Page 1 of 2

Бари Хюгарт?

Posted: Mon Dec 20, 2004 7:21 pm
by shayhiri
Някой попадал ли е на един от много малкото оригинални и интелигентни гласове във фентъзито? :wink: Мнения?

Posted: Mon Dec 20, 2004 7:23 pm
by Scourge
чудна трилогийка леко осакатена от превода.
останалото го има в първото ти изречение ; )

Posted: Mon Dec 20, 2004 7:28 pm
by Roland
Кътам си я за черни дни, ама още не съм я прочел :)

Posted: Mon Dec 20, 2004 8:30 pm
by Demandred
Много любими книги(поне двете, които съм чел, третата все не мога да я намеря). Господарят Ли е прост безумно култов герой. 8-) Много свеж хумор, интригуващ сюжет и най-вече писател с наистина богато въображение.

За съжаление книгите не са постигнали осбено успех на Запад и май други от същия автор няма издадени, което е жалко, защото е в пъти по-добър от камарата занаятчии в жанра, продаващи милиони.

Posted: Mon Dec 20, 2004 8:33 pm
by Dilvish the Damned
Мняяям...

Хиляди изсъхнали фъшкии от анемични изчадия на незаконния брак на сляпа констенурка и разгонен заек да се изсипят на главата на недостойните "критици", разубедили височайшия Хюгарт да се откаже!!! :? :x :? :x :evil:

Иначе да, господарят Ли е един от най-шантавите герои, на които съм попадал, а и цялостната концепция за Китай е мнооого добре пипната. Както казах, жалко, че ще си останат само три тома...

Posted: Mon Dec 20, 2004 8:38 pm
by Ghibli
И аз съм чела само двете, но третата все пак не е неоткриваема - виждала съм я тук-там, макар и в лошо състояние. "Мостът на птиците" си остава любимата ми - много приятно оплетени приказка, детектив, ужас и хумор. В Китай на всичко отгоре :)

Posted: Mon Dec 20, 2004 9:02 pm
by shayhiri
"Мостът на птиците"
"Легенда за камъка"
"Осем ловки демона"

Само че първо излезе последната - май още през 1992, малко след това и другите две. Еднакво добри са, пък и доста си приличат. Може би първата е най-най. Пробвайте на Славейков за липсващите.

Нямам никаква външна информация и бях доста заинтригуван от някои забележки. Наистина ли се е продавал зле? (Моля, насочете ме към някой надежден сайт с информация за продажбите във фентъзи - топ 100?) Наистина ли критиците са го оплювали? Благодаря!

Posted: Mon Dec 20, 2004 9:13 pm
by Dilvish the Damned
Тц, Славейков не ти върши работа. Там за под 30 лв. забрави да ти я продадат. Но пък преди два-три дена имаше два-три идеални екземпляра на Орлов мост - по 3 лв. мисля, че бяха.

Posted: Mon Dec 20, 2004 9:26 pm
by Scourge
всъщност критиците (професионалните) са го оценили по достойнство и са му пораздали някоя и друга наградка.
вината за липсата на продължения (което не е задължително лошо) е на издателите (според хюгарт).

Posted: Tue Dec 21, 2004 9:45 am
by termit
Не помня кога/къде/от кого, но бях чувал че май има написани (неиздадени?) още две книги. Но не съм се опитвал да търся повече инфо, така че не знам доколко е вярно. А книгите за Господаря Ли мачкат отвсякъде :D
По въпроса за най-най - аз съм за 8 ловки демона. Ханджията Ту е просто брутален персонаж :twisted:

Posted: Sun Mar 27, 2005 7:47 pm
by kallan
за нови книги не съм чувала, но вижте тези трите не са за"еднократна употреба" :D чела съм ги доста пъти и мисля така профилактично да си ги препрочитам и за в бъдеще :)

Posted: Thu Mar 31, 2005 4:07 pm
by Jesuit
Любима поредица верно.
бтв моята информация е, че Хюгард е спрял да пише след скандал с издателите си - детайли не знам обаче.

Posted: Fri Mar 13, 2009 10:53 pm
by Xellos
Аз да се похваля, че ми пристигна limited edition изданието дето чакам от ноември по милостта на българската митница /слон да им го тури/.
Но пък съм щастлив като бълха върху императорска хрътка сега :) Хем фанах 190/200 поръчка :twisted: Странното е, че хем е с бая ситен шрифт изданието, а и да махна от сметката кожената подвързия сбора от 3те книги е 640 стр и бая по дебело от на бг трите? Интересно.


http://www.subterraneanpress.com/Mercha ... t_Count=99

Разкошно издание, чудя се как да го чета без да го пипам много много :/

Posted: Sat Mar 14, 2009 2:24 pm
by tigermaster
Пък аз да се похваля, че си имам нов подпис. Познайте от къде съм го взел. :D :D :D
Иначе се учудвам, че чак сега разбирам за тема, посветена на един от любимите ми писатели. Поредицата за господаря Ли ми е не по-малко любима от "Хрониките на Амбър" и с удоволствие съм я препрочитал твърде много пъти. Твърде много, да...

Posted: Sat Mar 14, 2009 2:34 pm
by Xellos
Е аз само на български до са, така че ше е ново преживяване :)) + неиздаваната версия без /цензура или от сорта/ на Мостът :))