Wonder Woman

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Wonder Woman

Post by Amelia » Wed May 31, 2017 5:55 am

На, да си споделяме.

Тука гледахме няколко ревюта и хората са бая във възторг, та явно ще го гледаме и ние скоро.

@tigermaster май спомена, че сигурно ще е като първия Капитан Америка, което мен би ме зарадвало доста. Щото и Капитан Америка ми се струваше като ебаси малоумната чекия с ебаси малоумното заглавие преди да видя прекрасния Крис Евънс и готиния хумор, с който бяха подходили към цялата националистка американска простотия. Та ако и Уондър Уомън успее да ми покаже готина чаровна типка в главната роля (т.е. Гал Гадот спре да е пластмасово Барби) и във филма има хумор и самоирония, може и да ми хареса.

Иначе, много ми се иска да е добър филм, който да покаже на Холивуд, че пари могат да се правят с всякакви лица в главната роля, СТИГА ШИБАНИЯ ФИЛМ ДА СТАВА ЗА ГЛЕДАНЕ. Наистина, ДАНО да е добър филм! И да провлачи крак за по-разнообразно блокбъстър кино, че вече тотално не мога да понеса шаблончетата на Холивуд.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2818
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Wonder Woman

Post by Dr. Horrible » Wed May 31, 2017 8:23 am

Ей, не можах аз да отворя темата… Нищо! Ще се включа активно :D

Image

Та аз лично ИЗГАРЯМ ОТ НЕТЪРПЕНИЕ да видя филма! Не разбирам какво е това цинично, да не кажа презрително, отношение във форума. Отзивите до момента са изключително положителни. Пати Дженкинс се е доказала като режисьор с Monster и на мен лично ми е много интересно какво ще направи с голям бюджет. Сценарият е на Алан Хайнбърг, чиито прояви в телевизията харесвам доста, но освен това го обожавам, защото е автор на един от най-любимите ми комикси на всички времена – Young Avengers и продължението Avengers: Children’s Crusade. Велик човек! А Гал Гадот, както каза Killua в другата тема, е просто съкровище. И аз искам да отбележа, че вече сме я виждали в ролята, макар и само за пет минутки в ужасния Батман в Супермен. И дори там тя беше прекрасна, чаровна и завладяваща и всички бяха единодушни, че енергията и харизмата ѝ са изключителни!

Според мен светът има НУЖДА от този филм. Защото е време да се спре изкуствено поддържаната сегрегация на публиката на комиксовите неща. Знаете ли защо анимационни сериалчета като Teen Titans, Young Justice и Green Lantern The Animated Series са сваляни от ефир, въпреки че имат добри рейтинги и че успяват да докарат добри продажби на всякакви други стоки като играчки, несесери и тн? Защото ги харесват момичета. Щото в последното десетилетие маркетинг стратегията все по-усилено се стреми да разделя потребителските групи, вместо да ги обединява. И ако продукт, предназначен за момчета, се харесва и от момичета, това всъщност е в негов ущърб, защото краде публика, от която се очаква да закупува други продукти. Затова болшинството раници, чашки и тениски на Авенджърс и Гардиъните специално махат Блек Уидоу и Гамора – да не би някое момиче да се излъже да си ги купи, вместо да си купи раница с Барби или Фроузън. Това се прави съвсем умишлено и е грозно.
И затова ми става трижди по-тъжно, когато хората го правят неумишлено и несъзнателно в собствените си коментари. Тъжно е, когато чета ревю на „Captain America: Winter Soldier” и видя Блек Уидоу спомената само в едно изречение, макар да е от основните движещи сили във филма. Или когато ревютата на Гардиъните посвещават цели абзаци на Рокет Ракуун и Дракс, но не коментират Гамора, макар нейните избори и решения да предопределяха постоянно действието на целия екип в първия филм и макар отношенията ѝ със сестра ѝ да бяха от най-най-основните линии във втория. Ролята на Мантис във втория филм също е споменавана рядко, за сметка на тази на Дракс, макар двамата да си споделят 90% от сцените си. Не ми харесва как хора, които са склонни да гледат какви ли не посредствени блокбъстър бози, отказват да идат на „Игрите на глада”, понеже било филм за момичета (бтв, вярвам, че решението Wonder Woman да бъде направен изобщо е поне частично обусловено от огромния успех на „Игрите на глада”). И много се радвам, че сега имаме един огромен супергеройски филм, добре приет от критиката, при който хем не може да се пренебрегне женския образ, хем не може да се каже „за момичета е”. Това е празник!
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Wonder Woman

Post by Amelia » Wed May 31, 2017 9:35 am

Това за момичетата, дето нямало да си купят Барби и затова спряли Тийн Тайтън на какво го базираш??? Щото бизнесът не действа по тоя начин и на една корпорация не би следвало да й пука това дали друга, конкурентна корпорация, си получава квотата кинти. Но това, че корпоративните кретеноиди не знаят как да използват женския ресурс, си е така. А то не е нужно много - в общи линии, същите неща, дето правят, за да привлекат мъжка публика, само че с обърнат пол. Поне при мен така действат нещата. Дайте ми секси мъжка плът и ритаща задници женска и ми гледайте сеира. :lol:

Иначе за мен вторите Гардиъни са изцяло Мантис и Дракс. Гамора и изобщо всичките преживяващи семеен ангст лица, бяха по-досадни от в предишния филм, но Мантис е такова великолепно създание, че ей сега ми се догледа пак тоя филм, само щото се сетих за нея. Диалозите им с Дракс правят целия филм просто. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 914
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Re: Wonder Woman

Post by Ambartanen » Wed May 31, 2017 9:52 am

Преди ревютата нямах никакви намерения да го гледам, защото досега в DCCU всичко е било покъртително зле. Ако се окаже добър, ще е приятна изненада. В момента има 97% от критици в доматите, което е много добър знак наистина- последните DC филми почваха с 20-30% и след това падаха.

P.S. Средната оценка от критиците в момента е 7.8/10, което го поставя наравно с най-високо оценените MCU филми. Доста вероятно е оценката да падне малко, но все пак е много силно начало. Явно ще го гледам.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2818
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Wonder Woman

Post by Dr. Horrible » Wed May 31, 2017 10:22 am

Ето няколко неща:
Paul Dini: Superhero cartoon execs don't want largely female audiences

Тук е развито по-подробно - Action Cartoons, Girl Viewers, and Misogynistic Marketing

Идеята е, че маркетинга е сегрегиран. И ако се правят играчки за момчета, не е хубаво момичетата да гледат сериала, щото играчките се продават на специфична демографска група, в магазините са разделени на играчки за момчета и играчки за момичета. "Boys, boys, boys. Boys buy the action figures, girls buy princesses, we're not selling princesses."
Това за "няма да купя Барби" ми беше попадало в друга статия, в момента не мога да я изнамеря, която твърдеше, че играчките по тези сериалчета всъщност нямали толкова слаби продажби, колкото ги изкарват. Възможно е да е била манипулативна, тъй като сега по други статии чета, че играчките наистина се продавали слабо, но все пак общия принцип за представяне на супергеройските неща като подходящи само за момчета, важи.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
alshu
Ascendent
Posts: 4815
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Wonder Woman

Post by alshu » Wed May 31, 2017 12:36 pm

Dr. Horrible , да де, но:
1. Примерът ти с анимационните сериали (бих добавил още Sym-Bionic Titan и Tron: Uprising той пък е на Дисни) не работи при WW, защото за тях това е бил единственият начин да си избият парите, а филмът би печелил такива дори да реализира само част от мърчъндайзинга си.
2. В края на краищата тук във форума не купуваме брандираните продукти и ни дреме само дали филмът ще ни хареса или не.
На теория той може да вземе много пари и да проправи път за нетрадиционни стоки предназначени за момичета, но в същото време да е спектакъл от типа на Трансформаторите и Костенурките нинджа - обичан от публиката боклук.

Затова, хайде първо да го видим! Дори на хартия да е много добра идея, не е ясно какво са допуснали до екран костюмарите от WB, които са се доказвали доста негативно.

Amelia
дето нямало да си купят Барби и затова спряли Тийн Тайтън на какво го базираш
Базира го на това, че системата за печалба от ТВ анимации поне до едно време беше доста сложна и разчиташе сериите само да генерират рекламен шум и после парите да дойдат от мърчъндайзинга.
Това е моделът от 80-те и да кажем Ben10 е относително съвременна демонстрация за успешното му прилагане.
Маса автори на такива сериали се оплакват, че продуктите им са си били перфектни, но телевизията се е провалила в издояването на феновете (примерно action figure-ите на Young Justice били пълен боклук) и особено да съобрази, че тези шоута се харесват и от момичета, за които съвсем не е имало продукти.
При липса на доходи телевизията удря балтията на тези сериали, независимо че са доста популярни.

В момента е малко по-друго - дават се много по-малко пари за ефирна ТВ анимация, правят се пълни боклуци: новите Teen Titans Go или Justice League Action, а скъпо направените сериали излизат по платени стриймове.
Изключение са френчайзите, които са базирани на играчки: My Little Pony, Max Steel и т.н.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3793
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Wonder Woman

Post by Killua » Wed May 31, 2017 3:10 pm

Амели, Гал Гадот няма нищо общо с пластмасово барби! Само си пусни някое нейно интервю и ще усетиш веднага. Не съм я гледала във Фаст енд Фюриъс (тоест, гледала съм и не я помня), но може ролята да е била тъпа. Но точно за тази жена никога ама никога не бих казала "пластмасово барби"!

Аз лично не съм огромен фен на Капитан Америките, не можаха да ми влязат, та и за мен това сравнение между двата филма не е непременно плюс, както някой каза в предната тема. Но така или иначе, не очаквам Жената чудо да е кой знае какво откровение на седмото изкуство. Просто се надявам да е достатъчно добър филм :)
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 3470
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Wonder Woman

Post by Litz » Wed May 31, 2017 3:25 pm

Аз само не разбирам защо американците са супер мега релевантни във филм за първата световна? И ще трепе ли ЖЧ бг войници???

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2569
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Wonder Woman

Post by penzata » Wed May 31, 2017 3:30 pm

Litz wrote:
Wed May 31, 2017 3:25 pm
Аз само не разбирам защо американците са супер мега релевантни във филм за първата световна? И ще трепе ли ЖЧ бг войници???
Може би, защото списващият комиксите е хамериканец. :unsure:
Не разбирам, търсиш историческа достоверност ли, какво ли?
И аз не разбирам, защо във филма амазонките не са с по една боска, ама не мрънкям. :spite:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4765
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Wonder Woman

Post by трубадур » Wed May 31, 2017 5:39 pm

На мен това ми е основното притеснение за филма, ако са подходили едностранно към войната. Ако е бритиш-америкънс са дъ бест, а швабите сак ще е доста, доста глупав филм. Което ще е допълнителна тъпня, тропната върху факта, че е богиня вс средностатистически хансовци.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2818
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Wonder Woman

Post by Dr. Horrible » Wed May 31, 2017 5:44 pm

ashu, аз купувам брандирани продукти :lol: И стимулирам и други хора да купуват! Миналата година точно хора от форума ми купиха и подариха Pop! Funko фигурка на филмовата Wonder Woman от Batman v Superman. Много, много си я обичам, тя е един от най-ценните ми предмети на света!
Но, извън това, разбирам логиката ти, де. Точно защото филмът трябва да разчита единствено на приходите от самия себе си, има шанс да промени играта. И, да, най-добре наистина да изчакаме, но съм много хайпнат и надеждите ми летят лииии, летят!

Litz, това решение според мен е мотивирано точно от филмите за Капитан Америка. Принципно Жената чудо се появява в комиксите по време на Втората световна и точно в тази война е активна. Но във филма са решили да не го правят така за да избегнат пълно припокриване с Капитан Америка. И е забавно, че повидаш този въпрос, защото точно преди пет минути четох интервю с Пати Дженкинс, в което я питат същото :D
“At first, I questioned it because it wasn’t her actual origin story, but very quickly I saw the genius behind it,” Jenkins said. “World War I is the first time that civilization as we know it was finding its roots, but it’s not something that we really know the history of. Even the way that it was unclear who was in the right of WWI is a really interesting parallel to this time. Then you take a god with a moral compass and a moral belief system, and you drop them into this world, there are questions about women’s rights, about a mechanized war where you don’t see who you are killing. It’s such a cool time.”
Ето и сценаристът Алан Хайнберг какво казва по този въпрос:
“We are in a very WWI world today with nationalism and how it would take very little to start a global conflict,” he said. “It’s the first time we had an automated war. The machine gun was a new invention. Gas was used for the first time. New horrors were unleashed every day.”
На мен ми харесва много като хрумване, защото е наистина една идея по-различно, защото ще я направили една идея по-световен и не толкова американски герой, и защото наистина това е първата световна война и е интересно да хвърлиш супергероинята, която е антипод на войната, точно в този период.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 4943
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Wonder Woman

Post by Matrim » Wed May 31, 2017 6:37 pm

Тоя сценарист май си няма идея от история щом смята, че сега е също толкова вероятно да избухне световна война колкото и през 1914 г. Two words: nuclear weapons.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2818
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Wonder Woman

Post by Dr. Horrible » Wed May 31, 2017 9:02 pm

http://www.hollywoodreporter.com/heat-v ... on-1008940

Айде, филмът е забранен в Ливан, щото главната актриса е израелка.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5748
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Wonder Woman

Post by tigermaster » Wed May 31, 2017 9:05 pm

Не е забранен.

Бтв...
Image
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Tenet“/“Тенет“

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8826
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Wonder Woman

Post by The Dragon » Thu Jun 01, 2017 7:06 am

Litz wrote:
Wed May 31, 2017 3:25 pm
Аз само не разбирам защо американците са супер мега релевантни във филм за първата световна? И ще трепе ли ЖЧ бг войници???
. During the war, the U.S. mobilized over 4 million military personnel and suffered 110,000 deaths, including 43,000 due to the influenza pandemic.[1]

Не е на нивото на германия. Но не е и pocket change. Освен това именно щатите са тези които позволяват да се обърне прилива, след като русия е отпаднала след брест литовск, а франция е изтощена докрай, а великобритания не е много по-добре.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests