Концертчета дребни и не толкова дребни

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
tigermaster
Elder God

Re: Концертчета дребни и не толкова дребни

Post by tigermaster » Sun Nov 30, 2025 1:47 am

Преди малко повече от час време се прибрах от концерта на Alestorm в клуб "Джой Стейшън".

Беше яко. Организацията мисля, че беше добре. И трите групи май подраниха с десетина минути спрямо обявеното разписание, но това да е проблемът.

Проблемите бяха два, и двата бяха в публиката. Първо, сори, обаче дори на концерт на такава група, която непрекъснато пее за пиене (и чийто вокалист май се напи на сцената), не е особено приемливо да се наквасиш дотолкова, че да си опасно неадекватен. На няколко пъти ми се наложи да блъсна някое кърканде, за да не се бухне в мен или в някого от хората, с които бях. Един го бутам да не пречи, оня ми благодари и ми вдига палец. :shock: И после се клатеше като Джак Спароу в последния филм.

Вторият проблем е, че дрехите, с които отидох, се осмърдяха на пепелник, а не видях кой е запалил цигара около мен, за да му кажа да я загаси. Още си спомням как ръкоплясках на Янис от Beast in Black, като поиска по време на техния концерт в същия клуб пушенето да спре. Явно повече изпълнители трябва да го правят.

Хубавото обаче натежава с много.

ROSES OF THIEVES бяха първата подгряваща група. Имат акордеонист, а гласът на вокалистката е страхотен. Звукът май им подля вода обаче. Бях пред пулта, а през повечето време китара не чувах почти изобщо. Но пак - харесаха ми и ще ги проуча по-подробно.

LUTHARO бяха добре. Определено по-добър звук, страхотно свирене и енергия, обаче ми се видяха доста еднообразни. Може би ако ги познавах по-добре, щеше да е друго.

ALESTORM обаче ми махнаха главата. (Въпреки че не изпяха "Over the Seas", което ми е любимата тяхна песен - ама ще им простя.) Непрекъсната енергия, много крясъци от страна на публиката (и от моя, та в момента ме боли гърлото), майтапи и прочие. И песни за пиене. Даже и аз изпих една бира тоя път. (На другите концерти, които посетих тая година, пих само вода и кока-кола.) Свириха почти неочаквано страхотно. Китаристът им е невъзпят герой. Вторият клавирист, който пое и тежките вокали - също. Крис Боус е змей. Един-два пъти май взе бутилка или чаша от публиката, отделно от това на всяка втора песен го виждах с нова чаша в ръката. Но да - страхотна работа, бих ги гледал пак.
Преди техния сет от уредбата пуснаха разни поп и диско песни, та беше забавно да видя тълпата пред мен да приглася на "I Want It That Way" и "Holding Out for a Hero". Това е истинският метъл.
Last edited by tigermaster on Sun Nov 30, 2025 3:23 pm, edited 1 time in total.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Nov 30, 2025 10:58 am

tigermaster wrote:
Sun Nov 30, 2025 1:47 am
Проблемите бяха два, и двата бяха в публиката.
Май сме били съседи, и ние бяхме пред пулта. Абсолютно съгласна за неадекватниците. Много ме подразниха някакви "супер" фенове, които се появиха чак за Alestorm при нас и разбира се застанаха там, където да пречат със скачането и куфеенето си (просто нямаше място без да се блъскат в хората около тях). Моето мнение е, че като си толкова надъхан фен и искаш да се ръчкаш и да обменяш пот със себеподобни надъхани фенове - иди застани напред още от началото като нормален човек, вместо да разбутваш хората за последната част на концерта.

За цигарите проблемът не е само от публиката, а главно от клуба - пушалните са с врати с фотоклетка, които си стоят отворени постоянно, защото все някой е близо до тях. Не само духа студ, а и димът си влиза, все едно се пуши вътре. Като се прибрахме пуснахме пералня посред нощ, защото от дрехите ни се носеше смрад. И на онзи концерт на Beast in Black също бяхме, запомнила съм го и него главно с това какъв лисичарник беше. Едва ли се е случвало на друго място вокалистът да моли от сцената хората да не пушат. За себе си реших, че повече няма да стъпя в Joy Station, който ще да идва да свири. Много ще ми е жал да пропусна Lord of the Lost, но това е положението.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Nov 30, 2025 6:56 pm

Не знам, аз съм си прекарвал добре по концерти в този клуб (включително и вчера, въпреки проблемите, които споделих), обаче единственият друг концерт, след който съм се прибирал толкова вмирисан на цигари, беше на Helloween в Зимния дворец две и шеста - а тогава пушенето на закрити обществени места още беше разрешено.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Dec 01, 2025 1:58 am

За мен откритието на вечерта бяха Roses of Thieves, които на живо звучат дори по-добре отколкото на запис.
Lutharo се опитват да се измъкнат от шитхола, в който сами се набутаха, но конкретно тази вечер бяха прецакани от гадния микс и от факта, че явно още се сработват с наемниците за турнето. Едно нещо ми направи лошо впечатление - Кайла има доста по-ниска бленда от Криста, но упорито се опитваше да пее в нейната тоналност, което към края взе да й се отразява. Това комбинирано с моментите, в които гласът й буквално не се чуваше от мазалото от дистортнати инструменти ми развали удоволствието от слушането. Все пак е впечатляващо, че за под месец заедно успяха да си свирят по-завъртяните неща.
Alestorm са си сила на живо, а Мате е китарен герой от класа. Колкото и пъти да идват няма да се уморя да им ходя по концертите.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Dec 28, 2025 10:56 pm

Тъкмо вчера се опитвах да убедя един приятел да ходим на концерт на The Gathering я в Солун, я в Истанбул, а днес гледам новина, че щели да идват в Античния театър в Пловдив. На това му викам аз коледно чудо. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Mar 16, 2026 3:38 pm

Judas Priest на Колодрума:
https://www.werock.bg/novini/judas-prie ... t?id=62864
Дали няма да им се види тесен?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Mar 19, 2026 8:36 am

Неща от любимите Касетки. :metal: :shock:

"Тhe Judgment Night of Sofia" - BIOHAZARD и ONYX
https://www.werock.bg/novini/the-judgme ... i?id=62879
For those who come after...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Jun 11, 2026 5:08 pm

AVANTASIA ни отвяха снощи. 22 парчета, 2 часа и 37 минути. Тоби беше в страхотна форма и пя като змей, същото важи и за останалите вокалисти. Рони Аткинс ми беше в бъкетлиста, Боб Катли е страхотен и извади егати хевиметъл гласището (само заблуждава хората с външния вид на приветливия дядо от съседния вход), Томи Каревик и Хърби Лангас са класа, а Кени Лекрeмо имаше егати енергията и извади впечатляващи високи. Киара Трикарико се справи супер с женските партии и направи страхотен дует с Тоби. Звукът не беше идеален, а жегата беше смазваща (Тоби дали нямаше момент, в който не преосмисли изискването си да не пускат климатичната система :mrgreen: ), но не съжалявам. Ще го помня дълго и дано следващия път е на по-читаво място и с повече публика, Avantasia го заслужават.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Martix
Archmage

Post by Martix » Fri Jun 12, 2026 6:02 pm

Благородно завиждам. Аз пък бях на Kamelot + Morgana Le Fay в joy station и въобще не съм доволен. Гаден микс от който вокалите въобще не се чуваха, и много лигавщини от страна на бандата. Дойдоха, попяха за няма и час и половина, и си тръгнаха без качествен бис. Явно вече се уморяват и през песен имаше дълги почивки. Сигурно най-слабия сетлист, който съм слушал на жив концерт - само 13 песни, и то много от най-големите хитове липсваха. Нямаше дори The Haunting за бога, а за deep cut-ове като ghost opera, love you to death, the great pandemonium, center of the universe въобще да не говорим.
Имам чувството, че подгряващата група The Silent Wedding си даде повече зор от Youngblood и компания. За сметка на това чух нов лаф от същия - България ми е любимото място. Знам, че всички групи го казват, но те са фул от Ш**, аз съм сериозен :lol:
А, и барабаниста на гръцката подгравяща група щеше да извади окото на човек от публиката като си хвърли палката накрая, цапна го право в слепоочието, добре че фена беше корава тиква. :ninja:
There are no rules! I'm gonna get you!