Star Wars: The Force Awakens

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
User avatar
penzata
Archmage
Posts: 2311
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Star Wars: The Force Awakens

Post by penzata » Fri Oct 23, 2015 4:27 pm

Image

Отварям темата, защото хайпа трябва да се излее някъде. :mrgreen:

Един удължен трейлър, включващ всички до сега:
https://www.youtube.com/watch?v=XIRoASL90EI

Едно уникално есе за цялата сага:
http://www.starwarsringtheory.com/

Една статия отговаряща на най-важните въпроси, които си задавам от трейлъра: Защо нещата случили се след шестия епизод са се превърнали в легенда?, и, Къде и какъв е Люк Скайуокър?
http://mashable.com/2015/10/21/the-forc ... Kqld8_B5qc


ЕДИТ:
Четири теории относно трейлъра:
http://www.ew.com/article/2015/07/12/st ... ew-footage
Last edited by penzata on Fri Oct 23, 2015 5:24 pm, edited 1 time in total.

stealth
Scholar
Posts: 112
Joined: Thu Jan 03, 2008 3:37 pm

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by stealth » Fri Oct 23, 2015 5:00 pm

"It's true, all of it." - Han
Even Greedo shooting first?
"........." - Han

Едно от малкото изключения, когато решавам да гледам трейлъри. Изглежда прекрасно, дано има и история :D

User avatar
Martix
Mistborn
Posts: 1473
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Martix » Fri Oct 23, 2015 8:16 pm

Абее, да не съм doomsayer, обаче след като изгледах и финалния трейлър spider sense-а ми започна да пищи.. Цветовете са твърде размити, трейлърите не показват нищо интересно, нито от към ефекти, нито от към история.
Много се надявам това да е някаква маркетингова кампания, целяща да скрие колко ненормално як се получава филма, а не такава дето крие колко за нищо не става и се надяваме да избием бюджета с преorder-и, защото иначе излиза, че ще гледаме още един Стар Трек, ама в друга вселена.
Само на базата на трейлърите, ми се струва като 6-ца или 7-ца филма.
Ся, вярно е, че съм млад и ми липсва носталгията по старата трилогия, така че може просто да очаквах шаренията на Набу и Корусант, ама ще видим.
Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.

Amikae
Ascendent
Posts: 4137
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Amikae » Sat Oct 24, 2015 2:26 am

И тая звезда на смъртта как зловещо се подава на постера...

Липсата на въображение, bruh! Татуин, нова звезда на смърта, новата стара империя. Sounds like shit I've delved into quite a bit more than mr. Abrams. I guess.

Абе не мога да повярвам колко не съм хайпнат за този филм. А съм толкова болно SW фенче. Изчел съм една сурия книги, играл съм де що игра има, прекарал съм сигурно стотици часове в теори крафтване на най-различни неща от вселената и не намирам нищичко, което да ми грабне интереса.

Злодеят очевидно са го правили по образ на Реван, което означава, че все пак има хора в екипа им, които знаят нещичко за готините неща в SW, но с тоя меч тип швейцарско ножче тотално ми се убива желанието да отида да го гледам само заради реванподобния.

Ми к'вот и да си говорим, колкото и зле да бяха prequel-ите, все пак си бяха чист Star Wars и само заради това можех да им се насладя и да си получа дозата.

Па дано да греша, може би просто трейлърите са ги направили умишлено да appeal to wider audience. Надявам се да успяват, щото със сигурност не апийлват към кореняк феновете.

User avatar
penzata
Archmage
Posts: 2311
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by penzata » Sat Oct 24, 2015 11:21 am

Amikae wrote:И тая звезда на смъртта как зловещо се подава на постера...

Липсата на въображение, bruh! Татуин, нова звезда на смърта, новата стара империя. Sounds like shit I've delved into quite a bit more than mr. Abrams. I guess.
Не мисля, че е точно липса на въображение.
И старата и новата трилогии започват на Татуин (текущата пустинна планета е Джаку). И двете трилогии преминават през едни и същи неща, за да покажат различните избори и на Анакин, и на Люк, когато се сблъскват с еднакви неща и последиците от тях. [ Цикличност. Нищо не е еднозначно и само за себе си. Всичко се повтаря. Като се замислим през вековете историята на земята колко е циклична.]
Много е важно също и, че техните действия са изключително повлияни от обкръжението им и оттук - различните избори.
Радва ме, че, може би, Ейбръмс ще запази цикличността, пръстенът, уроборосът, и ще покаже и трети избор, който може да се направи в идентичните ситуации, в които попадаха героите от цялата сага. Трети избор - не крайно тъмен, не крайно светъл, - насочен към средата на симбиозата между тъмната страна и светлата, насочен към Cosmic force-а.

Относно звездата на смъртта, тук: http://www.cinemablend.com/new/Star-War ... 88987.html, освен, че е обяснена какво представлява е и наречена Starkiller base. Ето още веднъж имаме повторяемост. След неуспеха на първите две звезди, Империята не се отказва от идеята си за глобално-унищожително оръжие, и, поучени от грешките си, правят още едно такова оръжие, мааалко по-различно от другите.
Starkiller base веднага я свързвам със Starkiller от The Force Unleashed, което пак може да е някакво насочване, както и Реван костюма.

А и за "новата стара империя", това, че Вейдър и Сидиъс загиват не премахва изведнъж цялата Империя. Както навремето Републиката се изроди в Империя, така и сега, след смъртта на Императора, те просто са се превърнали в "The First Order".

Amikae
Ascendent
Posts: 4137
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Amikae » Sat Oct 24, 2015 11:48 am

Да, но при всичките почти неограничени възможности да направят нещо интересно, от всичко решават да направят възможно най-познатото. Пустинна планета, злата империя, звездата на смъртта, младия протагонист, стария ментор с лазерния меч. Стига де!

Това може да е exciting за някой, който всичкия му контакт със SW е от филмите. Ама тия неща за мен са много дъвкани, на мен EU ми беше в пъти по-интересен с историите си след Битката за Ендор. Mara Jade, Jaina Solo, Jacen Solo, който се обръща към тъмната страна и става Darth Caedus. Освен това много ми харесва концепцията за гранд мофовете и те все са много интересни персонажи.

Абе толкова много неща можеха да направят и не мога да се начудя на липсата им на въображение. Чак хората са започнали да си го обясняват с някаква цикличност и изборите на главните персонажи. OMG, who the fuck cares? Люк и Анакин дори не са близо до най-интересните персонажи в Star Wars. Дреме ми на шапката за изборите им, които впрочем са напълно нормални поставени в контекста на различния upbringing на двете момчета.

А след двете гръмнали Звезди и събитията на Ендор, Империята е необединена и без лидер няма как да събере ресурсите или пък волята да строи нова, че и по-голяма Звезда. Те и предишните две бяха колосални начинания движени от могъщата ръка на Императора, какво остава сега, като той го няма?

Абе дори не искам да разчленявам този филм, ще му дам плах шанс, но очакванията ми са извънредно ниски.

User avatar
penzata
Archmage
Posts: 2311
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by penzata » Sat Oct 24, 2015 12:58 pm

Наличието на цикличността в старата сага за мен не е липса на въображение, а търсената композиция за нещата, които е искал да разкаже Лукас.
Разбирам, че цикличността ти е крайно безинтересна тема и искаш нещо ново и различно, но аз съм на другия полюс и страшно ме радва до такава степен, че самата цикличност, в крайна сметка може да се изроди и до цикличност с намаляващ диаметър, наподобяваща спиралата на Фибоначи.


Сега за липсата на въображение ще говоря след като изгледам филма. Трейлърът може нарочно да е подвеждащ, може пък и да си е "straight forward", както го виждаме.
Генерал Хъкс може да е един от гранд мофовете. А и не се знае и колко от децата на Хан и Лея ще участват във филма, а и какви ще бъдат. Катлийн Кенеди беше казала, че новата трилогия ще се занимава с децата на Скайоукърови, така че очаквам повече от едно.
Смятам също, че и наличието на новата звезда на смъртта ще бъде обосновано.

https://www.youtube.com/watch?v=Nzq9epS2b1A
Тези персонажи и на мен са ми крайно интересни, но това не означава, че не искам да гледам още неща за Люк Скайуокър.

Amikae
Ascendent
Posts: 4137
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Amikae » Sat Oct 24, 2015 1:42 pm

Аз харесвам Скайуокър фамилията, просто не съм върл фен на Люк и Анакин. Така че нямам против да е така. Просто трейлърите са ми много cookie cutter Дисни филм и много малко Star Wars.

Не остана много до филма, а аз обичам SW и не искам да фейлне. Просто Abrams не беше много верен на Стар Трек във филмите си и до тук не ми изглежда много верен на Star Wars. Човекът си прави неговите си филми и изобщо не му дреме за сорс материала. Добър е и Стар Треците му са добри, но не са никакви Стар Треци...

Иначе новото стори в SWTOR му търся място в свободното си време, че иде Fallout 4. Damn it. :)

User avatar
alshu
Ascendent
Posts: 4636
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by alshu » Sat Oct 24, 2015 4:47 pm

Щом в ST-то има разни SW камеота (R2D2 и Millenium Falcon-а във First Contact) едва ли не очаквам ST камеота тук (някой от Enterprise-ите?) :lol: :lol: :lol:

JJ малко ме притеснява, надявам се поне да е забавен спектакъл. Времето да избълват сценарий преди продукцията също не вдъхва доверие.
Пък трейлърите обикновено изкривяват.

Та ще видим, но свръх хайпването е вредно (за нервите и сърцето). Има безброй доказателства, че в забавния бизнес твърдите брандове и утвърдените имена не винаги доставят.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
penzata
Archmage
Posts: 2311
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by penzata » Mon Oct 26, 2015 1:16 pm

http://www.ploshtadslaveikov.com/trejla ... -24-chasa/

Не виждам нищо лошо в свръх хайпването. Дори и филма да не изпълни очакванията на зрителите, на феновете, до и да "фейлне", никой не може да ти отнеме тези два месаца до премиерата, наситени с адреналин, свръх позитивизъм, огромни емоции и тръпнещо очакване. :mrgreen: Само, заради тях, Хайпът си заслужава всяка една частица енергия, вложена в него. :D

User avatar
penzata
Archmage
Posts: 2311
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by penzata » Fri Nov 06, 2015 5:31 pm

Нов международен трейлър: :panda:
https://www.youtube.com/watch?v=GBiht2zj9Qw

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by armageddon » Fri Nov 06, 2015 7:54 pm

Абе то и покрай трейлъра на Невидима Заплаха сигурно е имало голям хайп, дори по-голям от настоящия ;) Та изобщо в голямото хайпване няма лошо, просто трябва да е готов човек и на голямо разочарование, щото първото винаги води до второто. Лично аз очаквам филма с умерен интерес, и то въпреки че от месец два съм нещо на SW вълна.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8738
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by The Dragon » Fri Dec 18, 2015 10:17 am

Става. Негъра беше излишен. Но е хубаво че Джар Джар Бинкс тоя път е политически коректен. Новата мацка е ок. Злодея се дъни. Хан Соло кефи. Лея не. Чубака е единствения остарял както трябва от каста :) . Някои моменти от филма имат силно KOTOR-ски привкус - dragon seal of approval.

Доста по добър от 1 по зле от 4. As expected.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29416
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Roland » Sat Dec 19, 2015 1:50 am

The Dragon wrote:Става. Негъра беше излишен. Но е хубаво че Джар Джар Бинкс тоя път е политически коректен. Новата мацка е ок. Злодея се дъни. Хан Соло кефи. Лея не. Чубака е единствения остарял както трябва от каста :) . Някои моменти от филма имат силно KOTOR-ски привкус - dragon seal of approval.

Доста по добър от 1 по зле от 4. As expected.
Wrong, wrong, wrong and let's see - wrong.

Also, Kylo Ren is bae
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8738
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by The Dragon » Sat Dec 19, 2015 8:28 am

Roland wrote:
The Dragon wrote:Става. Негъра беше излишен. Но е хубаво че Джар Джар Бинкс тоя път е политически коректен. Новата мацка е ок. Злодея се дъни. Хан Соло кефи. Лея не. Чубака е единствения остарял както трябва от каста :) . Някои моменти от филма имат силно KOTOR-ски привкус - dragon seal of approval.

Доста по добър от 1 по зле от 4. As expected.
Wrong, wrong, wrong and let's see - wrong.

Also, Kylo Ren is bae
I have no idea what bae is but if it is "crybaby weakling" we both agree.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests