Page 1 of 3

Последният Helloween (+ още по-последния + новия Gammaray)

Posted: Thu Jul 26, 2007 5:36 pm
by Moridin
В светлината на предстоящия концерт, на който мисля да ида, рекох да се образовам и ВСЕ ПАК да чуя новия Кийпър на тиквите, макар че изпитвах силни съмнения по въпроса.

От три песни дотук, мога да кажа, че първата не е никак лоша, втората и третата ми приличат доста повече на Дерисовите албуми, отколкото на оригиналните Кийпъри, и като цяло не разбирам ревютата, които твърдят, че Хелоуин се връщали към 80-арския си стил, но обновен... еми не ми звучи по тоя начин. Кийпърите са си Кийпъри и толкоз! В този албум, поне дотук (ще го дослушам довечера), някак тотално няма епика просто (което аз лично мисля и за цялото творчество на групата от Дерис периода). Все пак The King for 1000 Years звучи повече от добре :)

Интересно ми е какво смятат феновете тука.

Posted: Thu Jul 26, 2007 6:05 pm
by Bat Garo Still Rots
Ами мен Хелоуин отдавна не ме радват. Точно този албум, много сгрешиха, че го нарекоха Кипър 3, то така или иначе всеки предишен албум ей така между приятели все някой ще каже: "Абе не е като старите Кийпъри" Та по този начин директно си просят сравнението, което не е никак в полза на новия естествено. Та с няколко думи на мен хич не ми хареса, първите две песен бяха ок. От останалото нищо не ми направи впечатление :roll:
И горе-долу за това хич не планирам концерта. Той дори първият преди години не беше много стока...Помня че след 4-ата песен някъде започнаха да се нижат непознати за мен. Помня, че не изсвириха нищо от Мастър-а. Исках много повече Walls of Jericho...
После чух, че вторият концерт бил доста по-добър. Знае ли човек сега третия може да е супер ;) Принципно ми е странно че идват толкова често. И че ги канят де, защото очевидно хората искат да отидат на нещо, на което не са ходили. В смисъл от маркетингова гледна точка къде е идеята да поканиш група идвала вече 2 пъти в БГ? Очевидно хора няма да отидат, защото вече са ги виждали на живо...

Posted: Thu Jul 26, 2007 6:30 pm
by Roamer
Не съм слушал още албума, така че по него мнение нямам, ама...
Bat Garo Still Rots wrote:И горе-долу за това хич не планирам концерта. Той дори първият преди години не беше много стока...Помня че след 4-ата песен някъде започнаха да се нижат непознати за мен. Помня, че не изсвириха нищо от Мастър-а. Исках много повече Walls of Jericho...
После чух, че вторият концерт бил доста по-добър. Знае ли човек сега третия може да е супер ;)
Всъщност третият им концерт беше миналата година в Каварна - заедно с Twisted Sister и Testament... и тогава имаше доста хора, доста от които дори не бяха слушали изобщо Testament, а Twisted Sister за тях бяха некви бледи спомени от времето, когато още не са слушали музика... Не, аз не бях сред тях :) Всъщност дори не ходих на концерта, макар че бях в Каварна по това време - а Helloween си ги чух отвън :)

Та... това ще е четвърти концерт, след три доста добре посетени - макар и вторият поне (в Зимния дворец) с леко отвратително озвучаване.
Bat Garo Still Rots wrote:Принципно ми е странно че идват толкова често. И че ги канят де, защото очевидно хората искат да отидат на нещо, на което не са ходили. В смисъл от маркетингова гледна точка къде е идеята да поканиш група идвала вече 2 пъти в БГ? Очевидно хора няма да отидат, защото вече са ги виждали на живо...
Там е работата, че точно това явно не е вярно - на втория концерт имаше доста хора (аз отидох, защото не ги бях слушал на първия), а на третия, в Каварна - дори още повече. Да, някои от тях със сигурност са били там заради другите две групи, но пък знае ли човек колко са отишли именно заради Helloween...

Пък и едно пряко опровержение на твърдението ти - аз бях на втория концерт, сега ще отида и на този, пък се надявам да посвирят и още малко по-стари парчета :) Или поне така си мисля за момента - дотогава много време.

Posted: Thu Jul 26, 2007 6:42 pm
by Bat Garo Still Rots
Добре дееее :D Постара се ;) Иначе си мислех за Туистед преди, но предположих, че няма да паснат на очакванията. Според мен обаче концертът в Каварна е бил добре посетен, защото дефакто е в другата част на България. В смисъл колко хора от посетилите концерта в София са отишли до Каварна за да ги видят? (е на този въпрос не можем да отоворим ест :) ) И колко от източна България са дошли до София за тях предишните пъти.
А относно това, че си бил в Каварна и не си влязъл...еми имаш запазено място в Ада :devil:
Ще видим колко хора ще има сега. Трети концерт в София...сериозно предизвикателство. Плюсът е, че до колкото знам няма обявени концерти на сериозни групи в София по това време, което значи, че може да се събере народа.

Posted: Thu Jul 26, 2007 10:11 pm
by Moridin
Аз отивам, щото концертът е с Gammaray и ще е шоу :)
Ако Вайки не напраи някоя простотия

Posted: Fri Jul 27, 2007 11:12 am
by Moridin
Към края на първия диск стана доста добре, Occasion Avenue много ми хареса :) В общи линии тя и първата песен се открояват дотук като добри попадения. А и гаврата с оригиналните кийпъри в интрото беше яка идея, макар и малко зле реализирана.

В светлината на може би най-добрия албум от новото време (Dark Ride) и доста силния преден (Better than Raw), не мога да разбера откъде се пръкна онова недоразумение Rabbit Don't Come Easy.

Posted: Fri Jul 27, 2007 12:42 pm
by Yan
Moridin wrote: В светлината на може би най-добрия албум от новото време (Dark Ride) и доста силния преден (Better than Raw), не мога да разбера откъде се пръкна онова недоразумение Rabbit Don't Come Easy.
Амиии от Вайки и от изгонването на Ули Куш и Роналд Грапов :D

Posted: Fri Jul 27, 2007 2:48 pm
by Moridin
абеееееееееее яяяяяяяяяяяя малко истинска музика :mrgreen:

Dr. Stein grows funny creatures
Lets them run into the night
They become great
Rock musicians
And their time is right

Posted: Fri Jul 27, 2007 9:48 pm
by tigermaster
Вторият концерт на Helloween беше едно от най-убийствените събития в живота ми. Първия не го видях, но разбрах, че бил провал. Вторият беше убиец просто. Ако мога да отида(нищо не се знае), ще е точно заради тях. А и Дерис е един от най-артистичните вокали, които съм виждал. Откъм сценично поведение е по-добър от Киске, пък кой каквото ще да си говори. А и албумът не е никак зле. Не знам порлади какви причини са го нарекли продължение на кийпърите, но е доста добър.

Posted: Fri Jul 27, 2007 10:17 pm
by Bat Garo Still Rots
Moridin wrote:абеееееееееее яяяяяяяяяяяя малко истинска музика :mrgreen:

Dr. Stein grows funny creatures
Lets them run into the night
They become great
Rock musicians
And their time is right
Истината е в Warrior от първия албум според мене :roll: Ма някъв неразбран се чувствам като сте ги захапали тия Кийпъри... :cry: а те предните неща са супер добри.

Posted: Fri Jul 27, 2007 11:38 pm
by Moridin
Бе врътката е, че аз просто не съм го слушал много Джерико.. т.е. веднъж :mrgreen: Иначе Кай Хансен фен до гроб ;р

Posted: Sat Jul 28, 2007 9:54 am
by scion_of_storm
Кай Хансен оунз, point taken.
Хелото никога не съм ги харесвал, а не съм и изявен фен на Гамарей, но съм решил да се зарибявам и да отида на концерта, не трябва да се пропуска, все пак (:
Истината щеше да бъде ако Легион не бяха отменени в Каварна... :(

Posted: Sat Jul 28, 2007 5:17 pm
by Scourge
kai for president. :lol:
жалко че като съпорт едва ли ще се изявяват много.

Posted: Sat Jul 28, 2007 9:32 pm
by tigermaster
Moridin wrote:абеееееееееее яяяяяяяяяяяя малко истинска музика :mrgreen:

Dr. Stein grows funny creatures
Lets them run into the night
They become great
Rock musicians
And their time is right
Да де. Тази песен никой няма да я изпее по-добре от Дерис. Какво като за първи път е изпълнена от Киске?

Колкото до "Walls Of Jericho", като цяло този албум не ме радва много. Има една супер качествена песен - "How Many Tears" - една от най-великите песни на групата, но в останалите гласът на Хансен откровено си ме дразни. И изпълнението на "How Many Tears" на Киске е доста по-добро от иригиналното. Това на Дерис не го знам, но предполагам, че е добро.

Posted: Sat Jul 28, 2007 10:17 pm
by Yan
Ще ме прощаваш, но да кажеш, че Дерис я пее по-добре от Киске...
А в "Walls Of Jericho" е пълно с качествени парчета - Guardians, Victim of Fate, Ride the Sky, Heavy Metal (Is The Wall).
Дерис като цяло избягва да пее парчета от този период по обясними причини - писани са за друг глас.