One Battle After Another е изкъртвация. Може би защото съм гледал само по-новите филми на ПТА и в главата ми той е режисьор на бавни драми, обаче хич не очаквах да гледам най-добрия екшън филм на годината, сравним с филмите на Гай Ричи от златните му години. Сценарият е много добре, тресящата се камера е използвана, за пръв път, по предназначение, а Лео и компания играят, все едно това ще им е последния филм в кариерата. Задължително на кино.
9/10
Гледано напоследък, Част VI: 2049
Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049
There are no rules! I'm gonna get you!
- tigermaster
- Elder God
Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049
^Уф, това трябва да го гледам, макар че с този Пол Андерсън се разбирам дори по-малко, отколкото с мъжа на Мила Йовович. Ама пък изглежда интересно де. Дано не е изчезнал от кината, когато ми се отвори време най-после.
Иначе, аз се обърках да гледам новото "Голо оръжие" с Лиъм Нийсън и Памела Андерсън:
https://www.imdb.com/title/tt3402138/
Мисля, че успява да запази духа на филма от осемдесетте, обаче на мен този тип пародии вече не са ми толкова смешни. Пак, посмях се, обаче филмите с Лесли Нилсен едно време ме караха просто да експлодирам.
Гледах и Дисниевия "Мулан":
https://www.imdb.com/title/tt0120762
Последно го бях гледал като тийнейджър - да съм бил макс в десети клас, преди повече от двайсет години. Междувременно обаче изгледах толкова много филми с бойни изкуства и нърдясах тотално в тая област - та ми беше интересно със сегашния си опит в жанра как ще го възприема.
Та, всъщност, изключая прекалената бродуейщина на доста от песните, хваща духа на китайските филми с кунгфу много по-добре, отколкото има право. (Макар че има китайски мюзикъл за Мулан от шейсетте години. Трябва да го гледам по някое време.) Мощното куир кодиране и обличането като човек от противоположния пол са неща, които се виждат из доста бойни филми, този тип феминизъм - също. За разлика от игралния римейк, тук военната тактика поне връзва смисъл, ако и да не е прекалено реалистична, а и има толкова много смърт... И хубави битки. И не-точно-метъл песен, по време на която Ли Шан започна да се влюбва в Мулан, въпреки че я мислеше за момче. Лол. Все така страхотно нещо.
Иначе, аз се обърках да гледам новото "Голо оръжие" с Лиъм Нийсън и Памела Андерсън:
https://www.imdb.com/title/tt3402138/
Мисля, че успява да запази духа на филма от осемдесетте, обаче на мен този тип пародии вече не са ми толкова смешни. Пак, посмях се, обаче филмите с Лесли Нилсен едно време ме караха просто да експлодирам.
Гледах и Дисниевия "Мулан":
https://www.imdb.com/title/tt0120762
Последно го бях гледал като тийнейджър - да съм бил макс в десети клас, преди повече от двайсет години. Междувременно обаче изгледах толкова много филми с бойни изкуства и нърдясах тотално в тая област - та ми беше интересно със сегашния си опит в жанра как ще го възприема.
Та, всъщност, изключая прекалената бродуейщина на доста от песните, хваща духа на китайските филми с кунгфу много по-добре, отколкото има право. (Макар че има китайски мюзикъл за Мулан от шейсетте години. Трябва да го гледам по някое време.) Мощното куир кодиране и обличането като човек от противоположния пол са неща, които се виждат из доста бойни филми, този тип феминизъм - също. За разлика от игралния римейк, тук военната тактика поне връзва смисъл, ако и да не е прекалено реалистична, а и има толкова много смърт... И хубави битки. И не-точно-метъл песен, по време на която Ли Шан започна да се влюбва в Мулан, въпреки че я мислеше за момче. Лол. Все така страхотно нещо.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог