Ух, значи първо, да благодарим на Мат за поредното страхотно ревю, което зарибява масите :Д
Аз ги дъвча тия книги като дъвка вече седмица-две и сладкото не свършва ли не свършва!
Хуморът е наистина на високо ниво и дори си се посмивам с глас на моменти.
Отношенията между Кейт и Къран и цялото им сваляне е веднъж!
Сюжетът е динамичен, интересен, сетингът много много радва с тия смени между магия и технология
Като цяло засега (на пета книга съм) малко ме дразни само постоянното повтаряне на някакви неща... ВСЯКА книга вкарват задължително едни и същи обяснения за предните книги и задължително представят по един и същи начин герои и събития. Разбирам, че така е по-ясно и т.н., но дори в Хари Потър го нямаше в такава степен! Ако толкова искат да въведат читателя, направо едно кратко резюме на предните книги и готово. Те уж плавно ги вплитат в текста, ама на мен ми седи тромаво и като го четеш за петнайсети път, си писва. И има някои думи, които адски адски се повтарят (тая preternatural бързина просто, сигурно 50 пъти я има поне). От една страна ми е ясно, че всичко го мисли един герой и мислите ни често се повтарят, естествено е, но мен лично ме изнервя и Кейт поне веднъж можеше да си помисли за някого, че е super fast. Просто в някакви моменти ми се струва, че се случва копи-пейст на цели изречения и фрази.
Ники, мерси за списъка с поредността