The imaginarium of doctor Parnassus
Ебаси гениалния филм!
И толкова тотално Гилиъмски. Най-Гилиъмския му филм, може би. Трябва да видя и Барон Мюнхаузен някога.
Засега личната ми тройка на Гилиъм се очертава по следния начин:
1. Бразил
2. Парнасуса
3. Тайдленд (който обаче никога няма да гледам пак, че ми дойде супер болен)/12 маймуни.
Начи, Инсепшън трябваше да ни представи нещо такова. Ама не са го правили хора с картинното въобръжение на Гилиъм, уви.

И толкова тотално Гилиъмски. Най-Гилиъмския му филм, може би. Трябва да видя и Барон Мюнхаузен някога.
Засега личната ми тройка на Гилиъм се очертава по следния начин:
1. Бразил
2. Парнасуса
3. Тайдленд (който обаче никога няма да гледам пак, че ми дойде супер болен)/12 маймуни.
Начи, Инсепшън трябваше да ни представи нещо такова. Ама не са го правили хора с картинното въобръжение на Гилиъм, уви.
На мен пък Бразил ми беше много тъп, обаче Имагинариума продължава да ми се струва ключов. Повече е от само филмови качества.
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.
coldie wrote:На мен пък Бразил ми беше много тъп,

Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.
Разбрахме те още първия път като каза, че е тъп, но благодаря, че ни напомни.Roland wrote:Mен ми беше мега никъв тоя филм честно да си кажа.

Филмът беше страшно готин, особено за фенове на Гилиъм. Огромно въображение има този човек и тук обединява всичко, което правеше предишните му творения пиршество за сетивата и душата! Прекрасна последна роля на Леджър, останалите актьори също се справиха чудесно с допълването на персонажа. Дяволът е култов от шапката до мустачките и начина, по който е изигран, мацката също радва много. Бъдещият нов Спайди също ми хареса. Голямо браво на Гилиъм за начина по който спаси филма и го направи още по-добър от първоначалния замисъл въпреки огромното препятствие от загубата на главния актьор. Отдавна не съм се забавлявал толкова с нов филм.
Помните ли прасенцето от Merrie Melodies, не бях съвсем ясно какво казва тогава, но така съм го запомнил като дадиге-дадиге.
Имагинариума по мое мнение е един от най-великите филми за всички времена, ако перефразирам някой от по-горе постаналите, това е пиршество за ума и сетивата. Това е истински неподправен арт, с много малко филми бих могъл да го сравня, като с нито един няма да има нищо общо. Това е филм живеещ в своя собствена вселена. Бих се присмял на всеки един критик, защото просто това не е нещо, което може да бъде категоризирано по никой начин, освен просто имаджинейшън. Дори и това е тъпо.
Имагинариума по мое мнение е един от най-великите филми за всички времена, ако перефразирам някой от по-горе постаналите, това е пиршество за ума и сетивата. Това е истински неподправен арт, с много малко филми бих могъл да го сравня, като с нито един няма да има нищо общо. Това е филм живеещ в своя собствена вселена. Бих се присмял на всеки един критик, защото просто това не е нещо, което може да бъде категоризирано по никой начин, освен просто имаджинейшън. Дори и това е тъпо.
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
94.34 Out of the limits.