Page 1 of 8

Posted: Sun Dec 27, 2009 1:41 am
by Gunslinger
Sherlock Holmes

Тъп е.Гай Ричи не ме кефи по принцип, ама за тоя филм хич не става.Да го беше режисирал Рейми или Бъртън по-добре.Нито екшънът е як, нито сценария.

6.5/10 макс

Posted: Sun Dec 27, 2009 3:43 pm
by Roland
Филмът е мега добър. Няма нищо общо с никакви герои на Артър Конан Дойл, естествено, но това е защото Ричи е хванал историята за Холмс и я е обърнал на краааайно добър стиймпънк. Лондон е почти толкова демоничен, колкото при Бъртън, музиката е неква водевилна и динамична, и цялата атмосфера е тракане на зъбчатки, воня на въглища и далечното ехо на демонични ритуали. Аз лично се размазах от кеф, при все, че дедуктивната част (има я, и то не малко) е доста неинспирирана, а екшънът - на моменти доста ненужен. Дауни Джуниър обаче кърти непростимо, Джъд Лоу е изненадващо *ангажиран* с ролята си, а саундтракът е убийствено як.

Изводът - ако не можете да приемете тоталното поругаване на светостта на оригиналния образ - стойте МНОГО надалеч. Ако обаче можете и ви е интересно как изглежда една тотално нова трактовка, тествайте.

П.П. - дори манафския и жалък забавен каданс на битките от трейлъра всъщност има много готино обяснение - това са предвижданията на Холмс ПРЕДИ да влезе в тях.

Posted: Sun Dec 27, 2009 4:03 pm
by Vivian
Толкова беше сладък и готин, толкова, толкова! Ужасно подходящ за губене на време. А Дауни и Лоу са превъзходна двойка. И да, обожавам Ханс Цимър...Добре че Ричи беше спестил от обичайния си стил. :mrgreen:

8.5 бих му дала без да се замислям.

Posted: Sun Dec 27, 2009 4:35 pm
by Pugsley
Ше го вкарам тия дни значи.

Posted: Mon Dec 28, 2009 8:38 pm
by Muad_Dib
Аз остро на кино ще го гледам.

Posted: Thu Dec 31, 2009 2:55 pm
by Lubimetz13
Филмът беше доста силен, не разбирам плювнята. Даже мисля да го гледам втори път на кино.

Колкото и да е странно, всъщност не се гаври с оригинала. Абсолютно всичко, казано и свършено от Холмс и Уотсън, има почва в разказите на Конан Дойл (с изключение на забележката за хигиената на Холмс, но това са бели кахъри). Друг е въпросът, че Гай Ричи е интерпретирал изходния материал по начин, който да направи филма гледаем за всички.

Posted: Fri Jan 01, 2010 11:29 am
by Xellos
Мисля да го бодна утре :)

Posted: Sat Jan 02, 2010 12:29 pm
by herairness
И аз не разбирам плюенето на Гънслингъра :shock: Вчера го гледах и е мега мега як!!!Абсолютно брилянтен Дауни, перфектно пасва на ролята, ама и Лоу хич не остава назад :mrgreen: На техния фон лорд Блекууд направо бледнееше, не че беше лошо изигран де, и той си имаше своя чар :) Много приятно ме изненада ирландската музичка на едни от моите любимци Фидлър'с Грийн по време на някои от битките - пасваше идеално, както и цялата музика впрочем :D Екшънът беше як, дедукциите на Холмс просто трепач и забавните моменти наистина бяха забавни :) Абе, като цяло 10/10, а по кефометъра даже 11/10. Радва ме идеята за продължение с Мориарти, дано да е също толкова добро :mrgreen:

Posted: Sat Jan 02, 2010 4:02 pm
by Gunslinger
Аз пък не разбирам вашия praise. :roll:

Posted: Sat Jan 02, 2010 5:06 pm
by Roland
Е просто е - филмът е доста як.

Posted: Sun Jan 03, 2010 8:49 pm
by Pugsley
Бая се изкефих аз, но прекаляването с преследванията и подобен ред дивотии ме приспаха тук там. Робърт Дауни е на път да ми стане любимият актьор, просто беше перферктния Шерлок :D

Posted: Mon Jan 04, 2010 12:22 am
by Silver
Става за губене на време, но по принцип е много зле скроен. Лоу беше ок (въпреки че нямаше с какво и с кого да работи), Робърт Дауни Дж. дрънчи по един и същ начин в който и филм да го изпуснат, женското присъствие беше абсолютен бляк... За музиката не искам да си спомням - wtf бе Цимер... ок, тоя път си крал от други, но какво общо има тая гадост с викториански Лондон?

Posted: Mon Jan 04, 2010 12:52 am
by Roland
Ъ, защото КОЕ друго в тоя филм има нещо общо с викториански Лондон, викаш?

Posted: Mon Jan 04, 2010 1:02 am
by Silver
Почти всичко без музиката.

Posted: Mon Jan 04, 2010 2:37 am
by The Mad Hatter
В тоя форум съм от 17 поста време, но не мога да не те попитам: Кой филм, съществуващ реално някъде из хиперпространството би ти харесал?