Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

User avatar
Jen
Paragon
Posts: 641
Joined: Thu Mar 29, 2007 12:06 pm
Contact:

Post by Jen » Tue Apr 12, 2011 5:08 pm

Скърдж,
Spoiler: show
Може и така да е. Но така не става ясно как при това положение – с неумрял на осмата минута герой – завършва експериментът в основната реалност и как се съотнасят двете. Или става? Аз го възприех като промяна в основната реалност, при която Гудуин разбира, че експериментът е много повече от това, дето са си мислели.
Замръзването и аз не го помня къде беше точно.
Както и да е. На мен тази нишка така или иначе не ми е големият проблем в тоя филм. Но не може и да послужи като компенсация в положителна посока, защото ми изглежда твърде на две на три скроена.
Иначе, time paradoх си е посвоему, има си всички елементи на тоя фантастичен tool, независимо как го интерпретира накрая.

А макгъфина го употребих в случая в смисъл на парлама, чрез която да могат да си пробутат романса, политическите и драма идеите, защото като че ли основната цел на филма не е да е фантастика.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Scourge
Mistborn
Posts: 1271
Joined: Mon Dec 20, 2004 7:02 pm

Post by Scourge » Tue Apr 12, 2011 6:56 pm

Jen wrote:Скърдж,
Spoiler: show
Може и така да е. Но така не става ясно как при това положение – с неумрял на осмата минута герой – завършва експериментът в основната реалност и как се съотнасят двете. Или става? Аз го възприех като промяна в основната реалност, при която Гудуин разбира, че експериментът е много повече от това, дето са си мислели.
Spoiler: show
в началната реалност операцията практически завърши след итерацията, в която терористът ги изпозастреля до вана. даже впоследствие показаха по телевизията как го арестуват, след като научиха от капитана номера на колата в резултат на тая итерация.
всичко случило се там след това (последното влизане и изключването) си беше нелегално и непредизвикано от научни съображения (от гледна точка на гудуин; както стана дума вече, пичът си има други основания за съмнение). тя не изглеждаше да има особени подозрения за мащаба на това, което се случва, а просто се впечатли от войнишкия толк, пък и така изпълни обещанието на боса си (вместо него) за изключването.

иначе никак не се съотнасят двете май, освен дето капитанът си премести съзнанието от единия в другия крач...ъъ, юнивърс (небрежно ликвидирайки и изхвърляйки неясно къде съзнанието на шон от тоя ми ти друг юнивърс. което е простимо донякъде де, така или иначе щяха да изпукат всички на влака в противен случай). други връзки, а и промени в оригинала нямаше, май. имплайнатата идея все пак като че ли е, че всяко стартиране на системата просто създава клон на оригиналната реалност (с което учените не бяха наясно) и трансферира (временно) едно съзнание.

всъщност, ако има нещо не много ясно около края, то е каква е връзката на изключването на life support-а в оригиналната реалност със съзнанието в алтернативната. т.е., дали това изключване предотвратява евентуалното му връщане по някакъв начин обратно (примерно: докато е жив, винаги могат да му направят wake-up call?), или беше чист резултат от soldier-to-soldier блабла-то. или пък просто начин да се оправдае фрийз кадъра, а и евтин трик, позволяващ да се акцентира и драматизира същия тоя кадър с countdown таймер.
а иначе всичко това с алтернативностите е един от двата редийминг фийчъра на целия филм, според мен. не е нещо кой знае кво, но пък си е жанрово. та ако при теб се транслира и то в проблем, освен всичкия друг крап с дълга, патриотизма, голямата драма и прочие, значи съвсем няма на какво да се захванеш.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5676
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Wed Apr 13, 2011 4:12 pm

http://www.imdb.com/title/tt0120780/
"Out of Sight". Мисля, че трябва едно нещо да се приеме като закон. Когато имаш сценарий за криминална екшън-комедия, последното, което трябва да направиш, е да го претвориш в нещо с претенции за хай арт. Филмът определено ми беше адски скучен и определено, без почти никакви промени в сценарно ниво, щеше да ми хареса много повече, ако беше попаднал в ръцете на Ричард Донър или Мартин Кембъл. Не знам как да го обясня... Да кажем, че "Тарикатите Блум" също беше доста по-арт ориентирана комедия, отколкото очаквах, но си беше такава не само заради претенциите на режисьора, но и заради сценария, и ми хареса доста. Тук, обаче, героите на моменти си разменят шегички като в buddy-cop или както се казваше този тип филми, начинът, по който извършват обирите, е достоен за филм с Джеки Чан и всъщност абсолютно нищо не подхожда на избрания от Содърбърг подход. Подозирам, че високият рейтинг на филма в имдб се дължи на факта, че малко хора са посмели да оценят ниско подобна скука, за да не се покажат като тъпи или... Знам ли и аз... Друго обяснение нямам. Давам му 3/10.
Интересното е, че "Бандата на Оушън" ми хареса страшно много, но единственото, което постигна, беше да ми вдигне очакванията за този филм.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Tenet“/“Тенет“

rodd1ck
E'lir
Posts: 198
Joined: Tue Nov 17, 2009 12:35 pm

Post by rodd1ck » Wed Apr 13, 2011 10:30 pm

Ключов момент е Батман, който прескача от един подобен филм на Тарантино, може и обратното да е. Малко повече идва Содърбърг, ама пък на мен доста ми хареса, като го гледах преди време.

User avatar
Martix
Aes Sedai
Posts: 1588
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Post by Martix » Thu Apr 14, 2011 7:59 pm

Love.net
Заради безкрайно тъпия трейлър и хейт вълната в интернет подходих с изключително ниски очаквания. Но чудото се случи. Не очаквах, но филмът е по-добър от трейлъра си. :shock:
Това е най-професионално направения бг филм, който съм гледал. И първия, който не вонеше от километри на жалки напъни.
Предимството му пред останалите е бюджетът. Може да ревете заради продуктовото позициониране, но така е много по-добре, отколкото да дадат на оператора домашна камера sony и да му кажат да сътвори чудо. Имаше си и декори като хората, и ефектите бяха на ниво. А и продуктовото позициониране въобще не беше чак толкова насилено, колкото се твърди. Наистина се забелязва, но не това е проблемът на филма. Проблемът е, че въпреки всичко, това е българска продукция. В която режисьорът иска да покаже философските си възгледи за света. Посредством изкуствено провлачени драматични кадри. Които тук присъстваха стабилно през целия филм.
Spoiler: show
Например защо да покажем 5 секунди порно театър, като можем да запълним с него минута.
Сериозно, wtf, някой ще обясни ли каква беше целта на това арт представление, освен да върже финала. Единственото, което ми носи, е усещане за непокрита претенциозност.
Просто не са имали материал за цял филм и от час са го разтеглили, колкото могат с повторения.
Актьорската игра показва леко подобрение, но все още не е на ниво - няма и фрапантни издънки обаче.
За сценария
Spoiler: show
Защо беше вкарана изобщо сюжетната линия с Джон Лоутън. Като го имаме и дайте да го използваме. Неговата линия ми беше най-насилена и неестествена(не че другите бяха много естествени).
И една критика в друга насока. В сцените с английски език субтитрите не се виждаха ясно. На мен не ми е никакъв проблем, но има малки деца, които не са длъжни да знаят чужди езици.(а залата беше пълна с малки деца и непълнолетни)
Spoiler: show
Това, което всъщност най-много ме подразни обаче бяха клишетата.
Първото - че всички герои са свързани, я най-добри приятели, я роднини. Ненужно е. И другото, най-използваното в американските комедии. За разкритата лъжа. Някой се представя за друг. Половинката се влюбва в другия. Накрая истината се разкрива, следва сконфузна ситуация, и накрая те все пак се събират. Тук не беше точно по учебник. Първо, не беше комедия, а драма, а и накрая не беше точно като в холивудските филми. За което браво. Но беше ли нужно. Знам, че това всъщност беше основната опорна точка на сценария, но като не можете да измислите нищо оригинално, не правете филм.
А и беше толкова придвидимо, че още в момента, в който показаха доктора да влиза в сайта и ми беше ясно, че тва ще е жена му.
Хареса ми една идея повече от ТИЛТ, най вече защото все пак е направен на базата на нещо и е оригинален като замисъл.
6/10
Но общото оплакване си остава. Само драми се снимат в България. И тук таме несмешни опити за комедии.
Що не се пробва някой с трилър. Знам, че е трудно, но не е задължителен висок бюджет, а и все отнякъде трябва да се започне.
Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.

User avatar
herairness
Jaghut Tyrant
Posts: 1983
Joined: Tue Oct 04, 2005 10:43 am
Location: varna

Post by herairness » Sat Apr 16, 2011 12:15 pm

Последните два гледани филма:
Новата червена шапчица - очаквах да ми е интересно, а то през цялото време беше някаква здрачоподобна боза с УЖАСНО ама УЖАСНО грозен върколак блях
Ритуалът - тук мога да кажа само едно - БРИЛЯНТЕН Антъни Хопкинс, който направо си носи целия филм на гърба. Иначе като цяло и самият филм ми хареса даже повече от Емили Роуз :)
Image

Scourge
Mistborn
Posts: 1271
Joined: Mon Dec 20, 2004 7:02 pm

Post by Scourge » Sat Apr 16, 2011 4:00 pm

herairness wrote: Ритуалът - тук мога да кажа само едно - БРИЛЯНТЕН Антъни Хопкинс, който направо си носи целия филм на гърба. Иначе като цяло и самият филм ми хареса даже повече от Емили Роуз :)
за съжаление няма много за носене на гръб в тоя филм. и ако хопкинс е ок, то актьорът в главната роля, чието име не се бодърнах да запомня, може да стане мегазвезда, ако се профилира в играенето на статуи.

защо изобщо някой би снимал такова нещо 40 години след "екзорсистът" си остава загадка. особено ако тоя някой първо взима на подбив същия тоя "екзорсист", а после го копира точно в подбитите неща; което дори можеше да е приятно, ако филмът не се взимаше твърде насериозно.


за да не се набута някой да го гледа това, ето кратката версия (тва е спойлер строго погледнато, но всъщност няма какво да се спойлне в тоя глориъс фест на предвидимостта, така че...):

главен герой: крап. учих 5 години в семинария за свещеник, ама не съм сигурен колко съм вярващ, дъге.
декан на семинарията: ок. ще те пратя на курсове за екзорсисти в рим, хем да си починеш, хем току виж ти дошло откровение.

водещ на курса: i sense much angst in you, my young padawan. ще те пратя при хопкинс и неортодоксалните му методи, барем ти дойде откровението.

хопкинс: yo, yankee boy. не пускай котките вътре и помагай тука да екзорсизнем туй момиче с неортодоксалните ми методи.
главен герой: бе тя е за психиатрия, бре?!
хопкинс: ?!

хопкинс: помагай тука да екзорсизнем туй момче с неортодоксалните ми методи.
главен герой: бе то е за психиатрия, бре?!
хопкинс: ?!
главен герой: шарлатан! you suck!

[момичето умира и демонът се трансферира в хопкинс]
хопкинс: помагай тука да ме екзорсизнеш с неортодоксалните ми методи, че ужаст.
главен герой: крап.
хопкинс: я ме вържи, че ще направя някоя глупост.
главен герой: крап.
хопкинс turned demonic: муа-ха-ха. ха.
главен герой: wtf? дяволът съществува!
хопкинс turned demonic: right! now obey!
главен герой: значи и бог съществува!!!1!
хопкинс turned demonic: wha...?
главен герой: by the power of his name i banish you!!!!
хопкинс turned demonic: what the hell just happened? oh, well... tough luck. [изчезва]пълната версия е също толкова скучна, ако не и повече.

Silver
Jaghut Tyrant
Posts: 1765
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:17 am
Contact:

Post by Silver » Sat Apr 16, 2011 8:57 pm

Хах, Скърдж в ролята на Род Хилтън. :lol:

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Post by Trip » Sun Apr 17, 2011 2:52 pm

ПФахаахахаахахахаах

User avatar
Roamer
Ascendent
Posts: 4895
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:25 pm
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Contact:

Post by Roamer » Mon Apr 18, 2011 12:35 am

Уф. Абе някой знае ли дали Кристофър Бертолини (или както там се произнася) случайно няма 14-15 годишен син или брат, който да е мноооого запален по StarCraft и да е написал сценарий за филм? Защото това е единственото обяснение, което мога да приема за това как, по дяволите, се е появило на бял свят безумие като "World Invasion: Battle Los Angeles" - 15-годишен полуидиот да е написал сценарий за това как извънземните нахлуват на Земята, ама после баща му да му е казал "абе не, така няма да стане съвсем, трябва да сложиш и малко американски патриотизъм в цялата работа, иначе няма да можем да го заснемем".

Ми... с две думи, "Battle LA" е точно това - протосите нахлуват на Земята, ама страхотните американски патриоти им дават героичен, горе-долу успешен отпор. А, да, накрая имаше и врътка - явно протосите са откраднали малко земна технология, защото command center-ът им се вдигна и полетя! :plez: :dash:

Наистина ми изглежда като нещо, писано от 15-годишен за 13-годишна аудитория, само че според мен и 11-годишните биха се смели с глас на това, което се е получило. Хора, имаше реплика "ето, те са тук за нашата вода, защото от цялата известна Вселена само и единствено на Земята водата е *в течно състояние!* Затова те я използват за гориво на корабите си - и вече нивото на Световния океан се понижава!"

...чудя се дали съм единственият, имал допир с този филм, който си направи труда за 30 секунди да направи малко прости сметки и да провери колко ли вода трябва да източат тези извънземни, за да се понижи нивото на Световния океан с един сантиметър... не, чисто физически не е възможно да имат нужда от толкова вода за гориво за корабите, с които пристигнаха, че дори и за флотилията, за която най-вероятно в продължението (а такова че ще има, ще има :dash:) ще разберем, че се е скатала тихичко някъде, сигурно зад Луната.

Не си губете времето. Наистина. Дори не може да се посмее човек, толкова е безумно.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

User avatar
JaimeLannister
Forsaken
Posts: 3102
Joined: Mon Apr 05, 2004 7:31 pm
Location: Лясковец - София

Post by JaimeLannister » Mon Apr 18, 2011 2:35 pm

Това с понижаването на нивото на световния океан и на мен ми направи впечатление....
Хм...
Мислих....
Мислих....
Мислих....
После спрях да мисля, че може да е грешка.

Ама после, като помислих още малко и реших, е може да е умишлено сложено като грешка на учения (учен?) в самия филм. Планирана грешка един вид. Все пак не всичко има смисъл на тоя свят.
А този филм определено няма де...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

User avatar
Roamer
Ascendent
Posts: 4895
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:25 pm
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Contact:

Post by Roamer » Sat Apr 23, 2011 1:35 am

"С мръсна газ" ("Drive Angry") всъщност, за голяма моя изненада, се оказа съвсем нелош адреналинов екшън със щипка свръхестествени елементи и дори парченце ненатрапваща се и интересна сама по себе си философия. Темпото на филма ми хареса (както и промените в него), заснемането на екшън-сцените ми хареса, музиката ми хареса, "задължителните елементи" (оръжия, коли, жени) си ги имаше, но много по-"както трябва", отколкото в последното безумие, за което писах малко по-горе (че дори и леките наблягания не успяха да излязат дразнещо преекспонирани... "No, no, you don't understand... this has never happened to me before!... Has it happened to you?" :)), актьорската игра ми хареса

Все пак хората, четящи това, трябва да имат предвид, че го казва човек, който отиде със желание на "Death Race", макар и с пълно съзнание, че ще гледа абсолютно безсмислен, плосък и безсъдържателен екшън, но все пак... това беше филм, на практика правен по "Death Track", ако още има някой, който си спомня какво значеха тези думи през 80-те и ранните 90 :plez: Не, "Drive Angry" не е това - наистина е доста по-добро, макар че все пак си остава съвсем нелошо, не минава по-нагоре :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

User avatar
dellusion
Warmage
Posts: 1248
Joined: Thu Dec 28, 2006 10:36 am
Location: София

Post by dellusion » Sat Apr 23, 2011 11:19 pm

Source code
По-добрата луна.
8.0
Look at the darkness...
...around me.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sun Apr 24, 2011 4:32 am

Вчера най-накрая завлякох жената да гледаме Your Highness и въпреки всичкото й мрънкане, че филмът няма да става за нищо, той взе че й хареса, даже много.
Не слушайте ревютата - препоръчвам го на всеки, на когото му се гледа супер доволна простотия без каквато и да е класа. Има си недоебани минотаври, овце, цици, "the fuckening", умилително комплексиран лошковец, много пушене на "herbs", гавра с какви ли не фентъзита и въобще дебилен хумор с много правилни попадения.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 18999
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Sun Apr 24, 2011 11:31 am

Високо напрежение. Not half bad.
This is it. Ground zero.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests