Page 1 of 5

Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Tue May 24, 2016 10:09 am
by Dr. Horrible
Image

Аз лично излязох много доволен от киното! Има си недостатъци, някои от тях направо бодат очите, но все пак филмът успява да бъде як и да предостави два часа качествено забавление. Много, много по-готин от Days of Future Past. Спомних си защо обичам всички тези герои и колко много ги обичам. И САНСА Е ПРЕКРАСНА ДЖИЙН!
И сега искам още!

Повече - в ревюто на сайта.

Мнения, коментари, възхвали, хейт?

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Tue May 24, 2016 4:13 pm
by Томек
Имам един лаишки въпрос към феновете - защо са им костюмите на мутантите герои? Не си спомням да са изпълнявали някаква защитна функция някога, но не следя вселената. Едно време в анимационното филче имаха осемдесетарски секси прилепнали трика, което тормозеше неукрепналата ми психика, но сега пластмасово изглеждащите брони ми изглеждат просто неуместно. Ако униформите изпълняват отличителна функция, защо професора не е част от екипа?

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Tue May 24, 2016 5:06 pm
by alshu
защо са им костюмите на мутантите герои
Ми примерно в Матрицата бяха шлифери срещу костюми. Ако не са облечени странно, няма да знаеш, че са специални и че важат различни правила за персонажите и сюжета, в сравнение примерно с ТВ сапунка.

А още - http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/M ... onvenience

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Tue May 24, 2016 8:52 pm
by Yan
Гледахме го. Изненадващо як се оказа.

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Tue May 24, 2016 9:05 pm
by Amelia
След предишния, който беше доста тъп, тоя май ще си го гледаме в нас, някой път, ако се сетим. Трейлърът му също не успя да пробуди какъвто и да е интерес в мен.

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Wed May 25, 2016 12:12 am
by Killua
Yan wrote:Гледахме го. Изненадващо як се оказа.
И ние така. Нищо не помнех от предните, но то май и по-добре!
Амели, има доста яки ефекти и е готин за кино (най-добре имакс, че ние на някакво безбожно некадърно 3д в синема сити го гледахме и осветените обекти тип крушки, лампи, лазери доста дразнещо се размазваха, уви).
Според мен ще изненада приятно, особено ако са ви ниски очакванията. Пък и нали не ви пука често за несъответствия и сюжетни нелогичности (а и си е почти ок филмът в това отношение по мое мнение), ако е висок кеф факторът и як екшънът!

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Wed May 25, 2016 10:43 am
by Delegat
Филма си струва за гледане на кино дори само заради сцената с Куиксилвър, а и
Spoiler: show
да видиш най-накрая Джийн/Феникс в пълният й блясък е просто оргазмично :D

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Thu May 26, 2016 1:00 pm
by Alexis
Ако човек изключи коровите си функции (което за всякакви такива филми ми е автоматичен сетинг), този филм е яко забавление. Изкарах си супер и се изкефих на почти всяка минута от него.

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Fri May 27, 2016 10:14 am
by Roland
Видимо по-зле от предния като история и диалози (всичко с Магнито или Мистик беше епичен дафък, някои герои като Сторм дори не бяха именовани), но ебаси ефектите.

А да, и Софи и Еван откраднаха филма.

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Fri May 27, 2016 1:34 pm
by Dr. Horrible
Какво пък й е на Мистик в този филм?

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Fri May 27, 2016 4:25 pm
by Demandred
J-Law изглеждаще видимо отегчена, а и бяха доста прекалили с Mystique is so awesome моментите.

На мен честно казано не ми хареса особено, очаквах доста повече от Синглър. А финалът беше major WTF.
Spoiler: show
Magneto изби стотици хиляди хора, може би милиони, и потроши цели градове, обаче накрая на никого не му пукаше за това, всички го третираха като герой.

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Sat May 28, 2016 6:14 am
by Roland
Dr. Horrible wrote:Какво пък й е на Мистик в този филм?
Тва няма нищо общо с героинята в комиксите, която е манипулативна егоцентрична интригантка. С тоя идиотски Катнис Евърдийн образ не можеш да направиш нищо смислено, поради което и общо взето тя не си използваше силите въобще - щото те просто не пасват на персонажа, който виждаме тук.

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Sat May 28, 2016 1:39 pm
by Dr. Horrible
Че няма нищо общо с комиксите - няма. Но пък, в интерес на истината, Мистик от комиксите не е кой знае колко интересен и стойностен персонаж. В момента на прима виста не мога да се сетя за нито една комиксова история или арка, където тя е изиграла значима роля и е била кефеща манипулативна интригантка.
В Days of Future Past арката имаше участие, ама да е била развит персонаж на манипулативна интиргантка - не. Преди години имаше някаква соло поредица за Мистик на Браян К. Вон. Не я помня много, но общо Мистик беше шпионка на Екзейвиър.

Докато във филма МНОГО ми хареса как беше направена. От трейлърите честно казано се дразнех, защото Мистик не беше синя. Знаех, че го правят само защото лицето на Лорънс привлича публика, съответно не искат да я скриват зад синя боя. Но с оглед на предишните филми беше важно лицето й да е синьо - все пак във First Class и в старата тригоия видяхме, че синьото лице е символ на свободата на изразяване, на правото на съществуване, в тези филми наистина Мистик не искаше да се крие и да носи маска, искаше да бъде приемана със собственото си лице, макар то да изглежда гнусно за "нормалните" хора. И това беше много хубава символика и ме ядосваше факта, че тотално я преебават просто за да покажат популярното лице на известната актриса.
Но когато видях как го бяха разгърнали във филма, напълно им простих. Много, много, много ми хареса историята за
Spoiler: show
Мистик като героиня, почитана от мутантите. Защото тя наистина в Days of the Future Past застана на страната на мира. И ми хареса как синьото лице сега носи напълно противоположна символика - то е символ на мира между хората и мутантите, емблема на героизма и на вярата във възможното безпроблемно съжителство. А това беше нещо, в което Мистик все още не вярваше, затова не искаше да носи това лице.
Имаше си причина да не иска да и синя - сюжетно значима и важна причина. И специално беше наблегнато на това. Да, може да са го направили като оправдание да показват повече лицето на Лорънс. Но в крайна сметка са го направили добре и аз съм много доволен :)

И обожавам факта, че
Spoiler: show
Сторм застана на страната на нашите точно заради Мистик. Въобще беше много хубаво да имаме тази гледна точка - на млада жена, което се възхищава на друга жена.
Хареса ми колко беше развита Мистик и как от еднопластова злобарка в комиксите беше превърната в сложен и многопластов персонаж, в жена, която вдъхновява към героизъм. От трите персонажа в новата поредица - Екзейвиър, Магнито и Мистик - Мистик има най-качествено написана линия в трите филма, тръгва от една позиция и достига до съвсем друга, като претърпява най-стройна градация.

Въобще, обожавам Мистик в тези филми :heart:

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Mon May 30, 2016 8:23 pm
by Roland
Сори, ма твоята патологична любов към Джей Ло не променя факта, че героинята й е ТОТАЛНО в джаза тук. Кастингът й изначално беще малоумен за този персонаж, а това, че я направиха важна беше ЕДИНСТВЕНО от комерсиални подбуди, защото Лорънс беше популярна по това време. Сюжетни арки, базирани на комерсиални мотиви никога не работят достатъчно добре и съответно тук имаме Мистик, която не си използва силите, щото няма за какво да ги използва, но накрая става епичен дрил сарджънт, щото... защо?

А коментара ти за Мистик в комиксите ще го отдам на недостатъчна начетеност, щото това е един от най-качествените и комплексни герои в Х-вселената изобщо...

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Posted: Mon May 30, 2016 11:26 pm
by Dr. Horrible
Абе Лорънс и в "Наръчникът на оптимиста" играе, ама това не ме спира да смятам филма за бозав и историята й там за ужасно посредствена. И дори играта й не е нищо особено, срамота е, че точно за него има Оскар.

Допълнителното включване на Айрън мен в Капитан Америка 3, което става единствено заради популярността на Робърт Дауни Джуниър и което изобщо не е било оригиналната идея на сценаристите за това как да продължат историята от Winter Soldier, показва, че понякога сюжетни арки, базирани на комерсиални мотиви, всъщност могат да работят достатъчно добре.

Както казах по-горе – на прима виста не се сещам за нито една комиксова арка, в която Мистик да е изиграла централна роля и да е била сложен и многопластов образ. Съдейки по липсата на конкретни примери от твоя страна – явно и ти не се сещаш. Стандартен комиксов злодей, който в течение на десетилетията е използван за какво ли не – дегизираща се злобарка, майка на Найткроуър, осиновителка на Роуг, майка на още някой там, членка на различни суперзлодейски екипи, враг на Х-мен, таен шпионин на Екзейвиър. Общо взето второразряден злодей, който различните автори използват както им скимне, без някаква висша последователност. Което никак не е рядко за комиксите на марвел – несъответствията в тази вселена са част от чара й, интересно е как едни и същи герои заемат различни роли в различните десетилетия, как един персонаж минава през множество писатели и всеки автор го вижда по определен начин и разработва тези негови страни, които смята за важни. Винаги ми е било приятно да изследвам какво виждат различните писатели в любимите ми образи, по какъв начин интерпретациите им се различават и как е навързано цялото нещо. Но Мистик не е главен герой, дори не е главен злодей, така че авторите я използват още няколко идеи по-свободно, без да се опитват да изградят цялостна рамка. Затова и казвам, че стегнатото й и последователно развитие в новите филми ми харесва много повече :)