Nightwish... Май гонят Таря

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...

Moderators: Yan, Marfa, Roamer

Elan Morin Tedronai

Post by Elan Morin Tedronai » Mon Oct 31, 2005 2:42 am

звучи нормално и даже леко закъсняло. трябваше да го направят преди 2-3 албума. таря освен като вокалистка не е дала нищо друго на групата. трябва да намерят друга, която да се отдаде напълно и да разбере, че без труд не може да се прави група. само труд, висене и бачкане. иначе просто така не се прави сериозна музика.

между другото не знам дали има фенове на Red Hot Chilli Peppers, но групата 7 месеца е писала, пренаправяла и преработвала новия им албум, който ще излезе началото на тази година, преди да влезе в студиото за записи. а в студиото седи вече повече от половин година... просто вижте цифрите.

User avatar
Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant
Posts: 1829
Joined: Thu Jan 15, 2004 1:33 pm

Post by Drizzt Do`Urden » Mon Oct 31, 2005 6:50 am

аз съм им фен :) Уникални текстове и звучене.
На Найтуиш верно текстовете никакви ги нямаше ма пък за сметка на това звучаха убийствено.. верно, звучаха- преди Нимо..
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

User avatar
JaimeLannister
Forsaken
Posts: 3101
Joined: Mon Apr 05, 2004 7:31 pm
Location: Лясковец - София

Post by JaimeLannister » Mon Oct 31, 2005 9:21 am

Хм...
Елан, не си съвсем прав за труда. За съжаление както във всичко в живота и тук талантът и късметът казват тежките си думи...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

User avatar
Syber
Sorcerer
Posts: 440
Joined: Sun Oct 10, 2004 4:02 am
Location: BG, засега

Post by Syber » Mon Oct 31, 2005 4:10 pm

Az li4no slu6ah Nightwish zaradi Tarja i 4estno kazano 6te mi lipsva kato vokal. no 6te pojiveem i 6te vidim kakva 6tte e novata vokalistka...
A Tarja tka ili ina4e 6te produlja da si q slu6am v novata i banda (eventualno) ili solo...
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
_________________
- Happy people do not wear watch, you know:-)
Kinga
- Well I guess I'm not a very happy person... I'll remove it right away:-)))
Me

User avatar
herairness
Jaghut Tyrant
Posts: 1983
Joined: Tue Oct 04, 2005 10:43 am
Location: varna

Post by herairness » Wed Nov 02, 2005 4:03 pm

аз съм им фен на пеперс,cool band :!:
иначе някак си тя им пасваше на nightwish ама пък незаменими хора няма.а че парите развалят е доказано отдавна:(
Image

User avatar
Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant
Posts: 1829
Joined: Thu Jan 15, 2004 1:33 pm

Post by Drizzt Do`Urden » Sun Nov 06, 2005 9:41 pm

Amos Trask wrote:Ми като чета, прав е човека да я напъди. :? Това е често наблюдавано явление - човек става известен и почва да се държи като задник. Явно това се е случило с въпросната Таря. Да се оправя. Между другото май така ще стане и с Black Eyed Peas - май се разпадат и почват соло, щото всеки е Голяма звезда и други му не требват. :lol:
Ма B.E.P. са група на възраст вече, нали, мисля над 15 годинки гонят и даже съвсем да се разпаднат няа да е случайно, пък Найтуиш пеят (верно и те пеят от доста време) ама станаха известни по-скоро ;) И лошото е, че в момента, в който станаха известни започнаха да се цепят.
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

User avatar
shanara
Commoner
Posts: 36
Joined: Sat Apr 15, 2006 4:55 pm
Location: честно - някъде във Вселената
Contact:

Post by shanara » Tue Apr 18, 2006 3:05 pm

това е копие от писмото, което те са писали на вокалистката и въобще цялата интервьо:

NIGHTWISH казаха “сбогом” на Таря
25.10.2005

NIGHTWISH казаха “сбогом” на вокалистката си Таря в откровено писмоМалко след като Nightwish издадоха своя бест-оф албум “Highest Hopes”, групата записа лайв-албума си “Краят на една ера” преди броени дни в Хелзинки. Атмосферата на “Хартуол Арена” беше както еуфористична, така и тъжна. Това беше последният концерт от продължилото година и половина световно турне на групата.
За съжаление заглавието на албума съвпадна с един тъжен момент – Таря вече не е част от Nightwish.
Това е пълният вариант на отвореното писмо, което групата връчи на вокалистката в края на спектакъла.

“Скъпа Таря,

Настъпи моментът, в който трябва да решиш дали историята на Nightwish ще свърши тук или ще продължи за неопределен период от време. Ние работихме в този състав цели 9 години, но все още не сме готови да се откажем. Nightwish е начин на живот, нещо, за което си заслужава да се живее и ние сме сигурни, че не можем да се разделим с него.
Също толкова сигурно е, че ние не можем да продължим с теб и Марчело повече. Пред последната година се случи нещо много тъжно, за което аз мисля ден и нощ. Твоето отношение и поведение вече няма място в Nightwish. Става дума за черти, които никога не бих повярвал, че ще видя у стар приятел. Хора, които не говорят помежду си цяла година, не принадлежат към една група.
Ние сме въвлечени в една индустрия, където бизнес страната е необходимо зло и нещо, за което да се притесняваме през цялото време. Ние сме също така група, която винаги е създавала музиката си от сърцето, заради приятелството и заради самата музика. Удовлетворението на съзнанието винаги е било по-важно от парите! Nightwish е група, Nightwish е емоция.
За теб, за жалост, бизнесът, парите и всичко останало, което няма нищо общо с тази емоция, станаха много по-важни. Ти си изпълнена в по-голяма степен с чувството, че жертваш себе си и музикалната си кариера за Nightwish, отколкото с мисълта какво получаваш от Nightwish. Този начин на мислене аз прозрях от следните две неща, които ти ми каза в самолета за Торонто: "Аз нямам нужда от Nightwish повече" и "Запомни, Томас, мога да напусна тази група във всеки един момент, давайки ти само един ден предизвестие".
Аз просто не мога да продължа да пиша песни, които ти да пееш.
Ти явно винаги си се възприемала само като гост-музикант в Nightwish. Е, гостуването ти вече свърши и ние продължаваме с нова вокалистка. Сигурни сме, че това е колкото облекчение за теб, толкова и за нас самите. Прекалено дълго се чувствахме зле.
Ти ни увери, че този албум на Nightwish ще е последният за теб. Но ние останалите искаме да продължим докато огънят още гори. Затова не виждаме смисъл да започваме следващ албум с теб като вокалист. Четиримата сме поставяни в тази ситуация безброй пъти, но вече сме наясно какво искаме да правим с живота си. Това е стъпката, която трябваше да предприемем. Миналата година в Германия ти заяви, че не желаеш да прекарваш повече от две седмици на турне. Много добре си спомням как каза да забравим за САЩ и Австралия, защото разходите са много, а печалбата малка.
В няколко интервюта съм споменавал, че ако Таря напусне бандата, това ще е краят на Nightwish. Просто хората биха го възприели по този начин. Nightwish обаче е пейзажа на душата ми и аз не съм готов да сложа край заради един човек. А това е човек, който иска да се развива в друга поскока и чийто ценности не съвпадат с моите.
Знаеш, че ние никога не сме се притеснявали от факта, че не участваш в писането на песните. За 9 години ти нито един път не дойде с нас на репетиции преди да влезем в студио. Да не споменаваме факта, че винаги искаше да летиш отделно с твоя съпруг. Вярно е, обаче, че ти си неоспорима част от облика на Nightwish. Но ние приехме всичко освен твоята алчност, подценяване на феновете и нарушаване на всичките обещания. Петимата решихме, че групата ни ще е приоритет номер едно през 2004-2005 г. Но ни намери много по-важни неща, на които да се посветиш. Красноречив пример за това беше концертът в Осло, където всички билети бяха разпродадени, но ти реши, че трябва да го отменим. Приятелите, соло ангажиментите и кинопрожекциите се оказаха по-важни за теб. Това бяха думите на Марчело, които той написа в имейл, обяснявайки отказа. И това е само един от многобройните примери. Аз лично не мога да се сетя за по-лош начин на пренебрегване на феновете и показване на безочлив егоизъм.
Nightwish е начин на живот и работа за много хора. За всеки един от нас, както и за всеки фен на групата. Заедно с теб не можем повече да поддържаме подобни ангажименти.
Дълбоко в себе си не знем кой от двамата ни накара да вземем това решение. По някакъв начин Марчело те превърна от онова прекрасно момиче в дива, която вече не се държи и не пее по същия начин. Факт е, че ти беше убедена в своята незаменимост в Nightwish.
Очевидно ти обвиняваш нас за стреса и нещастието, в което си изпаднала. Ти мислиш, че ние не те уважаваме и не се интересуваме от твоите чувства. Повярвай ни, ние винаги сме изпитвали огромно уважение към теб като прекрасна певица и приятелка. Много често през последните 2-3 години плановете на групата се съобразяваха с твоето емоционално състояние. Ти винаги искаше повече пари след концертите ни. Това твое отношение към парите ни разочарова най-много!
Надяваме се, че за напред ще слушаш повече сърцето си, отколкото Марчело. Културните различия в комбинация с алчност, опортюнизъм и любов е една много опасна комбинация. Не се погубвай!
Това решение не е нещо, с което сме особени горди, но ти не ни остави никакъв избор. Бездната между нас е твърде широка. И решението е взето от нас четиримата, неанонимно. Вече сме изпуснали момента, в който нещата можеха да се оправят с разговори.

Всичко хубаво в живота и в кариерата ти.
Томас
Емпу Юкка Марко”
Който иска, успява!
Който опитва, го прави!
Който обича оживява!

User avatar
sage01
Adept
Posts: 239
Joined: Tue May 03, 2005 11:18 pm
Location: Plovdiv
Contact:

Post by sage01 » Tue Apr 18, 2006 8:21 pm

е тва е, казаха си го хората.
I think fish is nice, but then I think that rain is wet, so who am I to judge?

User avatar
ta
Merchant
Posts: 89
Joined: Thu Apr 20, 2006 5:44 pm
Location: By the river

Post by ta » Fri Apr 21, 2006 6:07 pm

И аз съм голям фен на Nightwish и наистина не мога да си представя групата без лицето.
Дочувам всякакви новини за евентуални заместнички, коя от коя по-неподходящи.
Или поне на мен така ми се струва, всичко е въпрос на навик, мисля. :roll:
Ако сложат нов вокал с различни гласови дадености (далечни от оперните) бих се замислила доста преди да си купя албума им.
Но всикчо е въпрос на време.
Поживеем, па видим.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5319
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Fri May 25, 2007 12:42 pm

http://news.ibox.bg/news/id_378913901
Nightwish разкриха новата си вокалистка

Името на новата вокалистка на финландските симфометъли Nightwish е Анете Олзон.

Тя е от Швеция, родена на 21 юни 1971 г. Музикалната й кариера не включва известни групи.

Певицата е участвала в дует с екс-вокалиста на Jaded Heart - Михаел Борман, в албума им "Conspiracy", припомня pro-rock.net.
@}->--
"анакин поворачивается к зеркалу, а в нем дарт вейдер. и тут анакин понимает, что ему трудно дышать."

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8678
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Fri May 25, 2007 12:57 pm

Определено изглежда по-добре от предишната, а и е по-лека с трийсетина килца. Дано да може и да пее!

Edit: Може http://www.nightwish.com/files/audio/eva-sample.mp3
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
JaimeLannister
Forsaken
Posts: 3101
Joined: Mon Apr 05, 2004 7:31 pm
Location: Лясковец - София

Post by JaimeLannister » Fri May 25, 2007 2:06 pm

Добре звучи... :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests