TRON: Legacy

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Dante
Mistborn

TRON: Legacy

Post by Dante » Thu Dec 16, 2010 12:29 pm

Image

Защо още няма тема? Някой вече гледа ли го?

Мисля си, че ще е поредния филм със страхотни ефекти, който обаче няма да е особено интелигентен. Надявам се да греша. Очаквания?
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Dec 16, 2010 11:33 pm

Зеро.
Look at the darkness...
...around me.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Dec 17, 2010 8:02 am

Бате, пичът отива в тайнствен свят, създаден от гениалния му баща учен..... и почва да мята святкащи дискчета в трико!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

втф

всеки трейлър който гледам ме хвърля в тъча от хилеж
This is it. Ground zero.

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Fri Dec 17, 2010 1:48 pm

бате!!!11

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Dec 17, 2010 2:15 pm

Аз шъ го бодна от адмирация към първия филм, който си е ИКОНА! Примерно.

:mrgreen:

Image
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Dec 17, 2010 2:20 pm

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Dec 18, 2010 6:53 pm

Ревюто ми по въпроса

Филмът е страшно силен!
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Dec 18, 2010 10:21 pm

Аз бях ужасно надъхана, защото трейлърите изглеждаха толкова забавни и малоумни. Точно това, от което имах нужда цяла година - леко забавление, което да е достатъчно бомбастично и комерсиално и да не ме подтиква към сън. Еми...не е последен писък в кино-изкуството, а и откъм визуална гледна точка като че ли очаквах маааааалко повече, плюс че Гарет Хедлунд е просто вкретенено дърво, но съм доста доволна. Ся, предполагам можех да мина без дузина кадри и препратки към почти всеки по-касов филм в последно време, но все пак филмчето е на Дисни, тъй че съм непретенциозна.

8/10
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Sat Dec 18, 2010 10:26 pm

фен-сървисът е на ниво.
дословното следване на старите концепции и обличането им в нови дрешки се оказва достатъчно. липсва малко несериозността и гийкщината на оригинала, изо-диджи-макгъфинът е втф, а и други трески си има, но като цяло е палец-ъп. :)

Jen
Paragon

Post by Jen » Tue Dec 21, 2010 3:06 pm

Отделно от фойерверките за момченца и стилната визия (това последното сигурно ще е най-употребяваното словосъчетание в плюсовете за тоя филм) имаше много приятна флуидност в цялото нещо. Дори си мисля дали някой contemporary dance хореограф не е участвал в постановката на определени сцени – заради ритмиката на движенията, поставянето на персонажите, ъглите на снимане и т.н. Така или иначе по-скоро заради това усещане за танцов груув, отколкото заради ефектния сетинг, безрезервно му простих глупостите, а то си бяха О, Какви Глупости Само!

Иначе не можах да отчета някаква сериозна концептуална разлика спрямо оригинала, видя ми се с точно същия тенденциозен уклон към дидижитъл куулнеса, който темата естествено притежава, за сметка на задълбочаването в идеи.

Мисля, че аз съм единственият човек във вселената, който не припада по саундтрака. Хареса ми на много места, не мога да кажа, че имах някакъв проблем с визуалното напасване, но и на много места ме подразниха еклектиката и (най-вече) непрекъснато изскачащите отнякъде тътнещи синтетични баси.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Wed Dec 22, 2010 1:44 am

Щеше да е чудесно, ако франсетата не се бяха вдъхновявали от Цимер толкова много, ама... Най-лошото е, че хората пак охкат и ахкат в захлас и си казват БРРРЪЪЪЪМММ. И ми се повръща от тях и от цялата Remote Control некадърна сган, която камък върху камък не оставя откъдето мине.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Dec 29, 2010 11:24 pm

Гледахме го сега и ние. Много си струва човек да е гледал първия филм, иначе няма да схване откъде идва 70% от якостта на този. Фенсървис е точната дума, уважавам ги за това :) Проблемът за мен беше, че новите неща не са толкова добри, примерно
Spoiler: show
нашия човек като мина в дигиталния свят, в момента, в който трябваше да стане трансформацията му в егати героя с егати готиния костюм, го облякоха 4 псевдо дигитални псевдо мацки (втф?) и, режейки му дрехите с флекс, дори не го съблякоха напълно гол, а му оставиха някакви смешни боксерки под гумата - срам, срам за пуританска Америка!
Друго отвратително нещо е рекламата на разни марки, то не бяха петметрови надписи "дукати" в кадър, то не бяха нокии...
(между другото много беше смешно накрая как нашия си върза въпросната нокия към 80-тарския терминал, жалко, че не дадоха как точно го направи)
И музиката наистина дразни, непрекъснато очаквах отнякъде да изскочи Марион Котияр и да наръга някого...

Но пък моментите взети от стария филм са си супер, дизайнът кефи, и като цяло бива.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Thu Dec 30, 2010 2:04 pm

Ghibli wrote:
(между другото много беше смешно накрая как нашия си върза въпросната нокия към 80-тарския терминал, жалко, че не дадоха как точно го направи)
тва не е толко невероятно. може да е било през telnet, например. :) с уговорката, че онова не е терминал, а сървър.

Gondry
Scholar

Post by Gondry » Sun Jan 02, 2011 2:35 pm

Стерилен, жалък, инфантилен и искрено тъп.

3/10.

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Sat Jan 08, 2011 1:15 am

Ок, ок, след като тук има мнения от "страшно силен" до "инфантилно тъп' нека да признаем че истината е някъде между тях. :wink: Като оценка бих му дал 7/10, но най-вече заради ефектите и играта на Джеф "The Dude" Бриджъс. Но като цяло това е филм на Дисни, който определено си личи че е правен за по-млада аудитория. (нека си го кажем откровено - деца и тинейджъри) Така че филма определено повече гравитира към второто определени, макар че не бих го нарекъл тъп, просто правен за забавление. А че ефектите на 3Д си заслужават и са пир за очите е повече от ясно, защо само това да не му е достатъчно на човек и да трябва да търси много смисъл във всеки филм? 8-)
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти