Евровизия / Eurovision

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
Martix
Archmage

Re: Евровизия / Eurovision

Post by Martix » Sat May 17, 2025 10:53 pm

Уфф, и двата ми фаворита от тази група се изложиха. Тони Кеш направи същото като на полуфинала без никакъв ъпгрейд, а украинеца нещо си изпусна гласа на няколко места и резултата беше още по-трагичен.

За сметка на това Израел и Испания ми харесаха доста повече този път. Израелката особено страшен glow up на песента, първите два куплета на английски и на френски муцка.
Испанката почна много силно, но накрая стана някъв хаос на сцената с шейки кам и слабия балет.
Норвегия и Люксембург същото като на полуфинала, до тука им стигат силите. А Литва и те същото, само че тяхното е мощно, тъй че ми водят засега заедно с Израел.
-----------
UK - пак лигавщини и никакво подобрение на вокалите, дроп. Иначе има много потенциал.
Austria - все така перфектна песен с перфектни вокали и перфектен staging.
Iceland - същите сладури като на полуфинала, и тука ще им пусна смс-че.
Латвия - все така добри, но почва да ми става досадна с много слушания, май няма да има longevity в плейлистите ми.
Холандия - много по-добре този път. И започнах да гроквам песента, вокалът беше добър, но си я представям с някой още по-добър като слиман от миналата година фр, виж това бих искал да го чуя.
Финландия - по-добре от полуфинала, но мисля, че това е максимума, който може да се изстиска от тази певица с тази песен.
Италия - ми харесва все повече и повече на всяко слушане. И чак сега забелязах че имало и лирики на английски - много са добри и те.
----------------
Полша - в друга година щеше да е топ контендър, но тази ми бледнее
Германия - песента ме радва изключително много, но певицата грам не може да пее...
Гърция - някак си още по-настръхваща. Много силна.
Армения - още една песен с голямо подобрение спрямо палуфинала. Накрая взе да се задъхва от тичане и викане, но пак си заслужи смс-чето, боже 20 няма да ми стигнат.
----------------
Швейцария - все така е асансьорна музика и ми се доспива. Този път поне им се получи хватката с камерата накрая.
Малта - все така зле изпято. И преди не ми беше направило впечатление, но тази не може и да танцува.
Португалия - по-добре, доста по-добре, но все пак е за последните няколко места.
Дания - тука обаче голям ъпгрейд, този път пръсна. И Тиесто се обажда, искал си бийта обратно. Още един контендър се включва.
--------------
Швеция - отново безупречни, това позволено ли е изобщо, да вадиш 6 човека хор че и пили отварата за сила на галите преди това. Тази евровизия ако беше филм с ана кендрик, тези щяха да са злодеите от съседната гимназия.
Франция - този път я изпя по-слабо, а и песента е най-скучното нещо, което Франция са пращали от години.
Сан Марино - избягвам да ползвам тази дума, но този път ще я кажа - това е слоп. Някаква средноаритметична песен, която става за концерт, става за парти, става за световно по футбол, няма да я върнат и от бирфест. Иначе анимациите отзад дето дъвчеха дъвки бяха интересни.
Албания - това шнит шнит дето повтаря ме дразни (както и друго подобни едносрични сингалоновчета), иначе е перфектна.

edit: щях да пиша как интарвал изпълненията на финала са по-слаби от на полуфиналите, и имаше доста излагания с рязане на микрофона на хора, докато говорят. Но пуснаха tout l'universe, така че всичко им прощавам. :heart:

edit 2: @Ghibli сега ти видях поста от предната страница. С почти всичко съм съгласен, само как така без забележки за украинеца, те даже на рекапа избраха точно мястото където си изгуби гласа (много долен номер, на няколко песни го правят вече, изобщо тази година много заигравка с монтажа от страна на домакините).
There are no rules! I'm gonna get you!

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun May 18, 2025 12:54 am

Хаха, съвпадаме за някои впечатления, да. Ми не забелязах проблеми при украинците, явно трябва пак да ги изгледам.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Martix
Archmage

Post by Martix » Sun May 18, 2025 1:36 am

Резултатите от журитата са по интересни от самите песни. Точки хвърчат на напълно неразбираем за мен принцип, по някаква причина швейцарката е втора, а Украйна дадоха 12 точки на Германия, предполагам в сделка за тауруси :lol:
edit: Но в края на краищата, нямаше големи изненади. Само жалко за Исландия, щеше ми се да са в дясната половина на таблицата. Щом Естония можа да вземе сума ти точки от жури, не разбирам защо не дадоха малко и на децата.
There are no rules! I'm gonna get you!

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun May 18, 2025 2:30 am

Горе-долу очаквано. Впечатленията ми като цяло се припокриват с тези на @Ghibli.
Евала на израелката, изпя си страхотно песента и при целия хейт, който се изсипа по нея, това второ място и най-големия вот от публиката са си направо победа.
Яд ме е, че италианците не са по-напред. Песента и изпълнението бяха страхотни.
Не мога да си обясня защо исландците ги порязаха така журитата. Тая заспала Португалия взе сума точки, а за тях нищо.
@Martix забавно как казах на Гибли почти същото за вота на Украйна :mrgreen: Явно даваха точки по размера на военна помощ :D
Германците с това изпълнение трябваше да са последни. Девойчето е хубаво, обаче не може да пее на живо и това си е.
Догодина пак.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.