Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Wed Jun 03, 2015 7:37 pm

Вероятно наивен въпрос, но все пак - защо нарязват кабела? Или имаш предвид неволно при някакъв ремонт?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19539
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Wed Jun 03, 2015 8:47 pm

Нещо такова подозирам http://www.monitor.bg/article?id=454146
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Wed Jun 03, 2015 8:48 pm

Тоест един отдел от общината си иска интернета, а друг вижда кабели и ги реже? Е, ако е това - :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9433
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Thu Jun 04, 2015 8:15 am

нарочно ги режат - още по-забавно е, че от общината правят и одобряват проекта за подземната мрежа която копаем ние , но не са одобрили изкопаване на тръби за собствения си обект :lol: .

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5514
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Thu Jun 04, 2015 6:50 pm

Пък аз напуснах работа.
Причините няма да ги споменавам, че съм подписал договор да не издавам вътрешна информация, обаче повече определени услуги просто няма да правя, пък да става каквото ще.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Tenet“/“Тенет“

User avatar
Mindcrime
Arcanist
Posts: 827
Joined: Sat Mar 29, 2008 5:31 pm
Location: Shadow Earth

Post by Mindcrime » Fri Jun 12, 2015 5:14 pm

Не знам от къде да започна този пост. Изминаха 10-на дни от тогава, но все още осъзнавам нещата и ми е много, много трудно.

Жена ми ме напусна.

След десет години заедно и девет брак преди две седмици се запозна с един и се изнесе да живее при него.

Проснат с мокър парцал. Пляснат с тухла по баданарката.

Имаме дете на 8 години, отгледано с много любов и грижи, силно привързано и към двама ни. Тя сега е при баба си и дядо си за лятната ваканция и нищо още не знае, но колкото и далече да ми се вижда септември той ще дойде и тя ще трябва да разбере за това, ужас.

Ето малко предистория. Запознахме се преди 10 години на морето където работех като управител на рецепция в един хотел. Тя беше рецепционистка. След края на лятото (и края на една моя предишна връзка) аз на 23, а тя на 19 се събрахме и година и половина по късно се роди дъщеря ни. Никога не сме се карали или били, не сме си изневерявали и живеехме в хармония с една малка брачна криза преди няколко години, когато бях останал без работа и се бях умърлушил в летаргия. За тези години минахме през много изпитания и лишения, но винаги успявахме да се справим защото бяхме заедно и единни.
Преди около двайсет дни отидохме на един рожден ден на една хижа и там някак си неусетно нещата са се катурнали. Две седмици по късно след като детето тамън беше тръгнало при баба си и дядо си(нейните родители) тя просто дойде и ми каза, че си тръгва, че не ме обича повече, иска да е щастлива и че нищо не може да промени нещата. Има ли друг се запитах моментално? Няма как, отговорих си ние прекарваме всичкото си време заедно и само в тоалетната не ходим заедно. Да но ето че няколко часа разходка бяха променили коренно целия ни живот.
В последните няколко месеца тя се промени, почна да пие и пуши повече, забавленията почнаха да взимат връх. Аз се ядосвах за всички тези неща, но си казвах спокойно, детето като тръгне за лятото ще седнем да поговорим и ще оправим нещата. Много ги оправихме, няма що. Сега всичките ни приятели, роднини, родителите й т.н. сме в шок защото никой не беше предполагал, че нещо такова може да се случи. Винаги бяхме били пример в очите на другите.
Най-много ме боли, че през цялото време слушах как само аз съм бил виновен за това, как аз съм бил лош, непоносим и как тя била жертвата. Има ли друг човек? Твърдо не, решението било принципно. Изнася се на квартира и щяла да вземе детето с нея. Ама чакай как така това дете си има дом и навици къде така от нищото ще го мъкнеш по квартири. Не та не била го решила.

Следващите седем дни прекарах в търсене на грешките си, опитвайки се да разбера какво и защо се случва, но отговор не откривах, минах и през криза в която захарта ми падна и припаднах(почти) в коридора. Цял живот я глезя, какво не и дадох? Да, скорпион съм и не съм най-лесният човек, но всеки си има своите чудатости. Чудих се, питах се и не можех да си обясня какво се случва. Всеки ми казваше има друг, но аз отказвах да повярвам и се забивах все повече и повече в себе си. Преди два дни обаче ми писна. Част от служебните ми задължения включва това да намирам забравени пароли и затрити файлове. Тя го знае и мисля, че се беше постарал доволно да зачисти след себе си, но все пак докопах някакъв фейсбук месенджър чат който се беше провел между нейния и още един телефон и онемях. 30 годишният меланхоличен ерген и продавач на авточасти който бяхме срещнали случайно пишеше на моята жена как ще бъдат завинаги заедно, как я обича и нататък не ми се разказва. Нашата скъсана героиня, която няма нищо зад себе си освен десетте чувала с дрехи които изнесе от дома ни и работи като продавачка в закусвалня пък вече била над материалното и да бъде щастлива с него било най-важното за нея от тук насетне.

Тия дни ходих по бая адвокати. Детето ще остане при мен по всяка вероятност(не че и ще го пусна да ходи да спи при някакъв тъпкач) тя само ще го поиска сигурен съм. Дори да се съдим жена ми не може да изкопчи нищо от мен, тя и сега казва че няма да иска нищо от мен ама знаеш ли я.

Но от тук нататък? Reality check. На 33 съм с едно полу отраснало дете. Трябва всичко да почвам отначало, не ми се мре сам. Тя след 3-4 месеца ще разбере че морето не е до колене и ще зарипа да се връща, да я приемам ли кво ли? Бих простил в името на детето и семейството, ама то един път като е станало... Не знам.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 18763
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Fri Jun 12, 2015 6:18 pm

Не знам какво да кажа.. съчувствам активно :(
This is it. Ground zero.

User avatar
Mushu
Aes Sedai
Posts: 1565
Joined: Tue Apr 13, 2004 11:39 am

Post by Mushu » Fri Jun 12, 2015 6:31 pm

Изключително неприятно, съчувствам и аз... Само мога да кажа да внимаваш със здравето, не си струва да се разсипваш, сам знаеш, че детето има нужда от теб.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 10871
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Fri Jun 12, 2015 7:08 pm

Много тъжна история, иска ми се някак да мога да помогна, но наистина не мога да си представя как. :( И аз като Мушу ще ти кажа да си пазиш здравето. Случилото се е изключително неприятно, но наистина, в името на детето, недей да се отпускаш. Сега, да ти разправя глупости, че може би е за добро и пр., няма смисъл. Но наистина се надявам нещата да се разрешат по възможно най-благоприятния начин.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Dante
Mistborn
Posts: 1275
Joined: Sun Jan 20, 2008 7:58 pm

Post by Dante » Fri Jun 12, 2015 8:34 pm

Звучи кошмарно. Като си го представя и изтръпвам. Но никой не е застрахован. Днес е невероятна любов, утре те зарязва. От историята, която разказваш звучи като човек, който не си струва - нито е реализирана професионално, нито й пука за най-близките й хора - да зарежеш 10-годишна връзка за човек когото познаваш от 2 седмици и работи като продавач на авточасти. Не знам какво мога да кажа. Дано ти се наредят нещата и се окаже, че е просто някаква простотия...
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Amikae
Ascendent
Posts: 4178
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Fri Jun 12, 2015 9:40 pm

Mindcrime, съжалявам друже! Наистина! Това, което мога да ти кажа, като човек, който е ставал свидетел на подобни неща от близо, и то няколко пъти, е че не трябва да я приемаш обратно. Знам, че е майката на детето ти и ти си мислиш, че ти е била партньор през тези години, но това за нея отдавна е свършило и ти не си виновен! Каквито и проблеми да сте имали в брака си, изневерите са непростимо нещо!

Личи си, че си човек с интегритет и ценности. Направил си достатъчно компромиси със себе си, не прави още. Гледай детето си, възпитай го така че да израстне с правилните уроци за живота. Не се оставяй да бъдеш манипулиран от родителите и, от родителите ти, от приятелите ви и най-вече от нея. В такива моменти е важно да повярваш, че ти не си виновен за нейните курвенски излияния.

Стискаш зъби, изтърпяваш драмата и като нещата се успокоят, търсиш как да излекуваш раната. Важно е да няма импулсивни решения и сам да драматизираш себе си. Защото стресът такива болести може да ти докара, от които цял живот не можеш да се отървеш, а ти трябва да си здрав за да си гледаш детето. Паник атаките в такива моменти са много кофти, затова ако имаш близки приятели, които могат да те подкрепят, сега е момента да го направят!

Каквото и да стане, ти си млад и перспективен мъж, на който тепърва му предстои много, не се оставяй една тъпа случка да ти събори целия живот!

User avatar
Mindcrime
Arcanist
Posts: 827
Joined: Sat Mar 29, 2008 5:31 pm
Location: Shadow Earth

Post by Mindcrime » Fri Jun 12, 2015 10:16 pm

Най-гадното бяха нещата които чух от нея. Тези неща... Не мога да повярвам че ги чух от човек който съм обичал през всичките тези години. Дали са плод само на емоцията или наистина ги е мислила през всичкото това време, не ми се ще да узнавам истината. В крайна сметка аз знам, че всичко което съм се опитвал да й втълпя през цялото време е било за нейно собствено добро - да учи нещо, да се развие като професионалист и личност, да не се срамува че детето й в 5 клас ще знае повече от нея. Сега всичко това ми се излива на главата като кофа с помия и ме кара да се чувствам виновен, че съм бил крайно амбициозен към нея. Съзнавам го като грешка изтървана някъде по пътя. Когато се ожениш за дете изпускаш момента в който тя се превръща в жена. Жена, но не съзряла такава за съжаление. И от всичко това най-много ще страда нашето малко прекрасно момиченце. Искам да има някакъв начин да взема всичката болка на която ще я подложим и да я глътна ако в себе си, но няма как. Аз съм расъл по този начин и знам какво й предстои, но съм безсилен. Главата ми не може да го побере - накажи ме както и когато пожелаеш само не причинявай това на детето ни. Да бяха две щяха да се сплотят и да го изживеят заедно, а само...

Чувствам се и предаден, не само заради лъжите. Ценностите които ме е лъгала(или е лъгала себе си) че изповядва, гордостта в очите й и личните моменти и те ли са били лъжа? Гледам си телефона и съобщенията ни само от последния месец и те ли са били измама. Истина или измама? Емоция или дълго обмислян план? Но тези думи... И погледа изпълнен с безразличие, неприязън и отвращение, жена ли е това или чудовище? Къде е бил разговора какъвто провеждат хората когато се чувстват така? И не, това че не искам да слушам как тъпия ти колега-олигофрен не може да свие един дюнер не означава, че не съм искал да си говорим. Да седна да обяснявам за тъпата еко-система на Еконт и как се боря да им подкарам шитните по 3 часа щото не си оптимизират лайната с години и джавата ги сече при всяка нова версия? Това не са нещата които са важни, смисъл имат това че можеш да се прибереш в собствен дом, да виждаш че детето ти тръгва по път за който ти само си могъл да си мечтаеш, че каквото и да се случи има кой да оправи нещата и го е правил без дори да разбереш че се е случило.
Не чувствала сигурност в мен. Това че за десет години не е платила една сметка, че когато се развали пералнята/печката/whatever на другия ден получаваш нова и че като излезем някъде можеш да правиш всичко което пожелаеш явно не означава нищо. Деба едно готвене съм изисквал само, а сега ме изкарва като някакъв турчин дето ако манджата не му била на масата вечер мрънкал. Ем трябва да се яде кво да направя.

Офф, излях си го стига му за сега.

User avatar
Devoted of Slaanesh
Paragon
Posts: 740
Joined: Fri Jul 04, 2008 2:53 pm
Location: Austria

Post by Devoted of Slaanesh » Sat Jun 13, 2015 2:04 am

Ще си позволя да те посъветвам, минал съм по твоя път, но за щастие нямам деца. Като теб си направих разследване пост фактум и се хванах за главата от резултатите и колко заблуден съм бил.

Не я прибирай, ако се върне - предателството и е непростимо. И може винаги да се повтори. И е по-лесно, че не ти е спестила нищо - така няма връщане назад.

Най-вероятно от известно време е решила, че и е време да си поживее... Често срещано е като поведение в последните десетина години, на мен да ми е кеф, пък другите кучета ги яли. И най-вероятно този не е първия, просто е първият, който и е предложил сериозно да те напусне. Решила е, че ще може да използва него по-пълноценно - чисто бизнес дет се вика.

С детето ще е най-сложно, сега трудно ще разбере, но в последствие най-вероятно ще оцени жертвите ти и достойното ти държане.

И колкото и да е банално, времето лекува и ще ти мине.
Желая ти да си намериш достойна половинка и да си щастлив.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Sat Jun 13, 2015 2:40 am

Съчувствам ти, човек няма какво да каже, когато нещо такова се случи внезапно. Дръж се и не мисли за нея. Не зная дали си сгрешил някъде (сигурно си, просто в една дълга връзка няма как човек да е безгрешен - важи и за двете страни), но очевидно тя е човекът с проблема. Като теглиш чертата, все още си млад и вече имаш чудесно дете. След някоя и друга година няма да ти пука за това, но ще продължаваш да имаш чудесна дъщеря (нали не бъркам, че е дъщеря?), а вероятно и по-добър партньор в живота.

Имай предвид, че това може да е и някакъв вид криза на възрастта (няма как да кажа средната, нали) за жена ти. Срещнала те е на 19, на 21 вече е имала дете. Не е изключено да има елемент на наивност или компенсиране на неизживяната бурна младост. Обаче като я изживее, да осъзнае какви ги е натворила. Така бих те посъветвала да не изгряш всички мостове. Не говоря за взимане обратно (макар че съм на мнение, че понякога и това е възможност, но след вашите разговори едва ли), а просто за това да можете да си говорите нормално и да празнувате рождените дни на детето заедно, примерно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sat Jun 13, 2015 10:02 am

Много съжалявам Майндкрайм! Надявам се скоро ти и дъщеря ти да намерите щастие с друг по-достоен човек. :(
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests