
What you standing on the side for?
Roar like a lioness, punch like a cyborg

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 18999
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Moridin » Sun Apr 10, 2016 12:28 am

I know, I know, но наистина си струваше :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests