Page 1 of 2

The Infinity Saga

Posted: Sun Apr 28, 2019 8:04 am
by AlDim
След като цялата поредица от 22 филма току що завърши, мисля че е добре да имаме тема, в която да ги обсъждане като цяло.
Аз ще започна с това кои от филмите са ми харесали и кои не с оценки:

Iron Man - 8/10 - Елементарен, но много зарибяващ филм. Дауни вдъхнови всичко останало в поредицата, та поклон пред таланта му.
The Incredible Hulk - 6/10 - Посредствен филм, но поне в началото беше умерено интригуващ.
Iron Man 2 - 6/10 - Реално доста тъп филм с мега слаб лошковец, но ме забавлява доста.
Thor - 5/10 - Тор, Локи и донякъде Асгард кефят, но Натали Портман и компания бяха мега зле и сюжетно беше дъното.
Captain America: The First Avenger - 7/10 - Почти перфектен филм в първата си половина, но от средата нататък просто не му се получи покрай слабия злодей.
The Avengers - 8/10 - Реално филмът не е нещо ЧАК толкова, но за първи път в историята на киното имаше такава сбирщина от комиксови герои и благодарение на Уидън се получи учудващо добре.
Iron Man 3 - 6/10 - Някои хора харесват този филм, други се оплакват, че Мандаринът бил прецакан. На мен пък хем не ми хареса, хем разкриването на Мандарина ми се стори супер забавно тролещо попадение.
Thor: The Dark World - 3/10 - Дъното на Марвъл филмите. Ужасен сценарий, ужасни персонажи, изключително слаб екшън.
Captain America: The Winter Soldier - 8/10 - Със сигурност един от топ 3-те филми в поредицата. Кап е велик, историята е почти прилична, екшънът е доста над обичайното Марвълско ниво.
Guardians of the Galaxy - 8/10 - Много забавен и много друсан филм. Въпреки титанично слабия главен лошковец, филмът беше прекрасен от начало до край.
Age of Ultron - 5/10 - Колкото му се получи с първия Avengers, толкова втория беше пълен провал за Уидън. Прекормерно слаб сценарий, слаб екшън, скучен злодей и много, много скука.
Ant-Man - Couldn't finish/10 - Едвам издържах 30 минути и го разкарах.
Captain America: Civil War - 7/10 - На първо гледане ми се стори, че е за осмичка и все още ми харесва доста, но съшития с бели конци сценарий ми идва в повече.
Doctor Strange - 7.5/10 - Не очаквах каквото и да е от този филм, но той се оказа изненадващо добър и забавен.
Guardians of the Galaxy 2 - 8/10 - Този филм има необичайна структура (което накара доста хора да твърдят, че такава напълно липсва), но за мен точно липсата на традиционен подход ми хареса много. Дракс и Мантис изнесоха хумора на филма и то как.
Spider-Man: Homecoming - 6/10 - Страхотен Спайди, нескопосан филм.
Thor: Ragnarok - 7/10 - Ха-ха-ха, най-смешният филм евър! Или поне според някои хора. Реално имаше няколко добри майтапа в стил Guardians и невероятно слаб сюжет. Хела беше непоносимо слаб злодей.
Black Panther - 6/10 - Най-дълбокия филм за Африка в историята на киното. Някой друг път. Беше супер малоумен и Африка беше пълна карикатура. Екшънът беше доста зле.
Avengers: Infinity War - 9/10 - Със сигурност най-добрият филм в поредицата. Почти перфектен (цялата история с брадвата на Тор беше доста мех и мотивацията на Танос беше в гъза) благодарение на готиния диалог, химията между персонажите, като цяло много добрия екшън и перфектно изиграния Танос. Този филм трябваше да е краят на поредицата и щяхме да сме на много по-добро дередже сега.
Ant-Man and the Wasp - Couldn't even finish the first one/10
Captain Marvel - Can't be arsed/10
Avengers: Endgame - 7/10 - Вече си дадох мнението в съседната тема. Много фен сървис сам по себе си хубав филм не прави.

Re: The Infinity Saga

Posted: Sun Apr 28, 2019 10:02 am
by Alexis
Като пълен не-фен на поредицата, почти не ми пука за оцинките за филмите, защото аз съм на ниво "can't be bothered" за повечето филми в списъка, но държа да отбележа, че въпреки тъпата героиня на Портман и трагичните ѝ шофоьорски (не)умения, първият Тор заслужава бонус +1 в оценката си за голата гръд и плочките на Хемсуърт. Най-големият мунус в част 2 беше именно фактът, че бяха решили да го облекат.

Re: The Infinity Saga

Posted: Sun Apr 28, 2019 11:10 am
by Dr. Horrible
Не е свършила още поредицата.
Spider-man: Far from Home ще е пълният завършек. Ясно, че Endgame завърши историята и сложи голяма точка, но Spider-man ще е като епилог, да покаже света след всичко. Голяма част от нещата в Endgame се случиха точно за да бъде спасен Спайдърмен, редно е в епилога да видим какво прави с живота си. Хепи Хоган и Ник Фюри също ги има там :)

Re: The Infinity Saga

Posted: Sun Apr 28, 2019 12:11 pm
by трубадур
За някои от нас свърши още с инфинити уора, тва сега дето беше и предстои е като на стар варс разширената вселена, т.е. пълен скипинг и пр.

Бтв, ся като видях изредени филмите на едно място осъзнах колко наистина ми е безинтересна тази поредица и даже ме лови малко срам, че изгледах повечето филми, при положение, че имам 2-3 на Куросава, дето не съм например. Реално само капитанката марвелина и втория антмен пропуснах. Срам, братляси. От цялата кочина дали харесах и 3 филма, ама наистина да ги харесам. До един забравими, лесно заменяеми и посредствени. Феноменът, дето е марвелският успех не знам на какво се дължи, извън наистина добрият кастин и красиви мъже, защото не се крепи на добри филми. Ама и те в повечето случаи бяха пропиляни и докато се осъзнаят какво да правят с Хемсуърт или Джереми Ренър мина цяло десетилетие.

И ако донякъде хейт уачвам троновете, там пон компенсират със спектакъл, а и като цяло актьорите са добре използвани. В марвел до ден днешен се дънят с неща като диалозги, пейсинг, екшън и ефекти и пр. Тия дигитални костюми, с които заместват реалните изглеждат нелепо дори в момента, какво остава за няколко години надоле по пътя. Затова първият айрън мен ще остарее най-добре.

Re: The Infinity Saga

Posted: Sun Apr 28, 2019 12:19 pm
by tigermaster
Iron Man - 8/10. Едно време в ИМДб му дадох 10/10, сега подозирам, че бих му дал 6/10, та средно аритметично... Поне изглеждаше новаторски тогава.
The Incredible Hulk - 7/10. Същата работа.
Iron Man 2 - 5/10. Абсолютна глупост, която бях забравил почти напълно няколко минути, след като свърши. Имаше и забавни моменти.
Thor - 7/10. Реално, от дотогавашните филми този ми харесваше най-много, обаче с него започва един от проблемите в цялата поредица - а именно, повтарянето на сюжетната рамка на "Железният човек". Визуално ми се беше видял готин.
Captain America: The First Avenger - 7/10. Изненадващо приятен филм, всъщност, който гледах само заради компанията. Не го помня достатъчно добре.
The Avengers - 7/10. Филмът вече е остарял видимо. Беше ми харесал много, ама определено не е нещо особено. От сегашна гледна точка се чудя какво изобщо търси Черната вдовица в баталиите, при положение, че всеки от останалите може да я размаже само като я погледне накриво. Показаха я като гениален манипулатор (сцената й с Локи е вероятно най-якият диалог в целия франчайз) - защо не забиха повече в тази посока?
Iron Man 3 - 7/10. Мисля, че от тук нататък този франчайз започна постепенно да ми омръзва. Приятен филм, разкриването на Мандарина ми го оспойлиха, обаче пак беше яко тролене.
Thor: The Dark World - не го помня изобщо/10.
Captain America: The Winter Soldier - 8/10. Безспорно най-добрият филм от поредицата, който съм гледал, и вероятно най-добрият екшън.
Guardians of the Galaxy - 6/10. Забавляваше ме, докато го гледах, но го забравих бързо.
Age of Ultron - не го гледах.
Ant-Man - максимум 5.5/10. Почти готин главен герой, обаче филмът е тъп, нарушава грубо собствената си вътрешна логика, не работи като самостоятелно произведение и е върло невпечатляващ в абсолютно всяко отношение. Гледах го само защото ме накараха.
Captain America: Civil War - не го гледах.
Doctor Strange - 7.5/10. Римейк на "Зеленият фенер", обаче направен яко, плюс, че главният герой ми беше изненадващо близък по някаква причина. Същата сюжетна рамка като "Тор" и "Железният човек", обаче това не пречи много. Сцената след надписите не трябваше да я гледам.
Guardians of the Galaxy 2 - не го гледах.
Spider-Man: Homecoming - не го гледах.
Thor: Ragnarok - 6.5/10. Гледах го заради хората, които ми го препоръчаха. Ако бяха вкарали някоя песен на Amon Amarth или Manowar вътре, щях да му дам поне една единица нагоре. Забавен филм, Тор беше готин, валкирията - и тя, тролът на Тайка Уайтити - също, но ефектите бяха потресаващи, въвеждането на Хела беше отврат, а като не съм гледал "Ерата на Ултрон", цялата хава с Хълк увисва неприятно.
Black Panther - 1/10. Реално погледнато, филмът сигурно заслужава повече, обаче... Тъп, клиширан и нелогичен сюжет, халтави ефекти, екшън, дето имам чувството, че аз щях да го хореографирам по-добре, почти правотекствена обида към чернокожите в Африка, дето явно без вълшебен метал от космоса нищо не могат да постигнат, а дори и на тези, които са получили вълшебния метал, културата им е толкова изостанала, че един американски военен съвсем сам може да им завладее държавата. По-подробно спорихме в темата на филма. И на това отгоре - егати и хвалбите, които просто отровиха и малкото, което можеше да ми хареса в това нещо.
Avengers: Infinity War - не го гледах.
Ant-Man and the Wasp - не го гледах.
Captain Marvel - не го гледах.
Avengers: Endgame - не го гледах. Може и да му метна некое оченце, като се яви по торентите, колкото да имам някакъв завършек на филмова поредица, която беше част от живота ми доста време, обаче не знам.

Re: The Infinity Saga

Posted: Sun Apr 28, 2019 6:38 pm
by Amelia
Пичове, аз повечето от тея не ги помня ениуей.

Най-любимия ми филм е Captain America: Civil War, защото най-любимите ми персонажи от бозата са Капитан Америка и Тони Старк и следователно конфликтът между тях ми докара ужасно много фийлс. Изобщо, това че не спасяваха света от някъв пореден лилав скротум, а просто се разпадаха приятелства, за да може да оцелее едно друго приятелство, ми беше важно и доста по-интересно от стандартните супергеройски истории.

Следващия ми по любимост е Инфинити Уор, който за мен, както и за @трубадур , е по-добрия финал на поредицата. Хареса ми как събраха персонажите накуп във филма и как загубиха от Танос - и там имаше много фийлс.

Харесвам и двата Гардиана, заради веселите лиготии, шаренията и 70-80-тарската музика. Те са ми фийл гуд филмите на МАРВЕЛ.

Останалото е неква мехавня с различна степен на мехавнявост. В общи линии си спомням с добро за първия и третия Айрън Мен, първия Авендърс и всичките Капитан Америки. Торовете са болезнено тъпи всичките до един. Останалите изобщо не ги помня. Антмените и Марвелката така и не ги гледах.

Re: The Infinity Saga

Posted: Sun Apr 28, 2019 6:42 pm
by AlDim
Dr. Horrible wrote:
Sun Apr 28, 2019 11:10 am
Не е свършила още поредицата.
Spider-man: Far from Home ще е пълният завършек. Ясно, че Endgame завърши историята и сложи голяма точка, но Spider-man ще е като епилог, да покаже света след всичко. Голяма част от нещата в Endgame се случиха точно за да бъде спасен Спайдърмен, редно е в епилога да видим какво прави с живота си. Хепи Хоган и Ник Фюри също ги има там :)
Знам, че Far From Home се води част от тази фаза на Marvel (няма какво да се залъгваме - още от догодина ще ни подхванат със следващия "сезон"), но като погледнах описанието на филма вчера - имаме напълно несвързана история с някакъв Euro trip.

Re: The Infinity Saga

Posted: Sun Apr 28, 2019 7:56 pm
by Dr. Horrible
https://io9.gizmodo.com/kevin-feige-con ... 1834200066

По-весел епилог. Някаква лека историйка, която да ни остави усмихнати. Ще го видим колко ще е свързан. Но щом ще е с Джаксън и Фавро, все ще има връзка.

Re: The Infinity Saga

Posted: Sun Apr 28, 2019 8:16 pm
by трубадур
Тва ше стане малко на Дж. роулинг приказките след като всичко е прикючило... ама това е канон, ама това е реалният край, ама такова и онакова. С други думи след ендгейм ще се окаже по-трудно да продават идващите филми и колкото по-засилено в рекламната си кампания ги обвържат с авенджърите толкова по-голям шанс да имат по-голям успех отколкото им се полага. Щото ако не беше баш по средата между двата инфинити уора едва ли капитан марвел щеше да чукне милиарда.

Оказа се, че и дофтор Стрейндж не съм гледал... изглежда е един от по-подценените филми в поредицата, а доста от мненията за него са положителни. Тилда ми хареса в ендгейма та може да го пробвам. А и китаецът е мега пич. Самият стрейндж също е симпатяга.

Re: The Infinity Saga

Posted: Sun Apr 28, 2019 9:40 pm
by Amelia
Др. Стрейндж е маргинално забавен филм и Къмбърбач се е утрепал за тая роля. Т.е., няма да е пълна загуба на време. Гледай го.

Re: The Infinity Saga

Posted: Mon Apr 29, 2019 11:58 pm
by tigermaster
^Освен това е напълно самостоятелен филм, да му се ненадеваш. Няма нужда даже да знаеш кой е Тони Старк, за да загрееш какво гледаш.

Re: The Infinity Saga

Posted: Thu May 02, 2019 3:10 pm
by Ordo Malleus
Captain America: Civil War категорично е най-доброто в тази вселена и единственият филм в нея, който ми хареса-хареса.

Първият Infinity War определено беше по-добрият край и е ок филмче, подобно на първия Iron Man, Dr. Strange, Guardians of the Galaxy vol1 & vol2, Thor: Ragnarok, The Avengers и Captain America: Winter Soldier. Тези са ме забавлявали до излизането от киносалона и се сещам за какво ставаше въпрос.

В някаква безтегловност ще оставя Endgame, който още не мога да го преценя съвсем лично колко ми е допаднал, иначе беше фенсървиз на макс.

Категорично слаби неща са Captain America: The First Avenger, Avengers: Age of Ultron, Black Panther.

Абсолютно никакви са Iron Man 2 & Iron Man 3, Ant-Man & Ant-Man & The Wasp, Spider-Man: Homecoming, The Incredible Hulk, Thor - тоест, в тия даже не мога да си спомня за какво ставаше въпрос, вероятно са били минимално занимателни и не ги помня непременно с лошо, но са толкова бледи и забравими, че... (а Антмените даже ги гледах преди месец-два, смятайте).

Thor: The Dark World също не го помня за какво пееше, но си спомням, че бе безумно тъп, съгласен съм с някой по-нагоре, че това е дъното.

Само Captain Marvel ми е останал за гледане :mrgreen:

Re: The Infinity Saga

Posted: Thu May 02, 2019 3:42 pm
by трубадур
Първия айрън мен дека го?

Re: The Infinity Saga

Posted: Fri May 03, 2019 11:47 am
by Ordo Malleus
трубадур wrote:
Thu May 02, 2019 3:42 pm
Първия айрън мен дека го?
Добре беше първият Iron Man. А и получава бонус точки, щото стартира всичко, формулата още не беше съвсем изтъркана и т.н. Гледал съм го преди 100 години, де, но не смятам да се връщам да го повтарям. Fond childhood memories :mrgreen:

Re: The Infinity Saga

Posted: Tue May 07, 2019 10:57 pm
by Claymore
не че ми пука чак толкова много, ама тия в новия трейлър на Спиндерман не можеха по-долно да изспойлят какво се е случило в Ендгейм, представям си хората които оревават света за спойлери и някак още не са го гледали как ще реагират като им се казва какво е станало с [redacted]. В първите секунди на трейлъра даже. Иначе изглежда забавен, Джейк Джиленхол като Добър Мистерио е доста интересна идея. Ендгейм може би най-накрая ще го гледам тоя уикенд ма ще видя.