The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

The Comics Topic

Post by Muad_Dib » Wed May 30, 2007 11:35 pm

Последните дни все си мисля, че имаме нужда от подобна темичка в китния ни форум та реших най-сетне да я пусна. Разбирайте го като кой какъв комикс чете сега, поствайте и линквайте неща, който са ви направили впечатление, трудно намираеми скан-ове и каквото ви хрумне за прекрасните книжки с балончета.

Няколко полезни линка за всеки фен на комикси:

1. http://www.axelbg.net - Български торент-тракер, за момента единственото място, където се качват редовно най-различни комикси в бг-пиъринга, по-голямата част от които стойностни.
2. http://www.demonoid.com - Hands down най-добрият тракер за сканове според мен. А и не само. Просто на демоноид се качват по средно 20 релийза на ДЕН, което си е достойно за уважение. И няма порно.
3. Уикипедията - най-добрият източник за обща комикс-култура, качеството на статиите за отделни заглавия, компании, художници и автори е изключително високо и всичко е доволно подробно.
4. http://x-menbgworld.50webs.com/x-men%20home.html - Изключителен български сайт за X-Men, огромно количетсво сканове от всички поредици и общо инфо. Тенкс ту съм бългериен ЧИК!

Сайтовете на тримата големи (сега, Симеон ще ви каже, че са двама големите, ама само и единствено през трупа ми :lol: - пускам ги заради информацията за нови заглавия):

1. Марвел - http://marvel.com/
2. DC - http://dccomics.com/
3. Image - http://www.imagecomics.com

Моля мангата да се запази за аниме-секцията. Това се надявам да си остане темичка за американски комикси (да, гадни, мазни, комерсиални и псевдо-алтернативни).

Ще дам тон в последващ пост. Надявам се темата да не си остане диалог между мен и Симеон.

EDIT: Нека бъде и тема за манга все пак, малко сме, че да се делим. Глупаво е, няма да ви гоним понеже ви е черно-бяло я. :lol:
Last edited by Muad_Dib on Fri Jun 01, 2007 12:01 pm, edited 2 times in total.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29826
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Thu May 31, 2007 12:05 am

Напразни надежди. Иначе за мен само Марвел са големи, но тва си е просто щот на DC на героите не се кефя, а и не ги познавам, че да им се кефя. Но Image с кво точно са големи? Те дори Споун нямат вече. По-добре дай на Top Cow сайта:

www.topcow.com (оригинално е, знам).

Иначе аз ся като си получих от Амелия купчината комикси, съм се заровил с кеф. Ето какво намазах:

House of M: Excalibur (prelude)
House of M: Spiderman
House of M: World of M, featuring Wolverine
House of M: Iron Man/Fantastic Four
House of M: X-men

Civil War
Civil War: The Amazing Spiderman
Civil War: X-men
Civil War: Fantastic Four

Изчетох си Сивил Уора и част от Спайдърмена му, кефи ме, че за разлика от House of M, което си е абс самодостатъчно като сториарк, при Гражданската война основната линия почти нищо важно не разкрива и дори не свършва с края на историята, т.е. наистина са взаимосвързани всички отделни истории :) И бтв, колкото и да я плюха тая идея, че преебавала Марвелската вселена, мен ми се видя доста интересна, ма трябва да прочета още, за да оценя.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 18998
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Thu May 31, 2007 12:06 am

Ми.. доколкото Сандмена е и американски, и бесен.... :mrgreen:
This is it. Ground zero.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Thu May 31, 2007 12:27 am

Големи имам предвид като пазарен дял. Имидж са трети по продажби на комикси след двата "титана". И аз не съм фен на DC, но трябваше да ги споменем.

Сега - един-два бързи реда за имидж и топ кaу (опитавайки се да звуча non-patronizing):

1. Споун 168 излиза края на май и на него все още пише ИМИДЖ, това трики твърдение ли беше?
2. Топ Кау СА Имидж де факто. Те са си импринт на Имидж, както примерно Вертиго или Уайлдсторм са импринти на ДиСи.
3. Имидж за мен са големи, защото бройката на интригуващи заглавия за МЕН там е най-голяма (пак повтарям Топ Кау = Имидж, направи си домашното;) ). Там са Споун, Даркнес, Уичблейд, Savage Dragon, Invincible, стари култови неща като Сам и Туич и т.н. Въобще не трябваше да вкарвам това за големите, почнахме безмислена дискусия. На отделни герои на Марвел съм голям фен, но просто фактът, че там трябва да изчета стотици хиляди предистории ме отказва напълно да почна да събирам/чета каквото и да е от вселената им сериозно. Не мога да отрека обаче, че последните два ивента като идея ме кефят на максимум.
4. Идеята зад създаването на Имидж комикс ми е много на сърце. Освен това Силвестри и Тод за мен са едни от най-добрите художници въобще (наред с примерно Капуло), а те са си двама от шестимата (или бяха седем) основатели (да, знам, връзката е страшна :lol: ).

В смисъл 14 двд-та само Екс-Мен - айде няма нужда, предпочитам заглавия, който са с около 100 или по-малко излезли броя ВЪОБЩЕ, защото в повечето случай съдържат нови идеи и по-привлекателни за мен герои, изключение прави само бай Ал Симънс. За това примерно ако въобще ше събирам нещо на Марвел то ще е от Ултимейт вселената.

Честито за книжките, със здраве да си ги четеш. Завиждам ти за пореден път;). След като малко се поинтересувах от Гражданската война (ревюта) леко ми се поохлади ентусиазма за нея, най-малкото Марк Милър е на светлинни години от Бендис като автор и това и тук си се оказа, че е така. Готина идея - тъпа реализация.

Следващият ивент ще е World War Hulk, което просто и не искам да знам какво ще е (след като инициативата свърши де).

Днес както никога сме тръгнали в добър тон, Симо. Нека го запазим.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29826
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Thu May 31, 2007 10:36 am

От теб зависи. Тод Макферлейн официално се раздели с Имидж, тва го разправяше Ицо още на по-по-предния панаир. Не знам подробности, щото тва ми е една от най-тъпите комиксови поредици, които съм чел, та не ме и интересува. Но тва, че едно студио е дъщерно на друго, не прави второто голямо за мен (както примерно Вертиго има един куп неща, които ме вълнуват, за разлика от баща им DC). Имидж винаги са се крепяли на единия Споун и милионите му спинофи, докато Топ Кау пускаха разнообразието (макар че доколко са им разнообразни комиксите с в общи линии един арт за всичките и сходни истории не е ясно, ма да речем). И бтв на сайта на Имидж няма линк към Топ Кау, а в случая говорехме за полезни адреси.

И няма никва разлика между навлизането в Марвелските поредици и коя да е друга, вървяла повече от 5-6 години. Или искаш да ми кажеш, че човек може да стопли от Споун 150 примерно кво става, без да си чел предните? Същото е и с Уичблейда (за Даркнеса не знам, чел съм твърде малко). В общи линии е въпрос само на малко интерес, аз лично от почти всеки X-men-ски комикс примерно съм получавал достатъчно информация за бекграунда, за да не мигам като теле в железница.

Впрочем, пропусна другия голям:

www.darkhorse.com

Се пак едно, че тук е Син Сити, второ, че из милиардите Star Wars комикси всъщност има и адски добри.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Thu May 31, 2007 11:10 am

Ще се опитам да не излизам от рамките на добрия тон, макар да ми е трудно:

1.
Имидж винаги са се крепяли на единия Споун и милионите му спинофи
Това, че поредици като Savage Dragon и Invincible не си ги чувал си е само в твой минус. Първата е най-дългата все още издавана и писана само от един автор в Щатите, а втората е най-продаваният комикс на Имидж след Споун (според форумите им дори го изпреварвал). Да не говорим за Cyberforce, WildCATS и т.н.

Вторият ти параграф си беше излишно заяждане :roll:, изрично горе съм написал, че една от най-добрите поредици въобще, е изключение от общия случай, които не харесвам (100 + броя). При Даркнес е най-готино, защото заедно с всички спинофи са около 80, а те спинофите са бая, иначе общо 64 броя.

За Марвелските поредици просто няма да се съглася и туй то :wink: . Най-малкото докато преглеждах твоя Ню Екс-Мен имаше толкова много неща, които директно да ме откажат заради неяснота, главно предисторията на самия Грант Морисън Рън, която не се споменава въобще в изданието.

Дарк Хорс за мен имат само Гуун и Син Сити, тези ме интересуват де.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29826
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Thu May 31, 2007 11:18 am

Еми значи не си чел Клоун Уорс комиксите примерно, щото са брутални. И за Tales of the Jedi знам, че са много добри, но от тях имам само първия том и не съм го чел още. Там обаче артът отблъсква, щото е стар и грозен.

Сори, бате, знам ги и драгъна, и Инвинсибъл, просто ако ми кажеш, че тия точно поредици са издържали Имидж... Извинявай, ама тва са глупости. Съмнявам се ИЗОБЩО да има мейнстрийм комикс, който да продава повече от Споун.

За Даркнеса никой не спори, той си е малка затворена поредица. НИЩО друго смислено обаче нито на Имидж, нито на Топ Кау, не е такова.

И не знам, аз имам малко по-голям Марвълски бекграунд от теб, ма не мисля, че е тая драматична разлика, която да предопредели разбиане от неразбиране. Преувеличаваш с други думи. Ясно, че се споменават разни предишни събития, ма човек просто ги игнорира, щото в общия случай нямат отношение към настоящите.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Thu May 31, 2007 11:22 am

Човече, Invincible наистина издържа Имидж заедно със Споун, поредицата е великолепна (на мен тези дни адски ми хвана окото). Чек Уикипедията за продажбите и обективно мнение баси...

За Стар Уорс понеже пак се изказваш без да знаеш колко и какво съм чел - не съм чак такъв фен на франчайз като цяло. Клоун Уорс ми хареса това, което си ми показвал, но ми хареса както примерно ми харесват новите Айрн-Мени.

п.с. ако тази тема ще върви по този начин - аз поне съм пас. Можеше да си се храним и в ай си кю, а най-добре въобще да го скипнем.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29826
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Thu May 31, 2007 11:28 am

Ти си човекът, който постоянно трябва да храни някого (в частност мен) независимо от темата и за който всяко несъгласие е покана за спор, така че не се прави на впечатлен сега. И бтв, кво очакваше? Стоте комикс гийка от форума да се юрнат да пишат?
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Thu May 31, 2007 11:42 am

Форумът за мен има преди всичко информативна функция - да получиш препоръките на някой друг за нещо и така да се зарибиш (евентуално) по книгата/филма/комикса/песента.

Сега за малко друг тип офтопик. Симеоне, нашите отношения с теб са като на семейна двойка, която не може да има деца. Аз съм стерилен, на теб са ти кофти яйцеклетките (или обратно), обаче се опитваме някак си да си спасим брака. Не знам ти до колко си искрен (така и не можах да разбера сега), но аз съм и винаги те имам за критерий за доста неща и не се отказвам да водим разговор, ето примерно вчера се получаваше. Обаче винаги е временно и просто в разговор не на живо само се нервим един друг. Ти си прекалено язвителен, за да мога да те изтърпя и след това и аз почвам (или обратно - аз си говоря, ти ме почваш и така). Наистина се опитвам да ти отговарям нормално, ама не се получава. Ти винаги трябва да кажеш, че това, което аз харесвам е много тъпо/най-тъпото (ето примерно днес задължително трябваше да напишеш по-горе, че Споун бил много тъп, нищо, че това изказване нямаше дори аргументативна функция и въобще не беше под въпрос). Просто дай на форуми да си реагираме един на друг все едно сме някви турбо рандъм пичове и това е.

И не, не трябва постоянно да храня някого. Ти на моменти имаш прекалено заядлив език и унижаващ език и не е честно. :roll:

п.с. сигурно тази тема може още да се спаси де.

User avatar
Corwin
Archmage
Posts: 2001
Joined: Fri Mar 26, 2004 3:41 pm
Location: Land of Supidity

Post by Corwin » Thu May 31, 2007 12:14 pm

За протокола - на мен темата ми е интересна и информативна... Това, че други хора нямат какво много да кажат не значи че не я четат...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Thu May 31, 2007 12:18 pm

Мерси :wink:

zhivik
Archmage
Posts: 2252
Joined: Fri Jul 09, 2004 3:59 pm
Location: Off from the circus

Post by zhivik » Thu May 31, 2007 12:21 pm

И на мен ми е интересно, тъй като нямам кой знае каква представа от комикси, така че ще ми е любопитно някой да даде повече информация къде какво е интересно за четене. Иначе не казвам коментирам нищо по темата, защото съм много бос в тази област.
This signature is not yet rated

thorn
Sorcerer
Posts: 488
Joined: Wed Aug 24, 2005 10:45 am

Post by thorn » Thu May 31, 2007 12:29 pm

Аз всъщност съм по фен на мангата, но щом не се водят комикси, ОК. :wink: Иначе ако не беше Геймън, въобще нямаше да се насиля да прочета някой американски комикс и което е по-лошо, щях да изпусна Алан Мур - най-добрият според мен в тоя бизнес. Искрено препоръчвам Lost Girls, последният му проект (само дето е hard NC-17). В момента чета Tapping the Vein по Books of Blood на Клайв Баркър, абсолютно нецензурирани, с готин арт и съвсем точно следващи разказите. Линк за тях имаше някъде из форума на артлайн.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Thu May 31, 2007 12:36 pm

Мур на мен не ми е по вкуса, по-специално V for Vendetta не ми допадна (но може и да е заради ужасния арт де:) ).

За какво става въпрос в Lost Girls?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests