Page 1 of 6

Ханкок

Posted: Mon Jun 30, 2008 5:08 am
by shayhiri
Превюнцето е тука, от Кинопрограмата тема:
Spoiler: show
Значи, още откакто видях първия трейлър, много се кефех и предричах успех, точно както и с Железния. Защото не се вземаха насериозно и имаха високо IQ, 2-те важни неща за една супергеройска боза, ако иска да мине пред по-сериозна част от публиката отколкото оредяващата си фенбой аудитория. С Железния ударих десетката. Тук обаче май ще трябва да си ревизирам очакванията.

Проблемът отново ще е сюжетен. Карам направо. (Ако ви е страх от спойлери, не четете, шото като нищо пак ше зема да позная.) В нито един от трейлърите няма и помен от злодей. А това знаем, че е невъзможно в супергеройска история. Освен тва, според оригиналния синопсис, Ханкок се сваля/залюбва с жената на PR-а си (Чарлийз Терон). Тва е една много кофти ситуация, от която няма чист път навън. Бих допуснал, че ще е само фон, но като го наложа в една равнина с предишното наблюдение, излиза, че двете най-вероятно са страни на едно и също. Огромен туист, внимание, съдейки и по зверски кратките 80-ина минути на филма: най-вероятно това трио ще са основните играчи в цялата история. Това означава, че противникът на Ханкок (с аналогични пауъри или дори произход) ше е някой от семейната двойка - вероятно жената. А може и да не му е противник, а нещо съвсем друго, ма тогава пък нямаме силен антагонист.

При всяко положение, обаче, каквато и да е надежда филмът да се придържа към/използва пълноценно оригиналната си концепция свършва тук. А тя, концепцията (the dark side of Superman, pun intended :wink: ), си беше предостатъчна за цял филм, ма на. :roll: Ако се чудите кво не ми харесва, тва са многото дини под една мишница. Сори, ма тва дори Уил Смит няма да го спаси напълно. Не може един 80-минутен филм да вмести пълноценно 4 жанра (комедия/сатира, пародия, екшън/фантастика, драма/романс) и 2 разнопосочни сюжетни линии. Освен тва при такова положение винаги ше има маса излъгани очаквания от всички страни. Хората, очакващи режеща сатира, ше презрат конвенционалното развитие на сюжета, а лятната тълпа ше е твърде объркана и изнервена от обратите и смяната на тона. Добавяме и фактите, че сценарият е подхвърлян из Холивуд над 10 години, което означава, че много хора не са искали да се парят с него, както и че оригинално филмът е бил R17, та сигурно ЗДРАВО са го орязали, и то най интересните части - и тва вече ми е достатъчно, за да предвидя, че филмът ще има много сериозни проблеми с критиката - а най-вероятно и с публиката, поне предвид гаргантюанските очаквания като към следващия филм-убиец на Смит на 4 юли. :roll:

На мен сигурно ще ми хареса все пак - но не много. (Трябваше да си остане правилна екшън-комедия със Смит и да не се цели по-високо.) Очаквам 7-7,5/10.
И трейлец свеж, че и длъжък: http://www.worstpreviews.com/trailer.php?id=152&item=4

Гласувайте за аналогичните филми и казвайте кой ви харесва, кой - не. Аз ше ги накастра кат стана. :)

Posted: Mon Jun 30, 2008 9:28 am
by Morrowind
Това ще излезе добре сигурно:)

А за споменатите горе филми - има си пл
сове, има и минуси, но знам, че Wild Wild West не ми хареса, а I am Legend все се каня да го гледам и все изпускам:) Затова - MIB:) Там поне си е класическа за него роля:)

А извън темата - хареса ми как игра и в In Pursuit of Happiness. Доста добро представяне, а и е от филмите, които показат, че не е само комедиен актьор(така говорят и за I am Legend, ама, както казах, не мога да кажа още):)

Posted: Mon Jun 30, 2008 10:36 am
by DELgado
I Am Legend е най-добър от горните.

Шайхири не ти четох превюто. Но очаквам филма да ми хареса. Има много потенциал в идеята. А от трейлъра изглежда като да са го напипали.

Posted: Mon Jun 30, 2008 10:42 am
by Roland
Дам, Легендата рулира. Иначе аз си го чакам с умерен интерес.

Posted: Mon Jun 30, 2008 11:20 am
by VenomPlague
Естествено, че в Легендата е най-добър. В по-голямата част от филма му партнираха куче, манекени и зомбита, ебахти :shock: . А в Ханкок ще е забавен, определено.

Posted: Mon Jun 30, 2008 11:30 am
by Roland
Всъщност идеята е за любим филм, не за любима роля на Смит.

Posted: Mon Jun 30, 2008 11:36 am
by Muad_Dib
Еми при мен лично парадоксът е, че знам, че Легендата има най-висока "филмова стойност", но пък Мъже в Черно съм го гледал примерно 3 пъти и не ми е писнал...

Аз се кефя на Уил Смит заради цялостния начин, по който си играе ролите - с много лафове, много ХРАНА за небето и душата и че като се ядоса не изглежда тъпо. Той си е така горе-долу във всеки филм.

И знам, че не е фантастика, но да не включиш най-силната му (обективно) роля в Pursuit of Happiness е крайно безумно, мен филмът ме оставил зяпнал и почти ме разплака.

Posted: Mon Jun 30, 2008 12:31 pm
by herairness
Аз споделям на Муад_диб мнението - Легендата беше адски внушителна, ама пък Мъжете в Черно продължавам да ги гледам с кеф, въпреки че ги знам едва ли не наизуст (както и Бад Бойс) :mrgreen: Ханкок изглежда свежичък, също го чакам с интерес.

Posted: Mon Jun 30, 2008 12:32 pm
by VenomPlague
Всъщност идеята е за любим филм, не за любима роля на Смит.
Прав си, сега забелязах, но в моя случай е едно и също :D . А Pursuit of Happiness така и не го гледах, стори ми се лигав сюжетът, но явно ще поправя грешката си.

Posted: Mon Jun 30, 2008 12:47 pm
by Muad_Dib
Bad Boys, Bad Boys, what are you gonna do when they come for you!

Специален поздрав за всички!

Към Венъм - наистина я поправи, филмът е спиращ дъха и даже е по истински случай.

Posted: Mon Jun 30, 2008 2:18 pm
by passer-by
Roland wrote:Всъщност идеята е за любим филм, не за любима роля на Смит.
Поради което без колебание избрах Мъже в черно. Освен Уил Смит в него е Томи Лий Джоунс егати!

Posted: Mon Jun 30, 2008 2:45 pm
by Gunslinger
Естествено,че трябва да е за филм,тъй като Уил Смит в 90 % от филмите си играе по един и същи начин!

Posted: Mon Jun 30, 2008 3:01 pm
by herairness
Gunslinger wrote:Естествено,че трябва да е за филм,тъй като Уил Смит в 90 % от филмите си играе по един и същи начин!
Не бих казала, примерно в Аз съм Легенда е тотално различен от Мъжете в Черно, или пък Пърсуит ъф Хапинес :wink:

Posted: Mon Jun 30, 2008 3:07 pm
by Gunslinger
herairness wrote:
Gunslinger wrote:Естествено,че трябва да е за филм,тъй като Уил Смит в 90 % от филмите си играе по един и същи начин!
Не бих казала, примерно в Аз съм Легенда е тотално различен от Мъжете в Черно, или пък Пърсуит ъф Хапинес :wink:
За тва казах 90%,а не 100%!Сешса!?

Posted: Mon Jun 30, 2008 7:22 pm
by tigermaster
"Аз, роботът" най ме радва. После "Мъже в черно".