Page 1 of 1

Клуб по фантастично кино

Posted: Thu Jul 09, 2015 9:40 pm
by Random
Малка обява, малко в последния момент, но все пак :)

Та, покрай литературния клуб по фантастика и фентъзи, който организираме в книжарница "Гринуич" вече година и половина някъде, решихме да направим нещо подобно, но свързано с фантастични филми. Копирам направо информацията, която съм дал във Фейсбук групата на клуба (https://www.facebook.com/groups/900309916660408/):
Привет! С голямо удоволствие искам да обявя една прясна новина. От юли месец стартира чисто новият клуб по фантастично кино, идея, която се хванахме да реализираме заедно с Jeni и Petko. Самата идея е много проста – събираме се веднъж в месеца, гледаме филм на голям екран, след това правим дискусия във формат, подобен на този, който сме си изработили в книжния клуб.
Пилотната сбирка ще се състои на 12.07 (втората неделя на юли), от 16:00 часа в Културен център G8 (http://www.g8cinema.com/; ул. "Уилям Гладстоун" N.8). Изборът ни за първи филм е "Sunshine" на Дани Бойл, чието умиращо слънце ще бъде тематичният ни мост, по който ще преминем, идейки от дискусията за "Книгата на новото слънце" на Джийн Улф от предишната седмица. Всъщност, не сме търсили никакви тематични мостове, просто съвпадението е яко и исках да го спомена :)
Тъй като местата са ограничени (помещението, което сме запазили, не е кино-зала, въпреки че има пропорционално дори по-голям екран), молим желаещите да дойдат да се запишат по email. За да ви добавим в списъка, изпратете съобщение със заглавие "Sunshine@G8" на адрес "sffiavclub – at – gmail.com" , като в него включите име, фамилия и телефон за връзка. Ако има свободни места, ще ви изпратим потвърждение. Тъй като залата се плаща от нас, ще събираме такса от 4лв. на самата сбирка, за да покрием разходите по наема и прожекцията.
Ако възникнат въпроси, питайте смело :)
Ако на някой му е интересно, да заповяда, само ще помоля да прати мейл както е указано горе, тъй като местата не са безкраен брой.

Re: Клуб по фантастично кино

Posted: Fri Jul 10, 2015 5:50 pm
by Ghibli
Това звучи интересно, пратих мейл.
А ако няма останали места за гледане, може ли се дойде за разговора след това? Едно време Sunshine ми се видя безсмислен, а после прочетох едно мнение на потребител в IMDB, което напълно ми преобърна представата за него. Има мегдан за обсъждане :)

Re: Клуб по фантастично кино

Posted: Fri Jul 10, 2015 7:48 pm
by stealth
И на мен на първо гледане (по стечение на обстоятелствата - много ранно и лошо издание свалено от нета) ми беше „какво, по дяволите, се случва тук!?“.
За щастие се навих да повторя, вече далеч по-качествено и просто ме отвя визуално. Хорър нишката продължава да ми е „какво, по дяволите, се случва тук!?“, но мога да я преглътна и като цяло е от по-добрите космически филми (които не, че са много...).

Не съм от София, иначе бих се присъединил :)

Re: Клуб по фантастично кино

Posted: Fri Jul 10, 2015 11:01 pm
by Random
И аз не съм го гледал, чакам с нетърпение дискусията, надявам се да се получи добре.

Re: Клуб по фантастично кино

Posted: Mon Aug 03, 2015 8:18 am
by Random
Следващата сбирка с гледане на филм и дискусия ще е на 16.08, филмът - Дони Дарко. Копирам каквото съм написал във фейсбук групата:
Крайно време е да обявим втората сбирка на клуба по фантастично кино. Тя ще се проведе на 16.08.2015 (неделя) от 16:00 часа, отново в Културен център G8 (http://www.g8cinema.com/; ул. "Уилям Гладстоун" N.8), a филмът ще е култовият "Дони Дарко" с участието на Джейк Джиленхол, Маги Джиленхол и Джена Малоун.
Този път организацията ще е малко по-различна. Първо се събираме в един от кино-салоните на киното (ще доуточним тази информация, когато изпратим потвърдителните мейли), където ще изгледаме филма, а след това ще има кратка пауза за кафе/храна и ще се преместим в помещението от предишната сбирка за самата дискусия. Таксата този път ще е 8 лв., тъй като наемът на кино-залата доста оскъпи мероприятието.
По отношение на записването, засега схемата е същата. Молим желаещите да дойдат да се запишат по email. За да ви добавим в списъка, изпратете съобщение със заглавие "DonnieDarko@G8" на адрес "sffiavclub – at – gmail.com" , като в него включите име, фамилия и телефон за връзка. Ако има свободни места, ще ви изпратим потвърждение.
При наличие на всякакви неясноти, питайте. Надяваме се да видим възможно повече хора от вас, а и да се запознаем с тези, които не са идвали на клубовете досега :)

Re: Клуб по фантастично кино

Posted: Tue Aug 11, 2015 2:45 pm
by Jen
След първата сбирка поне един човек каза, че е даже по-объркан харесал ли му е филмът, или не, и поне един - че ако сме си били казали всички тия неща преди филма, със сигурност е щял да му хареса повече. Двете в комбинация са добър знак за дискусиите според мен. :)
Дони Дарко пък е филм, за който всеки може да каже почти всичко и да е почти вярно. Така че очаквам да е интересно и ще е хубаво да се видим с повече хора.

Re: Клуб по фантастично кино

Posted: Fri Aug 14, 2015 8:24 am
by Random
Случи се тъпо недоразумение и се наложи да изместим прожекцията с една седмица. Датата вече е 23.08, отново неделя, пак от 16:00 в G8. Извиняваме се на всички, които са се записали и са си направили някакви планове. Надяваме се да успеят за следващата седмица, а и да се видим с хора, които иначе нямаше да успеят да дойдат тази неделя.

Re: Клуб по фантастично кино

Posted: Fri Aug 14, 2015 11:34 am
by Ghibli
Жалко, но нищо - аз съм на линия и за другата дата.

Re: Клуб по фантастично кино

Posted: Sat Jan 16, 2016 12:24 pm
by Random
След малко по-дълга пауза имаме дата за нова прожекция - след една седмица всъщност. Ще гледаме 12 маймуни на Тери Гилъм - на 24.01 (неделя) от 16 часа, отново в G8. Ети и линк към събитието. Инструкции за записване има на страницата от линка.

Re: Клуб по фантастично кино

Posted: Mon Mar 13, 2017 11:23 pm
by intery
След поредната дълга пауза най-накрая се организирахме да направим следващата сбирка на клуба за фантастично кино и ще прожектираме филма Coherence в G8 от 17:00.
Coherence е американски независим филм от 2013 г., в който група приятели се събират на вечеря и докато си говорят за какво ли не, около тях започват да се случват разни фантастични неща, чийто характер групата ще се опитва да разгадае.
След прожекцията ще обсъждаме филма в една от другите зали на G8. Досега всички дискусии в рамките на клуба са били забележително обогатяващи, с множество тълкувания, идеи и гледни точки, които не са ми хрумвали по време на прожекцията.
Във фейсбук събитието можете да гледате и съвсем кратко видео от режисьора, записано специално за нашата прожекция.
Ще се радваме да ви видим там!