Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8789
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Sat Jun 13, 2015 10:36 am

Сори друже. Като човек на 33 без връзка и деца - не мисля че си на възраст където почваш всичко отначло. Доста готини хора има във всяка вързраст. Звучиш като човек който не е лоша партия, така че сам няма да умреш - спокойно.

1. Не си сам, имаш приятели.
2. Пази си здравето.
3. Фитнеса или алкохола помагат да заспиш. Не пий а си блъскай във фитнеса.

Спред мен е добре да потърсиш свестен адвокат. За предпочитане веднага. И той да те посъветва коя е най-добрата стратегия за детето и не плащане на издръжка на момата.

Мисли за детето.

Post mortem-a на връзката е интересно време за ретроспекции.

Не прощавай нищо заради детето - то не е тъпо и разбира кога живее в нефункционално семейство. Ако ще прощаваш - да е заради теб и заради нея. Хората се разделят и събират през цялото време.

Въпреки, че основната карта срещу нея е факта, че не ти е излезнала с план и предложения какво и как да кажете на дъщеря ви и как да постъпите така че щетите да са минимални за нея. Това и е основно задължение като майка - всичко останало е маловажно.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6325
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Sat Jun 13, 2015 10:41 am

Мога само да кажа стегни се и мисли за здравето си и дъщеря си.

Добрият адвокат е задължителен, защото родната система по принцип фаворизира майките при развод (в близо 90% от случаите съдът присъжда децата на майката).
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
===============
Have you got any tips for growing an awesome Viking beard?
Yes: don’t shave.
Powered by Johan Hegg

User avatar
Mindcrime
Arcanist
Posts: 827
Joined: Sat Mar 29, 2008 5:31 pm
Location: Shadow Earth

Post by Mindcrime » Sat Jun 13, 2015 12:05 pm

Благодаря ви на всички!

Ние с детето ще сме добре, досега винаги съм осигурявал спокоен и нормален живот и не смятам това да се променя. За нея се притеснявам защото каквото и да е я обичам и не искам да страда. А всичките й вятърничеви планове които крои ще я повлекат натам. Без образование, професия, дом докъде ще я докара? Ще отваря заведение, то нали е толкова лесно. Преди години направихме една авантюра да вземем един магазин за хранителни стоки на морето за лятото. Еми пишман станах - капитал, доставчици, плащания, сметки занимавах се със всичко, после като сме говорили тя повече от мен била правила. Мислех си да си седя и да гледам сеир ама тия пусти чувства. Щяла да си намери квартира в центъра около нас(защото училището на детето е на 30 метра), имало 80 кв. за по 350 лв.??? и като си платяла тая ми ти квартира и всички режиини разходи + всичко около детето щели да й остават по 500 на месец. Сякаш не си я знам като си вземе заплатата на 1-ви как на 10-ти вече няма една стотинка и почва да ме гледа с влажен поглед. Е те тия глупости ме изнервят и притесняват най-много, толкова години съм се опитвал да я изградя като човек и личност, а сега ще отиде да хльопне в някоя локва. И за какво? Заради едната емоция.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Sat Jun 13, 2015 12:52 pm

Ти обаче още от самото начало правиш типичните момчешки грешки, а вече не си момче. Не те обвинявам, защото си се оженил от рано и си си спестил доста курволък, но братле, спри. да. я. мислиш. Изобщо разбираш ли колко безумно е някакъв джигит да се празни в жена ти, а ти да я обичаш и да се притесняваш за нея? Няма ли кой да ти лепне един шамар малко да се освестиш? Нали разбираш, че ако през тея години не я беше глезил толкова, а вместо това бе обръщал повече време на себе си и нещата, които теб те кефят, може би ся още щеше да си пич в очите и. Ако сега след всичко, което ти е причинила, не започнеш да поставяш себе си на първо място, просто ще продължиш да бъдеш "мъжа", от който е избягала.

Сега е момента да направиш една преоценка и да видиш от какво имаш нужда. Веднъж щом се изясни ситуацията с попечителството на малката, ще имаш свободата да правиш, каквото поискаш. Никога не е грешка да метнеш фитнеса, защото ще ти повиши самочувствието и ще се чувстваш по-добре физически. Хобита, за които не си имал време? Hit them up. Почни да харчиш пари за неща, които те кефят, не за нечии чужди прищявки.

И ако още не си научил, в този свят място за добри и чувствителни мъже няма. Това не означава, че трябва да бъдеш задник, просто има граници, които не бива да се прекрачват. Щото тия ситуации как си набивал пари, време и нерви в жена ти и тя пак ти е правила фасони са просто недопустими. Направо и бия шутовете, събира си парцалите и при мама и тати на село. А ти т'ва си го търпял и тя като всяка проста путка е спряла да гледа на теб, като някой, който я "заслужава" и ся се е вкарала в други филми.

Man the fuck up!

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Sat Jun 13, 2015 2:26 pm

Амикае и мъжкия манифест:)
В тоя свят място за добри и чувствителни мъже има и за тях е по-вероятно да се задържат със свестна жена. Но иначе е прав - обърни време на себе си, влез във връзка с приятелите си и не я мисли.
Ян също е прав, намери си адвокат. Защото това че е започнала да хойка по никакъв начин няма да е аргумент, че е лош родител.
А на дъщеря ти съвсем нищо ли няма да кажете до края на ваканцията?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Mr. Nobody
Misting
Posts: 275
Joined: Sat Jan 28, 2012 12:08 am

Post by Mr. Nobody » Sat Jun 13, 2015 6:02 pm

Без да искам да звуча безсърдечно, но от това, което чета от постовете на Mindcrime, не е било съвсем като гръм от ясно небе - просто такава жена в един момент губи своето усещане за идентичност, когато не се реализира по никакъв начин и чувства, че "годините й изтичат". Това, че е била на няколко пъти давана необходимия шанс, за да постигне нещо в професионален план, но не се е възползвала, говори за голяма незрялост. Тя същевременно иска да вземе някакви решения, пък били и те грешни, за своята съдба. Да не говорим, че жените са по принцип по-склонни да бъдат ирационални от мъжете и да се доверяват на своята дясна половина на мозъка.
Относно самата връзка - не ми звучи като перфектната по никакъв начин, човек не може да очаква от друг да се променя, трябва да възприема всичките му недостатъци и да се научи да живее с тях, пък промяната може и да си дойде от самосебе си. Според мен следващата ти половинка трябва да бъде не по-малко амбициозна от теб и да се дърпате взаимно напред, а не само единият - другия.
'Poetry first, sausage - later!'

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sat Jun 13, 2015 6:43 pm

Абе жената очевидно не е преживяла редица неща, които може би е трябвало да преживее, за да почне да оценява някои работи. Била е твърде млада като е родила детето, вероятно живее с усещането, че е пожертвала твърде много от свободата и личността си за това семейство и може би е права донякъде. Аз съм на 33 и още нямам деца, защото не искам да направя със себе си жертвите, които вие сте правили. Остави я да си чупи главата, не си й баща, че да я дундуркаш като такъв. Малко риалити чек ще й се отрази добре - тя трябва да порасне в някъв момент. Но наистина, не изглежда да сте си подхождали като характери и житейски философии поначало. Търси си някоя, дето мисли повече като теб.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8789
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Sat Jun 13, 2015 9:40 pm

Amikae wrote:Изобщо разбираш ли колко безумно е някакъв джигит да се празни в жена ти, а ти да я обичаш и да се притесняваш за нея? Няма ли кой да ти лепне един шамар малко да се освестиш?
Нека ти дам няколко факта за живота:

1. Човешките полови органи не са сапун и не се изтъркват.
2. Какво за всеки означава изневярата, дали е простима или не си е негово решение.
3. Шамарите рядко освестяват. Земи порастни малко.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Sat Jun 13, 2015 10:12 pm

Бро, ти си абсолютно прав! Дали някой уважава себе си или не, си е изцяло негово решение. :lol:

Полезни факти за живота, btw thanks. Да разбирам ли, че и ти още таиш някакви говежди надежди за бившата си? Остави, не ми отговаряй, да живее романтиката! :wink:

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sat Jun 13, 2015 10:22 pm

Баси, Амикае, точно на Драгъна да ги задаваш тея въпроси...

Аз да питам теб тогава - ти някога дълготрайна и качествена връзка имал ли си?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Sat Jun 13, 2015 11:45 pm

Що, вие като имате дълготрайни връзки, някой казвал ли ви е, че си тръгва да се е*е с човек срещнат преди 2-3 седмици? То не че и тая твойта легендарна история с линийката и 16-те сантиметра ти печели приза за съпруга на годината, така че не знам от каква позиция коментираш. Бат Сашо явно е доста толерантен човек, за завиждане си!

А и един друг факт за живота - хората трудно се променят, особено хора на по 30 години.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8789
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Sat Jun 13, 2015 11:53 pm

Амикае - надявам се никога да не се запознаеш с двойки, тройки, хора в отворени връзки или просто promiscuous. Не мисля, че ще оцелееш от културния шок.

Няма възраст за промяна, а поне аз консистентно съм твърдял, че секса в една връзка is not a big deal. Всеки кръшка или ще кръшне. It is human nature.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Sun Jun 14, 2015 12:06 am

You misunderstand me.

Аз съм аромантичен и нямам никакъв проблем да съм в отворена връзка, дори това е предпочитаната за мен връзка.

Просто не си прожектирам разбиранията. Mindcrime очевидно не е в отворена връзка и жена му е била напълно наясно с това. Очевидно и събията не ги приема добре, затова принципното добро решение за него е да се дистанцира от човека, който му образува този стрес.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sun Jun 14, 2015 2:12 am

Да. Явно не си имал дълготрайна връзка никога. Нищо чудно, че гроздето ти е кисело.

Иди да поприказваш с психолог или сексолог, щото човек, който разглежда секса по тоя начин в 21ви век има някъв проблем. Когато спреш да го описваш като "бухане" и "празнене" и схванеш, че не е срамно да правиш секс, че жените също изпитват удоволствие от секса и за тях сексът е важен, ще се случат две неща: 1. ще се научиш как да правиш по-добър секс; 2. ще успееш да си намериш жена, което да пожелае да остане с теб.

Да, бат Сашо е толерантен човек и знае, че и 20 пениса да измеря с линийка, няма да почна да ги ползвам по предназначение докато съм с него. Аз също съм толерантен човек и нямам проблем с това, че бай Сашо заглежда други жени и им коментира циците. Изобщо, бай Сашо схваща себе си като нормален човек, а не като тъпкач, който се празни някъде. Схваща и мен като нормален човек, а не като тая дето съществува за да я бухат от време на време. Схваща секса като нормална физиологична потребност и пениса и вагината като човешки органи, съществуващи с разни цели. Не го е срам от тея неща, не ги товари с някви ретроградни стигми. Затова и продължаваме да сме заедно. Ти за разлика от бай Сашо не си relationship material, а така като ти гледам отношението към секса, май и за one night stand не ставаш.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sun Jun 14, 2015 5:52 am

Amikae wrote:То не че и тая твойта легендарна история с линийката и 16-те сантиметра ти печели приза за съпруга на годината, така че не знам от каква позиция коментираш. Бат Сашо явно е доста толерантен човек, за завиждане си!
How is this still a thing?

Image

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests