Номинации за наградите "Оскар"

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
penzata
Archmage
Posts: 2416
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Post by penzata » Sun Jan 13, 2013 9:14 pm

Litz wrote:Мен ми е странно, че "Seven Psychopaths" не е номиниран за оригинален сценарий. Макдона беше номиниран за "В Брюж" преди няколко години, а сценарият на психопатите е с една идея по-добър.
Всъщност сценарият на психопатите е с доста идеи по-слаб от този на "В Брюж" и като цяло с всичко друго, което е писал Макдона. На метафизично ниво филмът издиша, а оттам и като цяло. Предполагам, че мислите на Макдона докато се е борил със сценарий за филм с психопати, които да не бъдат конвенционални психопати, също са били адски хаотични и оттам идва цялото изпускане на филма. Имаше попадения, но нищо повече. Едно 5/10, така че не може и да се говори за оригинален сценарий.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Wed Jan 16, 2013 9:06 am

Понаваксахме с малко "оскарови" неща, които така и така няма да видим в близкия месец-два в българско кино, та двд скрийнърите изведнъж се оказаха съвсем приемливи:

- Silver Linings Playbook - беше доста силен, да не казвам голяма дума, но определена е един от по-качествените романтични филми, които съм гледал - и Лоуръс, и Купър (който очевидно все пак можел нещо там да играе човекът) се справят жестоко с ролите си, диалозите са адски кадърно написани и въобще препоръчвам филма с две ръце, изключително зареждащо преживяване беше

- Flight - както и очаквах, целият филм е изграден около изпълнението на Дензъл (въпреки че Дон Чийдъл и специално Джон Гудман доставят адски много както почти винаги) и е може би прекалено муден и доста беден откъм развитие на историята. За сметка на това изпълнението на Дензъл определено е едно от най-добрите му, уви не мога да се изкажа за шансовете му за Оскар, най-малкото не съм гледал Линкълн все още...Според мен ще върнат жеста и при този нов сблъсък между Дей-Луис и Уошингтън (след Training Day vs Gangs of New York) първият ще си "върне" за нощта на "черните оскари" :)))

User avatar
Samail
Sorcerer
Posts: 436
Joined: Fri Mar 19, 2004 4:48 pm
Location: Монреал, Канада

Post by Samail » Tue Jan 22, 2013 6:03 am

Ще ви разочаровам - Линколн е страшно скучен, и освен хубавата игра и що-годе готините декори, е съвсем обикновен. (една нота над Уър Хорс :lol: ) Ма тук нека не забравяме че е повече игра на гилдии, дистрибутори и неохоливудски "кръстници" като Харви Уанстайн, и който повече реклмира филмите си той печели. (В смисъл Спилбърг стигна дотам че да викне Бил Клинтън да му представи филма на Глоубс, правете си избоди!) Тъй че в крайна сметка, през оная ми работа е, ще окичят там някакъв филм като тазгодишния "Речта на кралят" и толкуз...

Ще ми се да предвидя Робърт де ниро за награда. Иначе Хоакин няма никакъв шанс доколкото чувам, Дей Люис и да ги заплюе всичките пак ще го гонят да му го дадат.

Като цяло по-хубави филми тая година, жалко че "звездни" филми като Клетниците се оказаха не-добре режисирани. (аз все пак си се кефя на песничките)

За кинематография - И Дикинс (Скайфол), както и Молина (Пи) са много добри, така че изберете си победител, един от тях ще е. Аз ще викам за Дикинс.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Tue Jan 22, 2013 7:08 am

Samail wrote:Ще ви разочаровам
We couldn't care less, actually...

Silver
Jaghut Tyrant
Posts: 1765
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:17 am
Contact:

Post by Silver » Tue Jan 22, 2013 11:25 am

Айде оставям
Линколн... Уър Хорс... Харви Уанстайн... "Речта на кралят" и толкуз...
настрана, ама това вече:
Молина
:lol:

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5514
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Tue Jan 22, 2013 11:59 am

Samail wrote:Ще ви разочаровам - Линколн е страшно скучен, и освен хубавата игра и що-годе готините декори, е съвсем обикновен.
`ми... Не е. Пък.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Tenet“/“Тенет“

User avatar
Jen
Paragon
Posts: 637
Joined: Thu Mar 29, 2007 12:06 pm
Contact:

Post by Jen » Fri Feb 08, 2013 12:30 pm

Гледах още три броя от номинираните за филм на годината и ни един от тях нямаше да припари дори в близост до подобна категория, ако някой ме питаше мен.

Интересната и необичайна история на Арго е просто съсипана от изопачаването й в полза на куп съспенс-трикове, дето и преди 50 години са щели да подценяват интелекта на зрителя. Единственото оправдание, което мога да измисля, е че имитира пълп-кинематографичност, ама се съмнявам Бен Афлек да е чак толкоз мета. А то дори и така, пак е глупаво реализирано.
В Silver Linings Playbook тоя режисьор все така продължава да трупа активи от ексцесивни подходи. В The Fighter поне историята е някак открита, а и е смешен по доста по-непринуден начин, а това е точно толкова елементарно и пълно със заготовки, колкото подхожда на обикновена романтична комедия.
Върхът обаче е Beasts of the Southern Wild, в който 6 годишно момиченце, отгледано от тотални маргинали в безумна до очевидна измисленост среда нейде на майната си на остров в дълбокия американски юг (и страхотно изиграно, трябва да се признае, от ултраготино дете с непроизносимо име) реди сентенции за Вселената като от книга на Паулу Коелю на фона на разсипани кучешки черва. А Голямата (Еко, но не само) Метафора се "прокрадва" във вид на детски фантазии с топящи се ледници, които освобождават огромни чудовища-глигани... Ужасно, ужасно прекален и в същото време наивен филм.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

User avatar
Samail
Sorcerer
Posts: 436
Joined: Fri Mar 19, 2004 4:48 pm
Location: Монреал, Канада

Post by Samail » Sat Feb 09, 2013 8:10 pm

Jen wrote: ...
Върхът обаче е Beasts of the Southern Wild, в който 6 годишно момиченце, отгледано от тотални маргинали в безумна до очевидна измисленост среда нейде на майната си на остров в дълбокия американски юг (и страхотно изиграно, трябва да се признае, от ултраготино дете с непроизносимо име) реди сентенции за Вселената като от книга на Паулу Коелю на фона на разсипани кучешки черва. А Голямата (Еко, но не само) Метафора се "прокрадва" във вид на детски фантазии с топящи се ледници, които освобождават огромни чудовища-глигани... Ужасно, ужасно прекален и в същото време наивен филм.
Наивен е защото е през погледа на 8-годишно дете, ти какво очакваш? Това че филма се базира на магически реализъм не означава че това са само детски фантазии и че трябва да се сравнява с Паулу Коелю, моля моля. И е мисля е че е много елементарно да се критикува уж "измислената среда", като е съвсем ясно че такава беднотия, и все пак откъснатост от цивилизацията, съществува и филмът дори за мен е полу-документален в опита си да пресъздаде това във цялата си реалност.

Странно, някой пък ми беше казал че смята това едва ли не за романтизиране на бедността, но в крайна сметка това са различни степени на едно и също нещо, така че кво значение, викам аз?!
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2569
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Post by Dr. Horrible » Sat Feb 09, 2013 8:58 pm

Между другото и на мен Линкълн не ми хареса. Красив и със страхотни актьори, но в 90% от времето ми беше... ужасно скучен. Най-подробно обсъждаха американската правна система от 60-те години на 19-те век и за цвят вмъкваха заучени невдъхновени фрази за равноправието. Самият Линкълн като персонаж беше доста статичен, на Сали Фийлд героинята стоеше като кръпка в цялото нещо и въобще само Томи Лий Джоунс имаше някаква сюжетна линия, която тръгва от едно място, преминава през разни перипетии и приключва по готин начин.

А Silver Linings Playbook беше общо взето готин през по-голямата част от времето. Нищо великолепно, но много приятно. И сигурно щях да бъда наистина доволен, ако нямаше толкова нелепо клиширан край.
Life is a gift. We must celebrate it! We have to dance, to show God we are grateful to be alive.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Mon Feb 25, 2013 8:51 am

Оскара за най-добър филм - дълбоко ВТФ.

С някои от другите съм съгласна. Но мисля, че няма да е зле т.нар. Академия и наградите й да спрат да съществуват. Стават все по-нелепи всяка година.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Mon Feb 25, 2013 8:53 am

I am deeply Baffleck by this... :shock: Респект за човека и чудесния му филм, но определено имаше по-добри тази година.
Иначе останалите награди са супер точни като цяло.

User avatar
alshu
Ascendent
Posts: 4692
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Post by alshu » Mon Feb 25, 2013 11:09 am

Way more honest and interesting - http://www.denofgeek.com/movies/razzies ... of-winners

Да...ама не...

Дори и Razzies-ите съкват тази година :? :? :?
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5514
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Mon Feb 25, 2013 11:34 am

"Линкълн" само с две награди? Егати... Очаквах да ги обере като не знам като какво, честно казано.

Не знам, в момента не мога да напиша нищо смислено. Радвам се на "Оскар"-а на Ан Хатауей, понеже изпълнението й в "Клетниците" направо ме отвя. Кефи ме и наградата за песента на Адел - рядко харесвам поп-песни в последните десетина години, обаче тази е наистина добра.

Донейде се ядосах на наградата на "Храбро сърце", понеже, колкото и да ми хареса, беше най-слабият от номинираните в категорията си. Очаквах "Оскар"-ът в тази категория да отиде при "Разбивачът Ралф" или "ПараНорман", които пък разполагаха с едни от най-силните сценарии, които видях във филм от миналата година.

Не знам... Като цяло може и наградите да са на добро ниво. Трудно ми е да коментирам истински, при положение, че не съм гледал половината от номинираните във важните категории филми. Обаче наистина очаквах "Линкълн" да прибере повече "Оскар"-и.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Tenet“/“Тенет“

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9433
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon Feb 25, 2013 12:14 pm

Радвам се, че поне едни костюми са дали на Анна Каренина.

Тази година като никога само силни филми които съм гледал се състезаваха и нямах явен фаворит.

Scourge
Mistborn
Posts: 1265
Joined: Mon Dec 20, 2004 7:02 pm

Post by Scourge » Mon Feb 25, 2013 1:13 pm

Тая година комай нито един от по-важните оскари не отиде на смислено място.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests