Разни

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 18770
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Разни

Post by Moridin » Thu Sep 17, 2020 4:13 pm

Звучи логично кот казваш, но се хващам за нещо маргинално и офтопик:
А и освен това е френски филм та не е ясно и колко са следили законите за това колко часа могат да работят.
бъди сериозен, защитата на работническите права във Франция да тръгне три десетилетия наобратно, американците пак не могат я стигна
This is it. Ground zero.

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4278
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Разни

Post by трубадур » Thu Sep 17, 2020 4:21 pm

Френското кино и режисьори са пословични с прекаляванията си, та дори цялата останала франция да е ок, там не е като да не сме чували за изгъзици. То и аз както го написах, наистина сякаш само за времето, което са работили става дума, но това е най-малкият проблем, а и със сигурност са държали да са изрядни. Просто европейското кино като цяло е доста по-разкрепостено и Франция е един от основните двигатели, особено като се ръгнат да са провокативни и "разголващи", което прави съмненията ми за зад кадър, особено на такъв филм, още по-големи.

НО, дори и най-вероятно са били, всичко да е изрядно, децата да са наред и всичкото - пак са малки момиченца, поставени под същото напрежение, с което се справят зрели актьори, сексуализирани са, били са на кастинг с други деца, да покажат, че те могат да се държат по нужния за филма начин, който им е много над годините и наистина няма как да осъзнават всичките клопки.

И в края на деня, имаме филм, с масивна компания зад себе си, която показва, че това е допустимо и веднъж да открехнеш дадена врата в изкуството, идват и тези, които са готови да я отворят бая по-широко.

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3651
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Разни

Post by Killua » Thu Sep 17, 2020 6:03 pm

Тру дет, коментарът ти за бавния ден на работа в другата тема в книгите. Аз поне официално не съм на работа, ама ви се възхищавам на наличието на време. :mrgreen:

Иначе ти сигурно хейтиш тогава произведения тип Лолита (филма и книгата)?

Не мисля, че може да се сложи знак за равенство между този филм и темата му и филм с показно изнасилване на дете (има доста, които говорят за това, дори да не го показват експлицитно, но наистина не се сещам за филм, който да показна изнасилване на дете), и съм скептична, че баш този филм ще доведе до вълна от филми, сексуализиращи децата. Макар че кой знае...

Интересно ми е какво е мнението и на други юзъри във форума, особено на жени, по темата. Тоест тази изключителна погнуса, която изпитвате с тайгъра, дали се дължи на факта, че като мъже (а ти и баща на тийнейджърка) би ви било много много неудобно да гледате филм на такава тематика, дори да не е чак толкова скандален?
На мен изобщо не ми се стори чак толкова брутален трейлърът например, и се чудя дали просто в мен нещо не е счупено и тази визия вече ми е крайно нормализирана, като се разхождам и ги гледам момичетата на тази възраст как изглеждат и как се държат, включително и като си спомням собственото детство и експериментиране на тази възраст.

Все още не съм го гледала, де, може и аз да се отвратя накрая, след толкова хипотетични приказки :Д
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4278
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Разни

Post by трубадур » Thu Sep 17, 2020 6:30 pm

Май не се разбираме.

бтв, лолита го скипвам по всички параграфи, единственият кубрик, дето не съм гледал е

за книги е по-различно, щото понякога те и удрят от нищото (песен за огън и лед например), но и там можеш спокойно да игнорираш какво пише авторът, за мен дани и санса в книгите са доста над възрастта, в която са описани, момчетата също.

Няма общо с това, че съм баща или квото и да било. Вкъщи се гледа всичко, но за щерката я предупреждаваме, ако филмът е по-така, щото тя самата не иска да го гледа. Поне като беше по-малка. Веднъж се натресе на големия лебовски и голата джулиан мур не й се понрави на екрана. Демек тя е тази, която по-би се притеснила, въпреки че с времето вече не е така и май не й дреме. Даже е гледала като моделирам персонажи или рисувам, където голотата е част от занаята, пък и порасна, та притеснението бавно се изниза.

Педофилията винаги ме е отблъскавала до безкрайна степен - и то за двата пола. Мазният дебел чичко с очила педофил е чест образ, ама тъпата даскалка, ламтяща за млади момченца е по-честата реалност. Или глупава гъска, подлагаща собствените си деца като ордьовър за мъжа в живота й. Тази тема е ужасна и за съжаление разлагаща се в много посоки.

Като цяло човечеството сме ок и множеството тук теглим чертата. Сексуалнизиране на деца от възрастни е грешно и незаконно (и то с право). Ако дете само се опитва да подражава на нещо си, все тая. За негова сметка и на родителите. Но когато възрастен екип от професионалисти се захване с филм с подобна тема и използва деца - да мрат. Просто да мрат. Детето няма опита, няма развитието, няма и сексуалната зрялост да разбере кавко се случва. Това са думи. То дори хормоните още не произвежда, че да се образува желание за експеримент или каквото и да било. Това буквално е като тия идиоти, които смятат, че 13-годишно може да даде позволение. Не случайно са защитени от закона, защото не могат. Дори и да си мислят, че разбират за какво става дума, пак не могат.

Този филм си е най-долна експлоатация на деца, сложени в невъзможна ситуация и в крайна сметка най-много от филма ще се възползват отрепките.

И отново @Killua - като гледаш тези момичета (които най-вероятно го правят за собствен кеф и си е тяхна работа, освен ако не им се случи нещо лошо и баткото просто дойде и ги грабне и метне в компанията, пък те после да се спасяват - за съжаление доста често срещана история, която далеч не свършва само с обарване и някоя целувка) и се сещаш за собственото си детство. Тези експерименти с връстници ли бяха, или с възрастни? Щото едното е нормално, другото е за затвора. Пак - децата нека си правят каквото поискат, за тях си е. В мига, в който възрастен се възползва от тях - всичко отива на кино.

User avatar
penzata
Archmage
Posts: 2428
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Разни

Post by penzata » Thu Sep 17, 2020 6:40 pm

Killua wrote:
Thu Sep 17, 2020 6:03 pm
Интересно ми е какво е мнението и на други юзъри във форума, особено на жени, по темата. Тоест тази изключителна погнуса, която изпитвате с тайгъра, дали се дължи на факта, че като мъже (а ти и баща на тийнейджърка) би ви било много много неудобно да гледате филм на такава тематика, дори да не е чак толкова скандален?
Спомена жени, та да ти отговоря :mrgreen: - мнението ми е същото като на трубадура, относно сексуализирането на деца, без значение от пола. Когато гледах Kids като малък, още тогава се чувствах неудобно. И тъй като темите куджа се омешаха :hihi: - вчера почнах "Тютюневият път" на Ърскин Колдуел (типичен южнашки писател), излязла през 30-те години на миналия век, и в първите ѝ глави главният чиляк спори с бащата на жена си, че са женени от година, а тя не иска да изпълнява съпружеските си задължения, да спи с него и да мърсуват; става въпрос за 12-13 годишно момиче, и въпреки че преди век така са се случвали нещата, пак ми бе неприятно да ги чета, защото въображението ми доста реалистично ги пресъздава. А това е само книга и всичко "лошо" се случва единствено в главата ми. В киноиндустрията нещата са наобратно - трубадура и това го каза като хората.

Филмът рано или късно ще го гледам (може би), но мен ме тормози едно нещо: ясно е какво е посланието на филма и доста статии се появиха, че ултра-консерватизмът убивал свободата на киното. Самото произведение го има на широкодостъпна платформа. От една страна, с подобно произведение творецът и екипът зад него са искали (явно) да дадат по-голяма гласност на адски заболяла тема (което е парадоксално и леко сбъркано, тъй като актьорите са деца) (мда, и аз виждам в какво се е превърнало днешното детство с неограничения достъп до интернет), от друга страна това е абсолютно легален начин за педофила да получи достъп до неща, за които биха го осъдили. Къде е моралната граница тук и повече ще помогне или навреди масовия достъп до подобно произведение. Такъв въпрос бих си задал (чийто отговор все още нямам).

User avatar
penzata
Archmage
Posts: 2428
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Разни

Post by penzata » Thu Sep 17, 2020 6:52 pm

покрай тази тема се сетих за една от най-фрапиращите песни, кавърът на Diane на Therapy? - https://www.youtube.com/watch?v=md7SJ1kDE24

ето и текстът, който описва реални събития, впрочем - https://www.azlyrics.com/lyrics/therapy/diane.html

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3651
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Разни

Post by Killua » Thu Sep 17, 2020 6:58 pm

@penzata, баш теб визирах, добре, че се усети :wink:

@трубадур, ясно, разбрах те. Съгласна съм така погледнато, да. Нямам информация направата на точно този филм дали и как им е повлияла на децата актьори, възможно е да са подходили създателите съвсем адекватно, с разбиране, с консултации с детски психолози и т.н. А може и да е било тотално мазало. Сигурно щеше да е по-безопасно да се заснеме с по-големи момичета, да, но нямаше да има същия отзвук. То и Лолита актрисата във филма е малко по-голяма, но пак си е дете, пък има сцена и на целувка с Айрънс и т.н.
В ГоТ верно стартират примерно на по 10-12 баси, хаха, бях забравила.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19540
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Разни

Post by Xellos » Thu Sep 17, 2020 8:34 pm

Не сте се сблъсквали с циганета и "превенция на ранните бракове" фарса та толкоз се филмирате, не че и мен не ме дразни подобно кино, то децата актьори и особено успешните са си с ебем ти детството. :nono: Иначе конкурсите за пеленачета за болни родители са си щатски проблем, да не пускам ся линкове от Дони Дарко цялата простотия същото показваха още там 1:1 :hmpf: . Те си имат педофилия ние Евровизия, секи с проблемите си. :ninja:
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
aiva
Adept
Posts: 217
Joined: Tue Mar 21, 2017 9:10 pm

Re: Разни

Post by aiva » Thu Sep 17, 2020 10:23 pm

Понеже се търсят женски мнения - от тук чувам за този филм и проблемът около него. От написаното тук останах с впечатление за нещо мега скандално и потресаващо, но реших вас пак да видя какво мисли и чичко гугъл и съвсем случайно първата статия беше всъщност положителна в стил "the kind of story that isn’t told well very often, and deserves to be told more". И се престраших да гледам трейлъра и съм мн объркана..

Сцената, където момичетата репетират на някаква площадка, спъват се и падат едно връз друго, е като излязла от моето детство. Като бяхме на тази възраст, ние с моите приятелки си имахме измислена танцова група и танцувахме по детските площадки и си представяхме, че сме облечени мн яко като в някой филм. Като бяхме на 13 ходихме в истинска танцова група и носехме прилепнали спортни клинчета и потници (макар че не ни се виждаше пъпа, ние си бяхме малко смотани, пък и мамите не даваха, ще ни изтинат бъбреците!!!). Но да се върнем на филма, едната минута кадри изглеждаха като потенциално feel good movie за танцуване, на което бих се израдвала като по-малка, че може би и сега носталгично. Доколкото аз разбирам, те просто си танцуват и нищо "лошо" не се случва (освен че ограбват някакъв магазин де, ама това е друго)..?

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3651
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Разни

Post by Killua » Fri Sep 18, 2020 5:57 am

Да, и аз така, включително с гърл групата, хаха, ние бяхме спайс гърлс в пети клас (аз бях Мел Би :D ), но не стигнахме много напред с танците. И все пак sweet memories.

Иначе най-проблемното, доколкото разбрах, е самият плакат, плюс има май 1 или 2 такива по-проблематични сцени във филма: https://youtu.be/t60sBF9c28E

На мен тази сцена, така извадена от контекста, ми е по-скоро ужасно awkward, детето изглежда сковано и въобще не ми е секси по никой начин (извън дрехите, но то туъркването не е секси по принцип, еле па ако нямаш даденостите за целта), ама със сигурност е добър материал за крийпарите, както казват и момчетата по-горе. Не че въпросните крийпари не си намират материал и в най-невинните снимки и видеа (наскоро с потрес разбрах, че има хора, които имат такива желания към съвсем малки бебенца...), но това е друг въпрос.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4278
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Разни

Post by трубадур » Fri Sep 18, 2020 10:04 am

Е тия хора са се прежалили и са го гледали:

https://www.youtube.com/watch?v=jXS10Pp2Wgo

В общи линии всичките ми опасения какво представлява филма са потвърдени. Въпреки че явно са се опитали да заклеймят всичко, но са се осрали, заради начина, по който са го направили.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19540
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Разни

Post by Xellos » Sun Sep 20, 2020 11:33 am

Ако Тор Рагнарок беше с бюджет на театрална постановка в бг :D Костюмът на Хела е велик просто... :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=8atgsWFfDOg
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 3090
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Разни

Post by Litz » Wed Sep 23, 2020 8:04 pm

Попадна ми тази статия, за това как да се ползва музиката в кино и телевизия и реших да задам няколко въпроса, защото съм съгласна с нея, но се сещам за няколко примера, които нарушават тея правила и нещата работят. Та ако на някого му се отговаря https://www.vulture.com/2019/09/needled ... tracks.htm


DON’T: Use well-known songs in exactly the way they’re best known for being used.
The most common sin committed by soundtracks these days, particularly on television or in serialized film franchises, is “just not trying very hard.” And to an extent, who can be blamed for that? Life is hard, and sometimes you’re a filmmaker who just wants to drop a mega-jam you completely adore on your grateful public. I get that, I do. I’m just asking people to reconsider.
Понеже знам, че тук има много негови фенове,ащо музиката и саундтрака във филмите на Едгар Райт работи толкова добре и е гениален, въпреки че това правило е нарушено? В смисъл пичът има много избори на песни, които са много on the nose пример Alabama song в The world's end е просто очевиден избор за песен докато имаш сцена с pub crawl, но тва работи по гениален начин във филма, докато съм сигурна, че много други режисьори ако бяха ползвали същата песен за подобна сцена щяха да бъдат разкритикувани. Даже много често съм го виждала, точно изборът на on the nose песни, отразяващи сцената във филма дума по дума, да бъдат критикувани, Та може ли някой да ми каже защо това е така?

Не смятам, че Алабама Сонг е deep cut или obscurity, което е обяснено в следващата точка като добро нещо, защото, песента е мега известна. Или просто Едгар Райт е гениален и той е от малкото режисьори, които могат да си позволят да правят квото си искат с музиката :mrgreen:

И още един пример тоя път не с Едгар Райт този път с една и съща песен (америкснският пай го нямаше в тубата за показ),

Защо в в тази сцена песента работи прекрасно и добавя много към сцената, а тук драгва и дразни? В този случай не знам дали е от музиката или от заснемането и монтажа по-скоро де.

Та идеи, мнения?

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4278
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Разни

Post by трубадур » Wed Sep 23, 2020 8:36 pm

Много е сложно и засукано, но като цяло га си Едгър Райт става, щото филметата му работят на много нива. Га си Зак Снайдър, дека филметата работят основно визуално и са плоски на пикоч локва, не бива. Бтв, за мен едгър се насра с музиката у бейби драйвър, макар мнозина да паднаха на мост пред нея, но според мен не бичи щото самият филм е пръдня из гащи, та там няма какво да го спаси, елементарен и глупав е, доста под нивото на райт и тъй.

пп. Ся нема да чета статията, надявам се да е достатъчно умна и е наясно, че това са предложения и яда-яда и просто някой е искал да пише за музика у филми, ама ин дженеръл, като некой ти вика нещо си за дадено изкуство, че трябва или не, игнорирай с мощ. Прави квот знаеш и си те кефи, тва такива правила ти принизяват келешката история до смотан продукт и до там. Кат сакаш меноуар и епик батъл сцена си дръж на твойту без значение колко тупани ти викат, че си алфа кретен. Тъй го чувстваш, тъй го правиш.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5515
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Разни

Post by tigermaster » Wed Sep 23, 2020 8:39 pm

Litz wrote:
Wed Sep 23, 2020 8:04 pm
Защо в в тази сцена песента работи прекрасно и добавя много към сцената, а тук драгва и дразни? В този случай не знам дали е от музиката или от заснемането и монтажа по-скоро де.

Та идеи, мнения?
Подозирам - защото в едната сцена музиката откъм темпо и ритъм пасва на ставащото на екрана, а в другата е просто лепната като кръпка и не се връзва с нищо.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Tenet“/“Тенет“

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 11 guests