Много се радвам, че темата започна с коментирар за Шалион. Спомням си, че поредицата много ми хареса. Случайно попаднах на нея и съм си я препрочитала поне 3-4 пъти. Много ми беше интересен замисъла как всъщност всички знаят, че боговете съществуват и че някой почти със сигурност ще дойде да прибере душата ти. Просто си мислех през цялото време какво ли е да живееш с това знание цял живот, но както и да е. Спомням си много отдавна как започнах поредицата за Вор и прочтох няколко книги, много ме бяха впечатлили, но сега не си спомням кой знае какво от тях, освен че стила на писане беше много приятен и вървеше много плавно. Определено повече ми хареса фентъзито, но аз си чета повече фентъзи по принцип.
Макар да не беше централна(та) тема, все пак и аз ще изкоментирам накратко за четенето на бг и в оригинал. Разбира се винаги зависи от личното желание на читателя, но за мене с времето опредено става по-ценно да си чета на (родния ми език) български, а не на английски или някакъв друг език(зависи от оригинала). Изключение правят някои откровено не-особено-силни книги, които толкова още губят при превода, че клонят направо към нечетаеми.